2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 遊戲攻略 無雙大蛇79角色&道具&Lv4武器&全部最終章外傳地圖既取得 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: dsadsadsa
go

無雙大蛇79角色&道具&Lv4武器&全部最終章外傳地圖既取得方法^_^+小發問區 [複製鏈接]

我清晒所有外傳正傳
呂布 本多忠勝感服晒4次
但點解拎唔到既..

魏終章外傳唔明..........

原帖由 b3543 於 2008-2-26 04:47 PM 發表
係呢=.=我想問下太史慈果個貴重品點拎架
我第一次     清哂所有武將 援軍都清埋 (得番人地果個主將無殺)+ 300人以上拎唔到
第二次        清哂所有武將 援軍都清埋 (得番人地果個主將無殺)+ 300人以上 + 所有 ...

太史慈-(六十日誓書)吳5章關原之戰,→>>>敵本陣外全武將<<<←(包援軍)擊破+300人擊破

唔係清晒所有武將=.-'''' 係敵本陣以外既武將=.=(你清淨主將無殺同清晒無分別'''你最後都要殺佢=.-'')

你清完之後會有訊息話 發現貴重品''''之後你睇番歷程訊息'''佢係顯示個貴重品位置係地圖上'''之後你去番果個位'''打爆一個比平時較靚=3=既箱'''就會有貴重品入手既訊息'''之後就殺主將完場'''完場後你會見到貴重品入手'''

原帖由 dsadsadsa 於 2008-2-26 05:54 PM 發表

太史慈-(六十日誓書)吳5章關原之戰,→>>>敵本陣外全武將

順手答埋我果個..
或者留個msn,唔該"

織田信長-(敦盛繪卷)戰國1章荊州之戰, 關平中埋伏之前與之合流(一開始直接衝右邊去找他), 曹丕到達之前全武將擊破+500人斬+黃忠救出! 所以一開始跟關平合流,擊破靠近襄陽城3人後(襄陽城不能有一敵兵入侵),最好記錄, 馬上往下走清所有小兵跟敵將,清完換右邊,(敵將似乎不用親手殺 我曹仁是關平殺的),左邊滿寵往下那整排大概打到300人左右去衝就夠500人了,到500人後迅速幹掉左邊那整排的敵將,這樣曹丕出現後就會有貴重品訊息了(曹丕在一定時間或戰場上只剩一敵將就會出現)

好難呀~~
同關平合流就要走去襄陽城(唔可以比冰入)
但係趕唔到既-.-

仲有,曹丕好快就出來~~~

原帖由 ~道地雪梨綠茶~ 於 2008-2-26 05:29 PM 發表
我清晒所有外傳正傳
呂布 本多忠勝感服晒4次
但點解拎唔到既..

sor''''岩岩返緊工''''係公司應唔到太多貼=0=''''

你呂布同本多 都係 4個國都信服左佢??
(注意一點:xx共鬥訊息 不等於 xx感謝訊息[即是信服])

本人以前玩ps2已經爆晒機''''前日亦都親身試驗過psp 拎晒全地圖正章及外傳 和 全人物已得手''' 前田 呂布 本多 等人亦都一次就拎到'''所以懷疑攻略有問題<<呢一點可以不用理會@_@  最大可能性就係誤解左攻略而做錯左 或者 某一d部份做流左^_^'''

原帖由 gund 於 2008-2-26 05:38 PM 發表
魏終章外傳唔明..........

↑↑↑↑↑
前小小既貼都有人問過'''''

原帖由 dsadsadsa 於 2008-2-25 12:39 AM 發表
[quote]原帖由 fu@ck 於 2008-2-24 03:50 PM 發表
魏外傳終章睇唔明...一開始去中間但係中間冇人

中央係指(左至右的中央)''即係最上面既中間(城的左方)'''殺左城左面2隻英雄'再殺城下面2隻英雄之後直落殺妲紀+伏兵'''再直殺董卓'''要6分鐘內完成''[/quote]

原帖由 idavidlam 於 2008-2-26 06:46 PM 發表
好難呀~~
同關平合流就要走去襄陽城(唔可以比冰入)
但係趕唔到既-.-

仲有,曹丕好快就出來~~~

你有冇騎馬=0='''???  你馬術幾級@@'''?
騎馬其實好快既ja@_@係騎馬去合關平途中可以順手到附近d點兵位殺左d點兵長佢'''' 當你馬術愈高級 馬的速度就愈快 在馬上的攻擊力亦會小量提升(1,2野就可以殺左點兵長''''其實當路過掃下佢都死=.-)'''''

原帖由 idavidlam 於 2008-2-26 06:46 PM 發表
織田信長-(敦盛繪卷)戰國1章荊州之戰, 關平中埋伏之前與之合流(一開始直接衝右邊去找他), 曹丕到達之前全武將擊破+500人斬+黃忠救出! 所以一開始跟關平合流,擊破靠近襄陽城3人後(襄陽城不能有一敵兵入侵),最好記 ...

