2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 自唱錄音室 大合唱*██ 超 合 金 曲 ██ 2000fun.bsclub ...
go

[自唱] 大合唱*██ 超 合 金 曲 ██ 2000fun.bsclub 24位歌手<link已修好> [複製鏈接]

我地2kf.bsc個仔出世了
我呢個冇用既版主仔
用左好多好多日mix出黎既bsc大合唱..
我真係好好好好好感動
中間..發生左好多事..
不過都最後,大家都好好,好準時交歌比我
我都可以預期mix好比大家聽xddd

大家可能對呢首歌好大期望
不過..小妹mix歌技術真係未到家..
好多位都mix得好差..
特別係音質...
but希望大家唔好mind..因為我真係花左好多心血去mix的..

我在此.多謝咁多位有份參與既歌手們
佢地包括
男歌手(依照出場排列)
~清~
idnumber
santana
楊門男將
速龍~
小阿杰
~神無月~
XDDX
κι.δs
老玩家
伍號
gerry1989

女歌手(依照出場排列)
風風
妹豬深田
LittleMermaid
小雪=〞
★趙靈兒☆
『喪兒』
Lover1314
小ta
※敏敏※
鳳彩蝶
童x2
凱﹏闊天空☆°

以上23位加埋禾自己,都好比心機唱好呢首歌曲
希望大家唔好嫌棄我mix得唔好吧xddd!!

ps:請大家用headphone聽@@因為禾拉了左右pan係大合唱位..
用headphone效果會好好多xddd!!!!

右click dl禾地呢首24人大合唱<<超合金曲>>la.0.

*風風 with 清清*

同是天涯淪落人 在這傷心者通道上同行
也許不必知道我是誰
無謂令你令你令你令你又再又再考慮
相逢何必曾相識 在這一息間相遇有情人
也許不必知道我是誰
無謂令你令你令你令你再度再度灑淚兒
=================================================

*妹豬深田 with idnumber*

從前共你講 不要分別 不要歸去
明明還流過一點眼淚
又再跟你相遇 跟你相對
為何完全已經能面對
最愛都會過去 都會散去 都會退去
既然難忘 為何連記得都太累
最痛都會過去 都會散去 都會退去
我們如何 仍然能活下去
往事 就像是一道橋
你我 會過去的 情懷不會倒退
=================================================

*Littlemermaid with santana*

從不喜歡孤單一個 可惜偏偏孤獨一個
我不懂得跟我獨自對坐
原來沒有你 做人相當痛楚
從不喜歡孤單一個 可惜偏偏孤獨一個
你有否想起我 若是再遇
求讓我悔過 可不可再戀過

*小雪=〞with 楊門男將*

願你先撇下我 就當我遭遇橫禍
從此永訣像隔著河
遙望你跟他的未來是那樣諧和
沒我做負荷 改輕鬆更多
尚有他愛護我 難道你拂袖離座
留低愛侶拋開枷鎖
餘孽太多 還可苦出錯

*★趙靈兒☆ with 速龍~*

啊 讓我再看看你 讓我再說愛你
別將你背影離去
分手時候說分手 請不要說難忘記
就讓那回憶淡淡的隨風去
也許我會忘記 也許我會更想你
也許已沒有也許

*『喪兒』 with 小阿杰*

離開你是傻是對是錯 是看破 是軟弱
這結果 是愛是恨 或者是甚麼
如果是種解脫 怎麼會還有眷戀在我心窩
那麼愛你 為甚麼
從女性觀點讓我明白地說
無論你是挖心掏肺呼天搶地或是熱情如火
不只白白惹人討厭 讓人嫌你囉唆
恨不得沒跟你認識過
你講也講不聽聽又聽不懂
懂也不會做你做也做不好
你現在唱著這樣的歌
你到底是想對我說甚麼

*lover1314 with ~神無月~*

但願你容我接近你更多
誰預算情愛這樣難捉摸
長夜裡 點點星火 猶如你窗邊經過
(長夜裡 我要化做 你眼中星星一顆)
來讓我 閃出光彩 照亮心窩
(來讓你 每個晚上 亦望見我)

