2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 中港台偶像 楊 千 嬅 [我愛楊千嬅] 長期加分活動
返回列表 發新帖 回覆
go

[我愛楊千嬅] 長期加分活動

楊千嬅版加分活動開始啦

所有楊千嬅既FANS

由即日起

只要你地係呢個POST度講低以下既內容

就會得到5~150分既加分@_@

每位千嬅既FANS都可以參加一次嫁

回POST內容如下:

1.幾時開始喜歡千嬅

2.原因(緊係打得愈多愈好啦>3<)

3.你最喜歡千嬅邊隻歌(有歌詞更佳)

4.你最喜歡佢邊套戲/電視劇集(有劇照更佳)

5.你對千嬅最印象深刻既一件事

6.其他(可自由發揮)

請各位擁躍參與,最緊要叫埋身邊既千嬅FANS朋友黎參加丫

仲有丫

如果大家擁躍係呢個版度開POST

為我地提供多D千嬅既消息同討論

為答謝大家既支持

我都會為大家既努力而加分嫁

希望大家一邊支持千嬅

都一邊支持呢個版啦!

十週年勳章(賀詞)

1.幾時開始喜歡千嬅

2002年既時候

2.原因

因為果陣千嬅有套戲叫做"慳錢家族" 我屋企人帶左我去睇 , 我發現佢演風好得我喜歡 ,
同埋我覺得佢樣較慈祥...自此對佢既 電影 / 歌 都有留意

最鐘意佢既"我的生存之道"  (下面紅字係我最鐘意既一段)
歌詞↓

作曲:陳輝陽@好好笑  
填詞:林夕  
編曲:陳輝陽@好好笑

我決心 喜歡你 像親人
唯一得這想法應付 逝去情人

如你結婚別過問 恭喜咀咒 也未襯
這種命運 遲早光臨 逃命要緊

沒法可 哭出姻緣 總可笑去幽怨
如我想清醒再生存 醉一次便算
我有爸媽掛念 事業還望發展
仍能活著 未曾靠諾言
記憶似病發感染 心卻比水善變
再也不相信蜜糖 便信鹽
我怕爸媽掛住 莫被情字拖欠
遺忘昨日 便能記得明天
世間有無數喜宴 情人誰來奉獻
我有膽 總應該 會遇見

你間中 接觸我 像親人
唯一不肯親我臉龐 令我回魂

仍沒法可 哭出姻緣 總可笑去幽怨
如我想清醒再生存 醉一次便算
我有爸媽掛念 事業還望發展
仍能活著 未曾靠諾言
記憶似病發感染 心卻比水善變
再也不相信蜜糖 便信鹽
我怕爸媽掛住 莫被情字拖欠
遺忘昨日 便能記得明天
世間有無數喜宴 情人誰來奉獻
我有膽 總應該 會遇見

自問我好欺騙
仇人亦會被懷念 來天再有夜宴
定寬恕你漸老的臉

佢拍既電視劇我無咩點睇過 , 不過電影我就鐘意 "行運超人" 同埋 "新紮師妹2"

我對千嬅最深刻既一件事就係佢拍 "餃子三更2" ,
因為呢套戲入面有一幕佢要露好多肉(無三級)黎拍一場床上戲 ,
呢個係千嬅既第一次大特破
6.其他(可自由發揮)

我個人覺得如果香港多D好似千嬅咁既實力派藝人就好 , 千嬅一向俾人既形象都係健康歌手...
唔會話成日傳出誹閒 , 得到大家既認同...比起其他年青靚仔靚女藝人更優勝
已有 1 人評分威望 收起 理由
天殺龍者 + 40 多謝分亨及支持~

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

1.幾時開始喜歡千嬅

千嬅係1995年出道既,我係98年既(烈火青春)都留意過佢做戲
如果講鐘意既 應該係01年既(玉女添丁)啦

開頭係睇佢做玉女添丁鐘意佢
之後包括《新紮師妹》第一,二集,慳錢家族,乾柴烈火,
龍咁威2003,百份百感覺II,行運超人及安娜與武林 佢都做得唔錯..
記得方麗娟嗎?佢既大笑姑婆形象深入民心
之後佢演餃子 係最意想不到既事
當我留意左千嬅做戲既時候
佢都有出碟,佢都算係演員加歌手
我一路都有支持佢嫁 最近2套戲
每當變幻時同埋天生一對
睇得出冇咁搞笑,反而注重係內心戲既表達

