2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 推屬同扣抗玩唔玩到PVP?
樓主: gunlock34
go

[疑難雜症] 推屬同扣抗玩唔玩到PVP?   [複製鏈接]

回覆 sck123 的帖子

係咩+R
問多樣....
盾1號: 純攻25~30%  S扣防20~25%
盾2號: 純攻25~30%  S扣抗8~10%  A/B攻100上

邊個盾好D --''

gunlock34 發表於 15-4-16 02:14 AM

係咩+R

首先,盾S扣抗效係無可能撐到過20,平均黎講最高都係13~15
多數都係計埋A扣抗先有可能做到扣單抗25up
其次係要計埋有無A扣防
基本上一粒盾係有可能做到齊SL,A攻,攻防40up,扣單抗25up
倒不如話加陣夢之內多數既大p系盾都有上面7成效以上
如果你要我揀,兩粒都唔會想要

我係寫扣20防....btw, 點解兩個盾都唔好..差SL?

當然仲有PVP A效冇寫出黎

你前面話屬力扣抗唔好, 咁推攻扣防應該可以掛..

因為我唔係好收到 純攻25~30% A攻100上 S扣防20%上 ge盾....所以先想退而求其次

gunlock34 發表於 15-4-16 03:40 AM

我係寫扣20防....btw, 點解兩個盾都唔好..差SL?

ok sorry我一時眼殘
唔係剩係差sl,仲有其他效呢?致傷致機冰/嚴暈之類
講真撐攻防效又好乜柒都好,盾必要既一定係SL,之後係A攻,無A攻既要玩番負效同埋最好有爆傷
攻防45~50=基本,講真戰玩攻血=cp值最高
戰同弓咒最大分別就係與屬無緣,同埋增傷弱
唔需要撐哂3SL上20,又唔會唔夠pt既代價就係玩pvp=增傷系
但係戰唯一支援增傷既副武就只有72弩一把
攻血必定有一樣SL係綁死20呢個頂度,無得變
(本身72弩Dsl其實已經唔高,仲要犧牲埋去轉玩44弩扣抗……)
同埋對比起用緊90up裝既弓咒玩pvp既話,戰算係蝕(之後打既就係技術性取向)
所以樓主玩戰pvp既話其實真係好單純
60抗一套,齊攻血20up,45攻防+A攻/負效+爆傷盾
B減致,A近遠防+A抗,全防45以上,三迴20up
血致魔既帝飾一套,馬嬲頭X口=差唔多可以玩成世
(當然有進階壕版,不過我覺得樓主玩唔起所以都係唔好講)

好高端+N 研究下研究下+E
BTW 唔該晒, 岩岩開始了解盾, 好多野都漏左~
不過,經濟問題+C 我應該會收返 純攻 攻或SL能 扣防
我把弩係神72...傳好貴+<   個盾係SL攻防

以本人認為 用傳70劍 a攻/高純攻 配 pvp防盾` 最好帶1個sl / 最好有埋爆傷 (而70劍雪島中間會掉落)
and then 副武用 58弩 咁樣玩增傷爆擊會好d .  58弩又可以系npc到買到 需要時間沖傳姐 ~? 而且 70劍本身都增 加起黎都增唔小`
而且 58弩可以配粒全sl + 單sl  ? 咁樣加到100攻 之後全血啦` 咁樣可以玩到90 轉傳或者轉神裝^_^~? 然後 93 ~ 96 再睇你換唔換裝 傳/神既9293/9596`
假如您吾打算升Lv既` 咁本人認為 最平又最好用既` 一定系 傳70劍+傳58弩+傳70/78/85甲  然後入齊盾 為最好 : )     如果有錢換既. 當然傳79劍 / 傳72弩 / 傳78甲最好 當然入盾都係咁入 ..
因為戰士 都係玩攻高 爆擊高 增傷高` ~?  p.s : 純屬個人意見 ^_^   ..  
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

回覆 ゞ 約定. 的帖子

我之前都諗過傳70劍, 不過70lv傳戰盾好難收...

sck123  目前既夢之係唔存在70lv既傳戰盾,所有傳戰都係71以上(如果係幾年前既話就有61以上,可惜絕左版N年)  發表於 15-4-16 05:41 PM

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

sck123 發表於 15-4-15 10:08 PM
6合古斯88lv wo大佬
樓主問得75劍多數都無咁高lv
更何況有錢玩得起6合既都唔會哂錢玩75啦

我放張屬卡光弓9比你
80血屬

gunlock34 發表於 15-4-16 10:21 AM
回覆 ゞ 約定. 的帖子

我之前都諗過傳70劍, 不過70lv傳戰盾好難收...

