2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 《魔力寶貝》心得 小維巫師論=3= 13-1-06更新
返回列表 發新帖 回覆
go

小維巫師論=3= 13-1-06更新 [複製鏈接]

巫師係魔力世界算係數比較少既一族
前排開左巫師黎玩發覺真係好正

所以同大家分享一下巫師既心得

每個人物既開始就需要既係【配點】
巫師既配點方法一般都係得幾種
攻巫,血魔敏巫,血敏巫
我自己係玩血魔敏的喔

攻巫:
攻巫既需求一般多數都係方便練功為主,其次就係打王幫手合擊
分配點數建議
80-100攻
爆敏
其他可以妙配係血或者魔上面
魔可以唔加,只不過可以方便升技
lv90能力(+左20點魔計)
1403血879魔267攻87防442敏64精181回

血魔敏巫:
血魔敏巫加點方式係巫師中打王最適合,夠魔血多夠耐打
分配點數建議
30-50魔
爆敏
其他血
lv90能力
1863血959魔77攻77防440敏66精249回

血敏巫:
血敏巫最適合就係PK,敏快血多傳說中的血牛嗎?
爆敏
爆血
lv90能力
2143血599魔77攻77防444敏,22精293回

以前加方式因人而己
多血回復力高加血時比較多幾好看
敏高出手快放恢放潔都快d攪掂

:donno::donno::donno::donno::donno::donno:

分配點數講完之後就係【技能】既選擇
調教:能升到6級,對於無咩攻擊力既巫師減低寵物用既mp係好大幫助
單恢:巫師必學
強恢:同樣巫師必學
超恢:可學亦都可以不學,升至十級才看到它的用處,不建議攻巫血巫學
潔淨:巫師必學,mp少,容易升,當升稱都好
氣回:能升至8級,打王pk練功都很有用
攻吸:國民技,保血用,打王亦都有用(出魔連擊王除外)
   因為恢復保血很慢
魔無:打王pk用
魔吸:同攻吸用法差唔多,只是用魔寵升lv既時候用黎保血
攻反:打王pk用用途大
超混/石:建議學其中一招,pk很有用
攻擊魔法:只適合血魔敏巫學,升lv時幫助攻擊很有用
氣功旦:只適合攻巫學習,打某一些王時有一定作用(例如猶大)
寵騎:如果有心機用寵騎配合上一隻魔寵就不用學攻擊魔法,不過注意騎寵後不能使用人物技能

總結:
調教,單強恢,潔.氣回必學,制禦魔法只建議學2-3招
其他可以隨閣下心意取捨
ps:超恢10技是什麼帥,低級時加得不多,但到10級時一下子放了超10就不用分幾回恢人
 可以多幾回合做攻擊或者放其他技

:donno::donno::donno::donno::donno::donno::donno::donno::donno:

【裝備】使用
pk及打王裝備:
武器:攻巫用攻杖加8綠.血魔敏巫魔杖加8紫
頭:閃帽
防具:8紫袍或lv4閃服
鞋:閃鞋

練功裝備
隨意便可以,巫師在升技上花費已經很大
魔巫用高精裝出魔
攻魔用攻杖加8綠

練技裝
防具:聖袍加貓眼石
頭:帽加貓眼石
鞋8b鞋加貓眼石

ps:樓上果d可以轉用10石(因為開文時到現在已經不合時而)

飾物選擇:
300魔,300血,魔力手環,星之鼓/能量的耳飾 +10抗混,弗旦介,弗旦盾(介)

:donno::donno::donno::donno::donno::donno::donno::donno::donno:

以上只屬個人意見,不喜歡可以不看

[ Last edited by 小維子0304 on 2006-1-13 at 10:44 AM ]
已有 1 人評分Good 收起 理由
freddylau + 1 低比分啦,,,個post過左3年幾都仲係到

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

多謝分享呀~
我o係好耐都想玩巫c..但資金上既問題加冇人帶我就職..
都係唔玩喇..

Originally posted by 肥銘 at 2004-9-24 15:06:
多謝分享呀~
我o係好耐都想玩巫c..但資金上既問題加冇人帶我就職..
都係唔玩喇..

