2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險        〖騙案資料分享及參考〗 ...
go

[消息情報]        〖騙案資料分享及參考〗

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

本帖只提供被騙玩家 發表有關被騙內容資料實況,作為給其他會員玩家及官方等等做參考之用!

在本帖發表之規則 :
(A)會員必須圖文並茂,除騙案以文字細說過程外,必須例出以下資料最少其中一項
遊戲截圖、電話聊天工具截圖、銀行過數帳單、報案紙。
<備註:因香港法例私隱條例,以上資料如涉及姓名、電話號碼、銀行資料、相片等等,請留意必須屏蔽!
姓名~中文名屏蔽最少一個中文字/英文名屏蔽最少一組英文字母
電話號碼、銀行資料~屏蔽最少4個數目字碼
個人/眾人真實相片不能貼出>

================================================
本帖只提供分享及參考之用,不設聊天、問題解答之用、推帖,會員玩家如有同案補充,請利用"編輯"修改而方便大家跟進情況,亦能統一效果。
如會員玩家確有問題想問發帖者,可以用私人PM方式或點評聯絡。

發帖前如有不明白,可以先PM版主查問後再發帖,以免被視違規。

================================================
本主題違規者一律重扣100積分及禁言7天!

*****本回應最後由 醜八怪` 於 15-6-5 11:45 PM 編輯 *****
初頭開帖係發現某玩家/某會員用我類似既名在遊戲開全頻叫賣,
依家"好似"已唔再抄名了,
而部分玩家(包括我)都不為意早已被人盜用了銀行戶口。
詳情請拉落去睇第二區~
++++++++++++++++++++++++++++++++

直到以下人士提供的寶貴資料,不至於一直矇在鼓裡!

*圖1果張唔知係講緊既阿八商店,係打錯丫?定係 問緊當時全頻名呢?
**順帶一提~ 阿八小店 & 醜婦 都係"我"本人使用的,絕無多左個路人甲話係該使用者的!

【手法】
該玩家拎取賣家/(我)銀行戶口外,還會拎取真正受害人的銀行入數紙,
不但,可冒充真正受害人轉帳,而拎取其貨品,
更可以可當作自己係賣家的買賣證明,增加誠信,欺騙更多受害者。

++++++++++++++++++++++++++++++

如在本年4月6, 12, 13, 14與+853 6553 ****<<據了解這電話不用了
銀行服務的付款到012884********* 名LEUNG (留意番上圖)後,
未完成交易的話,請自行到警署求助
或 請想提供更多資訊可PM/WTS:66521472(本人),

*請受害人搵我時,提供姓名/2KF會員名(都想你有個稱呼,因唔想到時喂喂喂你-.-),當日銀行入數紙證明/其他證明*
*多謝合作*

************分隔線*******************

****本回應由 醜八怪` 於 15-5-23 03:06 AM 編輯及發出****
尼次應該係我第三次開澄清帖喇,你地仲要我開幾多次呢  <尼次係得到超版許可先開帖的
再度澄清 本人交易ID只有身在天空的 醜婦 & 阿八小店
2014年5月20 第一次發現有玩家冒認本人
2014年6月26日第二次開尼類帖

最近有不少玩家向我查詢,係咪多左個交易人仔叫..."惡婦、小八商店、醜八小店"... 等等 (仲有好多的)
以下圖片來源:由其他玩家提供

相信大家都係全頻都見過佢地既名稱同埋放防爆,9596裝,收放ac等

我始終未知有冇受害人,(希望冇受害者啦 )如有會員曾與惡婦、小八商店、醜八小店 等角色交易過,且被騙去金錢的話,
請即報警求助,本人亦願意協助。

另外,本人不出售不收購任何遊戲帳戶,所以唔洗問我係咪放咩咩AC/收AC,多謝合作!

有興趣請按下➱有關 防騙 及 網上交易資訊 (我以前爬完舊文之後既廢話)

23/06/2015
我係2000 FUN 交易區 見到有人放防爆 $800 2S
咁就留電話
一開頭真正放果個人就wts左我同我聯絡好哂
但係中午果陣突然有個自稱係放防既,黎話佢先係真。

咁我就用左個方法試佢地邊一個先係真
就叫佢用放防個2000fun 帳號打我指定既信息分別出真假

最後昆狗就係上圖所示的人
希望各位小心昆狗,提防被騙

s200411011  抱歉,無下次  發表於 15-6-24 01:12 PM
☆魔鬼皇☆  我俾時間你更改 明早我看到就沒辦法勒  發表於 15-6-24 02:13 AM
☆魔鬼皇☆  你圖中電話兩圖 前後屏蔽顯示全內容 絕對違規  發表於 15-6-24 02:13 AM

http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=1605031
本人朋友於7月7日 19.29 向該名人士過數1200HKD以收取3SET 防爆護符
名字及戶口為:
FXXX MXX KX
212 232 599 XXX
過數完畢後直至現今仍未能交出貨 對方更表示懷疑是我們這一邊欺騙他並表示報警
我同我朋友會於數天後報警求助
希望各位人士唔好再中招
睇左佢之前既評論 佢好似係電童/nat族既人黎 電童/nat族既人 叻啦 又1200HKD代落袋
騙子電話+852 9845 81XX

(重帖)
八月一日
本人同nos一玩家錯愕係網友,前日佢話想玩我ac張火戰,於是我就傻下傻下借左ac比佢,當時佢冇話過會攞我ac任何野,但當我再開翻,已經發現物品欄比佢清左,呢次我承認係我蠢,但我希望見到呢條帖Ge網民以後都唔好信情願族Ge錯愕
已有 1 人評分Good 收起 理由
極JJ + 1 鼓勵

總評分:  Good + 1   查看全部評分

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 10:25 PM , Processed in 0.047709 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存