2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 領騎的威力淺談
go

領騎的威力淺談 [複製鏈接]

近排同人討論關於練艾仔應該揀領騎/符文好,
傾下傾下,
發覺好多人都唔知原來係呢隻game,
識得用buff技同唔識得buff係差好遠.

buff技即係果d限時內提高自身能力既技能,
例如魔力契約,魔力導言果d.
要知道,領騎招破甲係呢隻game入面比較嚇人既special active.
今次我擺左條片,同大家,特別係準備轉職既劍分享下領騎打副本既能力.
去片→

片中我用左武神契約,呢招如果點滿左,
4lv既話係可以10秒內加45%威力,
你會問,100mp抵唔抵用架,
我可以話你知,呢招令領騎係副本/pvp既輸出都可以嚇死人.
計番條數,如果普攻一下係扣1萬,
咁爆擊x150%+覺醒x120%+武神x145%=2萬1千6百.

冇錯,如果你可以谷到呢3個狀態既話,你出招既威力就可以谷到216%
當然,要做到呢個效果,需要好高既爆擊率
但係領騎勝就勝在招鎖3,不論任何體型既對手,
都可以打出穩定既數字.
換而言之,如果武器素質較好既話,
領騎係有絕對秒王既能力.

而pvp入面,領騎既瞬間爆力絕對係一品.
好簡單,破甲,覺醒,武神,斜劈斬=意想不到既威力輸出.
呢招對於果d鍾意儲mp玩逆轉既人絕對有利.

如果你唔知揀魔劍定巨劍好既話,
就由呢篇文開始諗起吧,
希望可以幫你解開困惑
已有 1 人評分Good 收起 理由
枕頭仔 + 1 你唔介紹我唔知魔劍有咩好WO 呢篇文章幫我 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好難洗到禁高爆

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 05:26 PM 發表
就由呢篇文開始諗起吧,
希望可以幫你解開困惑

認真, 要分析就兩者同時分析
但單方面說領騎的好而忽略符文的分析, 算是另一層面上的誤導

我認同領騎爆發力高
但著重的技術相對較少(容易上手)
不否定符文較為悲劇的事實(爆發力不高, 港服招牌劍蓮未改, 未有扣魔技等等)
所以我個人是尊敬有技術的符文多於有技術的領騎

個人觀感

畢竟武器上,艾索德的物理攻擊值往往比魔法攻擊值高

而符文在被看成這麼弱勢,相信也就是所說的比較難上手對吧?

詩人既片永遠都咁傷耳

我一直好好奇點解慧星打骨龍會唔見左一兩hits

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 05:26 PM 發表
就由呢篇文開始諗起吧,
希望可以幫你解開困惑

老實講我覺得你有少少符文叫人玩騎領
+9德拉↓

+10德拉↓

唔清楚

絕對低攻過沛困+10
因某人要求加上粗體↑

原帖由 利雲天界 於 11-4-6 05:39 PM 發表

認真, 要分析就兩者同時分析
但單方面說領騎的好而忽略符文的分析, 算是另一層面上的誤導

我認同領騎爆發力高
但著重的技術相對較少(容易上手)
不否定符文較為悲劇的事實(爆發力不高, 港服招牌劍蓮未改, 未有 ...

其實,呢篇野主要都係講領騎點樣打副本.
我開場白係寫最近討論揀領騎/符文,
從而帶到有d人唔識用buff技,
最尾講如果唔識揀可以由呢篇文開始諗起作結,
都只係客觀地提供示範及分析
我並無直接或間接引導讀者揀領騎.
所以我唔需要提及任何冇關領騎既事,冇誤導任何人.
希望你認真理解文章,消化消化才發表意見.

嘩,原來領騎點高攻都唔夠符文黎

原帖由 hj1op2 於 11-4-6 06:27 PM 發表

老實講我覺得你有少少踩符文叫人玩騎領
+9德拉↓
eJYTQozciKk
+10德拉↓
HwaGd34K0Cc
唔清楚
zPtCNtxNP_w&
絕對低攻過沛困+10

你擺條用全水魔契,300技+200技,又見唔到每招扣血幅度既片出黎有咩意義囧
↑對應

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 06:44 PM 發表

你擺條用全水魔契,300技+200技,又見唔到每招扣血幅度既片出黎有咩意義囧
↑對應

第一條片
+9德拉&魔防-70%0nly&魔契&附魔&100爆&變巨人水(+9德拉武100爆巨人化-70%魔防點都唔夠沛困+10破防100%黎掛?差咁遠..囧 仲要魔攻同物攻比)
真烈後↓
已有 1 人評分Good 收起 理由
枕頭仔 + 1 笑撚死我

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 06:44 PM 發表

↑對應

你唔數下你打龍果陣用左幾多mp?你淨係彗星都用左2次啦

原帖由 hj1op2 於 11-4-6 06:52 PM 發表

第一條片
+9德拉&魔防-70%0nly&魔契&附魔&100爆&變巨人水(+9德拉武100爆巨人化-70%魔防點都唔夠沛困+10破防100%黎掛?差咁遠..囧 仲要魔攻同物攻比)
真烈後↓
http://upload.lsforum.net/users/public/a17396RWk ...

