2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 [原創]小蓉傳奇1-15回(完)新修版
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小象幫幫
go

[原創]小蓉傳奇1-15回(完)新修版   [複製鏈接]

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-13 02:34 AM:

多謝kiki同丹丹^^ 我會比心機繼續寫既
回應皓仔留言,
我反而擔心我寫得太書面有人會唔鐘意睇=.= 印象中係第四回雪雪出場時,佢d說話先比較粗俗,不過呢樣係佢特徵>o<
小說裡面好多笑位及各人描述,係我 ...
指教就唔敢當,我同你差天共地,只係比少少意見姐..
書二-布布 該用戶已被刪除

男男加油

盟主 該用戶已被刪除

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-12 01:06 AM:
至於郭襄呢,我就認為何足道係對佢有意思架,倚天頭2回都有幾多描述,不過唔係寫得好明顯.
張君寶就寫得更加不著痕跡,不過佢地係少林時張君寶一路跟住郭襄行,而郭襄所送比佢既鐵羅漢佢竟然一直貼身收著9X年,又規定武當弟子不可與峨嵋門人動武,呢種心情,我就將佢解讀成暗戀,而張君寶亦都同郭襄一樣終身不娶,呢種做法對於武當派而言並非必須(武當七俠好多都結婚)試諗下,呢三個人對愛情都係只付出不計收穫,純潔到極呀,係咪好浪漫呢~O~

估唔到爽朗, 豪氣的英男, 都有一夥浪漫細緻的心...

真係...少女心事, 但願我亦了解我也能知 /-.-/

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-11 07:57 PM:

係我既想像入面,郭襄對楊過既愛係好純潔既,並唔係想擁有,所以楊過唔愛佢係預左既.雖然父母姊弟殉城,佢身邊亦有人愛佢既人,例如:何足道,張君寶.
小說話佢到左40歲就看破紅塵出家,創立峨嵋派,咁40歲前呢?係五絕 ...

其實我覺得....
就算何足道, 張君寶就算對郭襄有意,
郭襄個感情生活仍然好寂寞. 因為楊過係佢心目中已經冇限大..
最主要係肉豬在前...有邊個正得過楊過
何況..得唔到的永遠是無限大..

正如程英, 陸無雙, 終生不嫁, 佢地都活係寂寞感情生活,
佢 2 個再出場都 3張幾, 仍然雲英未嫁..

楊過真係害佐幾多女人...
程英..陸無雙...公孫綠岳..等等.

郭芙..元顏萍..耶律燕就層次低好多...
楊過唔愛佢, 佢地可以求其搵個人去愛.  
但相反地佢地反而得到幸福 ~o~"

[ Last edited by icedheart on 2003-7-14 at 12:06 AM ]

Originally posted by icedheart at 2003-7-14 12:00 AM:

其實我覺得....
郭襄個感情生活仍然好寂寞. 因為楊過係佢心目中已經冇限大..
得唔到的永遠是無限大..

正如程英, 陸無雙, 終生不嫁, 佢地都活係寂寞感情生活,
佢 ...

同意同意,所以楊過雖然係金庸眾多小說中最受歡迎男主角之一,但係我仍係好唔鐘意呢個角色<-----咁樣可能會得罪好多人-.-
我都知道,就算郭襄身邊再多十個追求者,佢都唔會接受,因為佢心中除左楊過,已再放唔落其他人.
但係佢最後都能夠將呢種感情提昇,心中仍懷念楊過但唔再被感情纏繞(出家創立峨嵋派)又比其他女角的層次高了一點;)

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-13 09:17:

THX笨笨:D
做咩你成日咁夜都唔訓:?::?:

岩岩睇左三隻vcd 既紐約風雲 =.=v

Originally posted by 書二笨雀 at 2003-7-12 10:59 PM:

高鈣低b奶 <== 丹丹好識未雨綢繆 =.=

佢係亡羊補牢中 -.-

男男~~ 睇返發覺料好少對白wow....

