2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 據說2016年有Act6
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 據說2016年有Act6

零度可樂 發表於 15-12-1 03:45 PM
咁結果你轉盾既成本咪係香水+轉盾件物品
咁結果咪一樣係貴

我都講左 就算開放盾轉移 靚盾既價格都會有一定下限 因為轉移盾需要果件物品一定會係極高價

再搬番之前講既野出黎,係香水個度新增番呢個功能點睇??
但係轉移盾既香水消耗量就減半/三份之一

有新ACT 如果帶唔起人流 都係玩完~
不過本人都會期待

題外: [幻想] 盾的轉移  如果粒盾每一次拎番出黎 有機會失敗機會愈高?
                                    如果粒盾有轉移限制次數?   [/幻想]

收皮啦 點會出

未汁粒既話

sck123 發表於 15-12-1 07:11 PM
我都講左 就算開放盾轉移 靚盾既價格都會有一定下限 因為轉移盾需要果件物品一定會係極高價

再搬番之前 ...

你粒盾拆左出黎比唔比交易?
如果比>咁香水原本既功能應該冇乜人會用 而家收人裝既人多數都係為粒靚盾 所以除非係傳95/96+靚盾既裝先有機會用
如果唔比>靚盾一樣外流唔到 結果都係只有上層玩家受益

係咪因為人流愈黎愈少,所以要講可能會出act6吸引人玩返
不過就算出返暗影吉隆奇(粒章)都應該冇乜人係keep到依家
我認為GC可以係商城加返呢粒野賣,又賺一筆

夢歷,越黎越小人玩啦,2016有Act 6,我都唔知夢歴重可唔可以涯到2017,咁又係,都未到2017,但希望小雲你可以做d野,留住一班對夢歷忠心既玩家啦,唔係既話,到時就算出到act 7,我諗都無咩人會玩囉

零度可樂 發表於 15-12-4 04:35 PM
你粒盾拆左出黎比唔比交易?
如果比>咁香水原本既功能應該冇乜人會用 而家收人裝既人多數都係為粒靚盾 所 ...

班人已經有齊一套靚盾=唔需要轉/唔會咁得閒轉=累積=「唔多唔少」D盾都會有平到
咁累積完肯唔肯外流係班玩家既事,物以罕為貴,我就唔多覺真係攬住D盾過世
天SER玩家D裝呀盾裝多到呢
盾就一定會有人賣既,起碼唔會再吊高價吊到太離譜都仲賣得出先
同埋盾一開始多=裝就會減少=推高裝既價格
而且大多數打算收傳909295睇盾收裝既人一樣會睇盾收裝
咁又無乜理由專登哂多個步驟哂多舊錢咩?
空裝AC收裝>都係直接收有盾解
85/90弓想轉上去92/95>轉移消耗>再解過把弓
咁仲有無得諗呢

sck123 發表於 15-12-5 07:39 AM
班人已經有齊一套靚盾=唔需要轉/唔會咁得閒轉=累積=「唔多唔少」D盾都會有平到
咁累積完肯唔肯外流係班玩 ...

其實你都岩 如果d盾一直唔會消失 咁原本已經有靚盾既人冇必要再收 咁所以靚盾存貨會多左 價會下跌..
好似係咁 但係你有冇諗過"原本有靚盾既人冇必要再收靚盾" 呢件事代表咩
姐係佢地d裝已經勁到封頂 做自閉仔都可以無敵 咁係佢地手上既錢/防/其他有價值既野仲有冇機會流入其他玩家手?
其實我一直都覺得勁盾價高先係好事 如果連稀有+強力既盾都變成低價物品 呢d叫戰力通脹 唔會係好事
其實盾原本既設計並唔係比你有錢就可以買到既野 而係一定要靠運氣..可能好多人好憎呢種設定 但係呢種設定對隻game本身黎講我覺得係好 起碼佢令到低層玩家有機會抽中勁盾 無論最後係賣左佢又好自己用又好 結果都係會令佢有機會超越老屎忽玩家 簡單黎講就係令物資/玩家有流動 而如果盾因為周街都係而變得低價 呢種流動就會減少 後加入既玩家會好難追上老屎忽 老屎忽又封晒頂開始悶..你話仲有咩玩

零度可樂 發表於 15-12-5 02:20 PM
其實你都岩 如果d盾一直唔會消失 咁原本已經有靚盾既人冇必要再收 咁所以靚盾存貨會多左 價會下跌..
好似 ...

起碼佢令到低層玩家有機會抽中勁盾 無論最後係賣左佢又好自己用又好 結果都係會令佢有機會超越老屎忽玩家

如果做自閉仔既話咁真係神都無辦法,如果有錢到可以動搖哂天空既靚盾市場既話
不過我相信加陣天空數得出既有錢人有錢仔好多都有做緊買賣,只係你知唔知佢咩人仔姐
而且令到有部份玩家有機會可以接近到上層玩家先
呢一句既低層玩家都只係更加小既一部份,同埋nos悶/退既最大原因就係太少對手/無對手
如果接近到個個戰力通脹既話,變相大家都可以叫做係咁高咁大
夢之會因為多人pvp而炒番起都唔一定,而且唔少人都埋藏左D靚盾入左落廢裝度
跟住擺爛隻AC唔玩,變相出番呢個功能既話可以令到更多玩家回流
而且係佢出新裝之前就可以做到續玩性,如果唔係件件靚盾都卡實哂既話
變相就算有幾勁既裝都好都會唔想玩

小雲 聖誕節活動呢? 連雪人團個D都冇??? 上年16號就出 今年19號都味有

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 09:09 PM , Processed in 0.032419 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存