2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 九轉卡片好帥啊~
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 九轉卡片好帥啊~

心願與你 發表於 15-5-19 08:45 PM
回覆 sck123 的帖子

我覺得屈跑速加自回係弓手可以享有嘅戰術之一,而劍士其實都可以享有其他戰術。

弓手剩係撐飾同盾=搞掂.屈跑速自回呢樣野太過份
戰搞咁多野=作用不大
如果學你咁講,戰玩9X弩唔玩72弩
增傷得20%,弓有成100%,(增傷無視防禦)
戰扣完兩三千=弓增一下就超越哂
之後戰打到少血個陣=比弓拉自回屈死

本身弓手就已經享有跑速,高迴,高增傷,高命中,屬性既優勢
對比之下,戰就只係厚血,普遍防禦/抗,高小小
係以上優劣之下,本身已經夠大/夠多
加陣弓玩埋無限自回,射戰增幾下爆幾下
就已經完爆戰士係個段時間回到既血量同埋打出黎既傷害
降低跑速以及自回既情況之下,都只會變成運氣與實力既拉鋸戰
對弓手呢個職業本身既強勢程度影響完全唔大

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

唔知會唔會又係娛樂卡

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

天生+速/長註加速技 戰士都係得2/4轉冇炸WO

3轉水戰 天生+1速
5轉暗戰 黑魔戰士 90秒+2速
6轉炎戰 騎士之誓 90秒+1速 (另10秒內+3速)
7轉海戰 悟道-疾 200秒+2速
8轉暗戰 惡魔時間 90秒+1速

技長時間+速的確係有 用唔用只係你個人問題
你覺得冇用 所以唔用 就覺得冇比到加速 邊有得咁計?

tangkaki 發表於 15-5-19 10:35 PM

天生+速/長註加速技 戰士都係得2/4轉冇炸WO

火戰,盾夠硬,但係出技慢動作慢........................................:水弓+2速,越遠越大力既眼同減CD
水戰+1速=技能硬直=硬傷................................................:暗弓+1速=pvp無恥到爆
光戰,鐵龜,神力,雜buff..........................(4轉悲劇).............:火弓+2速,自帶解效,5秒快過坐騎,汽油彈
暗戰+2速,90秒+400攻但係減200防.................................:光弓+2速而且仲有+攻
六轉+1速,90秒光水抗lv/10,(10秒內同士一樣所以唔提了.:炎弓+2速,個堆buff優化到唔洗提
七轉+2速,200秒,不過攻,守太好用根本極少人用呢招.......:海弓,必中陷阱+最遠射程+極高傷害
八轉+1速,90秒,但係旁邊既12秒版本太強唔會揀.............:闇弓+1速,相性剋到正一正,我唔想提

戰=每招除左水炎戰之外其他全部都有代價
睇下弓??開心到呢

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

暗弓+1速=PVP無恥到爆 暗弓係變左近攻 冇速度優勢跳攻拉打 你估真係靠果50%爆 同你普攻平砍?
六轉+1速,90秒光水抗lv/10,(10秒內同士一樣所以唔提了.:炎弓+2速,個堆buff優化到唔洗提
好地地計加速 你計埋炎弓果堆BUFF優化做乜? 要計埋你唔計埋炎戰BUFF -CD50% -致傷20% +光水抗?
七轉+2速,200秒,不過攻,守太好用根本極少人用呢招.......:海弓,必中陷阱+最遠射程+極高傷害
你咁計不如海戰攻守速全部合一啦 好似你光弓同六轉咁計 你攻守速 +命+攻+防等等 好多BUFF 如果我咁計 你都唔公平啦
海弓咩叫必中陷阱 你自已踩落去咪必中囉 弓不嬲都係有遠射程優勢架啦

弓戰我自已都有玩開 都玩到9X
我明白弓同戰既優勢 但呢D係必然 隻隻GAME都係
但明明討論緊加速 點解你就要變左質
係要夾雜埋 光弓有幾多BUFF 光戰D技好屎啊 火弓就有氣油彈 海弓高攻高射程WO 等等..
咁已經唔係單純討論加速問題咁簡單 已經係弓同戰卡牌優勢與技能比拼既問題
咁樣傾法傾到出年都未傾完 完全離題 0分重作
已有 1 人評分Good 收起 理由
心願與你 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

sck123 發表於 15-5-19 10:47 PM
戰=每招除左水炎戰之外其他全部都有代價
睇下弓??開心到呢

如果海戰淨係得攻/守,你又怨行得龜;
有得你用疾喇,你又怨有代價;
如果一開始冇攻同守,淨係得疾你玩,你又係咪要怨加速有代價?
係咪要又加速、又加攻、又加防、又加抗、又加命中,海戰一個 buff 全包全能力提升你先叫公平?

你講到劍咁廢咁自卑,不如我開隻劍,你開隻弓,同你玩返場罷啦。

心願與你 發表於 15-5-19 11:57 PM
如果海戰淨係得攻/守,你又怨行得龜;
有得你用疾喇,你又怨有代價;
如果一開始冇攻同守,淨係得疾你玩, ...

各有各好處

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 06:34 PM , Processed in 0.043419 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存