應該係假如讓我說下去

歌詞 好有FEEL
曲:于逸堯  詞:林夕

任我想 我最多想一覺睡去
期待你 也至少勸我別勞累
但我把 談情的氣力轉贈誰
跟你電話之中講再會 再會誰
暴雨天 我至少想講掛念你
然后你 你最多會笑著回避
避到底 明明不筋竭都力疲
就當我還未放松自己
我想哭 你可不可以暫時別要睡
陪著我 像最初相識我當時未怕累
但如果 但如果說下去 或者 傻得我
彼此怎能愛下去
暴雨中 我到底怎么要害怕
難道你 無臺風會決定留下
但我想 如樓底這夜倒下來 就算臨別亦有通電話
我怕死 你可不可以暫時別要睡
陪著我 讓我可以不靠安眠藥進睡
但如果 但如果說下去 亦無非逼你
壹句話 如今跟某位同居
我的天 你可不可以暫時讓我睡
忘掉愛 尚有多少工作失眠亦有罪
但如果 但如果怨下去 或者 傻得我
通宵找誰接下去
離開 不應再打攪愛人 對不對

應該係新紮師妹2同埋FEEL100%2

在2000年的叱吒頒獎禮中,楊千嬅奪得第一次女歌手金獎時說:

「我乜都無,淨係心口有個勇字……」

6.其他(可自由發揮)
很多對楊千嬅一知半解的人只見到楊千嬅在台上的走音但是仍能在樂壇佔一席位
便說:楊千嬅真係死好命
其實這句說話對楊千嬅一直以來的努力及其性格作出一次性的抹殺
對楊千嬅、甚至她幕後的一群功臣而言,實在非常不公平
楊千嬅的廣東專輯之所以成功,除了她的幕後有一大群極有才華的音樂人
填詞人、經理人等從旁協助之外,還有她自己本身的努力和對音樂的天賦
以及敬業樂業、敢於創新的精神。

天殺龍者 + 50 多謝支持及分亨 亦都十分認同你講既野!!

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
12左右..= ="

細個表哥比左隻千嬅隻舊碟我開始.(楊千嬅 - 到此一遊).= =" 果陣仲好細
返屋企聽..好鍾意..有咩歌呢.. 講緊係.. 8步半..出埃及記..因為所以既年代= =""
細個純粹因為好聽..大個細細..鍾意佢 少女的祈禱 果陣既形象..更加鍾意
跟住佢出同名大碟果陣..  真係超鍾意.. 果段D時候佢首首歌都好HIT>3<
肯定佢係實力之派~ =]

曾經好喜歡的,好好聽~ 我覺得好多舊歌都好好聽

我不要你愛我

曲 劉祖德 詞 黃偉文

技窮別獻技 知道你想我想你
別忘掉我早慣了好騙的 作夢年紀
味如沒有味 望得穿每個驚喜
或許這種尷尬表情
從未適合你

*你來纏著我 你還求甚麼
太難承受這種卿卿我我
你有陣時留戀我 有陣時留低我
抱著情人 但說很愛我

#你來纏著我 我還求甚麼
似乎懷念讓我被珍惜更多
只想你想起我 我不要你愛我
愛我就會不再理我*#

視為落腳地 無非因我愛得起
若果一起更見卑微 憑甚麼恨你

Repeat * #

.. 以前O係屋企睇過佢果套外父唔怕做~XD
電影好多都睇過但都唔太記得~~好多套..不過笑片真係岩晒佢拍XD

長長既直頭髮..斯文look好令=]  (比較以前的印象)

6.其他(可自由發揮)

千婞之前瘦d 其實令d..不過依家又有唔同既味道既~ 依家成熟女人味重左好多=]
以前儲過好多yes 果d 書頁同yes 卡lo= =""  依家唔見晒啦~~哈哈

天殺龍者 + 30 活動參與 感謝分享!

