2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 灣岸4 其實打機係咪一定要嘴炮?
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 其實打機係咪一定要嘴炮? [複製鏈接]

事源於岩岩 (4月15日晚上約10點後),本身我同一個朋友A (岩岩去完旅行返黎而且好耐無玩) 係觀廣打,之後係果到撞到一班以前識既朋友BCD (另一班人),諗住係果到一齊打啦,夾玩下走又玩下 (壞左一部,得返3部)
之後黎左一班靚仔 (係靚仔,睇落16/17歲,4-5個人),咁跟機好正常,但果班靚仔係後面一路大大聲聲出口術,其實明明佢地無份打,講咁多做乜...我唔明
之後我朋友A起身唔打比人打,初頭第一個唔挑機打鬼王,係到係咁屌,略略聽到話咩個鬼王咁廢,咁都比我追到...(其實,追到,好威?),結果條友打左好似三次都拉唔到鬼王但說話多多 (鬼王係我朋友B)
事先聲明,人地講乜我無權干涉,因為發言權係人地到把口生係人地到,我只係唔明點解要講咁多野...其後果班靚仔坐左第二個人入黎挑機無問題,但我同我朋友BCD傾計關佢地咩事?
我咁講因為我地傾計時,班靚仔出聲係到串柒柒...時間飛後少少,靚仔,我同朋友B打時,我地無點搞佢地既(搞=夾),但之後我同朋友A走先,剩低朋友BCD係到...
後來朋友BCD同我講返,話我同朋友A走左之後,班靚仔二打一鳩咁夾佢而且不停口術,但我朋友BCD無搞過佢地亦無口術,係突然間
上面提過,我同朋友A係到時,佢地都有口術但少少,但我同朋友A走左之後,就如同上而既情況一樣

我接觸灣岸差不多三年,呢種情況都遇過
所以我真心想問,其實打機係咪一定要嘴炮?

此po單純討論,傾計/發表意見,絕無其他意思

16/7歲 係班FD面前係要威D的
打唔贏鬼王 都要踩隻王黎發泄下自己介唔掂嘛
師兄你打3年機 3年前佢地連機鋪都未入得
同班小朋友計較咁多咩

師兄 睇黎你系見識太淺 未去到更高一等既境界

兩位師兄都有道理,我都只係以事論事,唔係計較,都係看透世事算

試過自己落新之打story 之後有班街童跟機 不停叫我快d仲咒我炒車輸左佢算...唔知依班人咩心態

基仔×〞 發表於 16-4-16 02:13 AM
16/7歲 係班FD面前係要威D的
打唔贏鬼王 都要踩隻王黎發泄下自己介唔掂嘛
師兄你打3年機 3年前佢地連機鋪都 ...

天水圍仲多口術撚

對住呢D人,認真就輸了。佢地坐係灣岸機面前先至惡得出樣,出到機舖外面連小學雞都不如。
打機只係求開心,遇著呢D人我會起身唔打,仲要多謝佢地幫我慳返幾廿蚊下次再打(6蚊一局都幾肉痛)

利申: 玩左灣岸6年幾

NCEC 發表於 16-4-18 05:27 PM
對住呢D人,認真就輸了。佢地坐係灣岸機面前先至惡得出樣,出到機舖外面連小學雞都不如。
打機只係求開心, ...

最好笑係佢地連挑都唔挑,得把口
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:37 PM , Processed in 0.076688 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存