2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 《魔力寶貝》心得 分享:劍士加點法,優點與缺點分析,唔係劍士都入來睇睇,實 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 字天
go

分享:劍士加點法,優點與缺點分析,唔係劍士都入來睇睇,實有

其實點解d人成日話唔洗學明水,食藥水就夠(呢句打王就用得著)

但係pk果時你無血唔通食藥水咩,又唔通用攻吸(呢招對d 唔係成日pk ge人就有用,但係d成日pk ge人大多會用敏蜂破你攻吸)

我覺得學埋明水好d,升到明7都夠,有$可以升到明10,話晒你咁高防,雖然用左閃唔到招
但係人地d敏/攻蜂都唔會扣你好多血

以上係我ge個人意見,唔岩聽咪:ro12:

[ Last edited by marksuper on 2004-8-19 at 11:13 AM ]

很好的分析
個人也認同
劍士不是最值得加純攻敏的職業
自己計計大家頂敏時候你可以快過多少職業就知道吧~~~~
既然都是快不過~~花那麼多點在敏上的回報相對就低了

大致上我都同意
只是~~打王方面
我諗閃裝會比防裝強多了......除非那個王廢得很吧
否則閃一招好過你防十招呢^^"
個人經驗覺得 如果那個王可以飛走你的
就算你穿那套防裝都一樣被飛掉的~~
加上現在精變的防禦力 比一套千防裝還強呢

最後
本人最唔同意就係你最後個句
”仲有呢個劍士加點法都適用在斧士,騎士同格士...”
騎士與格士本人不論了
就以斧士而言
2百多敏再加上10斧........比神盾還慢呢 
比魔寵還要慢的話^^"
我諗近戰三雄都不是那種『執雞』的職業吧
2百多敏我已經覺得是底線了
本人主張要比魔寵快的啊~~

以人純屬個人意見

Originally posted by marksuper at 2004-8-19 11:12 AM:
其實點解d人成日話唔洗學明水,食藥水就夠(呢句打王就用得著)

但係pk果時你無血唔通食藥水咩,又唔通用攻吸(呢招對d 唔係成日pk ge人就有用,但係d成日pk ge人大多會用敏蜂破你攻吸)

我覺得學埋明水好d,升到明 ...

因為唔係純睇pk,,魔力唔係得pk,學呢招野要大约180萬[唔係人人都學到],打王食藥水就夠,lv10=150魔,用魔實在太多,而且回復血量10-60%,十分不穩定.如果回復得400-500血,用左閃唔到招,
一turn, d 人 扣番一樣数量血就無優點,[唔好話比我聽寵打對方所以就有着数],
相比之下,用技能攻擊就着数好多

十週年勳章(賀詞)

好鬼多字= =睇到唔想睇

最後
騎士與格士本人不論了
就以斧士而言
比魔寵還要慢的話^^"
我諗近戰三雄都不是那種『執雞』的職業吧
2百多敏我已經覺得是底線了
本人主張要比魔寵快的啊~~

無錯,加埋新技就唔應該這樣加,我所指可以這樣加的意思係,近戰加血要最少過50點,用50點敏去換取50點血

Originally posted by 字天 at 2004-8-19 11:35:
最後
騎士與格士本人不論了
就以斧士而言
比魔寵還要慢的話^^"
我諗近 ...

1.陽炎果到我係記錯左=.=”對唔住,不過你話敏對閃同命中我就要保留,到低都無香港人會做實驗。不過算!我有我玩你有你玩,大家都玩劍士--”仲有血少出手果到,我就睇新浪既,唔知你係邊到睇。

2.聖盾果到你話睇下d人話勁唔勁?話唔勁既可能唔係劍士,因為得劍士先可以練到10lv。我就覺得你咁講你練到7都唔識用佢!

3.如果你話只係唔講,唔係唔知,咁下次不如講出黎。張呢張貼擺上新浪魔力同埋box睇下有乜反應,果到高手雲集,有讚有彈!呢到既高手我覺得唔多想打字...

