2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 天外ONLINE 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
go

[感想] 天外ONLINE 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

我第一隻網遊就係天外online!
我大約係6年級先打第一隻game..真係有D遲=]"
天外係我由細玩到大既FD叫我玩..
咁我就玩喇..佢仲唔知佢個fd唔玩既ac借俾我-.-
不過得1-2lv=]叫---!
當時我玩既係世外桃園ser...
一入到去就俾d人物吸引住..真係幾可愛..我用既ac係女仔a_a"
D介面又好易..一玩就上手...仲有竹馬..英雄..d馬好令!"
畫面令!..就愛上左隻game..
但呢隻game..係一隻收費game..我又無咩錢玩..
就只係買張38蚊既點數卡..玩時制..所以升得超慢..
我個fd已經高我好多lv..玩左唔記得左幾耐..
升左F1..識到班fd..問佢有無玩過天外
佢話有..跟住我就話..不如一齊玩..我都有玩..
之後就一齊玩..佢地亦張我個花名改做--
但玩左無幾耐..就轉左第2隻game..
升到f2已經同d fd唔同班..f3..又係唔同班..f4..讀既科又唔同..
所以依家已經無咩來往

已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 夜魅絕影 於 2008-2-22 11:49 AM 發表
我第一隻網遊就係天外online!
我大約係6年級先打第一隻game..真係有D遲=]"
天外係我由細玩到大既FD叫我玩..
咁我就玩喇..佢仲唔知佢個fd唔玩既ac借俾我-.-
不過得1-2lv=]叫夜蚊蚊!
當時我玩既係世外桃園se ...

我公測時玩.....玩到20LV...岩岩好有隻竹馬仔玩下...

果時D英雄都唔係好多....個個都係用果兩隻....哈

不過後來因為D朋友話玩其他GAME就放棄左....好可惜

原帖由 善福 於 2008-2-22 08:24 PM 發表

我公測時玩.....玩到20LV...岩岩好有隻竹馬仔玩下...

果時D英雄都唔係好多....個個都係用果兩隻....哈

不過後來因為D朋友話玩其他GAME就放棄左....好可惜

我記得我都係2x lv-.-

玩過星曲WEB

原帖由 夜魅絕影 於 2008-2-23 12:55 PM 發表

我記得我都係2x lv-.-

你可以寫個最喜愛既網遊架

你果時玩到2X LV,  識唔識到朋友?

覺得隻GAME如何?  有咩趣事

thank you for your post!

thank you for your post!

唔通無天外人係到

其實我第1次隻好人遊戲就吾系天外..系d2-_-

不過當天外系我第1隻game傢啦-_-

佢1出我就去網吧玩傢果陣..果陣屋企仲未有電腦  佢既內客真系幾正@@最緊要系可愛..成班人系地洞升 超得意...而家都系1堆去人1個地方升 幾好玩傢@@

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

講天外就冇古龍咁多回億...不過都可以講下...
咁話說我玩天外ga時間已經係中一ga暑假,
我都接觸好幾個online game啦果時...
對玩online game都有d小小技巧...
不過當然都係唔識玩=.="
咁我記得果時暑假我就要番學補習(真係慘-.-")
咁果時晚晚都掛機掛到第2朝早番學,放完學番黎就升lv,
點解我會玩呢隻game...其實就覺得d畫面幾得意...
果時都幾hit ga天外...
咁就玩啦...都有叫人帶我升下lv咁...
其實諗落都ok好玩ga,不過就因為雲起代理啦..唉=.="算吧啦...
咁玩到2x lv到就冇玩嚕~~
善福 + 5 活動參與

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

笑傲無雙

計RPG天外真係第1隻~"~
公測玩到30LV=.=之後又出1個新SER亂世玩到35又唔想玩!
跟住到中原~玩到45就46賣鬼哂AC~"~
之後收左月卡去玩返火鳳群英~玩到68~冇時間玩返就停左係度-.-
再繼續開新SER就係開天了~玩到63LV~2轉埋就賣埋-.-"
之後都有玩過下FREE SER~最高41-.-"!