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

1.幾時開始喜歡千嬅

新紮師妹出個年

睇左新紮師妹竹覺得佢好得意
之後聽左佢D歌都覺得好好聽

小城大事

歌詞:

青春彷彿因我愛你開始
但卻令我看破愛這個字
自你患上失憶 便是我扭轉命數的事

只因當失憶症發作加深
沒記住我但卻另有更新蜜運
像狐狸精般 並未允許我步近

無回憶的餘生 忘掉往日情人
卻又記住移情別愛的命運
無回憶的男人 就當偷厄與瞞騙
抱抱我不過份

吻下來 豁出去 這吻別似覆水
再來也許要天上團聚
再回頭 你不許 如曾經不登對
你何以雙眼好像流淚

彼此追憶不怕愛要終止
但我大概上世做過太多壞事
能從頭開始 跪在教堂說願意

娛樂行的人影 還在繼續繁榮
我在算著甜言蜜語的壽命
人造的蠢衛星 沒探測出我們已
已再見不再認

吻下來 豁出去 這吻別似覆水
再來也許要天上團聚
我下來 你出去 講再會也心虛
我還記得到天上團聚
吻下來 豁出去 從前多麼登對
你何以雙眼好像流淚
每年這天記得再流淚

新紮師妹

個年千嬅岩岩係金牌到走左
咩獎都無
之後叱吒比左個最喜愛女歌手獎佢
個幕都OK感動

6.其他(可自由發揮)

我個人認為千嬅係一個實力派GA歌手
笑左唱歌好聽之外
仲成日帶比大家歡樂
天殺龍者 + 20 活動參與 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
我諗小五啦,,因為細個家姐成日都聽佢既碟,比佢影響左@O@

受我家姐影響,其實當時淨係覺得千嬅既歌好聽@_@"

閃靈,MV太感人了

千杯不醉,,今年興平胸呀<-對白

轉公司

6.其他(可自由發揮)
香港樂壇..我真係淨係識欣賞千嬅一個
天殺龍者 + 20 活動參與

1.唔記得係邊年 我整係記得 佢唱可惜我時水平座 個時鍾意佢-3-
2.  因為佢靚啦  唱歌好聽   拍電影又好睇 成日係到傻笑^_^  感染到身邊既人
3.咬唇
歌手:楊千嬅
作曲:伍樂城@RNLS

填詞:黃偉文

編曲:伍樂城@RNLS

逆境大戰 咬著唇昂然接受
幸福誓約 為何無勇氣承受
鑽戒這樣重 任務空前絕後
護送它猶如長途競賽 只怕被你甩開了手

*別人都知道我火爆
 直行直衝不守禮貌
 若決心跟了你 就不計較
 要和誰人絕了交

若情感需要這執拗
 落場後只許盡力去跑
 咬著唇邊 穿起婚紗上路
 餘生請你指教*

自古大將 咬著唇完成戰事
熱戀大概 亦是類似這回事
借我一啖氣 現在從容就義
是說謊或是濃情蜜意 不愛下去怎麼會知

REPEAT*

問誰可保證你可靠 諾言是否終生有效
望見幾多愛侶 直衝過去
到頭來全是氣泡 若情感需要這執拗
像盲目選手盡力去跑 我就從今
將一生都押下 唇都不咬一咬
4.新紮師妹2 - 美麗任務

5.餃子 我覺得因為-.-  佢係e套野入面露肉 平時佢拍d都冇
6.
天殺龍者 + 40 活動參與 感謝分享!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

1.幾時開始喜歡千嬅
大約係01年到啦

2.原因
點解鍾意千嬅?其實唔多唔小都係電視效應,
咁7年前ga我,差不多踏入青少年ga階段...好自然見到人地有偶像..自己都想有1個自己ga偶像...
咁呢段時期...都係千嬅同後期小小容小姐差不多係新人之中ga最hit ga2位,
當然女歌手中仲有入行耐d ga鄭秀文小姐呀等等~~
但係講左咁耐,點解我會揀千嬅呢??
就係因為一套劇集:美味情緣...真係極道好有印象..
果時覺得呢個女仔,成日都笑~哈哈幾搞笑咁wo...
咁慢慢開始留意下佢ga動向,之後慢慢真係鍾意佢,
咁再之後就成日同人講,我偶像就係楊 千 嬅!
另外我鍾意佢ga原因就係因為我覺得佢好真...可能我對佢ga印象係成日笑..冇乜居心掛~哈哈~~
同埋講真...佢d歌ga歌詞都真係幾有味道同好好聽,
例如:美味情緣主題曲,可惜我是水瓶座,少女的祈禱,笑中有淚啦~~其中我第1個最鍾意ga MV就係笑中有淚...

