2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 天外ONLINE 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夜魅絕影
go

[感想] 天外ONLINE 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

我每年暑假都仲會返去隻game

天外我以前都好鍾意玩嫁!!

天外係我第2隻玩既game
由公測到宜家大大話話都有玩過4,5次
頭4次~次次都冇次可以玩到轉職
都賣左acc比人
第5次..宜家仲有隻血魔係到

支持下先.....

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我本身的第一隻遊戲是彩虹冒險,
雖然天外是第二隻,
但是我早當天外成為我的第一隻遊戲,
現在說說我的經歷,
大約在3至4年前,
我在網上無意中找到一隻遊戲,
於是我就按進去睇下,
發現有很奇怪的人物和竹馬,
於是我又記起了我在某間商店見過類似的遊戲牒,
我就下載來玩玩,
因為這是收費,
當時也是有免費的贈點給我們,
我玩了一會就上癮,
所以我就很想再買點,
覺得不玩不得,
怎知到25-27級的時候,
在月鏡河見到了Tommy1995,
(他是我最早認識的朋友)
那時月鏡河太多人了,
認識也是一種緣份,
所以就加了他好友,
到了30級時又認識了多一個人,
(忘了他的名字)
但是我最記得我們永遠是朋友,
不過我最記得是一件事,
令到我很不安,
我現在仲記住這件事的內容,
當時我很笨,
有人說只要我用3個帳號(有我和我的朋友的帳號)(hkedn2005強龍(我) 40級     Tommy1995 42級     忘了的某個人 46級)就能換孫策和呂布連99個強香,
於是我就相信他的說話,
(其實到我知道不值的時也是很久)
他和我傾過電話,
我換了後發現他不給我,
仲不知道去那兒了,
於是我就被我的朋友罵,
(我另外仲記得當時我是買了250元的水滴精靈的聞香包)
所以我也很氣憤,
最後事件完結,
雖然我的朋友仲有和我聯絡,
但之後也很小很小,
不過我和Tommy的友情是不會忘記,
若果在某日街上見到他的話,
我必定再說對不起,
因為我是和Tommy見過面的人,
所以我任何時候都要記得他的樣子,
開頭的經歷也說完了,
到之後了。

(那騙我們帳號的人是乂史諾比乂,雖然這個是分身,我有他的正身名字,雖然不記得,但我知道是上謗霸王的人來的)

後來有人打電話給我,
我怎估也估不到是誰,
不過我認得把聲的,
因為和以前一樣都是叫我強龍,
但是不記得是什麼人,
之後他說你真的不記得??
我是在天外和Tommy幫你由36升40,
你30級時認識我的,
你真的不記得???
於是我記起了是那個什麼的人,
算吧,
一於叫他做忘了的某個人,
(這個名字就是這樣來的)
他說天外現在有免費伺服器,
我也玩的,
你玩不玩喔?
於是我說玩,
接後我也說Tommy有沒有玩,
他說Tommy好像在去玩了什麼的勁舞團,
我也接著說哦!
我現在下載來玩,
他再說我叫小霸王XX,
(我也是忘了他的名字= =)
我又說我就是我應該是叫hkedn2005強,
一會我上線的時候再找我,
於是收線,
一直玩下去,他說我的天外錢由10萬變了500萬
(他當時是2x級)
我說分一些給我,
他說只要識賭的話,
就不會怕輸,
我正是這樣的人,
所以我就試一下自己去賭,
雖然也嬴了200萬,
但是不夠他多,
之後也是一直玩下去,
玩到他不玩了,
於是我也不玩,
此事就此完結。
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

ac都賣了...也是第一只玩的網絡遊戲

e隻雖然係我第2隻game(第1隻係寵物王)
我個時小三,係一間買遊戲既店到見到有張X報(唔識打)
寫住話天外ONLINE幾時公測,仲有得買個新手包,好似係8蚊
我見到有GAME玩,就叫阿媽買..之後佢真係買左俾我
後來我叫我老豆幫我裝隻GAME(我個時咩都唔識)
而我見個說明書有2個AC,我就用左其中一個黎玩
當時剛剛公測,而咁岩係暑期.就話唔收錢,任玩2個月(好似係..)
我當時唔識更新..要7月未先玩到..一入到去D公仔真係好得意
開左個劍客(名就亂改叫DCXC,我真係勁咁都記得)
完成哂D新手任之後,條村真係好多人,LAG到,之後唔接任..同人組隊UP LV

