2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 藍國小小團《放課後ティータイム》 隊員招募喔 另附RC ...
go

[其他] 藍國小小團《放課後ティータイム》 隊員招募喔 另附RC : 25470382 修訂版01

招募通告日常

團長:    招募中
副隊長:招募中
隊員:    招募中
人事部:YUI
來亂的 : !招募中!

有部份玩家回流,還有些仍然找不到團呢,所以特此通告啦

以免太多人誤解同誤會,希望可以一次過說明@@

本團適合一些一直在單機,而又找不到隊友的小小玩家
本團希望為大家提供一個暫時性收容所@@
本團已存在一段時間了,全盛時期,由YUI和他的小伙伴共同創立
本團在多人時段,會跟《問軍》聯合共同國戰,非時段也會湊個小隊玩玩w
團長原本是YUI的小分身的,但因YUI常常跟《問軍》出團,所以團長已轉為風靜月代
團裡面有幾位玩得比較出色,已經轉左《問軍》一份子了
當中有,小星塵,NaNa醬,潘朵拉,男鹿
而鴨仔,月后,Polar,上海,因貴人事忙,亦選擇自由人身份遊走國戰ww
經過歲月既洗禮之後,本團已淨落一些零星玩家了。
如果大家還有興趣入團,可以通知一下我ww

當然人也有高有低,也有長短,希望大家盡量幫助身邊人
FEZ要大家互助互愛先有原動力延續下去w

另外,如果《問軍》突然很好奇用日文招呼,你又不懂日文的話,可以直接用英文回答
I am YUI醬 友達,等等《大約甘既意思

希望幫到大家thank you!

日服有一段時間亦很多香港人玩
曾經出現過既又很顯眼既有:
藍國DES                 (舊時藍國DES
綠國烏合之眾         (舊時藍國烏合
綠國Myth                (舊時綠國My
藍國V團                   (舊時紫國V團
紅國血染G團            (紅國血染&G)
等等,還有一些小群體w
他們曾經也貢獻過一段時間,現在已經很少見了w

現存的話,藍國Kz君大大會不定時帶團
他的團名是Mxxxxx,如果有興趣可以聯絡一下。

希望大家期待有戰友的同時,也一樣找到自己的小隊友喔

已有 1 人評分Good 收起 理由
kz健 + 1 黑人問號(?)

總評分:  Good + 1   查看全部評分

其實點解唔直接入M團
見你《放課後ティータイム》啲人好多走左或冇玩
集中唔係好啲?

回覆 唯愛~南 的帖子

入M團是個人選擇,我們只是提供者,唔應該加太多個人意見
就好像去餐廳吃東西,點餐有分A,B,C,D,有不同的餐飲和配菜
廚師當然喜歡一個餐做到尾,重重復復材料一樣,比較好處理
相反做客人會喜歡點餐,喜歡不同配菜,喜歡選擇

所以見大家有需要找個團,我們更應該盡可能提供不同選擇
而唔應該加插太多主觀意見

而我認識之中,藍國的話有M團,確確實實的香港團
如果M團能夠滿足大家,歡迎一起來組隊!w

另外某某要找上YUI的話,YUI也會上線幫幫忙

回覆 YUI小唯 的帖子

純粹見你之前搞個個比賽沉左船
唔想你又比假希望人姐

回覆 唯愛~南 的帖子

唔是我想比假希望人,而是每個人的能力很有限,我非常喜歡大家能參與一下小比賽

由活動既企劃,商量,細節,都是大家用心付出既成果
包括Polar,風靜月,等等,大家都是會用心商討每種可行性

成件事,只是希望大家能參與一下,別無他意,如果你還是要責怪的話,只能說聲對不起!我們已經盡力了,try my best

不知道是報名方法太複習,還是什麼來,鑑於觀賞性問題,希望是大約6個隊伍,6x3=18,總共18名參加者,但最後結果是3~4隊參加。。

3~4隊太像準決賽了,很快就會有結果出爐,意義上算不上什麼紀念活動,實在很難有說服力,再加上可能大家都有忙吧,還有我們也有宣傳力不足??,所以最後很可惜,為有無限期暫時延長喔

回覆 YUI小唯 的帖子

但係係藍國長玩而又冇團既有幾多個人呢?
因為唔係長玩既話 你開個團出黎都冇意思
到最後咪又係去番單兵。
再者點解唔自己做團長 要推比人做呢?
因為以我所知 個團不嬲都開左係到
但係就無乜人上咁
你係想利用人地去搞番好個團 自己去享受成果!?

