2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 一千零一夜Online [官方]:一千零一夜意見收集貼
go

[官方]:一千零一夜意見收集貼 [複製鏈接]

歡迎各玩家在此提供對遊戲之意見或不滿之處,我們會把收集的意見或不滿向有關部門反映,
務求把遊戲做到更符合玩家的素求,但如回覆內容包含粗言穢語成份將會刪除。

請列明意見或不滿之類型,
例如:系統設定方面、活動方面、更新方面 等等

謝謝

官方網頁:http://www.tfyt.com.hk
官服電郵:tfyt@gameone.com

[ Last edited by J@nJ@n on 2005-7-16 at 02:37 PM ]

多謝你.....去官方投訴先-_-""

希望官方可以開新server...
職業平衡度可以好點^^

如果send唔到email的玩家, 亦可以在此留言 ^^

希望可以有生活技能(伐木,採礦),可以俾d冇時間打既人賺下錢,又唔使成日升lv咁悶

玩過星曲WEB

出下其他新功能囉...
因為呢隻game除左升lv之外冇野做~
買賣頻...聊天同買賣共用~吾係咁方便~
而且賺錢真係好難...

Originally posted by stone852 at 2005-4-20 06:32 PM
希望官方可以開新server...
職業平衡度可以好點^^

Server達到一定人數,便會開新Server

而職業平均問題已經向有關部門反映,

他們的回應:
大陸的玩家前一陣提出同樣觀點,但是當他們到一定等級後,也表示我們的職業特色其實很明顯,
也比較平衡,但是需要到一定等級,
我們這邊當然同時有安排削弱了早期怪物,以方便開始玩家入手。

我們會適當的調整開始的難度,現在的問題是前期律劍的練級難度低於其他的職業。
這些方面我們會做調整。

Originally posted by ricky1212 at 2005-4-20 09:56 PM
希望可以有生活技能(伐木,採礦),可以俾d冇時間打既人賺下錢,又唔使成日升lv咁悶

將會開放小精靈系統

Originally posted by 『想』 at 2005-4-21 12:47 AM
出下其他新功能囉...
因為呢隻game除左升lv之外冇野做~
買賣頻...聊天同買賣共用~吾係咁方便~
而且賺錢真係好難...

新功能將會一個一個推出,可以密切留意官網公告

[ Last edited by J@nJ@n on 2005-4-21 at 11:52 AM ]

我只想問能設定把招式升至上限能附加多一點特殊能力嗎?
例如快步升至上能像天使之門能記錄地點,不過只限傳送自己
    殺陣升至上限能有暈的效果(這是我假設官方會改弱此招而想的方案)
    其他職業我不熟悉,只好等其他人提意

我想問係唔係得10招??
當職業學曬所有招時 之後重有咩玩??
有冇轉職?
請為其他職著數 減少怪數目
減慢怪復活速度
我想只有劍子先可以一次打幾隻至10幾隻怪
而且係non stop!!
thx

我玩唔到天方 入到去1,2秒 之後彈出來 我係用me

Originally posted by student at 2005-4-21 02:33 PM
我只想問能設定把招式升至上限能附加多一點特殊能力嗎?
例如快步升至上能像天使之門能記錄地點,不過只限傳送自己
    殺陣升至上限能有暈的效果(這是我假設官方會改弱此招而想的方案)
    其他職業我不熟悉,只 ...

我們會把你的意見向有關部門反映

Originally posted by redaunt0121 at 2005-4-21 03:55 PM
我想問係唔係得10招??
當職業學曬所有招時 之後重有咩玩??
有冇轉職?
請為其他職著數 減少怪數目
減慢怪復活速度
我想只有劍子先可以一次打幾隻至10幾隻怪
而且係non stop!!
thx

現時每個職業共有十個技能。
另外,轉職和加招那些都需要改動遊戲系統,遊戲系統有待開發,
遊戲系統將會一個一個推出,

由於之前眾多玩家反映沒有怪物殺,數量少,重生慢,
官方才會調整

Originally posted by ~劍霸~ at 2005-4-21 08:38 PM
我玩唔到天方 入到去1,2秒 之後彈出來 我係用me

官網已經公告,此問題已經交由有關部門調查及修正
最新消息可瀏覽官方網頁 http://www.tfyt.com.hk

[ Last edited by J@nJ@n on 2005-4-22 at 03:34 PM ]

我想問聖修個招聖0之力可唔可以改等待時間快d
因為等2個轉黎 d怪都殺死左個人
搞到好難加血~~
請官方搞搞佢

我發現左個bug 就係如果個人死左既話
有聖修起死左佢 如果佢隔離有怪 再俾怪打多下
咁樣就會整到個人hand左 要重登先可以搞掂
同埋重登後會番左城
希望官方可以搞掂佢

倉庫希望可以共通,超唔方便,一定要朋友online先過到野

Originally posted by lokboy123 at 2005-4-22 08:55 PM
我想問聖修個招聖0之力可唔可以改等待時間快d
因為等2個轉黎 d怪都殺死左個人
搞到好難加血~~
請官方搞搞佢

