2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 [原創]小蓉傳奇1-15回(完)新修版
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小象幫幫
go

[原創]小蓉傳奇1-15回(完)新修版   [複製鏈接]

Originally posted by 書二笨雀 at 2003-7-11 05:50 PM:
男男加左D 分唔見左...
盟主加返俾難難啦=.=

笨笨你個頭像放大左之後我越睇越似粒.............米-.-"

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-11 07:08 PM:

師哥好犀利呀 XDD
其實草個角色係一個成左年既細路+思覺失調+性格分裂=.=
小蓉個角色如果你都覺得似郭襄,我會好開心^^ 不過佢仲會係郭襄+程靈素+李文秀....你會唔會估到D劇情呢? XD
PS:真係好想金庸再出小 ...

草個角式應該要係,
靜態時, 冷...俊...目光如電..殺手 feel.. 如陳浩南,
動態時, 先開始發傻.
狂風快腳出佐, 下回出唔出彈屎神通  -.-?

郭襄最快樂是少女時代...大個後...佢愛0既人唔愛佢....父母戰死在襄陽...在峨嵋孤獨終老...好橙 ga. 我反而唔想金庸寫 -.-"

小蓉...係郭襄+程靈素+李文秀 ??

郭襄...上面已經寫了...一個字...橙 -.-
程靈素....為在一個唔愛佢0既人而死....橙 too -.-""
李文秀.....同計老人有段情 ga bor -.- 閉 啦 -.- :P

頭像真係細左好多~

Originally posted by 書2小蓉 at 2003-7-11 07:16 PM:

我................唔知邊個係程靈素同李文秀-.-"

程靈素...飛狐外傳, 第一用毒高手, 毒手藥王入室弟子...必殺技:七心海棠.
最後為愛而死...幫胡悲啜毒後死 -.-"

李文秀出自...白馬嘯西風...唔多記得詳細, 你可以布空去西廈下少少, 計老人居探下佢 -.-"

以下是某網站的描述:-

一 位漢族少女李文秀和一名哈薩克少年蘇普從小青梅竹馬、兩小無... 的交往,長大後,蘇普就愛上同族的女孩。但李文秀 卻未因此忘情, 心事浩茫,相思苦戀,而她又被一喬裝改扮在她身邊的馬家駿(計老人) 暗戀。

想像李文秀告別了熟悉的生活環境,告別了蘇普與阿曼這對愛侶後,細瘦身子騎著老邁白馬,略帶倔強驕傲的神情,大漠風沙裡沈默地踽踽獨行。風吹後,再也見不著來時的足跡。只有夜間低垂的星子偶然聽見她動人的歌聲,見證這一段故事。若是沙漠中其他旅人聽見了,應當會忍不住想與她同行一段吧!

Originally posted by icedheart at 2003-7-11 07:34 PM:

草個角式應該要係,
靜態時, 冷...俊...目光如電..殺手 feel.. 如陳浩南,
動態時, 先開始發傻.

郭襄最快樂是少女時代...大個後...佢愛0既人唔愛佢.... ...

男男暗示我最後會死.............不過我唔要我既死同乜x有關-.-

等我估計下草既事啦-.-話說n年前草同師父本是很好的一對情侶,可惜在一次意外中由於草的疏忽導致師父慘死,自此之後草就做左雙重人格+瘋瘋癲癲...當佢係師父果面既人格時,由於草內心仍然責備自己就會不斷叫草(自己)做死草-.-

以上純粹開玩笑,以男男故事作準.

Originally posted by icedheart at 2003-7-11 07:34 PM:

草個角式應該要係,
動態時, 先開始發傻.

郭襄最快樂是少女時代...大個後...佢愛0既人唔愛佢.... ...

係我既想像入面,郭襄對楊過既愛係好純潔既,並唔係想擁有,所以楊過唔愛佢係預左既.雖然父母姊弟殉城,佢身邊亦有人愛佢既人,例如:何足道,張君寶.
小說話佢到左40歲就看破紅塵出家,創立峨嵋派,咁40歲前呢?係五絕,郭靖黃蓉死後,而楊過同小龍女歸隱,少林派式微之時,郭襄好可能係當時武林武功最高既人,而佢既出家若果係因為楊過的話,好似欠左D說服力,畢竟佢十六歲後就再無見過楊過,我心裡面成日咁諗,會唔會係因為某D原因,何足道為佢而死,所以佢先會出家呢?而佢係40歲前又做過D咩驚天動地既事而令武人都稱佢為郭女俠呢?愈諗真係
愈吸引~O~

Originally posted by 書2小蓉 at 2003-7-11 07:53 PM:
等我估計下草既事啦-.-話說n年前草同師父本是很好的一對情侶,可惜在一次意外中由於草的疏忽導致師父慘死,自此之後草就做左雙重人格+瘋瘋癲癲...當佢係師父果面既人格時,由於草內心仍然責備自己就會不斷叫草(自己) ...

