2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 遊戲攻略 無雙大蛇79角色&道具&Lv4武器&全部最終章外傳地圖既取得 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: dsadsadsa
go

無雙大蛇79角色&道具&Lv4武器&全部最終章外傳地圖既取得方法^_^+小發問區 [複製鏈接]

點解我完成左任務...d人講埋共同戰鬥...但係我到左揀人果度都仲係冇果d人既?

下,,咁怪- -"?你係邊關?

我跟樓主既攻略終於拎晒全人物lu,感謝
係前田比較煩,玩左5,6次先拎到~_~

當然樓主既攻略不可能100%準確
但基本上跟足做都拎到,係有時自己睇漏野

前田我一玩就拎到= =
你有打5次鼓同等到最後10分鍾(如果唔得)
根本唔駛引過去
已經可以拎到= =

服部果個道具完全唔岩TIM啦
正確係一開始引4個人番去合肥城 之後4個人好無奈無得走 士氣下降
之後殺哂佢地
然後破壞條橋(殺兩個守備頭)
之後再殺曹仁
再之後殺埋周泰
最後殺300個人
咁係東面既拋點附近(地圖有寫)
話有件寶物 就是了
根本不用什麼什麼隊長不可以敗走等等廢話
無用的= =

另外有無人拎到本多或者呂布
本多同呂布係打完先感服定打打下感服= =

↑兩個都拎哂了
呂布係打完之後即刻話感服  記住打緊果時唔好逃走
本多係過關既時候會話感服

原帖由 rubbish_hunter 於 2008-3-1 05:06 PM 發表

伏兵意思係吾係D兵仔????
全部兵仔同大將剎哂...除左諸葛亮''''>???

是殺伏兵武將'''''''''兵仔如果不是要求殺兵數的話''''殺兵仔是無意義的'''''

你爬下貼吧=.=''''''''''  我曾經有答過其他會員''''

原帖由 dsadsadsa 於 2008-2-25 12:39 AM 發表 [quote]原帖由 fu@ck 於 2008-2-24 03:50 PM 發表
魏外傳終章睇唔明...一開始去中間但係中間冇人

中央係指(左至右的中央)''即係最上面既中間(城的左方)'''殺左城左面2隻英雄'再殺城下面2隻英雄之後直落殺妲紀+伏兵'''再直殺董卓'''要6分鐘內完成'' [/quote]

原帖由 愛 SWEETY 於 2008-3-1 05:34 PM 發表

4lv武-.-? 我吳1章唔係街亭之戰既-.-

道具關4lv武咩事=.='''''
資料上出錯'''''吳1章係正確''''但場名出錯''''

原帖由 rubbish_hunter 於 2008-3-1 06:44 PM 發表
[蜀終章外傳出現條件]
蜀七章江戸城之戰
天守全伏兵擊破, 且要把敵人(除孔明)全數幹掉。不用打死孔明! 擊破妲己

跟足方法都吾得...吾知出乜問題...??
我用信長、趙云,真田

跟足的話也做不到''''那就一定是時間問題'''''

原帖由 水彩畫 於 2008-3-1 06:52 PM 發表
1我想問 特技 運上升  .運係咩黎架,有何用?
2  d人d道具  有咩用??      +  能力??

3   特技,有3種色(紅,藍,黃  , 代表 力,技,速嗎)?
e.g  經驗上升(黃色)  咁裝上去         ,只有係黃色(技系)人 先有用嗎??      

得呢幾樣問>.<  唔該哂你地

1 運上升應該是指你戰鬥時''''敵方會掉食物的機會(e.g 補無雙,補血,加攻........等物品)
2 道具有咩用=.=??  係道具入手方法既標題頭頭已經有寫明=.='''''  強化武將r技''''
3 不是'''''''''
   e.g 難度紅色中有 力型強化速型強化技型強化等....是某些武將擁有2種能力嗎''''?

