2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 [原創]小蓉傳奇1-15回(完)新修版
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小象幫幫
go

[原創]小蓉傳奇1-15回(完)新修版   [複製鏈接]

盟主 該用戶已被刪除

Originally posted by 盟主 at 2003-7-12 01:32 PM:

三角關係-.-?
唔要winr得唔得-.-佢好可怕

好好玩 ga, 話說譚婆呢, 好易發老皮, 每次發老皮就會大巴大巴咁打譚公, 譚公為佐愛佢, 就甘心比佢打, 而且, 自制了一種冷涼藥膏, 每次被打後就自己搽面醫傷, 如個代入為 Winr 同小盟, 每次 winr 發老皮, 會打邊度?? 小盟 d 藥又用黎搽邊度就自己估下啦 (謎底在神經編寫的小盟傳奇內找) -.-ccc
盟主 該用戶已被刪除

Originally posted by 書1人1個 at 2003-7-11 02:43 PM:
嘩, 超好睇
真係寫得好好
文筆流暢, 又間唔中有金庸小說影子
令小說迷睇得好有feel
唔似我偶像神經幾時會再出場
間唔中提下佢百年前個d威水史會幾過癮cccc

駛唔駛讚同梗呀=.=
我覺得太口口語啦,我知你係故意加上引人笑,令本書有趣味令讀者去睇,
不過識可而至夠啦.
忠心講句:的確唔錯^^

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-11 07:57 PM:

係我既想像入面,郭襄對楊過既愛係好純潔既,並唔係想擁有,所以楊過唔愛佢係預左既.雖然父母姊弟殉城,佢身邊亦有人愛佢既人,例如:何足道,張君寶.
小說話佢到左40歲就看破紅塵出家,創立峨嵋派,咁40歲前呢?係五絕 ...

男男好野\^o^/
我唔係金庸迷~~唔知乜打乜都覺得好好睇~o~///
仲要睇到就笑死~~ wahahahahaha

死馬比我啤o個度笑到我噴橙汁..wahahaha

Originally posted by kiki at 2003-7-12 08:16 PM:
男男好野\^o^/
我唔係金庸迷~~唔知乜打乜都覺得好好睇~o~///
仲要睇到就笑死~~ wahahahahaha

死馬比我啤o個度笑到我噴橙汁..wahahaha

忠告:睇果陣請勿飲食\-.-/

Originally posted by icedheart at 2003-7-12 16:43:

好好玩 ga, 話說譚婆呢, 好易發老皮, 每次發老皮就會大巴大巴咁打譚公, 譚公為佐愛佢, 就甘心比佢打, 而且, 自制了一種冷涼藥膏, 每次被打後就自己搽面醫傷, 如個代入為 Winr 同小盟, 每次 winr 發老皮, 會打 ...

正 XDDDDDDDDDDDD~~~

Originally posted by 書2小蓉 at 2003-7-12 08:45 PM:

忠告:睇果陣請勿飲食\-.-/

贊成=.="
上次我都睇到差d噴奶=.="
(當時飲緊十字牌既高鈣低b奶^^)

Originally posted by 小丹兒 at 2003-7-12 22:30:

贊成=.="

高鈣低b奶 <== 丹丹好識未雨綢繆 =.=
盟主 該用戶已被刪除

快d出弟5集啦!!!!!

Originally posted by icedheart at 2003-7-12 12:38 PM:

天龍會以咩金庸人物最背景呢 ? 我認為數金庸少林人物, 最有趣一定係鹿鼎記澄觀, 小寶個師姪 haha. :o

不過, 如果將 小盟, 天龍, winr 3 個書 1 人寫成:-

天池老怪 + 天山雙鷹
趙錢孫 +  譚公譚婆  
丁不 ...

袁士宵+天山雙鷹<---呢3個,年紀太大心理變態
趙錢孫+譚公譚婆<---被虐狂與虐待狂的關係
丁不四+史小翠+白自在<---妄想暗戀症+惡婦+自大狂
呢d人物我都唔鐘意既-.- 所以我唔識點寫...
小盟同天龍我已經諗好左佢地點出場,溫亞奴就...未諗到/o\
不過我會盡力的,但請大家耐心等候......因為第五回我一個字都未寫=.="

[ Last edited by 小象幫幫 on 2003-7-13 at 11:35 AM ]

Originally posted by 小丹兒 at 2003-7-12 10:30 PM:

贊成=.="

多謝kiki同丹丹^^ 我會比心機繼續寫既
回應皓仔留言,
我反而擔心我寫得太書面有人會唔鐘意睇=.= 印象中係第四回雪雪出場時,佢d說話先比較粗俗,不過呢樣係佢特徵>o<
小說裡面好多笑位及各人描述,係我同大家一齊玩左2年金庸期間留意到,抽取出黎加入故事裡面的
例如:kiki成日同馬馬鬧交=.=小說裡面馬馬扮演一隻馬,無得鬧交,所以只可以互啤
飛鴻既六哥隨想輸入法
草草既低b狀態-.-(佢真係有2招創招叫狂風快腳&獨孤九腳)踢死過好多人XD
雪雪既超級洗頻...都係真人寫照
破軍個角色好難寫,我改完又改,因為我驚唔係極武既人會睇唔明呢個係兩人輪玩的acc/o\
anyway,好多謝皓仔指教

男男慢慢啦~~ =P

Originally posted by 書二笨雀 at 2003-7-13 03:30 AM:
男男慢慢啦~~ =P

THX笨笨:D
做咩你成日咁夜都唔訓:?::?:

我唔要做惡婆呀\~/

Originally posted by 盟主 at 2003-7-12 11:38 PM:
乜丹丹成4x歲人仲有奶既咩@@?
係既話我想做試味c.c

就係冇所以要飲返多d補充下囉\=.=\

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-13 02:34 AM:

多謝kiki同丹丹^^ 我會比心機繼續寫既
回應皓仔留言,
我反而擔心我寫得太書面有人會唔鐘意睇=.= 印象中係第四回雪雪出場時,佢d說話先比較粗俗,不過呢樣係佢特徵>o<
小說裡面好多笑位及各人描述,係我 ...

其實男男既小說真係好寫實, 特別如果係極武組員睇....
真係笑到甩牙骹架^o^
男男加油>3<

Originally posted by WinR at 2003-7-13 09:32 AM:
我唔要做惡婆呀\~/

咁一係嘗試叫男男俾一個角色你做~~>李莫愁=.=v
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 08:57 PM , Processed in 0.426242 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存