2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 潮流特區 [轉帖+集合+自己整理]porter分真假(覺得好的+good 衝25g ...
go

[分享-其他] [轉帖+集合+自己整理]porter分真假(覺得好的+good 衝25good阿') [複製鏈接]

[fly]加精+good+分啦''衝緊五星同25good >3<[/fly]

------------------------------------------------------------------------------------------------------
我見網上yahoo果到有好多porter袋,有上過的人就知了,有d賣成千幾 什至幾千
但系有d只賣到 幾百咋wo ,, 點解呢?? 因為系水貨  
有d更奸的人什至將假野當真野賣 放到成千蚊
我吾想2000fun d朋友比人呃 所以系網上搵左d分porter真假的方法,,
希望大家可以用得著

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

第1個方法

以下3幅圖(不要理會下面head porter 假貨 的圖先,拉到最後先看那3幅字樣圖)

你們看看有什麼分別 ,真的很大呢~只要近鏡睇字樣,車線..就可以知道~當然一時看不出來,唔緊要,歡迎發問~

分別係正貨

aa貨

同超假貨

應該大家看到後已經知邊隻係真,邊隻係假(我有卷左一個位俾大家分辨,熟悉porter的專用)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

第2個方法,最易認到假野人

porter tokyo/head porter..質地一定新既係撐身..唔會軟..唔會林

你地一旦發現左以下圖入面果張公仔卡,而且係porter tokyo/head porter..就已經知係假...同埋條link既..明顯係dot hp tanker..入面居然porter tokyo tag,你就知d假貨商人..幾無知..

以下圖:

都係唔明!?

吾緊要 仲有計仔幫你地手^^'

----------------------------------------------------------------------------------------------

教你分真假porter,tanker, s size。
其實令個款都係大同小異!
自己執生啦。;)

以下介紹的,是這款

1.真的tanker都有 是 TOKYO-JAPAN
   假的tanker都是TOKYO.JAPAN

真:

2.袋面上的2粒(留)背後..
  真的tanker是以*HASI.HATO*HASI.HATO*HASI.HATO...的排列.(SOGO的人教的)
  假的則一定不是這排列...

真:

3.白底藍字tag.
   真的白底藍字tag是一定在第2格,(痴)袋內的右手面..而tag的背景色一定係橙色,唔係黑色
.

真:
右手面

左手面

白底藍字tag是一定在第2格,(痴)袋內的右手面..而tag的背景色一定係橙色

在sogo買的,tag背後一定有編碼,跟單是一樣的..

4. zip.
  真的tanker 一定用ykk,銀白zip,一d黃銅色都冇..,
  假的tanker 都是用ykk,銀白zip,都有假tanker是用黃銅色zip..

真:

5. 帶扣
    真的tanker一定是淺灰色,與咩帶既黑色有好大對比...
    假的tanker是黑色的.與咩帶既黑色冇咩對比..

真:

唔理幾時買,真既tanker都一定有以上既特徵

-------------------------------------------------------------------------------------------
Q&A區:

本人 SANDRAHYC77 願意解答會員的問題 可幫分真假 請隨便問^^

Q:  重有o個d...有個袋入面既白牌加藍色唔知咩logo
又有d寫make in japan
o個d又點分
A:  如果係tanker

藍白tag有d假貨

後面水印字會深色左d

最緊睇tag

睇位置岩唔岩(有d假貨位置錯)

對稱!?(真既一定係對稱)

字體清唔清楚?字與字會唔會太開/太密~~(真既一定清得黎有序列,唔太開,唔太密)

會唔會太深太淺!?(真既係深得黎..有少少透既feel,但又唔會好透..)

Q:  咁其實姐係話...最主要係睇d字黎分真假...?
A:  你 睇 下 果 3 幅 字 樣 有 咩 分 別 先 .

Q:  ipod case 點分真假?
A:  其實同袋一樣 睇logo  睇 入 面 有 冇 head porter 張 黑 色 tag .圖中的都是real 下一張是假

假:

---------------------------------------------------------------------------------------

已有 1 人評分Good 收起 理由
絕境 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

thanks for sharing

原帖由 °★康||x]] 於 2007-9-1 03:42 PM 發表
thanks for sharing

我想講依個poz我整左15分鐘
之後得你一個回poz /33\

我都回回你喇
支持支持

TFS

真係好有心機 教人點分真假

十週年勳章(賀詞)

幾有用,唔錯唔錯

支持

_______多謝你,,

d 相可以用靚少少既相機影

同埋 水貨 唔等如 假貨啵....

好實用。。。THx樓主

唔係好明-.-都對porter無咩興趣
不過當學多樣野,thank you

買呢D野都係最好去專門店買

第一張圖邊張真邊張假?????

x9999999999999

十週年勳章(賀詞)

好實用@@ 不過我自己無porter既野..

原帖由 ckcchan2004 於 2007-9-1 09:23 PM 發表
http://blog.c2000.cn/more.asp?name=oscar1985&id=2462

同一個人?

§→北北瓜瓜←§ 发表于 2006-1-4 14:45:41

我諗應該唔係同一人吧

而且篇文都有"少少"唔同

不過真係好少

我覺得有d相可以影返清楚d=.=

教埋i-pod case點分ok???
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:02 AM , Processed in 0.035167 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存