2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 熱烈慶賀天空之夢拍賣3分鐘完場
樓主: blackdeath
go

[閒聊討論] 熱烈慶賀天空之夢拍賣3分鐘完場   [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

blackdeath 發表於 14-12-22 11:59 AM
50%肯定無人會再投標
應該大多數物品都超出左市價
如果低%D都應該會有人玩 ...

變左深水埗二手市場

無得睇人地用咩價買真係唔多好

官方小雲 發表於 14-12-22 10:38 AM
其實..我也有研究過當個價出到某個位,先要求玩家提供防爆示意,
但是這樣做同樣是可以玩野,跟第一天活 ...

50%又實在是太多  假如好似當日第1日玩暗標
隻白馬騎為例 佢以500防爆中標 假如要出多50%
隻白馬騎咪變左750防爆.. 實係唔太抵 唔太值.

好似當初既5%又真係實在太小..
如果係20%咁樣既話 我又覺得有得諗
但如果又好似第1日玩拍賣= =1樣野都要搞幾粒中既
咁玩暗標仲好

其次真係唔太建議公開價錢囉
隻白馬騎500防爆收番黎
好小小既心態咪係 佢有錢 可以曬下命
唔好既心態咪係 傻仔 用咁多錢去買 水魚
又或者出高咁多價收 市面都唔係個個價黎:S
旁人就梗係想知幾錢啦 但都要諗下中標個個人心態
唔係個個都想比人知道中標價錢
假若想知人地咩價中標 不如自己去問佢仲好啦

(個人意見 不喜勿插 THANK )

1500防, 1SET先400HKD 15X400
6000蚊買樣虛寶

B02.★ 發表於 14-12-23 12:15 PM
50%又實在是太多  假如好似當日第1日玩暗標
隻白馬騎為例 佢以500防爆中標 假如要出多50%
隻白馬騎咪變左 ...

其實依家暗標個價偏低XD...(如果比大家知道...一定會搶標= ="..)

所以我都想轉返拍賣XD
可惜既係拍賣出現太多問題。

50%個方式都係參考一D廣告公司的搶廣告位方式...出得起錢就可以搶廣告位~
但似乎這個方式也會出現返之前拍賣的問題...(可以即時出價…就會有之前的問題...不管金額多少…)

另一個方法係,暗標時間持續兩日,第一天官方會公佈最高的暗標金額,讓玩家有充足時間第二次出價。

但結果同樣是GM查詢期間,玩家不在線上,或者未能提供足夠數量的防爆,得獎者將順延至第二最高出價,直至物品成功拍賣。

回覆 官方小雲 的帖子

呢個方法好好多
2日暗標

jasonmsn 發表於 14-12-24 09:01 AM
回覆 官方小雲 的帖子

呢個方法好好多

好~
不過因為這次活動提案已經通過了,
所以本週還是會依照早前官網的公告的方式進行。

下次就改用這個方法~
已有 1 人評分Good 收起 理由
blackdeath + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

咁多問題不如汁粒
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:36 AM , Processed in 0.029640 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存