2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 一千零一夜Online [官方]:一千零一夜意見收集貼
樓主: J@nJ@n
go

[官方]:一千零一夜意見收集貼 [複製鏈接]

我建議買賣頻既發出率每3秒先發出一次
現家常常有玩家洗頻
而且gm又沒有禁言
令到很多玩家不滿~~
希望官方改改

建議增加一個婚恩係統,同埋某d job 打死左隻怪之後,唔夠時間執寶同錢,就比其他玩家執左,又引發起無謂既爭執,建議將執野果d時間改耐d,唔係既話魔c,道子d job會吃塵,pk係統修改成自由選擇pk,姐係,玩家唔想pk果d可以關左pk係統,唔會比人p,因為剛到30lv d玩家等於岩岩出世無幾耐d bb比人打咁,好無耐.

Originally posted by dkycheung at 2005-4-23 04:24 PM
觀此game的畫風, 故事, 應為一個鼓吹"正面的奇異冒險"的game, 而且玩家年齡大眾化,
所以系統設計理應把玩家誘導去良性風氣.
但現時的系統在在鼓吹惡性風氣, 每每引導至惡意鬥爭!!
所以有以下建議, 希 ...

我們會把意見向有關部門反映,
遊戲系統的改動需要開發商評估和決定,

飽食度之前已說明多次,之前是一個BUG,
BUG當然是會被修正的。

魅力是增加屍毒/感染的傷害力,不是中毒率
其他職業的命中率是靠AGI增加

Originally posted by ~劍霸~ at 2005-4-23 04:12 PM
調查及修正完未呀??我今日都玩唔到  好鬼悶= =

請留意官方網頁的公告
http://www.tfyt.com.hk

Originally posted by 戀佳 at 2005-4-24 03:42 PM
總覺得慕道招冰雪之擊介紹有些怪怪的…不知是否bug…
魔法攻擊增加a百分比,魔法攻擊力增加b,有80%狀態命中率,被施法者增加c狀態…
請問那些a、b、c是甚麼來?@@
還有用冰雪之擊好像有狀態…
地下有些白白的 ...

冰雪之擊
使目標受寒冷破碎時傷害,使怪物在一定時間內移動變得遲緩。
地下有些白白的便是顯示遲緩效果

Originally posted by 戀佳 at 2005-4-24 07:56 PM
建議將金色名同橙字名的顏色作較強烈的對比…= =

我今日打死一個橙字名的人…
自己竟然都變了橙色…
但後來發覺D人出招打唔到我…(正常橙名會是任何人都打到我…)
先知自己是金色…原來被我打死的那人殺了太 ...

名稱顏色暫不考慮修改

Originally posted by J@nJ@n at 2005-4-25 02:36 PM

飽食度之前已說明多次,之前是一個BUG,
BUG當然是會被修正的。

我也知道官方說明了多次是bug. 說實話這樣的修正對老手沒什麼影響, 但對新手影響非常大(變得太難玩). 提出坐下時會回hpmptp只是在不影響設計理念下給新手一點方便而已.

Originally posted by J@nJ@n at 2005-4-25 02:36 PM
魅力是增加屍毒/感染的傷害力,不是中毒率
其他職業的命中率是靠AGI增加

我說的是狀態命中率, 不是物理攻擊命中率!!
例如魔導師魅惑的72%狀態命中率和律劍子殺陣的30%暈眩命中率

係咪應該少D開放PK地圖呢?

我發覺天方真係好多PK地圖..

又或者限定某D時段為PK時段,

等d岩岩升左30lv既新仔唔會咁驚

(無聊的建議)..

玩過星曲WEB

我開始發現更新後既壞處...
之前係少怪d...升lv難d...
但係我覺得咁仲有樂趣...
而家5個劍士加個聖修...企係迷霧森林某d位...
就可以好快咁升lv...因為已經改到...出怪快之餘仲要鬼咁多...
佢地吾使行吾使郁...食左4個野...100飽就可以開連點企係度放殺陣同團補
如果吾死一路升...12個中可以升到3-5個lv...咁樣玩落去仲有咩意思...

希望改善一下出怪既數量同埋速度...

個人感想:

如果要我揀...我會揀升得較慢...
一班人開開心心咁練功...一齊去搵怪打...打完一堆...去另一堆打...雖然升得慢...怪又吾多
但我覺得咁樣先係叫升lv...
而家既升lv...就好似4色個npc 1樣...拎水賺錢...自己又吾使點做...我覺得係差吾多...
反而...定點打怪仲1舉2得...升lv...同埋錢..( 完全係比4色1分鐘易賺 )
所以...我覺得...隻game有d衰落...

太長...都知未必會睇晒...可以吾睇個人感想既...