德拉+9有6千幾攻,
沛塔+10有8千幾,
巨人藥水會將攻擊boost up幾多你知唔知
100爆比起我7x爆輸出差幾多你知唔知,
你答完呢d問題就明領騎出大技會好過符文幾多.
兩邊根本係冇得比較,
你係要同我拗做乜?

原帖由 枕頭仔 於 11-4-6 06:53 PM 發表

我有用全水?
我有用巨人藥水?
真係奇怪你點樣用mp黎比較
唔該,我分享d野俾大家,
歡迎你發表意見,但希望你細心,
認真諗清楚你既意見係唔係中肯同埋有建設性先講出黎,
不然會誤導其他睇文既人

原帖由 枕頭仔 於 11-4-6 06:53 PM 發表

詩人+10沛困→30mpx2+100mpx+2+300mpx2=760mp秒唔到
人地+10德拉100%爆(骸龍石化+10%防)→25mp+100mp+300mp+200mp+100mp=725mp秒到
原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 06:56 PM 發表

德拉+9有6千幾攻,
沛塔+10有8千幾,
巨人藥水會將攻擊boost up幾多倍你知唔知
100爆比起我7x爆輸出差幾多你知唔知,
你答完呢d問題就明領騎出大技會好過符文幾多

你咪玩啦 +9德拉6000魔攻
得5139魔攻咋
5139魔攻同8264物攻比?

十週年勳章(賀詞)

個人覺得……
論秒王類職,都係守護,創造,元素,三職排頭先~_~
騎領是強……不過也不是全能吧(?
留點空間比其他職……

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 06:58 PM 發表

我有用全水?
我有用巨人藥水?
真係奇怪你點樣用mp黎比較
唔該,我分享d野俾大家,
歡迎你發表意見,但希望你細心,
認真諗清楚你既意見係唔係中肯同埋有建設性先講出黎,
不然會誤導其他睇文既人

巨人水可以回mp?我有講過巨人水?真係奇怪點解比較mp要提巨人水
如果你要話巨人水會加攻既話,咁我係咪要拎埋你把武黎講

原帖由 hj1op2 於 11-4-6 07:04 PM 發表

詩人+10沛困→30x2+100x+2+300x2=760mp秒唔到
人地+10德拉100%爆(骸龍石化+10%防)→25mp+100mp+300mp+200mp+100mp=725mp秒到

得5139魔攻咋
5139魔攻同8264物攻比 ...

咁巨人藥水加幾多?
100爆同77爆差幾遠你計唔計到?
計好攻擊力先用mp黎比較可以嗎?
而且,我第2下冇用到覺醒,根本冇得比較,你拎d片出黎係吹毛求疵.

原帖由 hj1op2 於 11-4-6 07:04 PM 發表

詩人+10沛困→30x2+100x+2+300x2=760mp秒唔到

得5139魔攻咋
5139魔攻同8264物攻比 ...

佢想混淆視聽

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 07:07 PM 發表

咁巨人藥水加幾多倍?
而且,我第2下冇用到覺醒,根本冇得比較,你拎d片出黎係吹毛求疵.

相信都係*1.5

原帖由 枕頭仔 於 11-4-6 07:06 PM 發表

巨人水可以回mp?我有講過巨人水?真係奇怪點解比較mp要提巨人水
如果你要話巨人水會加攻既話,咁我係咪要拎埋你把武黎講

當然,你走去乘下巨人藥水+覺醒+全1.5爆擊+魔契既德拉+9
比起覺醒+武神+77%1.5爆擊既+10時空威力差幾遠先得唔得?

原帖由 流浪的詩人 於 11-4-6 07:07 PM 發表

咁巨人藥水加幾多倍?

得 我唔同你講咁多攻擊論
聽聞你有100爆(我有朋友同你PVP試過比你打到下下紅字)
咁唔該你100爆&+10武德拉(or同攻)&武神&破防&巨人藥水&100mp水&全水 秒一次3x普通骸龍比我睇
或者用例子證明
咁就可以比較

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-3 10:55 AM , Processed in 0.040573 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存