原帖由 Ka~家 於 2008-2-29 04:49 PM 發表
計RPG天外真係第1隻~"~
公測玩到30LV=.=之後又出1個新SER亂世玩到35又唔想玩!
跟住到中原~玩到45就46賣鬼哂AC~"~
之後收左月卡去玩返火鳳群英~玩到68~冇時間玩返就停左係度-.-
再繼續開新SER就係開天了~玩到 ...

免費ser果陣我都有玩..不過因為無人帶..所以放棄

笑傲無雙

原帖由 夜魅絕影 於 2008-2-29 17:11 發表

免費ser果陣我都有玩..不過因為無人帶..所以放棄

我有人帶-.-借人ac~不過搵唔到食~冇人陪玩就放棄~"~

天外雖然唔係我第1隻game

但係都好似係第3-4隻

果時我記得有人係條街果到派天外封測d試玩碟

我無無聊聊咁就拎左張返屋企裝左佢

玩下玩下又好似幾好玩咁喎-.-

我記得之後升到26lv就冇玩了..

因為真係唔想晒錢玩...

原帖由 Ka~家 於 2008-2-29 07:38 PM 發表

我有人帶-.-借人ac~不過搵唔到食~冇人陪玩就放棄~"~

借人ac雙開帶
搵唔到食
成日d人都係叫人俾錢先帶..妖洞= ="

笑傲無雙

原帖由 夜魅絕影 於 2008-3-1 15:25 發表

借人ac雙開帶
搵唔到食
成日d人都係叫人俾錢先帶..妖洞= ="

琴日太無聊又裝返黎玩~5開帶我自己隻術上40~"~
帶妖3唔係最好既賺$方法~加我冇掛藥係FREE SER~升LV既藥$都未必有-.-

雖然這不是我第一隻game but公測時都有玩過
當時是剛開始公測 (我都係玩世外桃園@@)
我很羨慕別人的cb頭巾  希望自己早一點認識這game就會有了)
我哥的lv比高多了 寵都多過我 因此成日問佢攞野e.g血衣- -||
後來唔知點解冇玩@@
不過還是有時代我哥玩(不小心整爆哂佢d  eq就是了- -)
後來收$  我哥玩了幾個月又冇玩lu
這真是我玩過的 最懷念 最like的online game之一

善福 + 5 活動參與

我玩第一隻game就係天外
公測果時玩天外之巔,玩到23lv...
23lv..我好記得係23lv..玩到23lv因為冇錢去妖3,所以日日係地2帶新手
仲記得果時地2帶升冇人收錢嫁,冇幾耐之前d人要錢帶地2= =
不過而家地2都冇乜人啦,隻23lv已經俾人爆左
公測完左玩多個令月到因為冇錢買點就冇玩lu
之後出亂世ser,又玩番,發覺多左好多野玩
之後玩到21lv又冇玩lu,一年前玩番
隻21lv都俾人爆埋,重新玩過,而家32lv
發覺都左昆水狗,而家都冇乜癮玩
善福 + 5 活動參與

原帖由 Ka~家 於 2008-3-1 06:46 PM 發表

琴日太無聊又裝返黎玩~5開帶我自己隻術上40~"~
帶妖3唔係最好既賺$方法~加我冇掛藥係FREE SER~升LV既藥$都未必有-.-

我記得我好似玩EC定唔知風水..免費ser..
ec好似2x..風水好似都20-.-"..雙開..地洞..風水咪帶人番城賺錢
其實我都想玩..但係唔想用錢買點

笑傲無雙

原帖由 夜魅絕影 於 2008-3-2 15:26 發表

我記得我好似玩EC定唔知風水..免費ser..
ec好似2x..風水好似都20-.-"..雙開..地洞..風水咪帶人番城賺錢
其實我都想玩..但係唔想用錢買點

我都冇用$丫-.-最多我咪坐升~仲有2set 1200-.-"

原帖由 Ka~家 於 2008-3-2 06:51 PM 發表

我都冇用$丫-.-最多我咪坐升~仲有2set 1200-.-"

坐升 玩天外真係要識多d fd先玩到..無人帶就好難玩
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:42 AM , Processed in 0.040217 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存