3.你最喜歡千嬅邊隻歌
真係好難揀...
如果真係要揀就...可惜我是水瓶座啦

原來你這樣珍惜我
從前在熱戀中都未聽講過
別說這種行貨 哪裡留得住我
到底是為什麼分手你很清楚

*如可笨到底 但到底 還是我
 誰人待我好 待我差 太清楚
 想繼續裝傻 卻又無力受折磨
 心裡羨慕那些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
 尤其明知水瓶座最愛是流淚
 若然道別是下一句 可以閉上了你的咀
 無謂再會 要是再會 更加心碎

要是回去 沒有止痛藥水
 拿來長島冰茶換我半晚安睡
 十年後或現在失去 反正到最尾也唏噓
 夠絕情 我都趕我自己出去*

猶如最結實的堡壘
原來在 逐點崩潰 逐點粉碎
極固執的如我 也會捱不下去
每天扮著幸福 始終有些心虛

REPEAT*

點解我會揀呢首歌?一來呢首歌真係寫得好,二來就千嬅真係唱到果種味出黎(我覺得)
當一個男人,要到分手果下先去挽留住你...果刻心情就真係好似歌詞所講

原來你這樣珍惜我
從前在熱戀中都未聽講過

到到最後..其實真係有d心虛...

4.你最喜歡千嬅邊套電視劇集
頭先都講左ga..美味情緣
點解我會鍾意呢套劇集呢?千嬅ga戲份又唔多...
其實好簡單,我係因為呢套劇集而認識千嬅,
冇呢套劇,我可能跟大隊鍾意joey lu...
呢套劇同埋其他電影都基本上真係發輝到楊千嬅大笑姑婆ga一面xdd

另外劇集方面我唔係唔搵,
事關套劇都好耐下,第2就始終千嬅唔係主角,所以都係搵到一張...

哇...最深刻真係唔可以唔講06年ga叱吒903我最喜愛女歌手~~楊千嬅
果下我真係好surprise...我真係一路聽佢講得感受...一路都好感動...

6.其他
雖然好多人都唔鍾意千嬅,覺得佢唱歌唔得呀,剩係識笑,成個傻婆咁,
但係我想講,我就算到到e+我冇話咩咩偶像...但係千嬅始終o係我心目中都有好搞笑ga回億咁~~
希望佢各方面愈做愈好,唱歌愈唱愈好

已有 2 人評分威望 收起 理由
後籐真希 + 40 幫加分,,多謝支持^__^
天殺龍者 + 50 活動參與

總評分:  威望 + 90   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
唔係鍾意佢 @-@ 係鍾意佢D歌.. 都00-01年開始聽LU~
D歌都OK囉 @@~
小飛俠, 野孩子, 一個人的童話, 勇!
-3-少睇TV唔知.. 行運超人吧 -V-
冇WOR- - 只係記得佢入行前係NURSE a__a" 好羨慕 =.="
6.其他(可自由發揮)
冇lu -0-" 純粹支持 ^^

笑傲無雙 玩過星曲WEB

1.幾時開始喜歡千嬅

1997年..當時成日聽佢d歌..聽到上左癮咁..

因為佢d歌好岩feel..
同埋佢d歌通常都係圍繞佢自己..
對於我呢個又係水瓶座既人黎講..good呀..!!!*

可惜我是水瓶座

原來你這樣珍惜我 從前在熱戀中都未聽講過
別說這種行貨 哪裡留得住我 到底是為什麼分手你很清楚

如可笨到底 但到底 還是我 誰人待我好 待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨 心裡羨慕那些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水 尤其明知水瓶座最愛是流淚

要是回去 沒有止痛藥水 拿來長島冰茶換我半晚安睡
夠絕情 我都趕我自己出去

猶如最結實的堡壘 原來在 逐點崩潰 逐點粉碎

新紮師妹1 & 新紮師妹2

千嬅心口有個勇字..!!
最深刻係佢有1年係成日著紫色衫..個頭都係染左紫色..
6.其他(可自由發揮)

千嬅係個大笑姑婆..我都唔例外..可能因為水瓶座既人大癲大肺..
千嬅呢幾年好似靜左好多咁..希望可以聽多d佢既新歌..

天殺龍者 + 40 活動參與

1.幾時開始喜歡千嬅
2000年..

d歌越聽越好聽..又唔會厭..