如果你解決到資金上既問題~
我同你去就職丫~巫師好好玩的~^^~

巫師一定要加魔,我覺得唔加魔既巫師真係好咩囉

巫術(攻吸個D)我覺得可以學多d,多數要離用,唔係升
因為我弓手都學6招-.-
陽,亂,調,乾,6招巫術@@"

巫師一定要加魔,我覺得唔加魔既巫師真係好咩囉

巫術(攻吸個D)我覺得可以學多d,多數要離用,唔係升
因為我弓手都學6招-.-
陽,亂,調,乾,6招巫術@@"

我個fd 86定87攻巫係無+魔的
因為巫師打王放左一次恢有排恢唔洗太多魔
仲有袍幫助

不過加魔升技會用少d錢

多謝分享

基本上都同意=.=

血敏係廢的~只是打王入戰[行去個陣都無用的]個陣多左隻肉盾係道~因為我同過依d人打王~魔小~你想叫佢幫手加倒血?出幾招無哂魔=.=叫佢留魔出氣回9人仲好,pk就可能有用放超亂......你要肯定佢唔會俾人亂/石左先--"

到攻敏~除左升lv都無咩用~之前有bug無限回灰就話~唔加魔既巫唔掂
打王個陣同血敏一樣~比較好既打出來個數字靚小小其實差唔多=-=
[依隻巫最好著齊攻裝攻杖攻環--"]pk就緊係唔洗講....易死~俾人知你會放咒一定圍你=.=死左都出唔倒招

我自己都有玩我老婆隻血敏魔巫~正好多~pk可能唔勁~不過打王升lv岩哂
而家依個時世一定要學單風打牛同強冰風穴嫁-0-必學^^cc

都係意見~來多多指教--"

基本上都同意=.=

血敏係廢的~只是打王入戰[行去個陣都無用的]個陣多左隻肉盾係道~因為我同過依d人打王~魔小~你想叫佢幫手加倒血?出幾招無哂魔=.=叫佢留魔出氣回9人仲好,pk就可能有用放超亂......你要肯定佢唔會俾人亂/石左先--"

到攻敏~除左升lv都無咩用~之前有bug無限回灰就話~唔加魔既巫唔掂
打王個陣同血敏一樣~比較好既打出來個數字靚小小其實差唔多=-=
[依隻巫最好著齊攻裝攻杖攻環--"]pk就緊係唔洗講....易死~俾人知你會放咒一定圍你=.=死左都出唔倒招

我自己都有玩我老婆隻血敏魔巫~正好多~pk可能唔勁~不過打王升lv岩哂
而家依個時世一定要學單風打牛同強冰風穴嫁-0-必學^^cc

都係意見~來多多指教--"

so我都係做血魔敏=______=

o......幾時整返個小維av論:ma2:xd

我都有諗過玩巫師.. 但最終決定玩傳教 -o-

我玩巫係想玩佢d技!!!!!!
十技真係好型唷!!!!!!

我老婆果隻
單強超恢~潔~氣回~
單風強冰~調教~魔無
海洋的其土~學既原因~係靚:D5

不過下個月我都開返自己隻傳玩
:D3都係血敏魔

巫c=超超超洗錢- -
比美魔c既洗錢費= =巫c升等沒什麼用(除攻巫外),因為恢復要多回合至有用..所以得打王時係勁過傳士
另外攻巫不是太好,因為巫c本身拎唔到高攻武器.所以攻唔會太高,另外建議+攻不如學魔法仲好用,就算魔法升唔到10技但有杖黎+精好d

最後都係果句..巫c係有錢人玩既野- -v
幽.靈 該用戶已被刪除

Originally posted by 幽.靈 at 2004-9-24 04:14 PM:
我都係巫c 得個57lv 潔7恢6強7回5調5全混2攻吸4魔無4攻反4攻無4 我爆敏 大約+左60攻 +左40血40魔...大家都應該知道有240攻防論呢樣野 我而家拎左6攻杖有成230攻到..所 ...

其實魔力咩職雜加~升lv同打王都最有用~不過pk可能廢小小

十週年勳章(賀詞)

2143血599魔77攻77防444防,22精293回
                                    ↑應該敏-.-
你打錯左

2143血599魔77攻77防444防,22精293回
                                    ↑應該敏-.-
你打錯左

唔好意c=.=
而家改返去

不過如果有人玩巫同傳~加爆血會好d~
我見d爆血傳同巫補10同灰10自己個陣加果d血好爽爽

睇你玩依d職想點咋ma~
想pk爆敏/血
升lv同打王雜雜地既血敏防魔都得~純小小血敏魔亦得~
我為既係放左招技俾自己個陣加既果一刻:D3:D3嘿

o......幾時整返個小維av論:ma2:xd

你整ok=.=??
我唔識整的
哇卡卡

Originally posted by 小維子0304 at 2004-9-24 04:33 PM:

你整ok=.=??
我唔識整的
哇卡卡

你唔識
我點會識><
網頁高手
整埋d棄致留言版-.-

巫好錢

巫玩pk好勁我覺得!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 03:33 PM , Processed in 0.040795 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存