回覆 唯愛~南 的帖子

不要在乎長玩的人數有多少,只需要在乎需要協助的人有多少,在這個熟識的FEZ舞台上,有困難應該拖以援手,而不是在玩弄是非,玩家就是FEZ的命根,只要對於每位玩家都能留有好印象,就算貴人事忙,都總會有天會想起FEZ,有空上線打場

呢個是延續生命的其中一種方法

利用人地去搞番好個團 自己去享受成果!?』呢個是假設性問題,如果文中有提呢個訊息,可能是俺用詞不當,先說聲SORRY喔

入左RC  

想問下係唔係因為我用WIN10既關係  次次重裝先更新到  定網速問題

屋企網速好慢 重新更新要2個幾鐘  仲要有時斷左

YUI小唯  你晚上等等我,我帶你出團,但過左11點後就會休息  發表於 17-2-23 06:46 PM

Yo支持樓主~
我現在定居黃國
入左個日本+tw 人團
日日都有小隊合作國戰(至小4人)
日本人團長仲安排左個english translator
如果有空可以一齊玩 (雖然不同國籍.

YUI小唯  恭喜哂阿,你可唔可以介紹給其他黃國既人識阿,甘大家起碼有個居留所,唔怕孤令令阿  發表於 17-2-23 12:37 PM
YUI小唯  恭喜哂阿,你可唔可以介紹給其他黃國既人識阿,甘大家起碼有個居留所,唔怕孤令令阿  發表於 17-2-23 12:37 PM

回覆 MileyCyrus 的帖子

同台灣人合作也是一個好方法(^_-)

盡可能幫助一啲,還在流浪的小玩家

笑傲無雙 玩過星曲WEB

入左M團

回覆 kms11hihi 的帖子

兩星期前仲玩緊果時用win10都無呢個問題,只係要登入ac再更新,之後更新完又要再登入多一次。

我唔太會主動去收人或去開招生既Post。
總之一切隨缘。

YoshiStar082  王家衛式答法-_-...(茶)  發表於 17-3-5 04:58 AM

回覆 kz健 的帖子

既然有能力既,大家都應該出一份力@@

曾經得益於FEZ。曾經被人幫助過,有能力就幫助番人

薪火相傳,甘大家玩遊戲先有意思ww

雖然2000fun呢到風氣不太好,有些人會酸,也有些人會搞人事關係,就好像一個社會縮影,但凡事一笑置之,出來工作也會遇上這些人,見慣不怪

雖然系2000fun呢到做好多事都 吃力不討好,無論你做幾多事,跟本唔會有人多謝你,感激你。反而批評會愈多

以me為例,已經是一個例子,但我亦當做一份原動力,盡量向樂觀方面諗,畢竟大家都是FEZ一份子,也曾經獲得過快樂,呢個確實無得呃人ww

世界當然有好人有壞人,最重要,唔希望大家又等到日服倒閉先黎後悔,如果某天,當你想玩番FEZ既時候,發覺倒閉了,想找番一些曾經認識既小小玩家,又失蹤了ww,那最後,只能自怨自艾喔ww

大家都是出來工作的社畜,有苦自己知ww。已經不是當年那個小屁孩了,所以思想應該全面一啲ww

YoshiStar082  自由人身份定義是甚麼?我成撚日都見到你話自由人身份GE其中一個叫POLA_成日都同綠國MY_ _一齊打架喎,佢個團名都寫住MY__,唔通我眼花?  發表於 17-3-5 02:33 AM
YoshiStar082  小唯很好,經常都係2000fun發放正量,不過就算你咁講完~我簽名欄永遠都唔會del。  發表於 17-3-5 12:41 AM

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:52 PM , Processed in 0.033953 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存