2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新女神Online 女神都無野好講,又講手遊版又講 "女神戒條"過2年就一個 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[問題] 女神都無野好講,又講手遊版又講 "女神戒條"過2年就一個十年。 [複製鏈接]

因為"9.禁止討論外掛/私服"所以不提及外掛同私服資料....

先討論"9.禁止討論外掛/私服"。係咩因為女神冇外掛同私服所以D人廢Q事掛機同升lv?玩都廢事....

不過大陸抄襲遊戲就好多人玩..有D手遊成隻NSO一樣,又係囡囡,又係打怪P2W...劇情又係大路野都有人玩....

中國抄襲手遊不是私服,這是很重要的。那NSO改成手遊版數據互通,你地玩嗎?

回覆 d86d86d86 的帖子

PS:又係戰棋game呀!!!!!!

我覺得
如果NSO出手游同埋數據互通(前提係網龍願意咁做)
1. 難以吸引新人.NSO既遊戲方式太過時(放置+大部分掛機).依加主流係pvp+手游+速食文化
2. 有類似既例子(漂流).都係出個陣有人講過下.同埋學你話齌.太多相類似既游戲難以發圍
3. 有平衡問題.一開波就有200LV.195寵..真新手好難融入
4. 如果同電腦唔互通.電腦NSO既一部分玩家又會覺得好唔合理.買點支持NSO.你唔更新劇情.重要拎啲經費去開發手游.最後流失舊玩家

我個前提(網龍會咁做?)
1.漂流係一隻同女神差唔多既GAME.漂流早女神幾年出.最近都有更新主線+開發手游
但係基本上都係網龍掛個名.實際進行更新同維護都係HK分公司.人氣除左出個下俾人提下都無咩
漂流係例子.網龍見到依個例子重會出NSO手游?

2.其實NSO依加既營運方式就係(光女係咁.其他唔知)
網龍只會批夠光女運作既資金.完全無其他資金FOR開發用(網龍依加個重心放左係手游到)
就算係唔更新既情況下.都有一班玩家會KEEP住買點
我認為網龍會覺得 我唔update都有人會買點.咁我定期推出儲值活動就得啦
唔好話出手游.之後會唔會更新劇情都係問題.佢係官網啲儲值活動啲日期都可以2018打做2017.可見佢有幾重視NSO?
難保當課長都決定退女個陣.nso成本>nso收益.連續出現幾個月.應該離女神停止營運日子唔遠
(當然你可以認為.網龍覺得唔更新都會錢收.可以會食住條水上.開發劇情去搵更多錢.但我覺得無咩可能)

3.網龍就算有心想搞都難.太多問題
女神既主繪師己經離開左.自己出去開埋公司
聲優都完左份約

依加既NSO.每日啲人上線只
係得3個地方.活動地點.戰艦.封深
唔知幾時開始以前既人情味都無埋.以前係NSO有真網戀
我真心覺得NSO唔錯.最大敗北係個營運到

Anyway.雖然我對佢會因為10周年而更新/出手游既可能覺得係無
但係都希望網龍間垃圾會咁做

by 真心鍾意女神既玩家
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 01:26 PM , Processed in 0.024542 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存