可惜我是水瓶座

原來你這樣珍惜我 從前在熱戀中都未聽講過
別說這種行貨 哪裡留得住我 到底是為什麼分手你很清楚

如可笨到底 但到底 還是我 誰人待我好 待我差 太清楚

我就回去 別引出我淚水 尤其明知水瓶座最愛是流淚

要是回去 沒有止痛藥水 拿來長島冰茶換我半晚安睡
夠絕情 我都趕我自己出去

猶如最結實的堡壘 原來在 逐點崩潰 逐點粉碎

新紮師妹2 & 花好月圓

千嬅的笑聲..

6.其他(可自由發揮)
希望千嬅會越黎越紅啦..呢排都冇乜聲氣咁..
天殺龍者 + 30 活動參與

1.幾時開始喜歡千嬅

我係2000年開始聽佢d歌~之後開始慢慢鐘意左佢@@

點解??~~我成日都係電視見到佢   覺得佢幾靚女就開始搵佢d資料

原來發覺佢係歌手黎...so就開始搵佢d歌

我好記得佢果隻可惜我是水瓶座

係我第1隻鐘意佢的歌

之後我都一路都有支持佢

很想裝作我沒有靈魂 但你讚我性感
很想偷呃拐騙的勾引 完了事便懷孕
然後便跟你 跟你到家裡去掃地
讓情敵跟我講恭喜 放棄事與非
與魔鬼在一起

*烈女不怕死 但憑傲氣
 絕沒有必要呵你似歌姬
 知你好過了便要分離
 沒有骨氣只會變奸妃
 烈女不怕死 又何懼你
 不會失去血性和品味
 知你一向以我去攝期
 迎合你便令名譽掃地 呸呸*

本應想我變做你類型 讓你與我有景
只可惜得到你的尊敬 全因肯當佈景
無謂被選美 逼你待我好我寧願傷悲
若然排在榜中最多三四 我縱像儲妃
違背了我天地

Repeat **
我好鐘意隻歌果種feel..

好正

我諗係慳錢家族....而家睇番都笑嫁

我諗就係轉公司啦

同佢好鐘意笑@@~

6.其他(可自由發揮)
好多人都認為千嬅只係一個識笑傻婆

但係....佢係唱歌同拍戲都好成功

我希望佢可以衝出香港~~

走向世界@@

1.幾時開始喜歡千嬅
1997年..*

勁鍾意聽千嬅d歌..每1次聽都好有共鳴..*

姊妹..*
歌詞:::
聽過你太多心事 但已經不再重要
眼見你快做新娘 做蜜友的真想撒嬌
我與你太好姊妹 為你竟哭了又笑
時裝都棄掉 穿一世婚紗算了

*唯求好姊妹 抱我一抱
唯有我聽過你對我哭訴
蜜運後又離又合 苦心得好報
我都有聽你勸告 不要計數
他錯了要故意扮成胡涂
終於你守得到怎麼我和我的他
忍不到

#每當我愛到跌入漩渦
將錯就錯 關係亦出錯
我總太愛人 逼到愛人
變做朋友再變生疏
若我說我愿意誰在乎過
你知道那答案快提示我
分半點福氣給我 不准留低我一個

我信我有這一日 伴侶肯專注待我
每晚也固定安樂 像俗語講開花結果
卻怕我愛得轟烈 沒信心可以渡過
情感可錯贈 婚紗照不敢拍錯

重唱 *,#

若我說我愿意誰在乎過
你知道那答案快提示我
總有天親耳聽到 我愛侶對天宣布
生與死都愛惜我

我要講我愿意誰在乎過
你知道那答案快提示我
總有天找到一個 真的值得我

美味天王..*

1995年..新秀歌唱比賽..*

6.其他(可自由發揮)
千嬅要繼續努力..唔好俾其他人攞哂彩呀..!!

1.幾時開始喜歡千嬅
2000年..!!

令女..唱歌又好聽..!!