*小ta with XDDX*

明知不可以再分開 分開不想接受新愛
愛令我仿似置身於死海
離不開 你是你是我的將來
誰都不可以再分開 不想擔心這是否錯愛
你話過任何時候需要你(我)
從新可開始這熱愛

*※敏敏※ with κι.δs*

離別時笑笑 明晨剩我一個
瀟灑裡也會 記起當初
若你的心中孤單再找我
若你的心窩中空虛再找我
不必痛苦當憶起我

12位男歌手合唱*
曾無限次 欲話我知 卻也停止

12位女歌手合唱*
I'm Just A Woman Fall In Love

*老玩家 with鳳彩蝶*

啊 寄相思風雨中
啊 寄癡心風雨中
抱月去化春風雲外追蹤鴛侶夢
恨滿胸愁紅塵多作弄

*童x2 with 伍號*

多少往日愁 反覆心中透
我往那一方走 仍馱在背後
從今知道熱情 原是沒法說因由
就是害怕再接受 還有

*凱﹏闊天空☆° with gerry1989 *

情無限 將癡心 換你的 一顆心
就讓我 愛上你 常常在心
誰人願 將一生 換你的 一點真
願奉上 每個熱吻

*24位大合唱*

對你仍著緊 但痛心
無奈愛在最後最終轉交別人
冷冷長夜深 夢更深
人漸慣在愛路繼續浮沉

* 風風 lover1314 凱﹏闊天空☆° ※敏敏※ 楊門男將  ~清~ XDDX κι.δs*

~清~ & XDDX:遲來一秒鐘 遲疑一秒鐘
           從迎接你變做目送

風風 &  凱﹏闊天空☆°:遲來一秒鐘 沿途經過和結局
                   其實太不同

楊門男將 & κι.δs:遲遲未預備 第一句愛你
                    已經足夠蘊釀暗湧

lover1314 &※敏敏※:盼望猶豫未決的情人回信
                      猶如行刑 懸在半空

以上8位歌手:
  拖一拖 等一等 怕得到 得來已是無用
        拖一拖 等一等 這刻的感動 變做裂縫

*★趙靈兒☆  『喪兒』 鳳彩蝶 童x2 伍號  老玩家 小阿杰  速龍~ 

伍號  & 老玩家:也許相愛很難
              就難在其實雙方各有各寄望 怎麼辦

★趙靈兒☆ &  鳳彩蝶:要單戀都難
                  受太大的禮會內疚卻也無力歸還

小阿杰  & 速龍~:也許不愛不難
              但如未成佛升仙也會怕 愛情前途黯淡

『喪兒』 & 童x2:愛不愛都難
             未快樂先有責任給予對方面露歡顏

以上8位歌手:
  得到浪漫 又要有空間
        得到定局 卻怕去到終點
        然後付出多得到少不介意豁達 又擔心

================================================

*妹豬深田 小雪=〞 小ta LittleMermaid  idnumber  Santana  gerry1989  ~神無月~*

妹豬深田 & 小雪=〞 & Santana  & gerry1989
  當真正願意愛一個人
        沒法再愛更需要恨

以上8位歌手:
  要奮不顧身 繼續遺憾
        誰計較 有沒有開過心

小ta & LittleMermaid  & ~神無月~  & idnumber
  當不計代價愛一個人
        大概我也免不了私心

以上8位歌手*
  痛苦使我興奮 連錯愛都吸引
        亦顯得我 神聖犧牲 作陪襯

已有 1 人評分Good 收起 理由
curapica + 1 第一個加good!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

BRBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

霸呀XDD~~~YEAH
唔制呀...無月快過我><

遲D留CM

第1PART好正…風風把聲超靚~~~
MERMAID個度細聲左D比起阿基~~
楊門原來同小雪把聲幾夾的…..XD~
速龍冇左句”啊~~” 既…同埋可以穩D呢~
喪兒RAP得很好~
無月今次唔似許志安啦…上次大合唱超似的!!MINI就好SWEET呢=3=
小TA把聲幾好聽@@ 係有一句個和音個度爭DD^^
阿田唱個PART真係好O岩,佢好有老餅FEEL……CCC 佢未錄好我已經想像到係點….確實同想像係一樣
仲有其他CM的…不過唔知點打XD又懶~~~~~總之支持啦……

