2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 買咗部PS VITA
樓主: KA2837
go

[其他] 買咗部PS VITA   [複製鏈接]

櫻想 發表於 16-7-8 01:28 AM
無錯!! 雖然PSV 已經少左遊戲出  但係D遊戲點都係好玩過手機遊戲

係呀,多人鐘意既我反而5會鐘意玩,搞到好似跟風咁,同埋我口味同大眾不太相同

反而有時小作我仲鐘意

好似之前psv一出果陣隻dark quest,好似係咁叫

我係玩過手機版先既

psv出緊係買黎玩,好好玩,但又無咩人鐘意

好似nds咁,d小作好似心靈傳說,係就係傳說系列,不過又係無咩人講咁

最緊要係岩自己玩

不過耐玩度一定係手提遊戲機高過手機遊戲

除左手提遊戲機既小遊戲

e+手提遊戲機都出某d手機遊戲同專屬小遊戲,呢D耐玩度就真係低D

櫻想 發表於 16-7-8 01:28 AM
無錯!! 雖然PSV 已經少左遊戲出  但係D遊戲點都係好玩過手機遊戲

你講果隻勇宿鬥惡龍都好似幾好咁

但係我玩慣電腦版MINECRAFT

我就算係手機度玩都5慣

係手提遊戲機度玩就更加5駛講...仲難控制...

所以我放棄啦...

就正如槍game一樣...

電腦玩對我黎講永遠係最好...

係手機度就差好多...

用手制黎玩就更加差...準心/畫面永遠都一係太快一係太慢...

係電腦度用隻mouse一郁就係我想要既位...

手制要就黎就去-.-"

回覆 ~Dream~ 的帖子

那些大作手遊通常呃錢算啦

回覆 ~Dream~ 的帖子

不嬲玩槍game一定滑鼠最易操控。

我係槍GAME界神人!槍GAME任我行!

回覆 raze00 的帖子

玩開咩槍game?

raze00  算係囉,只不過同都會特攻一樣,有人物SKILL姐!  發表於 16-7-12 07:49 AM
HeyHeiJar  overwatch都叫槍game咩  發表於 16-7-11 02:54 AM
raze00  AVA,L4D2.CS:GO,HL2,OVERWATCH  發表於 16-7-10 10:34 AM

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

PSV買左年幾剩係玩過秋葉原之旅
最近買左FATE EXTRA+CCC未玩完(PSP移植ONLY),11月等出EXTELLA割草無雙

櫻想 發表於 16-7-7 08:21 PM
認真MODEL 同唔認真MODEL   個問題係你講到一舊舊 唔係你認唔認真既問題
你講得唔認真唔緊要 問題人地睇 ...

我講乜關你9事 洗唔撚洗你同意你批準 ?你當你自己共產黨一言堂?關唔關你事?蒙撚
你睇落去怪姐!我睇落去就好撚正常 咪張你個套垃圾廢物標準放係別人身上
我尊唔尊重自己亦唔到你條蒙撚話事 我覺得回你呢條蒙撚己經好辱自己

手提遊戲一早被OUT啦 呢句就足以証明你覺得手提遊戲機價值=0??
係你自己先入為主??唔係我講過唔算數 係你條蒙撚講到樣樣野非黑即白姐
我舉個例:古代,歷史,甲骨文等....呢D野係OUT左架啦 咁佢價值係咪=0? D人又點解有歷史堂上 又有門歷史學科?

我唔理手提戲戲機點好玩 出街就係見到個現像手提電話佔99%囉
我係講個事實出來姐??我句野無講錯嘛?? 出街我係見到99%手提電話?有錯??
我講出街你又講買返屋企  我講天就你講地 ,都唔知邊個言語不達用詞不當,閱讀理解為0,胸無半點墨,講出個事實,講出個真相就發哂爛渣,任意曲解,以為自己大佬要驚撚左你咁.

