2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙境傳說 Ragnarok ★★★【原廠重力社-港台澳-新伺服器】6/15(三) 12:00 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[問題] ★★★【原廠重力社-港台澳-新伺服器】6/15(三) 12:00 正式對外開機 有冇人去新SER 巴基利 一齊重新出發?★★ [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

親愛的玩家您好:

預計於6/13 19:00正式對外開放由仙境傳說Online轉移帳號綁定GNJOY平台帳號功能,詳細的綁定教學請參考綁定公告

另外預計於6/15(三) 12:00 正式對外開機,於當日同時開放查爾斯(原免費查爾斯伺服器)、波利和巴基利(新伺服器)

詳細的回歸開機活動會再另行公告說明喔~請玩家敬請期待,謝謝大家。

《仙境傳說》6 月起由原廠直營 目標趕上韓版進度、
預定 12 月推出「喵星人族」更新

http://gnn.gamer.com.tw/8/131878.html

問:未來開新伺服器的計畫?

答:正式直營後,除了原本二個伺服器,也會有開新伺服器的計畫;至於數量部份,我們會視當時的狀況適時加開,以帶給玩家最好的遊玩品質為努力的目標。(在見面會實況得知到時候先開1個新伺服器,之後看情況追加分流

問:香港玩家是否仍在 GRAVITY 直營的服務範圍內?

答:本次直營服務範圍包含台港澳地區,請玩家放心。

仙境傳說 Online》預定 6 月 1 日起由韓國原廠直營。

問:直營後,內外掛問題能否解決?會用什麼方式阻擋?

答:在 GRAVITY 直營後,我們會盡最大的努力去阻擋非官方程式,但如同各位玩家所知,非官方程式更新的速度相當快,所以 GRAVITY 開發團隊也會一直針對非官方程式,嘗試找出更多方式來進行阻擋。目前先從在伺服器端進行程式阻檔,之後也會考量是否使用 NP 相關的遊戲安全防駭程式,從伺服器端與客戶端雙方面進行,達到最好的阻檔效果。

我會玩阿 可以一齊玩

有成10年冇玩,
而家唔知變成點
想玩返

十週年勳章(賀詞)

s031055 發表於 16-5-16 02:58 PM
有成10年冇玩,
而家唔知變成點
想玩返

10年冇玩?_?

而家開到3轉

暫時等級上限175 遲D上限200

新幹線多年黎既露天商店價格限額上限由 99990000  將突破調整上限

身上唔會再比2187483647限制, 因為銀行系統返黎

仲有新郵箱系統

預計2016年尾實裝新種族喵星人

新幹線一直鎖左既

物品:天地樹葉子、蒼蠅翅膀、蝴蝶翅膀、克瑞米卡片、邪惡老公公卡片、黃金蟲卡片…等

技能:魅影追蹤者(人孔)被限制只能在PG使用、部分技能平衡上未跟上

NPC:鋼鐵之都NPC-艾易斐、排水溝副本NPC-愛寶、NPC橡實商人、大家還記得毀格馬場(馬牌換經/裝)

系統:KVM戰場(變相成轉蛋來抽KVM武器)、拍賣場系統以及新信箱系統

任務:學院2F盜賊轉職任務、獵人轉職任務部分任務標示錯誤導致無法順利轉職、悟靈師轉職任務NPC繳交道具後無反應、等級超過150後某些副本或是任務會卡住(4樓提供)、DAIDAI任務接到狩獵蒼蠅,點選任務會導致程式崩壞(為什麼新幹線那麼多年都不去修?可是轉蛋一直出出出)

《仙境傳說》6 月起由原廠直營 目標趕上韓版進度、
預定 12 月推出「喵星人族」更新

http://gnn.gamer.com.tw/8/131878.html

問:未來開新伺服器的計畫?

答:正式直營後,除了原本二個伺服器,也會有開新伺服器的計畫;至於數量部份,我們會視當時的狀況適時加開,以帶給玩家最好的遊玩品質為努力的目標。(在見面會實況得知到時候先開1個新伺服器,之後看情況追加分流

問:香港玩家是否仍在 GRAVITY 直營的服務範圍內?

答:本次直營服務範圍包含台港澳地區,請玩家放心。

仙境傳說 Online》預定 6 月 1 日起由韓國原廠直營。

問:直營後,內外掛問題能否解決?會用什麼方式阻擋?

答:在 GRAVITY 直營後,我們會盡最大的努力去阻擋非官方程式,但如同各位玩家所知,非官方程式更新的速度相當快,所以 GRAVITY 開發團隊也會一直針對非官方程式,嘗試找出更多方式來進行阻擋。目前先從在伺服器端進行程式阻檔,之後也會考量是否使用 NP 相關的遊戲安全防駭程式,從伺服器端與客戶端雙方面進行,達到最好的阻檔效果。

☆BB仔☆ 發表於 16-5-17 12:19 AM
10年冇玩?_?

