2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

新機問題! [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

部機最近前幾日新換底板 Cpu ram 顯示卡 靜係無換火牛
打機試過打打下會停左畫面 禁鍵盤無反應要強行禁RE機制
打打機試過彈game到桌面
第3次試過打打下機藍畫面
前日重裝完win7打機都無事 但今日就打打下卡畫面無反應。。
有無師兄知點解?底板壞?ram問題?win7唔係正版?
停畫面以前有2下怪聲跟住就無反應
火牛型號係ANTEC 650W MAX
顯示卡asus strix-gtx960-dc20c-4gd5
底板asus h170 pro gming
cpu:intel 15-6500 4 core 4 thread 320g 6m
ram:corsair 8gb x2 DDR4 2400MHZ

係唔係最高支援2133MHz ram問題?

絕對唔關win7 唔係正版事...
反而好似下一批, 新出的intel cpu 唔支持win 7, 屈人用win 10  (情報不知幾成真)

看你情形...似散熱問題? both cpu & vga card, u need to test its temp...
要測ram, 可以在bios降 frequence... 底版和cpu 唔支援2400?  可以自己去查...我都唔知
應該你顯卡都有插好哂D供電吧? ... 火牛用左無耐? 重插一下D 線...? 可能你心急換野時.. 有D位唔小心整鬆左..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 12:07 PM , Processed in 0.028976 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存