我們會把你的意見向有關部門反映

Originally posted by lokboy123 at 2005-4-23 09:30 AM
我發現左個bug 就係如果個人死左既話
有聖修起死左佢 如果佢隔離有怪 再俾怪打多下
咁樣就會整到個人hand左 要重登先可以搞掂
同埋重登後會番左城
希望官方可以搞掂佢

謝謝提供,我們會把BUG向有關部門反映

Originally posted by ricky1212 at 2005-4-23 11:28 AM
倉庫希望可以共通,超唔方便,一定要朋友online先過到野

現在是這樣設定,遊戲系統是這樣設計的,
如果倉庫共通反而少了空間使用,這個系統暫不考慮更改。

調查及修正完未呀??我今日都玩唔到  好鬼悶= =

觀此game的畫風, 故事, 應為一個鼓吹"正面的奇異冒險"的game, 而且玩家年齡大眾化,
所以系統設計理應把玩家誘導去良性風氣.
但現時的系統在在鼓吹惡性風氣, 每每引導至惡意鬥爭!!
所以有以下建議, 希望減低引起惡意紛爭的機會.

1. 把物品專有時間延長至一分鐘以上, 減低惡意搶物品的機會.
2. 組隊時增加拾獲物品的模式, 計有"各自拾取", "平均分配", "隊長取得"等等, 增加公平性, 保障遠佢離職業在隊中獲得物品的機會.
3. 設置隨機樓"骰子", 作為獲得貴重物品時公平分贓之選擇.
4. 設置打怪權, 打第一下的人及其隊伍才能得到經驗值, 其他人做成的傷害不會換成任何經驗值. 維持至該人/隊停止攻擊後若干時間(例: 1分鐘). 此舉免除惡意搶怪所得的利益, 間接免去搶怪的紛爭.
5. 玩家不能主動攻擊比自己低5個lv(或10)的人, 除非對方主動攻擊. 限制高lv人士惡意"清場"
6. 承上條, 玩家在非pk狀態(包括紅名人士)不能攻擊比自己高5個lv(或10)的人, 減低誤中機會.

遊戲對人的行為影響深遠, 遊戲風氣好壞直接影響心智成長!! 對無能力分別是非和自制力差的大部分青少年影響尤其大!! 所以希望效低年齡向的遊戲可以擁有良好的遊戲風氣!!

以下是一點對遊戲流程的建議:

1. 修正了飽食0會回hp的bug, 對老手和高手來說可說是毫無影響, 但對經濟拮据的新手來說無疑是百上加斤!! 其因有三: 一, 打新手怪物獲得生果的機率低. 二, $30一個的生果對新手來說是十分貴, 一個新手, 買水和修理武防已經十分勉強! 三, 現時只有伊東有生果賣, 但若沒有老手相助, 一個新手要去到伊東可說是非常困難!! 所以希望飽食0時坐下可以回復hpmptp, 減輕新手的負擔. 雖然死後在城市復活可以回滿hpmptp, 但蓄意死亡應該不是遊戲的原意!!
2. 招式技能升級前, 應該可以查知升級後(最好是所有級別)的變化, 讓人可以預先規劃sp分配, 而不是一但升錯級或升級後不滿意就只有重新練過一個人物...
3. 增加任務提示和提示何處可以獲得任務.
4. 有一些隨機物品是有屬性限制的, 但普遍過於嚴苛!! 而且某些物品的限制屬性對該職業影響極低, 在極大部分玩家不會增加該屬性的情況下, 該類物品形同虛設!! 希望改善此點.
5. 聖修者應能夠點選同隊玩家頭像來補血和復活, 因為視角問題, 很多時都點不到需要幫助的隊友, 做成不便!!

最後有一個問題:
魅力可以使魔導師的屍毒/感染中毒率增加, 那究竟是純粹只有中毒率會因魅力而增加? 還是所有的"狀態命中率"都會增加? 那其他職業的招式狀態命中率又會否被魅力所影響?

謝謝閱讀和解答~~

總覺得慕道招冰雪之擊介紹有些怪怪的…不知是否bug…
魔法攻擊增加a百分比,魔法攻擊力增加b,有80%狀態命中率,被施法者增加c狀態…
請問那些a、b、c是甚麼來?@@
還有用冰雪之擊好像有狀態…
地下有些白白的…
請問那些是甚麼?
謝謝。

[ Last edited by 戀佳 on 2005-4-24 at 05:20 PM ]

me既朋友入唔到game既話,可以開左adobe reader,再開一個馬會既page(係adobe reader)入面,呢個解決方法我都係岩岩睇網友post出黎先知,我依家仲玩緊,冇彈過!!!

建議將金色名同橙字名的顏色作較強烈的對比…= =

我今日打死一個橙字名的人…
自己竟然都變了橙色…
但後來發覺D人出招打唔到我…(正常橙名會是任何人都打到我…)
先知自己是金色…原來被我打死的那人殺了太多人,我先會變得咁金…
所以建議將這種金色和真正的橙色作些少對比…
謝謝。

[ Last edited by 戀佳 on 2005-4-24 at 07:57 PM ]
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 07:59 PM , Processed in 0.044132 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存