除左頭1條問題'''''第2,3條問題都係出於你唔心睇字=.='''''''

原帖由 asdrew2009b 於 2008-3-1 08:00 PM 發表
戰國7章外傳-保護令兵逃走至左上角,呂vs本多動畫,幹掉呂布,傳令兵脫出, 等我方援軍到達.(我方不能敗走)<--係咪姐係 我方一隻武將都唔死得?但係我的援軍到左 係咪打得伊達呀?

你係唯一一個問本多入手攻略而又真真正正有睇清楚d字既人=.=''''
無錯'''''我方不敗走係第1點''''第2點係殺伊達前一定要等到援軍(你會見到大喬等人出現...)到達先算完成感服'''''出現後即可殺伊達'''''

我好欣賞你@_@真係有睇清楚d字 唔明先問''''''^&^

好多人都唔睇清楚d字 係度玩選揀性忽略''''之後就話明明做左/跟足左'''都拎唔到'''之後就懶係咪個攻略錯=.='''''''

原帖由 殺‧拳 於 2008-3-1 08:08 PM 發表
其實d道具有咩用?係唔係加成架?加d咩?

你個問題同上面某一個人既問題一樣=.='''''

道具係強化r技'''
已有 1 人評分Good 收起 理由
殺‧拳 + 1 thx@_@

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 lcy1986 於 2008-3-1 08:48 PM 發表
本多忠勝係差戰國果關冇感服= ="
唔知點先有感服呢?

留心攻略中的字句''''' 要我方武將不能擊敗及等待援軍到達'''''  如果完成唔到呢2個條件就去殺伊達''''就會失敗;'''

原帖由 Naruto鳴人 於 2008-3-1 10:51 PM 發表
前田我一玩就拎到= =
根本唔駛引過去
已經可以拎到= =

服部果個道具完全唔岩TIM啦
正確係一開始引4個人番去合肥城 之後4個人好無奈無得走 士氣下降
之後殺哂佢地
然後破壞條橋(殺兩個守備頭)
之後再殺曹仁
再之後殺埋周泰
最後殺300個人
咁係東面既拋點附近(地圖有寫)
話有件寶物 就是了
根本不用什麼什麼隊長不可以敗走等等廢話
無用的= =

另外有無人拎到本多或者呂布
本多同呂布係打完先感服定打打下感服= =

服部半藏-(伊賀流忍術書)吳6章合肥之戰, 引孫權前軍入合肥城等我方伏兵出現,擊破4人(慶次 甄姬 曹彰 吉川廣家),斷橋工作完成,300人斬,敵本陣外敵將全部擊破, 在完成上述條件之前我方友軍不能敗走,周泰撃破

你何時見到我攻略有寫你口中所提及的廢話呢''''??  我攻略錯誤'''????   我出完街一返到黎就係睇到你2個貼''所以連應其他會員都無心機'''
點解有人連睇攻略""睇字""都唔可以留心小小既'''?

本多呂布入手等...問題貼...我亦回答過數次''''點解唔肯爬貼'''?
點解都有埋攻略你睇喇''''都唔肯跟足做'''''做錯或姐做流左又懶個攻略錯果類野''''
====================
前田我一玩就拎到= =
根本唔駛引過去
已經可以拎到= =  <<<<<????????????
係要10分鐘前囉'''''難道我手頭上的日文,中文,大陸既攻略網全部都係錯既'''?   <<當然幾個網的字句不會完全一樣'''但係意思都係一樣囉唔該''

原帖由 playerkill 於 2008-3-1 09:56 PM 發表
點解我完成左任務...d人講埋共同戰鬥...但係我到左揀人果度都仲係冇果d人既?

可否舉例你有邊d人試過''''?

原帖由 dsadsadsa 於 2008-3-2 12:05 AM 發表

服部半藏-(伊賀流忍術書)吳6章合肥之戰, 引孫權前軍入合肥城等我方伏兵出現,擊破4人(慶次 甄姬 曹彰 吉川廣家),斷橋工作完成,300人斬,敵本陣外敵將全部擊破, 在完成上述條件之前我方友軍不能敗走,周泰&#25731 ...

