2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 不怕神一樣的對手,下次妳重會唔會投何秀蘭票呀?????? ...
go

[討論] 不怕神一樣的對手,下次妳重會唔會投何秀蘭票呀?????? [複製鏈接]

政改否決前的7分鐘,不怕神一樣的對手!
https://www.youtube.com/watch?v=lwvij9LL1GI

何秀蘭險做建制救星
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150619/19190295
劉皇發噚日成為「民主之父」之際,工黨議員阿Cyd何秀蘭就因為一時錯手,差啲變成「建制救星」。
話說一眾建制派表決期間突然騎呢離場之際,阿Cyd一度站立舉手,話要提出規程問題,要求立法會主席點算法定人數,變相要令立法會等多15分鐘,隨時救咗唔知表決已進行緊嘅建制派。
結果包括白鴿黨單仲偕等泛民議員,聽到阿Cyd提出點人要求後,即場向阿Cyd大嗌「唔使㗎嘞」;一向擅長點人數拉布嘅人力議員陳偉業,更激動爆粗指「X你老X!佢哋自己缺席吖嘛,你點(人數)?佢哋自己缺席,點會我哋點(人數)?儍㗎你真係!」
阿Cyd喺泛民群情洶湧下,即時收手冇再提出,據聞阿Cyd覺得大是大非應留個歷史紀錄,但大家當然更想睇建制派攞嚟衰。

黃毓民 毓民踩場 150618 ep699 p1 of 3 偽政改投票結果 61票反對 vs 8票支持
https://www.youtube.com/watch?v=nuOZ4Dj2qbI

佢不嬲都廢..
如果唔係民眾選佢實做唔到
做樣佢最叻
已有 1 人評分Good 收起 理由
陳鳳的誘惑 + 3 yes

總評分:  Good + 3   查看全部評分

王天 發表於 15-7-5 03:20 PM
佢不嬲都廢..
如果唔係民眾選佢實做唔到
做樣佢最叻

我睇佢下次應該玩完.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 07:52 PM , Processed in 0.039480 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存