其實呢...

唔使係曹丕黎之前殺晒所有武將架...

根本冇可能

因為戰場上剩返一個敵軍武將佢就會即刻出黎....

最麻煩係500人斬同唔比兵入only

原帖由 chunwailui 於 2008-2-26 09:37 PM 發表

其實呢...

唔使係曹丕黎之前殺晒所有武將架...

根本冇可能

因為戰場上剩返一個敵軍武將佢就會即刻出黎....

最麻煩係500人斬同唔比兵入only

織田信長-(敦盛繪卷)戰國1章荊州之戰, 關平中埋伏之前與之合流(一開始直接衝右邊去找他), 曹丕到達之前全武將擊破+500人斬+黃忠救出! 所以一開始跟關平合流,擊破靠近襄陽城3人後(襄陽城不能有一敵兵入侵),最好記錄, 馬上往下走清所有小兵跟敵將,清完換右邊,(敵將似乎不用親手殺 我曹仁是關平殺的),左邊滿寵往下那整排大概打到300人左右去衝就夠500人了,到500人後迅速幹掉左邊那整排的敵將,這樣曹丕出現後就會有貴重品訊息了>>>>>>>>>>>>>(曹丕在一定時間或戰場上只剩一敵將就會出現)<<<<<<<<<<

佢最後果度都有注明喇=.-佢有計埋既=.-

好馬煩呀-.-..........
曹丕又出得快...
次次都係-dd就得...

多謝晒你的分享*幫助了我不小

馬超點拎- -
我照住做 = = 都拎唔到 y..?

我想問無雙大蛇 free mode 拎唔拎到武將架?

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

1.有冇人可以講下d武器屬性係點架?
2.自由模式同故事模式有咩分別?
唔該

原帖由 ﹏業〞 於 2008-2-27 04:37 PM 發表
馬超點拎- -
我照住做 = = 都拎唔到 y..?

馬超-力-戰國外傳第2章
把民兵成功護送, 其當民兵進入中間位置,伏兵出現快速幹掉(否則民兵會害怕停下來)

只要護送民兵成功的話'''沒有可能出錯既地方=.=''''  唯一可能是你用了自由模式'''對吧=.='''?

原帖由 KIMshingo 於 2008-2-27 05:04 PM 發表
我想問無雙大蛇 free mode 拎唔拎到武將架?

自由模式係唔可以拎到武將同地圖'''''武器及完成特技條件 就可以用自由模式去拎'''''
(自由模式拎唔到地圖好多人都已經知道'''所以以妲妃這個武將為例'''這武將達成條件係拎全部地圖先可以入手'''既然拎唔到地圖就拎唔到這個武將''''既然有武將係自由模式拎唔到'''其他都要一視同仁''''''''''''''''''''''''''''''''''[你可以咁理解@_@]=0=''''''

原帖由 殺‧拳 於 2008-2-27 07:28 PM 發表
1.有冇人可以講下d武器屬性係點架?
2.自由模式同故事模式有咩分別?
唔該

1.我一陣整理下d資料就更新個貼(+武器屬性) 忍耐下吧'''岩岩放工=.-''''
2.故事模式係闖關用(拎武將''拎地圖''''(自由模式亦可)>>拎武器''''   自由模式係作娛樂之用途(在你未全破關之時[1國正章未clear])故事模式的武將暫時未能通用''''但自由模式可以自由地選擇已入手的武將及地圖使用''''''

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

原帖由 dsadsadsa 於 2008-2-27 07:49 PM 發表

1.我一陣整理下d資料就更新個貼(+武器屬性) 忍耐下吧'''岩岩放工=.-''''
2.故事模式係闖關用(拎武將''拎地圖''''(自由模式亦可)>>拎武器''''   自由模式係作娛樂之用途(在你未全破關之時[1國正章未clear])故 ...

ok,唔該哂 ok左比good你

唔該晒朋友
我拎到呂布同埋妲妃了

打少左關~同埋少左關信服
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 11:34 AM , Processed in 0.038952 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存