2000FUN論壇

搜索
go

[疑難] [集思廣益]vpn [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

睇左頂置個張po
lavaone好似唔錯,但係GOOGLE左陣,見D評價又話會爆P,同路線唔多咁?
GOOGLE左隻expressvpn同vyprvpn都好似唔錯咁
但係好似未見過有人用落FEZ到

隻沙魚聽fd講玩其他日本game又話會爆ping

想同班團友一齊重玩,冇靚vpn基本上唔會考慮重玩fez
因為都廢事破壞人地遊戲體驗
所以想上黎問下有冇其他好用既vpn
收費貴d都唔係問題

ps, 1GB LAN線同100MB LAN線既PING值有冇大分別?

隻沙魚聽fd講玩其他日本game又話會爆ping

每區唔同
LAVA 有得日充 咁你咪充1日同D FD 試下岩唔岩FEEL囉
我自己就有3個情況 唔知VPN定上網問題
1.突然勁爆PING,由綠色爆到紅色(最高試過19XXXPING) 基本上就郁唔到~有機會斷線 或者等佢爆完先郁得返
2.突然爆PING~百綠色爆到黃色(大約係300-800) 基本上就行下停下
3.跳PING  全程綠色 但係PING會幾十幾十咁升升跌跌 ~會令畫面唔同步

用過SHAYU同LAVA
情況1發生我就試多1場半場 都係咁就唔玩 唔確定係VPN定上網問題
情況2 2種VPN都會出現 通常等下就無事 但間歇性
情況3就轉到個岩既PORT位就無問題
已有 1 人評分Good 收起 理由
唔知呀你呢? + 3 .

總評分:  Good + 3   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

笨蛋仙人 發表於 16-2-25 08:07 PM
每區唔同
LAVA 有得日充 咁你咪充1日同D FD 試下岩唔岩FEEL囉
我自己就有3個情況 唔知VPN定上網問題

thanks
咁我全部充1日試哂先

唔知呀你呢? 發表於 16-2-26 10:27 AM
thanks
咁我全部充1日試哂先

我身邊FRD 都係用SHAYU/LAVA
未有人試過其他VPN
唔同ISP就有
基本就PCCW/HKBN用SHAYU 無大問題
和記 就某時間會勁爆P
ICABLE都未聽過有事

LAVA穩定D
係有時會突然爆一下,好短時間
PING平均值低D

鯊魚PING平均值高D
不過冷門時間一樣都好低
但有d channel會定時定候斷線
唔斷線既channel就偏高ping,尤其熱門時段
但都係可以玩到既PING數
同網上爬pair得好d

但價錢差天共地
婊子們自己衡量
已有 1 人評分Good 收起 理由
唔知呀你呢? + 3 就決定係你啦LAVA

總評分:  Good + 3   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:25 AM , Processed in 0.027385 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存