2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 古龍ONLINE心得交流 綠綠鎮 晶石任務 任務有問題
go

綠綠鎮 晶石任務 任務有問題 [複製鏈接]

晶石任務
1. 首先去綠綠鎮找鐵匠裘鑄天,跟住佢叫你俾三件紫晶石佢,
紫晶石係在尋找醫術任務洞內寶箱 (用金,銀,銅,鐵,錫匙開) 取得,
個任務要160lv先做得 (即平凡武器個度),佢會俾把85lv 既青冥劍你。
2. 再同鐵匠裘鑄天講野,佢會叫你找三件白晶石俾佢,
用三個a/c 去金錢幫行上去,過左橋向右直去,去到盡就會見到城牆,
係城牆中段有一坐山,山下有個山洞(但並唔係入去個山洞喎),
係山洞口有一個叫漫遊客既npc,漫遊客位置(x50184 y9288),
跟住佢要求玩家俾粒天靈丹佢,咁佢就會俾白晶石玩家啦,找鐵匠裘鑄天得紫雲盔。
3. 去綠綠鎮右邊(x34624 y8416)山洞內請問一下(x34624 y8416這個座標不是龍洞位子嗎?裡面沒洞穴怪人只有打龍 也沒寶箱.還是不是這個洞 龍像上面洞口也進不去,分別用 2 條銅匙開寶箱拿2 粒赤晶石, 請問要怎麼解
之後行入去打洞穴怪人執第3 粒赤晶石(最好係洞穴怪人度打多1 粒赤晶石,因為之後要用。
將3 個赤晶石交俾鐵匠裘鑄天講野可以換對白石靴 。
4. 係綠綠鎮右上果個古松劍+鐵釘碎裂既山洞入面(x38072 y3624)的入口我怎麼都進不去有大量巨幻珠守住,
唔想俾巨幻珠打的話可以去(x45592 y4680),用3 條銀匙打開3 個寶箱,可得3 粒暗晶石。
但返綠綠鎮之後,鐵匠裘鑄天 會話粒暗晶石係假既,之後去綠綠鎮上面打神偷勇伍執暗晶石,
之後將3 個暗晶石交俾鐵匠裘鑄天就可得到朱砂護腕。
5. 去(x49792 y5248)山洞內用金匙開寶箱,會發現寶箱內有一字條
『神秘的字條:若閣下要找光晶石,請回綠綠鎮找燕雙飛』。
回綠綠鎮找燕雙飛,佢會叫你幫佢殺一個人殺害佢全家的大盜馬斬。
去(x42600 y5620)橋上打大盜馬斬執馬斬的首級,交俾燕雙飛就可得到光晶石。
光晶石加上之神偷勇伍的暗晶石及洞穴怪人多打的赤晶石,就可以向鐵匠裘鑄天換得暗影護身符。
練製三極丹任務

回覆 悸情 的帖子

惡人/絕情谷(天外天)版圖係有部分任務已經解唔到...

就算前面你好順利做到,最後一個步驟都唔容易。
開任果時大盜馬斬並唔難打,加左天外天神殿之後隻馬斬就變得好難打。
七轉合狗都打十五分鐘左右先會打得死。
未知依個任既道具(一轉)可以點樣滿足到你?
要用7轉以上既人物去做1轉都已經唔用既道具唔值得太花時間。
任務得出道具
青冥劍 等級85
一般功能:勇氣+800、法力+656
特殊效果:勇氣+140、命中率+20
紫雲盔 等級85
一般功能:耐力+181、韌性+182
特殊效果:精力+100、心神+200
白石靴 等級95
一般功能:耐力+145、韌性+146
特殊效果:精力+150、心神+300
朱砂護腕 等級125
一般功能:耐力+201、韌性+202
特殊效果:精力+200、心神+300
暗影護身符 等級145
一般功能:耐力+95、韌性+96
特殊效果:精力+250、心神+350

1. 首先去綠綠鎮找鐵匠裘鑄天,跟住佢叫你俾三件紫晶石佢,
紫晶石係在尋找醫術任務洞內寶箱 (用金,銀,銅,鐵,錫匙開) 取得,
個任務要160lv先做得 (即平凡武器個度),佢會俾把85lv 既青冥劍你。
2. 再同鐵匠裘鑄天講野,佢會叫你找三件白晶石俾佢,
用三個a/c 去金錢幫行上去,過左橋向右直去,去到盡就會見到城牆,
係城牆中段有一坐山,山下有個山洞(但並唔係入去個山洞喎),
係山洞口有一個叫漫遊客既npc,漫遊客位置(x50184 y9288),
跟住佢要求玩家俾粒天靈丹佢,咁佢就會俾白晶石玩家啦,找鐵匠裘鑄天得紫雲盔。
我只解到 1跟 2        請問一下    去綠綠鎮右邊(x34624 y8416)山洞內 是龍洞座標嗎?

回覆 悸情 的帖子

請問一下    去綠綠鎮右邊(x34624 y8416)山洞內 是龍洞座標嗎?

是,所以你基本上唔需要再做下面的步驟。

仍然未能理解你繼續做依個任既原因。

我 想解完       3. 去綠綠鎮右邊(x34624 y8416)分別用 2 條銅匙開寶箱拿2 粒赤晶石 請問是關閉嗎? 還是要進去龍洞解

回覆 悸情 的帖子

惡人/絕情谷已經修改了很多,部份任務不是你想做就能完成到。

龍洞不會有寶箱,只有龍比你打。

那 赤晶石 的洞 是以關閉嗎?

~星星月亮太陽~  其實都說了,已經是龍洞了,那麼就再沒有赤晶石的洞  發表於 17-8-8 02:15 PM

恩謝謝
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 05:35 AM , Processed in 0.030527 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存