而家開到3轉

係呀, 玩左3年到 06年到就冇玩嚕,
冇記錯個ser好似叫查xx2A
出到進階2轉咁
唔知而家u波卡而家仲有冇用呢?

而家有冇咩網多攻略 點樣加點同多人討論架?
我見好多都好少人 一係就幾年前既post

十週年勳章(賀詞)

s031055 發表於 16-5-17 01:09 AM
而家有冇咩網多攻略 點樣加點同多人討論架?
我見好多都好少人 一係就幾年前既post ...

正常黎講

最多討論既一定係巴哈
forum.gamer.com.tw/B.php?bsn=04212

其實都唔係呢幾年...唔知邊年開始2000fun d Online Game版已經......

仲有留意2000fun個d我諗大多數都係d老骨灰

我其實9成9都係逛巴哈多, 只係有日突然巴哈首頁睇到RO轉移原廠先返黎睇下2000fun有冇人討論 xD

你都係將上面條LINK bookmark 左佢

不過你要留意返巴哈唔好講口語化...會比人BP爆/酸爆/檢舉

用返書面語溝通就得
用返書面語溝通就得
用返書面語溝通就得

岩岩睇完 http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=04212&snA=393122

遲D打後更新個D裝好變態 精鍊值×精鍊值 15*15+武器ATK+第2效果5*10(175 LV)

話時話...韓版設定有+19精煉卷 可以再打包就可以放上交易欄XD
打包精煉卷係韓版功能 所以遲D新Ser都會有

不過計佢件裝精煉10都已經好勁抽

☆BB仔☆ 發表於 16-5-17 01:19 AM
正常黎講

最多討論既一定係巴哈

Ok.. 近呢幾年周圍既討論區都好冷清
而家仲多唔多人用外掛
而家好似一個新手咁 haha

裝都+19 咪好難衝囉

十週年勳章(賀詞)

s031055 發表於 16-5-17 01:26 AM
Ok.. 近呢幾年周圍既討論區都好冷清
而家仲多唔多人用外掛
而家好似一個新手咁 haha ...

外掛既問題

原廠見面會 9成提問都有關外掛相關問題

佢而家1日仲係新幹線代理....

巴哈個面已經有好多熱心人士填意見表發比原廠

佢有心搞既應該好似JRO / CRO 咁既情況

TWRO既外掛....可以話係史上全部RO版最多外掛在線

加上早個排合拼伺服器(合拼最後2個ser 老查 同 免波)
整理帳號方便順利比原廠轉移電磁資料

如果有留意數字網
http://www.8591.com.hk/mallList-list-22.html?searchServer=1778&searchType=

因為乜狗屎垃圾都合拼哂一齊所以你會見到好多神卡神裝鬥平出清

以下數量只係打個比喻 最後實際有幾多張...仲知好多張
我計佢1個SER原本有100張某神卡

因為早前伺服器大合拼 變左1個SER有幾百張某神卡
以上數量只係打個比喻 最後實際有幾多張...仲知好多張

不過就算咁...老查D野平上加平

相反波利都仲係咁貴...

所以我遲D 6月1返去玩RO都唔會玩舊SER...直頭去新SER找回最粗的感動

組隊...出發打波利..去沙漠打下小雞 去波利島 或者返返轉頭行落D去打下大嘴鳥 青蛇 升到差唔多去下水道拖小強玩下 A_________A

有心去玩舊SER唔洗返一筆錢去買裝玩都應該有心都玩唔長

☆BB仔☆ 發表於 16-5-17 01:41 AM
外掛既問題

原廠見面會 9成提問都有關外掛相關問題

自己都想重頭玩過 搵返童年回憶
係怕自己抽唔到時間 唔得閒玩

唔知到時升LV經驗會唔會降返低,
會既話可能都會去新SER玩
捨棄依家玩緊果D

玩緊咩server?

十週年勳章(賀詞)

LOKWAIKWAN 發表於 16-5-23 05:32 AM
玩緊咩server?

而家得返老查同波利

不過都係等新SER先返去玩

免費SEV有冇人想買裝阿 因為我GF問題 D ACC唔可以轉移

斷斷續續玩左十幾年換個營運商希望冇外掛

我想6月1日之後我會玩返但吾太識玩了我好多年沒有玩了

十週年勳章(賀詞)

GooLu仔 發表於 16-5-25 11:59 PM
我想6月1日之後我會玩返但吾太識玩了我好多年沒有玩了

咁咪同我一樣囉*0*

點樣加技能 / 加點 我都係睇巴哈個面d心得文參考自己有個大概方向去加

任務方面 網上都有幾個詳盡攻略網 或者到時一齊解*0*

我都10年無玩 6月1 打算玩番 到時我會玩補師一齊玩啦

十週年勳章(賀詞)

TROY 發表於 16-5-30 12:12 AM
我都10年無玩 6月1 打算玩番 到時我會玩補師一齊玩啦

6月13 繼續 wait
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:57 AM , Processed in 0.038410 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存