2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 香港投訴區 黃成智大反擊 炮轟白鴿黨「敗類中委」
返回列表 發新帖 回覆
go

黃成智大反擊 炮轟白鴿黨「敗類中委」 [複製鏈接]

民主黨前立法會議員黃成智因為力撐政改「袋住先」,被黨紀律委員會(紀委會)建議革除黨籍,而黨中委會將於七月十六日處理紀委會嘅建議,成智好大機會被踢出黨。
既然白鴿黨唔念三十年舊情,成智亦「我不義」,尋日開記者會發火大反擊,逐一數臭白鴿黨,除咗批評紀委會判決無證據、無邏輯、窒礙言論自由、排除異己,又大鬧洩露紀委會判決嘅中委係「敗類」、「小人」,與黨關係全面破裂。
狄志遠就話,成智喺今次事件上已多次遷就個黨,希望緩和件事,以免造成傷害,又話成智係死蠢同太單純,而白鴿黨咁樣對待三十年嘅同路人,係「相煎何太急」!
睇來白鴿黨下一步有好戲啦,黃成智都算元老啦,今次事件鬧到咁樣,大家睇的清清楚楚,一D政見不和,唔使搞呢D政治鬥爭嘅嘢吧。其實白鴿黨內部一直都幾多矛盾噶,幾年前嘅真兄弟事件大家應該都記得。
唔知呢件事最終會搞成咁,但無論點樣,我都會嚴重懷疑依家白鴿黨高層嘅能力同埋政治操守。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:25 AM , Processed in 0.031843 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存