Originally posted by dkycheung at 2005-4-25 06:46 PM

我也知道官方說明了多次是bug. 說實話這樣的修正對老手沒什麼影響, 但對新手影響非常大(變得太難玩). 提出坐下時會回hpmptp只是在不影響設計理念下給新手一點方便而已.

我說的是狀態命中 ...

飽食度暫不考慮修改。
而魅力不是加命中率。

Originally posted by SoRa~* at 2005-4-25 10:54 PM
係咪應該少D開放PK地圖呢?

我發覺天方真係好多PK地圖..

又或者限定某D時段為PK時段,

等d岩岩升左30lv既新仔唔會咁驚

(無聊的建議)..

地圖稍後會增加,玩家可去其他地圖升Lv,PK系統稍後亦有可能修改。

Originally posted by 『想』 at 2005-4-26 02:38 AM
我開始發現更新後既壞處...
之前係少怪d...升lv難d...
但係我覺得咁仲有樂趣...
而家5個劍士加個聖修...企係迷霧森林某d位...
就可以好快咁升lv...因為已經改到...出怪快之餘仲要鬼咁多...
佢地吾使行吾使郁 ...

有關怪物重生問題我們已經收到反映,稍後可能會作出適當的調整。

我就要求官方俾一次重技同埋重屬性我地!!
因為是新接觸呢隻game,我相信好多人都加錯點!

Originally posted by ←破碎→流星 at 2005-4-27 12:21 PM
我就要求官方俾一次重技同埋重屬性我地!!
因為是新接觸呢隻game,我相信好多人都加錯點!

暫不考慮此系統,,
會影響遊戲內的平衡

Originally posted by J@nJ@n at 2005-4-27 07:10 PM

暫不考慮此系統,,
會影響遊戲內的平衡

為什麼會影響遊戲內的平衡??

官方除了提供幾句似是而非的招式註解, 和不詳盡的屬性註解.

玩了一段長時間才弄得清楚, 難到幸運的點對了就強, 點錯了就活該??

平衡, 不是應該在各種配搭最理想時來作平衡考慮的嗎?

嗨~ 你好啊!

吾某 叫 "千玄".
在 貴公司的遊戲 "天方夜譚online" 也是叫 "千玄" 的.
吾某 想說為甚麼 吾某 的角色已離開敵人時, 也同樣受到攻擊呢?
不是應該有些敵人是近身才攻擊到的嗎?
現在的敵人就好像是遠距離的魔法師般, 從老遠已可攻擊 吾某.
這樣 吾某 作 慕道子 也完全沒好處的說.
因為不能因距離而受惠此職業的特性.
這是使人非常沮喪的事情. 所以一直以來 慕道子 的向來不多.
吾某 希望 貴公司正視此問題.

謝謝~

[轉貼]

問題 1. 遊戲職業不平衡, 律劍士 的招式太完善了. 加上怪物全部都可以遠距離攻擊.
             導致其他職業甚為遜色 .尤其是 慕道子, 完全不能因特性而佔優.

問題 2. 怪物 在同一地點出現得太密, 導致有 外掛程式 出現.
              雖然多怪物是好事, 但 咱們 要的不是過多, 而是中庸.

問題 3. 金名 跟 紅名 的顏色分不開, 導致令人誤會. 太濃的金名玩家, 是會由黃色轉到橙色的.
             但這橙色又剛好跟 紅名殺手 的顏色一樣, 以致常有玩家分不清自己是 金名 還是 紅名.

問題 4. 賺錢太難, 對新手有扼殺樂趣. 新手的任務 已變得很沒意思.
             而且 飽食度 的問題也是新手最頭痛的.

問題 5. 官方 反應緩慢及不足, 之前的 Window Me 問題已經令不少玩家失去信心

我覺得呢幾個建議是可行的
希望官方真係可以能夠改善呢d問題

問題來源:千玄既http://www2.2000fun.com/discuz/viewthread.php?tid=1158114

嚴重反對今次的更新.....
EQ問題.....之前劍子可以買到6x級..呢家買唔到..對比1位買左同呢家未買的玩家唔公平
水果.....d水果應該設定返有得買......
同埋尋日更新後server lag了很多.......= =

炒晒你班GM再請過班啦,

都唔係做野的,

我買左特別包有野唔識,問左佢3條問題..

問.點解冇150點新手帳號條序號
答.150+380點 (唔明囉)

問.得7條序號算唔算正常
答.SEND個EMAIL去客服問

問.點解6條虛擬道具碼有1條話未知充直錯誤?
答.(幾分鐘後GM下線再上線~)

問.請問380點可唔可以係點卡兌換師都儲直?
答.(幾分鐘後GM下線再上線~)

之後問其他GM同一條問題(請問380點可唔可以係點卡兌換師都儲直?)
個個都唔理我,解答又唔認真又唔詳細,你地班GM係咪新手黎架?

變番有生果賣la= =
唔係好難玩= =
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 04:13 AM , Processed in 0.039966 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存