如果我吃錯藥亂講野,你就係共產黨上身

最後,我一直講既係手提遊戲機到左夕陽
唔好再屈我講家用機唔掂
重新一次同你講 我係講手提遊戲機到左夕陽

講乜撚野耐玩性 好撚簡單一樣野
手提電話唔只得GAME玩仲有大把野玩
你就只係講手提電話得玩GAME功能咁
就係手提電話多功能先會取而代之
我就成日見到人地話我架PSP,NDS之類封左塵好耐啦
你有冇見人講過我架手提電話封左塵好耐

就講手提電話市場都比手提遊戲機大N倍
手提遊戲機都差唔多未落啦 係你不願面對姐

唔係我吹 就咁係GOOGLE打ps vita 銷售量以經出左好多負面野
https://www.google.com.hk/?gfe_rd=cr&ei=hhSCV6SrN8PC8gePjagI&gws_rd=ssl#q=ps+vita+%E9%8A%B7%E5%94%AE%E9%87%8F

一人少一句,好嗎?

KA-ar  條撚樣無料扮大袋 又無遠見  發表於 16-7-12 07:07 PM
櫻想  要講既我都講哂  發表於 16-7-10 09:47 PM
櫻想  哂氣啦 條粉皮  發表於 16-7-10 09:46 PM

回覆 KA-ar 的帖子

唔計呃錢抽卡game,手機game有咩大作1? Angry Bird? Ocean Horn?

raze00  angry bird...................  發表於 16-7-10 08:48 PM

玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 16-7-10 05:13 PM
我講乜關你9事 洗唔撚洗你同意你批準 ?你當你自己共產黨一言堂?關唔關你事?蒙撚
你睇落去怪姐!我睇落去就 ...

係你自己講到9唔撚搭八!! 你自己睇落去無問題 就代表人地睇來無問題??
姐係e加你自己打比自己睇???句野係你自己講嫁!!!! 就算你要亂咁講咁吠!!又真係唔關我事
你打得再on 9點都唔關我事 但係人地屌柒你就唔好係度亂吠!! 懶唔認真 !!!

我先入為主??係你自己講到手提遊戲機一文不值先的 同埋認定所有人都唔會玩遊戲機咁既款
共產黨一言堂 不如話你乜柒都唔撚識!! 只係知手機點點好 遊戲機有咩好玩既遊戲 你識條春咩!!
定還是你覺得只係得你一個人有手機!?? 你真係認為人地會唔知手機有咩好???

係阿!!出街係99%人玩電話 呢樣我認阿!!! 我無講過唔認 係你自以為是 認為我唔認姐!!我蒙撚 咁你米蠢撚??

但係我想講既係手提遊戲機同手機 本來就係不同定位既產品
係你死都要拎來比較
仲要話唔理手提遊戲機既遊戲有幾好玩?? 你咁講仲唔係覺得佢既價值=0???
係人都知道嫁啦 智能手機既出現係會取代手提遊戲機!!! 你自己都識講啦 手機有多功處理 上網方便。
咁問題係遊戲機本來主打玩遊戲,唔比較遊戲 唔通同你比較功能邊個好阿!!??乜E加手提遊戲機定位同手機一樣既咩???? 比較得遊戲就肯定比較埋耐玩性 E加好似係你唔識咋!!

所以個問題就係我比較緊係兩者既遊戲差異!!你就係度講手機功能點點好!!由頭到尾個POST人地係度講緊兩者既""遊戲""差異同埋我無講過手機有幾差,只係講遊戲質素 你又扯到果D 唔關事既功能上。家下好似係你閱讀能力連0都不如阿
仲要講到人地唔知咁手機有幾好 E加個個人都有一部手機嫁啦
個事實唔係我唔認 而係你認為人地唔識唔知咁既款!!! 係你自己無知咋!!死蠢
睇野只係睇死一面。遊戲機既功能不及手機功能好 唔代表佢既遊戲質素都係一樣不及!!
請你搞清楚2樣野來的

我就成日見到人地話我架PSP,NDS之類封左塵好耐啦
你有冇見人講過我架手提電話封左塵好耐

E加係連PSV 3DS 都出左咁耐 你仲同人講PSP NDS
咁你個FDS有無問你個人封左塵幾耐??
同埋我識你老鼠? 住係你附近?? 識你班FDS嫁??
搬埋D親戚來講阿 笨撚柒

我係講手提遊戲機到左夕陽
呢樣我認同,手機會取代遊戲機唔單止多功能 而係人既日常生活
係必備,總有好多人係唔打機嫁!! 手機E加多左可以處理埋文書既軟件
又多左TV 既娛樂 所以如果單純以娛樂去比較 手機絕對有優勢!!
但係如果以""遊戲質素""比較 手提遊戲機既遊戲仲未輸得哂。

就講手提電話市場都比手提遊戲機大N倍
手提遊戲機都差唔多未落啦 係你不願面對姐 唔係沒落咩??