野孩子

就算只談一場感情 除外都是一時虛榮
不等於 在蜜月套房 遊玩過 就可自入自出仙境

情願獲得你的尊敬 承受太高傲的罪名
擠得進你臂彎 如情懷漸冷 未算孤苦也伶仃

*明知愛這種男孩子 也許只能如此 但我會成為你最牽掛的一個女子
   朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我 若果親手抱住 或者不必如此

#許多旁人說我不太明瞭男孩子 不受命令就是一種最壞名字
   笑我這個毫無辦法管束的野孩子 連沒有幸福都不介意

若我依然堅持忠誠 難道你又適合安定
真可惜 說要吻我的還未吻 自己就自夢中甦醒

離場是否有點失敬 還是更轟烈的劇情
必需有這結果 才能懷念我 讓我於荒野馳騁

重唱 *,#,*

許多旁人說我不太明瞭男孩子 不受命令就是一種最壞名字
我也笑我原來是個天生的野孩子 連沒有幸福都不介意

百分百感覺 II & 地下鐵 & 慳錢家族..!!

拍"滾"mv o個時成日都頂ng..!!

6.其他(可自由發揮)
加油..!!
祝千嬅越唱越紅..!!!

03年就中意佢
最中意佢隻我的生存之道
因為覺得佢唱歌好聽..同埋佢中意笑..為人樂觀..我地應該學習
最深刻係第一次去佢演唱會

1.幾時開始喜歡千嬅
2001年 ..

受同學影響 ..果陣岩岩出MP3 ..問左一個同學借黎聽 !!
一聽就開始喜歡千嬅既聲線 !!

楊千嬅 - {小城大事}
作曲 / 編曲 / 監製 - {雷頌德}
作詞 - {林夕}

青春彷彿因我愛你開始 但卻令我看破愛這個字
自你患上失憶 便是我扭轉命數的事

只因當失憶症發作加深
沒記住我但卻另有更新蜜運
像狐狸精般 並未允許我步近

無回憶的餘生 忘掉往日情人
卻又記住移情別愛的命運
無回憶的男人 就當偷厄與瞞騙 抱抱我不過份

*吻下來 豁出去 這吻別似覆水
再來也許要天上團聚
再回頭 你不許 如曾經不登對
你何以雙眼好像流淚

彼此追憶不怕愛要終止
但我大概上世做過太多壞事
能從頭開始 跪在教堂說願意

娛樂行的人影 還在繼續繁榮
我在算著甜言蜜語的壽命
人造的蠢衛星 沒探測出我們已 已再見不再認

Repeat *

我下來 你出去 講再會也心虛
我還記得到天上團聚
吻下來 豁出去 從前多麼登對
何以雙眼好像流淚 每年這天記得再流淚

每當變幻時 ..

2007年 ..現場睇怇演唱會 ..仲睇到佢同古仔打車輪 !!

6.其他(可自由發揮)
想佢快d又開演唱會同埋出新碟 ..
同埋快d搵個另一半 ..吾使做死一世大笑姑婆 !!
後籐真希 + 30 幫加分,,多謝支持^___^
天殺龍者 + 50 感謝分享!活動參與

總評分:  威望 + 80   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

1.幾時開始喜歡千嬅

2000年

我覺得佢唱歌勁好聽,又令女,做戲又掂

可惜我是水瓶座

作曲:雷頌德

填詞:黃偉文

編曲:

原來你這樣珍惜我
從前在熱戀中都未聽講過

*如可笨到底 但到底 還是我
 誰人待我好 待我差 太清楚

我就回去 別引出我淚水
 尤其明知水瓶座最愛是流淚

要是回去 沒有止痛藥水
 拿來長島冰茶換我半晚安睡
 夠絕情 我都趕我自己出去*

猶如最結實的堡壘
原來在 逐點崩潰 逐點粉碎

REPEAT*

花好月圓

千嬅最吸引人既笑聲

6.其他(可自由發揮)

我真係好鍾意千嬅唱歌,佢唱既歌帶比我一種歡樂同勇戲
我覺得佢做既任何戲唱既歌,真係掂!!

1.幾時開始喜歡千嬅
佢出再見二丁目o個陣就有留意佢....
但之後到少女的祈禱先真係鍾意..haha

2.原因
開頭係受我家姐感染=.=  但慢慢發覺佢都幾靚...唱歌一路有進步
就算佢轉左歌路都仍然唱得好...(有d人淨係可以唱d慘情歌架嘛)
而且拍戲方面...拍d戲都唔錯,主打笑片 佢又成日笑真係o岩晒佢

3.你最喜歡千嬅邊隻歌
其實好多歌都好鐘意...唔知點揀- -''