我方友軍不能敗走係假既
你未拎過嗎?
我岩岩先拎完
有幾個敗走都照樣囉到
個攻略係錯就錯架啦= =
有D硬係當真既咩= =

另外 幾多頁呀哥哥
我之前幾頁都未上過
如果無講過我又走去爬
咪哂時間
咁你講有我咪去搵下啦

原帖由 啪~啪~ 於 2008-3-1 10:31 PM 發表
我跟樓主既攻略終於拎晒全人物lu,感謝
係前田比較煩,玩左5,6次先拎到~_~

當然樓主既攻略不可能100%準確
但基本上跟足做都拎到,係有時自己睇漏野

恭喜晒^^''''

最慘係遇到d自己睇漏野既人又死口過跟足晒反而懶你攻略錯既人/ .\'''''

原帖由 dsadsadsa 於 2008-3-2 12:09 AM 發表

恭喜晒^^''''

最慘係遇到d自己睇漏野既人又死口過跟足晒反而懶你攻略錯既人/ .\'''''

咁又係呀..
攻略錯就錯架啦
唔係你以為樣樣都岩哂?
拎人大部分都岩
道具大部分都講多錯多咁解姐~_~

舉例:
唔好以為自已岩哂
有種你咪自已對清楚囉
http://orochi.gkwiki.com/97.html
我無話佢一定岩
但我樣樣都跟足又反而得
佢無話隊友戰敗唔得
我戰敗左幾個都照樣拎到
咩解釋?
你POST得個網黎又唔用
只係盲目地COPY某某論壇D POST
資料又唔對清楚
仲話D人睇留野
自已做唔足仲玩暗串
無野呀哥哥?

更何況又唔係你原創/﹏\
你又知我睇漏野?
我上YAHOO打番你E個POST個題目搵
幾個都睇過哂
根本完全一樣
做足有時都無用
留意係有時

原帖由 Naruto鳴人 於 2008-3-2 12:09 AM 發表

咁又係呀..
攻略錯就錯架啦
唔係你以為樣樣都岩哂?
拎人大部分都岩

舉例:
唔好以為自已岩哂
有種你咪自已對清楚囉
http://orochi.gkwiki.com/97.html
我無話佢一 ...

唔好意思囉'''''全部都親身証實過拎左囉唔該''''''''''''難度攻略真係錯我又拎到咁神'''??   自己跟唔足或姐跟流既人我都見得多''''

原帖由 Naruto鳴人 於 2008-3-2 12:09 AM 發表

咁又係呀..
攻略錯就錯架啦
唔係你以為樣樣都岩哂?
拎人大部分都岩

舉例:
唔好以為自已岩哂
有種你咪自已對清楚囉
我無話佢一 ...

AND 唔該你睇埋#163 果個會員既貼''''''''   攻略有出入就代表錯'''''那什麼叫大剛'''''''   我唔認同囉''

我拎到都唔係因為你d咁既copy攻略
係因為我睇你果個WIKI網咋MA
我上果個WIKI網睇拎到道具既攻略
都拎到
而又同你所COPY講既有出入
而你有又POST果個WIKI網
咁你叫人睇果個網定睇你COPY攻略先E家

原帖由 dsadsadsa 於 2008-3-2 12:23 AM 發表

AND 唔該你睇埋#163 果個會員既貼''''''''   攻略有出入就代表錯'''''那什麼叫大剛'''''''   我唔認同囉''

人地拎前田要4,5次呀 點解?
因為根本就唔駛引D援軍去前田到
打5次鼓已經OK

我再重申
你人物攻略大部分都岩
但係道具攻略就反為差左少少!
我點知你打咩大剛唔大剛
攻略有出入唔係錯
不過硬住當岩咪錯哂囉
誤人子弟

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 02:53 AM , Processed in 0.045502 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存