4.甲通常係-10閃,盾減5閃,(以前盔-5命中--)用呢d黎做例子最好,我又冇話一定用乜甲,當你同人講果樣野點勁時,要例出用最差既環境,最好既戰術說服力先至係最好。往往每個人pk都諗住自己有最好既環境!好似魔c要同人pk限魔反--”不如我限你唔好出魔丫好唔好?(同某魔c講,唔係指全部)

[ Last edited by lung_200fun on 2004-8-19 at 01:15 PM ]

Originally posted by lung_200fun at 2004-8-19 01:04:
神眼 46 減少防禦力為30%以提昇回避率70%
聖盾之魂  55 能減輕受到物理和魔法的攻擊為1.1~10%
乾坤一擲點睛 82 普通攻擊的2倍傷害,命中率下降至70%
5.「不太建意學乾坤一擲因為劍士沒有命中附加」,耍白!乾同諸係比唔同加點既人學,加上乾唔係-24命--”係70,我就乾8,命中60都冇--全敏人呀,唔通你要全敏人用諸10?飛街都似!!!最好高血或高防人學!兩招學左係好,不過都係蠢!利用自己既優點黎學技,如果乜都學晒,就晒左好多時間!敏人就係利用敏高命中好黎使出乾,令負作功用減少

神眼係每升 1lv+7%閃-3%命中,lv 10=170%閃70%防
乾坤一擲點睛係升1 lv+10%攻擊力-3%命中,lv 10=200%攻擊力70%命中
諸刃係每升1 lv+7%攻擊力-5%防禦力同-5%精神,lv 10=170%攻擊力50%防禦力50%精神

Originally posted by 字天 at 2004-8-19 11:27:

因為唔係純睇pk,,魔力唔係得pk,學呢招野要大约180萬[唔係人人都學到],打王食藥水就夠,lv10=150魔,用魔實在太多,而且回復血量10-60%,十分不穩定.如果回復得400-500血,用左閃唔到招,
一turn, d 人 扣番 ...

lv 10明鏡回復既血量係自己總血量既5%~60%ar

[ Last edited by 刷鞋仔 on 2004-8-19 at 01:23 PM ]

明唔學?+血既話都可能唔會升到10既~升到4-6可以了

至從240敏都出埋黎之後我個格都好後悔食左兩粒-血+敏...

不過格唔係重裝,好防死... SO我覺得一定要出手快

Originally posted by lung_200fun at 2004-8-19 01:05 PM:

1.陽炎果到我係記錯左=.=”對唔住,不過你話敏對閃同命中我就要保留,到低都無香港人會做實驗。不過算!我有我玩你有你玩,大家都玩劍士--”仲有血少出手果到,我就睇新浪既,唔知你係邊到睇。

2. ...

你個人鍾意用聖盾,但係本人不太鍾意,pk果時就多用攻擊技能,你都講我有我玩你有你玩,如果講pk,我嘅戰術很小出現聖盾,通常只會大家打到咁上下,大家都小血,
個陣時有用[當然有other方法,例如一開頭用聖盾,拋下人,等人估下你下turn係咪用聖盾定點,比d pressure比對手],pk戰術各人唔同,無話勁定廢,你pk多用聖盾,觀點不同,但係唔係多人鍾意學聖盾
,pk先有用,唔通打王都用:O.o:O.o:O.o,[我學係因為聖盾比防勁好多,但pk會小用,lv10 個名好型]
仲有一點,每個人所認為啲最差情況(裝備)都唔同,有d80lv啲人會穿6lv裝備等等
呢d算唔算最差條件,最差條件個個標準唔同,但各人[認為]最好啲條件(裝備)就差唔多,最差條件真係個個唔同,我用平民甲咁算唔算最差條件?

[ Last edited by 字天 on 2004-9-19 at 05:02 PM ]

Originally posted by 字天 at 2004-8-19 13:58:

你個人鍾意用聖盾,但係本人不太鍾意,pk果時就多用攻擊技能,你都講我有我玩你有你玩,如果講pk,我嘅戰術很小出現聖盾,通常只會大家打到咁上下,大家都小血,
個陣時有用[當然有other方法],pk戰術各人唔同 ...

同意...繼續努力

多謝晒你先 講解得幾好 睇完你篇野我知我個劍士要加幾血啦\_/

打里雍,收寵2動,1攻2盾
著重防裝,+招盾10
里雍都打你唔入XD

不錯不錯 !
各人有各人的觀點 !
令我看得很入神 !
我沒有什麼好加 ! 因為我要加的都給你們加了 !

qq~好長細

咁我都係加多D血啦 AˍA

謝謝你分享心得
先把文章放進心得版及加50分

[ Last edited by jackslove on 2004-8-19 at 04:38 PM ]

咁係唔係加到50血就唔洗加????????????

多謝分享,一切心得太有用了~~~~~~~~~~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 05:48 PM , Processed in 0.034319 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存