升到10LV左右,我見人地有D (X馬)就佢問點有
佢話解任,我就去解任,佢好似話要2粒MP藥先得..我唔識合野就決去1條友去京城買(好似200一粒)
我真係傻行去京城買.,但當我得到人生第1隻算係座騎既野,真係好開心
後來我搬左去沙田(之前上水)
係學校到問有冇人玩天外,有幾同學話有..之後我地就下齊玩同吹水(個時我小4)
由於我唔係成日玩所以我只買150點,但都玩得好開心.

到左小五,我得35LV(因為唔係成日玩)而我D FD都40-50LV啦
但佢地都同我玩..而我地3條友日日係妖洞升LV
後來我其中一個朋友俾佢昆左隻英(唔記得咩黎)佢就決定放棄..
而另一個朋友都話放棄,我D朋友都唔玩..咁我決定唔玩

上左中二,天外變左好多..出左2個免費SER,我就再玩返(但我D朋友都冇玩)
之後就冇玩啦,而家去左玩CS

已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ -10 惡意灌水

總評分:  威望 -10   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

一開始就係玩天外

記得,以前天外好多人玩

幾對讚同  但係天外職業有d唔平衝  術士太屈機

隻GAME第1個遊戲包係好似賣8蚊

笑傲無雙

我記得好耐好耐之前玩啦
那時候還沒有免費
同小學同學一齊玩
個陣時地洞打到一張卡已經值開心一個星期!
個時仲未有東門關,又無賭場
後來唔記得咩原因
之後無玩到
我仲記得我ac名前面有$$
$$英俊小子
不過好可惜我已經唔記得左個ac 啦(衣個ac都係我既一個fd, 其實跟本就係佢=,=)

後來天外出免費
我仲記得個時我好辛苦升到四十等級(術士)
之後帶人升妖三(個時極多人仲係20幾, 30幾lv )
仲好懷念之前成班家族一齊吹水、奮鬥既日子

我鍾意天外,因為佢既互動性夠高、想吹水係好容易
唔似得近幾年既遊戲、好似玩單人遊戲咁
個時天外就唔同,成班新手齊齊組隊,由新手村出發。

唉 好懷念平面設計既遊戲
衣家差唔多全部都係立體性既遊戲

天外係第一隻我會玩完又玩ge online game
好似都係公測玩到e+ lu
中間又放棄下 又再開acc玩過
其實我覺得天外都幾好玩牙~又靚

依家玩返都無用啦(天外個討論板幾近無人 )
第一次玩個時好似係四五年級..玩到20lv嘅劍(自己單打.無組過)之後就無玩..
再之後玩返去到40lv藥師(吸妖3)~最後又真係再次玩返~
個時好似唔知買乜野有幾十個強香...值尐錢就用左尐真錢~
諗住收隻爆靚點周瑜玩..
點知比條X街昆左
條友話佢要轉人比隻周瑜我..就比左隻唔錯嘅呂布抵押..結果一走了之
(68lv呂布)個時我65..升唔落就無玩到了
咁就令我對佢失望了..
好想玩返..但見到咁嘅天外都無乜興趣了...\

天外其實真係幾好玩, 係個代理玲起唔得, 搞到唔想玩隻GAME....
有私服我一定支持...

