2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 是否有不好觀感
樓主: Enningli18
go

[討論] 是否有不好觀感  

25號 發表於 15-7-10 09:03 PM
名仲未規劃好
因為劇本變動幅度好大
隨時唔知會改成點

就好像我寫作出黎既故事,經常都更改。

謝謝^^~

缺心情 發表於 15-7-10 09:14 PM
我唔打算問,因為呢樣野係你既私隠,你唔想講冇問題。至於我自己,我從小到大俾人迫俾人蝦到我都認為自己 ...

因為賤人總係佔大多數
係「大多數」人既正義
可能我講出黎有啲中二病www
但係呢個係事實

相比你麻木生活接受現實
我覺得去尋找自己既歸宿比較好
一個返屋企唔使搵冰冷顉匙
而係有人溫暖開門等待你返黎既地方

怨天尤人並唔㑹改變啲乜
噁心既,醜惡既,卑劣既,憎惡既一樣係到存在
我唔會好似聖人咁叫你去接納佢地
亦唔會叫你好似喪家犬咁逃避
更加唔會去叫你改變自己改變佢地
要改變就去改變環境
去改變自身身處既環境
為內心黑暗既世界帶上一點依靠

佢地見到努力改變現況既你
依舊露出可笑既面目
已經係連作為三觀正常既人類都冇資格
惡劣既根性係唔會改變

去找一個可以值得信賴既依靠
去共同承擔社會既壓力
相信你一定可以對現況改觀
(真係搵到個依靠,千奇唔好放棄!)

雖然講咁多,但小弟只係一個廢柴中二病
打緊篇文既時候我仲諗緊
自身難保既我係咪真係有資格講咁多

Anyway Good Luck

25號 發表於 15-7-8 02:09 PM
寫下Program咁
學下C語言同時學下ruby
我既夢想係寫遊戲

又未係沉浸響遊戲...
唔好扮野啦,你都係用D小學雞都識用既引擎去做d低b game啦,做隻flappy bird都可爆紅搵錢,整GAME PROGRAM技術唔係重點,係睇你有冇心,得個吹,有心極有限

不知不覺的 發表於 15-7-12 06:45 AM
又未係沉浸響遊戲...
唔好扮野啦,你都係用D小學雞都識用既引擎去做d低b game啦,做隻flappy bi ...

你岩
我講我我係寫腳本 腳本 腳本
以遊戲系統為基礎既腳本 腳本 腳本
因為好重要所以講六次
而唔係開發引擎
我都唔係咩專家
我都係想用自己既方法黎表現下內心幻想姐
要啲咩大工程大作都冇乜能力
咁串我我都跪係到無言以對

我講多次我唔係專家
我有能力一早去搞啲大新聞

But我想講我又唔係淨係打機
我有認真試啲算式囉
我冇心都唔會哂時間去調試腳本去修改腳本
每日重複一樣既野其實唔係好有趣囉

25號 發表於 15-7-10 10:01 PM
因為賤人總係佔大多數
係「大多數」人既正義
可能我講出黎有啲中二病www

「大多數」人既正義,這對我來說這完全不是正義,沒辦法認同。不明白為何人認為邊到多人就係岩,呢個咁既想法完全係冇腦既人先至會想得出黎又認為岩,真係嘔血,特別超多呢D人都係幾十歲既人,大我十幾歲都重要我教返佢轉頭真係...暈。

歸宿,連心動都冇辦法,點搵?以前會有心動的感覺,但依家我連對住D人都認為好煩,冇必要都係想自己一個人就好,根本唔會想有咩男朋友或女朋友之類既事。算了吧,反而我依家對這回事都唔抱任何希望。

這我明白,只是在這發洩一下罷了。

現實生活裡,我說一字一句(不說話只是在走路也幾乎一樣)大多都可以被人拿來當作是新聞(不是真的上一份份報紙的那種),我就算小時候教別人怎樣走元朗的路去找那間甜品店,只是聽音樂的說話沒留意那字的重音,說成別的字眼引起一個小笑話就被人當街指著來取笑許久(被我幫助的人),第二,三次再看見我也是大聲拿來取笑我,但又說甚麼很想和我當朋友之類的。這樣矛盾的人太多,但又很愛煩我,但我不理他們,她們又被再一次拿來當作新聞,我自己外出時順便幫陌生人拉門讓她們出來說我有風度但其實想追求她們等....=.=....煩死,真想要她們閉嘴。連舊同學都很愛拿我小時候的甚麼事跟別人說,可是又不會把整件事都說出來,不會說他們如何的當幫兇之類。再不是就是舊小或舊中學同學(有男有女,大多數是女)看見我比之前更美型更懂得搭配,就說我之前搭配很柒之類的,又說樣子都依然很年輕,現在變得這麼美型(顯得他們現在很柒好難睇)是去整形或找到同性包養嗎?怎樣和包養我的人上床之類的。又或是因為看外在而想更接近我,更想和我當朋友。就算我看見舊女同學只是想跟她們打招呼,但她們就是這樣對我,沒一個例外,還四處傳說我怎樣怎樣,但明明就沒這回事。

謝謝你跟我說了這麼多,給你一個大大的擁抱^^~可是不要亂來哦,小心我後面的球棒哦^^~不會啦,雖然我不太清楚甚麼叫中二病,我只知道之前有一部動畫是有這樣的名字,而中二病亦是這動畫而有名起來的名詞,形容詞。但是我認為你依然有這樣的資格說這樣的話,是絕對有資格。

我還是期待有一天可以看到你的作品,快點給我趕出來(右手拿著球棒)^^~

各花自有各花香
無需強求夜來香
荒草尋覓此留香
唯有一笑問君香?

tangkaki 發表於 15-7-6 06:13 PM
觀感係睇樣

你的頭像仿佛說明了一切

感謝大大的分享。

早已遺忘幸福是何等滋味。在黑白是非早已顛倒的世界裡,如同在地獄裡生活著,造成這樣境況的人渣不要接近我。

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:57 AM , Processed in 0.213127 second(s), 22 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存