作為彌補 無盾雙增輸出都夠曬爆發

戰就一定玩攻防SL攻血A攻定身效
其實仲有另一種走向
就係增爆

如果我話神71劍+神72/74弩夠三傳戰打你信唔信?
唔好相信上面唔知邊個話收70劍+58弩玩增爆
http://nostale.wikiwiki.jp/?%B7%F5%BB%CE%C9%F0%B4%EF
先黎睇下劍數值:
71劍:294~354攻、309命中、10%爆250%、自身全抗+10、自身全屬+40
70劍:300~345攻、310命中、13%爆150%、8%增22%傷、打某隻怪+80傷

71劍入粒6~8%爆率,連埋100攻血卡74弩,2x%爆擊率你懂的
淨係爆擊都已經多成100%,仲未計有抗有屬呢d咁實用既長持效

再黎睇下弩數值:

74弩:310~356攻、318命中、10%爆170%、自身全屬+48、爆擊傷害+40%
72弩:308~348攻、315命中、7%爆120%、自身全屬+48、全攻+25、15%增32%傷
58弩:232~260攻、249命中、2%爆70%、+8士氣、15%增30%傷

睇下樓主玩咩既姐
真係要玩扣抗既話
85劍+44弩扣35火抗
連埋傳戰扣20
55火我都嫌少

ゞ 約定.  詳細.  發表於 15-4-16 03:34 PM
☆魔鬼皇☆ + 50 鼓勵

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

再唔係 樓主 88劍 係咪都可以玩下

kenyeung525 發表於 15-4-16 02:59 PM
作為彌補 無盾雙增輸出都夠曬爆發

戰就一定玩攻防SL攻血A攻定身效

唔信,肯同我挑機未?

sck123 發表於 15-4-16 05:42 PM
唔信,肯同我挑機未?   ...

對於你呢d土豪
比把神71劍+神74弩我咪挑

:ro04::ro04::ro04:
☆魔鬼皇☆ -100 惡意灌水

總評分:  威望 -100   查看全部評分

唔該晒咁多位大佬
岩岩自己都了解左小小
未扣抗下, 對方100抗同140抗係冇分別
所以, 扣抗要扣到100下先有用
我預計可以扣50火抗
一般情況下都有能力扣到低於100
不過, 岩岩試左服盾加抗係直接加上去
結論係, 如果對方服盾冇火抗, 玩屬力都仲可以
岩岩諗左諗, 萬一對方盾有火抗,好多時都只可以扣剩9X抗
不過多唔多人抗盾呢?+NNN
如果加埋盾, 火抗係140樓下我都覺得仲有得玩
各位大佬點睇? 服盾多唔多人全抗?
同埋屬抗盾平D, 我好貧+<

gunlock34 發表於 15-4-17 11:18 AM
唔該晒咁多位大佬
岩岩自己都了解左小小
未扣抗下, 對方100抗同140抗係冇分別

我預計可以扣50火抗
一般情況下都有能力扣到低於100
岩岩諗左諗, 萬一對方盾有火抗,好多時都只可以扣剩9X抗
如果加埋盾, 火抗係140樓下我都覺得仲有得玩
各位大佬點睇? 服盾多唔多人全抗?
同埋屬抗盾平D, 我好貧+<

90咒主副武:扣23全抗
71~80傳戰武盾:扣7~14全抗、扣7~11火抗
炎咒技能:扣5~25火抗
加埋最少扣42火抗最多扣73火抗

90弓戰咒裝:0、2、2全抗
71~80傳戰服盾:全抗15~22、7~15火抗
X面具:4
S卡:當約做5
手鞋:48 x 2 、60 x 2
加埋最少加127火抗最多加168火抗

90下唔洗講
冇90系列套裝想扣高抗係冇可能既事
更何況雙方頂盡扣抗、屬抗裝既情況
都係約80~90左右屬抗
得番10~20%屬傷
以咒黎計我覺得都算中等程度

戰?
低階戰卡屬力除大技外好少4位數
反觀弓咒都有幾招4位數
由此可見
你戰要玩扣抗就要確保對面冇全屬抗服
而且要上等一流既扣抗數值先掂
http://nostale.wikiwiki.jp/?%A5% ... 5%F3%A5%C8#n548b2ea
自己睇點為之上等一流同下等二流既數值分別

玩開雪地大P既多數全屬抗服
如果唔係戰就全防、弓就全負效
咒就冇玩唔多清楚
你去問下樓上幾位大神

好似好好用啵

kenyeung525 發表於 15-4-17 03:04 PM
90咒主副武:扣23全抗
71~80傳戰武盾:扣7~14全抗、扣7~11火抗
炎咒技能:扣5~25火抗

好有道理,不過點都好...唔該晒+D
岩岩自己試左(都係自己試先有用, 晒左幾防收盾+C), 攻防係好d

gunlock34 發表於 15-4-17 08:39 PM
好有道理,不過點都好...唔該晒+D
岩岩自己試左(都係自己試先有用, 晒左幾防收盾+C), 攻防係好d ...

低lv咒職pvp扣抗都幾吃香

霓雪 發表於 15-4-16 08:17 PM
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

u c c u
其實你想講d咩

如果戰就玩攻防啦 戰又不是多扣抗技 你炎咒多扣抗技+埋扣抗盾先話痛姐 火戰80屬? 用黎打水王用嗎?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:12 AM , Processed in 0.034696 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存