我本人寫下個陣玩天外個時

我玩天外個陣 可能係小學6年班既事... 個時未玩天外之前個 電腦仲係WIN98 ,,,,
咁玩天外之前我係玩咩game... 就係個陣好出名既 LF2 個陣真係覺得好好玩.....
後來我見我表第玩呢隻game 升到20lv 打月湖 好似好勁感 個時玩緊      (世外桃源)

我其記個時,,連 速成都唔識打...見到d人正係打  team /pk 呢d啦
之後問下fd 點打字 打下打下 依家你見我 完全冇問題打字~
姐係話 有好多野 試得多...你就一定熟手 .....

咁第1次玩 我個名就叫 (黑火龍) 後期 (魔星雲) (收費) 再後d (大震撼)#百xxx ser (收費)
先講下個陣事..咩野吸我玩...

因為d公仔好令  好得意.. 同埋個陣 第1次玩online game 唔係單機game 既LF2
同埋d劍士 打幾下怪 d怪又死左 好搞野
組埋d人 自己打1-2 ko隻怪 覺得自己好勁感...
之後打地洞呢  我最記得 個陣最高lv40   叫     紅十字會x  唔係好記得
呢隻game個陣覺得值得 晚晚通頂升 唔洗訓感...
之後呢升到20幾...個陣唔知d人話 妖洞係邊到=.=
自己都係 打地洞-->月湖--> 竹林--->地水2f  
個時d卡打到隻  嘈廢人 都幾開心下  依家就係垃圾英

之後識左個族長 叫咩 (sor黎子) =同音 唔記得佢個名點打關系
佢就帶妖洞 劍士個陣 2/3下ko d怪 好鬼勁
去到40幾lv 打地水2f  真係難升都爆 單升ge話

-------------------------------------------------------------------------------------------
我會組d劍士打 個時有呂布卡 d人e為係 呂布係最勁既 因為個陣唔知咩叫
1020 950英
同埋三國最強係呂布 個時呂布hkd 全新我諗500幾$ 都有.. 依家值條毛
-------------------------------------------------------------------------------------

後期呢隻game... 因為 同火鳳合ser

點知少左人玩天外~ 同埋開始e經收費,,

個時成日為左 1張月卡 搞到 自己冇得食....

--------------------------------------------------------------------------------------
我玩左咁多年...,,發現每隻game都會有昆狗.... 昆狗通常 都係話我個你個fd個fd....
又話者 你最信佢既人.....
-----------------------------------------------------------------------------------------
我55lv個陣 劍士deq  a+6 都係賣幾萬$

我仲識一個叫 咁咁豬 族長 後期冇玩 之前都係佢帶我

勇者勇者 長期帶我打修洞2f

我個55lv就係咁黎~.~

好啦點解d 劍eq加價咁貴個陣

我之前買件 a+6d eq只不過係幾m

後來多左好多劍士玩 d人廢事沖eq

我同佢講 a+6/7 甲 = 80-90m

佢地真係信lo 我同佢講劍甲好難沖  

你整得黎都洗左30幾m 都唔知沖唔沖到a+6/7

---------------------------------------------------
59lv升60 都係1個叫 卡丹兒 呢個女仔帶

佢咩都唔收帶我升=3= 太多好人

---------------------------------------------------
60之後開始覺得悶~ 唔知點解 同埋得閒上黎同人玩pk

一個叫 藥刃既人 我開加速器 ko左佢

佢放隻 3專亮秒我~.~

我成日 開加速器 d人話我食 鐵打x

@_@好正
------------------------------------------------------------

笑傲無雙 玩過星曲WEB

天外係我第1隻玩既game,我記得係小四個陣玩~.~係幾好玩,公仔令打怪方法少有同特別,但依家已經沒落左,如果代理肯搞番好隻game同開新服,應該都唔少人氣

風雲醫女在此

我玩個陣就開左免費SER(都唔知個陣時天外出左幾奈)
玩到廿幾風水就懶得玩了(感岩個陣仲要考試)

玩過星曲WEB

留名....千羽(2手)
莫札特
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 05:51 AM , Processed in 0.079926 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存