神早知SONY 放棄左PSV啦 你條LINK既新聞神早睇過啦 只係有陣時出得PS4版遊戲又有埋VITA版
而果隻遊戲係大MON玩唔適合 所以先買VITA 同埋VITA 仲有小量既獨佔遊戲玩
呢D暫時係手機玩唔到!! 我都希望佢出係手機度 但出左落去又變左第2隻遊戲
所以兩者都係有差異!!!!!

我從來都無否認過你吹!!沒錯手機市場比手提遊戲機市場大N倍,,近年的確係少左人買遊戲機
會被取代係遲早既事!!因為手機遊戲係免費下載後課金制, 而PSV 果類要主機同埋遊戲係另外付款買
所以D人會覺得玩手機比遊戲機方便 除左遊戲下載唔洗錢 本身手機個個出街必備品 唔打機都拎來聽歌睇片
論功能遊戲機絕對輸蝕!!但如果係玩開遊戲機果類既人 有岩玩既遊戲 買返來玩有咩問題???
雖然佢係OUT硬嫁啦 但至少佢既遊戲質素仲會令一小部份人買!!!

最後,請你睇清楚我講D咩!!!!唔係我唔認手機既優勢好過手提遊戲機,而係手機遊戲無法滿足到所有人既需求!! 聽住係手機遊戲 唔係手機功能

老老實實再同你嘈落去都無意思!!你既價值觀覺得手機功能多方便會取代手提遊戲機呢樣正確我無異議,
但我只係強調手機同遊戲機兩者既遊戲質素差異!!無話過你錯哂!!OR我岩哂!!
只係問你最後一個問題 你覺得手機遊戲真係好玩咩???

回覆 櫻想 的帖子

手機係用來上gamefaq查攻略架!

玩過星曲WEB

黑暗魔王ICT 發表於 16-7-10 09:59 PM
回覆 櫻想 的帖子

手機係用來上gamefaq查攻略架!

手機既定位多功能 一陣佢又笑你 話你OUT

我買咗呢幾隻

回覆 櫻想 的帖子

咁用手機查攻略咪可以全屏幕打機囉

玩過星曲WEB

黑暗魔王ICT 發表於 16-7-11 01:31 AM
回覆 櫻想 的帖子

咁用手機查攻略咪可以全屏幕打機囉

其實無乜野 你鐘意就得!! 手機本身論功能係好有優勢!!!!!!!!!!!!!!
唯一就係D遊戲出得太濕尻!!!!如果他朝一日可以玩到PS系列遊戲就完美
但手機電池續航力仲未夠勁!!

2000fun係咪中bug? 做咩呢個post有210個好評?

黑暗魔王ICT 發表於 16-7-7 07:56 PM
回覆 raze00 的帖子

因為宜家有太多格鬥game,而且畫風仲養眼!

dead or alive?

其實手機GAMES真係好廢,成日呃人$!講真,除左HERO FIGHTER X之外,其他都係廢既!

至於PS既話,可以留意下(PS4/PSV) KOF 14同SAO最新作!

P.S.:希望KOF 14既FINAL BOSS可以係RUGAL,OROCHI OR OROCHI四天王,NESTS TEAM或遙遠彼之地成員啦!但就唔好好似SAO UW篇漫畫咁,亂入隻黑雪公主嚟就得啦!
已有 1 人評分Good 收起 理由
KA2837 + 3 感謝分享!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

回覆 櫻想 的帖子

用模擬器試下run唔run到?

raze00  應該用模擬器玩係WORK既,只不過櫻想之前都有講過,話手機電池續航能力唔夠勁!  發表於 16-7-11 07:28 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:43 PM , Processed in 0.041368 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存