呢個解說好好呀 XDD
不如小蓉作個前傳 XDDDD 破軍傳奇

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-11 07:59 PM:

呢個解說好好呀 XDD
不如小蓉作個前傳 XDDDD 破軍傳奇

草有主腳做@o@~佢一定好開心XDD

Originally posted by 書2小蓉 at 2003-7-11 07:16 PM:

我................唔知邊個係程靈素同李文秀-.-"

程靈素...師哥講左
李文秀:白馬嘯西風主人翁,亦係金庸小說裡唯一一個女主人翁,佢自幼父母雙亡,寄居於哈薩克部族,個性悲觀沉靜,鐘情於哈薩克少年蘇普,但蘇普卻愛上哈薩克少女阿曼,將愛一直藏於心中.
一個好可憐的女孩子:(

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-11 08:08 PM:

程靈素...師哥講左
李文秀:白馬嘯西風主人翁,亦係金庸小說裡唯一一個女主人翁,佢自幼父母雙亡,寄居於哈薩克部族,個性悲觀沉靜,鐘情於哈薩克少年蘇普,但蘇普卻愛上哈薩克少女阿曼,將愛一直藏於心中.
一個 ...

蘇普?是那個在馬洞那種npc嗎-.-?

嘩...未免太多1040了吧(汗)

Originally posted by 書2小蓉 at 2003-7-11 08:39 PM:

蘇普?是那個在馬洞那種npc嗎-.-?

小蓉想去馬洞殺佢 -.-"

郭襄同張君寶及何足道應該無男女之情

不過我反而覺得小蓉有d似 男版胡斐
極武就有d紅花會當家feel啦
大家認為點

Originally posted by 書1人1個 at 2003-7-11 10:00 PM:
不過我反而覺得小蓉有d似 男版胡斐
極武就有d紅花會當家feel啦
大家認為點

小蓉有d似 男版胡斐 <- 實是美得像冬雪中盛放的一朵寒梅,征征的說不出話來.
好難代入胡悲道 ;)

極武就有d紅花會當家feel啦 <- 同意同意 :)

哈哈,有兩個忠實讀者^^
其實極武真係模仿紅花會寫既,而小蓉呢,我唔講天龍竟然都睇得出有D似胡斐,佢似胡斐主要係一種要去復仇,但又不忘急人之難的性格,不過我總係覺得小蓉個角色性格唔夠突出,可能咁師哥就唔覺佢似囉>.<
至於郭襄呢,我就認為何足道係對佢有意思架,倚天頭2回都有幾多描述,不過唔係寫得好明顯.
張君寶就寫得更加不著痕跡,不過佢地係少林時張君寶一路跟住郭襄行,而郭襄所送比佢既鐵羅漢佢竟然一直貼身收著9X年,又規定武當弟子不可與峨嵋門人動武,呢種心情,我就將佢解讀成暗戀,而張君寶亦都同郭襄一樣終身不娶,呢種做法對於武當派而言並非必須(武當七俠好多都結婚)試諗下,呢三個人對愛情都係只付出不計收穫,純潔到極呀,係咪好浪漫呢~O~
不過呢種係我再讀完倚天之後既感受,既然金庸將三人關係留白,就比左好大空間大家去想像推敲,無必要睇法一致的,呢D就係讀書既樂趣^^

[ Last edited by 小象幫幫 on 2003-7-12 at 01:43 AM ]

至於計道長與英男師太那邊則由他及二當家赴援
                                                   ↑
                                              改左少少-.- 釋天龍法師再次出場!!

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-12 01:44 AM:
至於計道長與英男師太那邊則由他及二當家赴援
                                                   ↑
                                              改左少少-.- 釋天龍法師再次出場!!

喃無阿彌陀佛-.-

Originally posted by 書2小蓉 at 2003-7-11 19:22:

笨笨你個頭像放大左之後我越睇越似粒.............米-.-"

大個左反而過癮左 XD~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:19 AM , Processed in 0.034390 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存