Originally posted by 春卷龍 at 2003-7-14 01:01:

佢係亡羊補牢中 -.-

果然係點心了解大丹=0=

Originally posted by 小丹兒 at 2003-7-11 04:40 PM:

果時玩PK戰見到草草出狂風快腳..我望住個芒笑左成個字XD真係好正XDDDD
不如講MIU同草/雪有曖昧關係仲好啦\=.=\
四呎蠢卷~~~正@o@

蓉蓉=.="你每回都要殺料料一次=.="""
你係女主 ...

我見到男男咁寫我....證明你係未見過我真人ar \@o@/

笑話三格, 純粹虛構, 如有雷同, 實屬不幸

Originally posted by 小象幫幫 at 2003-7-11 07:08 PM:
小蓉個角色如果你都覺得似郭襄,我會好開心^^ 不過佢仲會係郭襄+程靈素+李文秀....你會唔會估到D劇情呢? XD

我估到啦 \-.-/

[郭襄篇]
神經以神經(鵰)大俠出場....
小蓉 : 大哥哥 ?
神經 : 無錯...其實我小時候抱過你
小蓉 : -.-  我記得我有大叫唔好唔好 ga.
神經 : -.- 無錯, 你仲話佐比你信任0既人知, 所以我被通緝了 10 年, 呢個係我失蹤0既原因.
神經 : 為佐補償我過去, 我比 3 支金針你, 助你完成 3 個願望. ~o~
小蓉 : 好 !
1) 殺乜水 -.- 
2) 鞭屍 -.- 
3) 拙墳再鞭屍 -.- 
神經 : ...............

[程靈素篇]
乜水 : 蓉...我中了你的醉芙蓉 /o\
小蓉 : 我叫過你唔可以出手, 唔可以離開我一尺以外 \"/
乜水 : 我想幫你嘛 /o\ 我會死嗎 /o\
小蓉 : 現家只有和你啜毒 -.-
乜水 : 我呢道中了毒 -.-"
小蓉 : 嘩 ! 你變態 ga, 呢道都可以中毒, \"/

{於是小蓉提劍把乜水殺了}

[李文秀篇]
想像小蓉告別了乜水, 告別了極武眾當家, 帶著 笨雀, 北極熊, 北地烈馬, 組成馬戲班, 環遊江湖演出, 終成一個富婆 -.-/

Originally posted by icedheart at 2003-7-14 09:08 AM:

我估到啦 \-.-/

[郭襄篇]
神經以神經(鵰)大俠出場....
小蓉 : 大哥哥 ?
神經 : 無錯...其實我小時候抱過你
小蓉 : -.-  我記得我有大叫唔好唔好 ga.
神經 : -.- 無錯, 你仲話佐比你信任0既人 ...

救命....我係公司唔可以笑出聲, 忍笑忍得好辛苦....
勁想大笑呀XDDDDDDDDDDDDDDDD
計伯你係得既=.=\
三個笑話都爆笑呀:D:D:D:D

Originally posted by 春卷龍 at 2003-7-14 01:09 AM:

我見到男男咁寫我....證明你係未見過我真人ar \@o@/

慳D啦=.="""見到你咪寫到你成個鐘樓X俠咁=.="""""

Originally posted by icedheart at 2003-7-12 12:43 PM:

其實都幾似胡悲初遇紅花會眾當家 ga !
不過, 上次只想起雪山飛狐個胡悲, 所以話唔似 !!:P

p.s. 你數少了令孤沖

YES呀我就係覺得似初會紅花會當家個一幕
雪山飛孤唔好睇

sorry 令狐沖都係我喜愛之一, 咁都數少左 ^^"

Originally posted by 書二笨雀 at 2003-7-14 01:06 AM:
男男~~ 睇返發覺料好少對白wow....

你自己諗下-.- 肥料係GAME都係好少講野架啦

Originally posted by icedheart at 2003-7-14 12:00 AM:

其實我覺得....
最主要係肉豬在前...有邊個正得過楊過
何況..得唔到的永遠是無限大..

正如程英, 陸無 ...

完顏平, 耶律燕個d同佢交往未深丫嘛
交多兩野都會死
楊過係正宗傷女王
智力99, 武力99, 魅力100 死未
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 11:56 PM , Processed in 0.034782 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存