最鐘意係大合唱D位….男女分O左左右PAN…仲好齊TIM!
真係好啦…今次可以一次過聽晒24位把聲…^^辛苦晒咁多位了~~~辛苦妹G了~~~~

唔好介意…少少意見來

呵呵,,...2kf 歌手第一次大合唱實在太感動了

男女一齊合唱果度我覺得真係超正唷…**

雖然我又遲交歌而且錄果陣ge質素又差…但係其他人都唱得唔錯

不過妹g真係mix得勁辛苦呢。。。要好多謝佢

各位歌手要加油唷~*以後多多合作呢。

YEAH~
辛苦晒啦妹豬~
辛苦晒咁多位>o<v

正野!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

BRB~~~ 聽晒了. .. .. 一陣留言...

聽左好多好多次了~~~等我而家番黎留晒所有comment先~
   不過同妹豬講聲唔好意思先~~因為遲左咁耐先交歌牙. . .梳梳~))))

首先就係唱ge部份~~~

個個都唱得好牙….. .可能我比較少聽2KF ge歌手唱ge歌. ..
      所以都唔知道原來每位都係唱得之人.. .. ..^ 3 ^

每一pair都好夾牙. .. .. 唔知係咪特登分配ge呢~~XD
     我自己就比較中意最尾8個8個合唱個度~~
    因為個度真係超夾的. .. . ..好似出自一個把聲咁. .. .
       同埋. …我自己比較中意個幾part ge歌. .
所以特別有感覺~~XD

Mixing部份:
   今次真係辛苦晒妹豬了~~~~ 大合唱geMIXING真係唔容易ar~~
       我覺得mix得好好呢~~~(我就連基本野都唔識>“<)
   *12位男歌手合唱*
曾無限次 欲話我知 卻也停止    <~特別係呢2句耶~Mix得超捧的~
12位女歌手合唱*
I'm Just A Woman Fall In Love*

Anyway~~呢首歌真係超捧的~~ 十分用心之作~~

愛人 你唔記得幫我brb丫-0-...brbr

豬妹 你真係辛苦哂喇, 好好聽阿 A.A 同你唱好正阿  哈哈哈
其他人都好好聽 ^^

能夠24位高手一齊唱一首歌~的確好難得
mixing就..應該BBE太重手 有點刺耳
oveerall都唔錯的^^~

嘩...大制作ar+_+..十卜...>w<辛苦哂各位

好聽呀! 聽晒成首呀! ^ ^
.........小雪~~~THQ呀!

好好聽呀!!!@@
講真...我覺好過原唱=v=..可能我對原唱有d偏見啦
但真係好正呀
十卜

好好聽....多謝晒.."

哇哈哈\\
唔識點比 cm,,
個個都唱得好好"
特別鐘意風風。02。妹g。mermaid把聲~xDDD
哈哈,, 都唔係,, 我都唔記得哂d名~xDD
可可天!! 支持妹g再mix多d合唱歌哇!!!:P:P

辛苦哂!!:)2

好好聽呀~o~""十卜

兩個字: 厲害
希望你地會有更多既合作歌曲@@

..........support

...........

!!!!

^^

正丫,,,,,
真係辛苦晒啦,,,

妹豬* xDD

我地真係好岩啦 ..

成日都甘岩甘 xD POST 勁野大合唱 xDD!!

之前見你個MSN名 追人歌,真係辛苦哂

雖然我今次無參加呢首歌

但係都好開心你地2000fun 搞呢次甘勁既大合唱

同埋真係 辛苦哂啦 妹豬! U've done a great job!

mix 歌真係好煩,我都試過 xD!!

真係好正呀 =]! 支持呀
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 09:25 PM , Processed in 0.045427 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存