可人兒
作詞:黃偉文 作曲:黃丹 編曲:亞賢細威

良朋常常提著我
這麼多好友愛我最多
可笑是這麼可愛 (對快樂無助)
這數年不理深愛著誰 亦未被對方珍惜過
沒有花沒有果但我記得他怎拒絕我

*要是可愛 為何無人愛我
夜夜獨自一個 祈求誰來家裡坐坐
抬頭望鏡亦算 不失不過
到底我甚麼出錯
要是可愛 為何無人愛我
夜夜獨自一個 回來和牆壁唱盡愛歌
唱到自信恐怕亦無多
連我自己都不愛我
(連我亦笑問談甚麼)*
良朋常常胡亂猜
我這麼可愛 (愛侶滿街)
嘲笑內帶的安慰 勸我(別言敗)
激奮時總會擁我入懷 落力為我開解不快
越要開越瞭解讓我更加擔心我狀態

Repeat*

是你麼 若有人愛我
是你麼 這地球男孩如此多
情人在哪兒 情人是你麼

Repeat*

情愛是決定遺下我

4.你最喜歡佢邊套戲/電視劇集
行運超人

06年叱吒903頒獎禮佢成晚坐係度跟住拎最喜愛女歌手...
可能係商台搞得好...不過場面的確係感人- -'

6.其他
繼續出歌就好啦...佢而家仲係比較靜...好似上左岸唔使做咁=.=
快d拍戲再次帶比香港人歡樂

1.幾時開始喜歡千嬅
係2005年千嬅得到傑青果陣,,

2.原因
我鍾意千嬅既{真},,敢愛敢恨,,
我鍾意千嬅既{笑},,無需要遮遮掩掩
我鍾意千嬅既{親民},,佢M0大明星既架子,,反而有朋友既感覺,,

3.你最喜歡千嬅邊隻歌
閃靈
作曲:伍樂城
填詞:林夕

黑暗中我再見這經典傑作
看著那 可笑的臉飛過大銀幕
突然懷念你 為可連外星人
也有你附身的感覺

*紅恤衫的魔影 藍天空的風景
 所有主角逼我在填命
 怎麼你陰森的一雙眼
 凝望我我只好蒙著眼睛

如今 我失去做女友資格
 無法 獨個兒看不速之嚇
 唯恐 我側邊有人微笑
 教我何以獨自活到五更

曾經 每一晚受過你驚嚇
 害怕 漸變成你家中稀客
 風聲之中聽候你的凶鈴
 看著你就如 看透我的慘淡*

我又哪敢睜開眼 懷疑所有戲院椅背後
誰抱著你欣賞這齣戲殭屍般作法

黑暗中 我眼見幾多宗罪惡
看著我 心愛的女主角被奚落
劇情然後會 為何男主角
如邪靈附身的感覺

REPEAT*

我又哪敢睜開眼 懷疑所有戲院椅背後
誰抱著你欣賞這好戲我怎麼解答
男生的雙眼都發光 我已經不敢看

不記得 你最愛看的希治閣
有沒有 真正給我驚嚇或娛樂
突然明白你 原來如外星人
能再會唯有於天國

新紮師妹一系列,,因為E系列造就佐千嬅{傻大姐}既形象

印象深刻就係一次既慈善活動,,
千嬅撞岩黎感冒+喉嚨痛,,
原本佢可以請假,,
但係佢M0請假,,仍然要上台,,,
佢E種精神令我好敬佩,,

6.其他
我覺得千嬅係一個青少年既榜樣,,
因為佢對義工,,慈善特別既落力,,
同埋要學習千嬅既態度,,
努力不懈.

後籐真希 + 40 幫加分,,多謝支持^___^
天殺龍者 + 50 活動參與

總評分:  威望 + 90   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
識佢O個陣咪喜歡LOR~有一排唱少女的祈禱,唱到連我媽都識佢~O個陣我媽都愛上佢~

2.原因
最主要都係佢識大笑LA~
O係一個咁複雜GE社會,仲有一個識不停大笑GE人存在,都唔係一件容易GE事~*
同埋佢做戲真係好好笑~
上電台做節目O個陣,又唔會因為怕人地知佢D野而掩飾,實在太難得LA!

3.你最喜歡千嬅邊隻歌
勇,姊妹   (連我媽都識唱佢D歌~)

新絜師妹1 ,2~
實在太好笑~
方麗娟*

就係佢上電台講佢同佢男友講GE一句:
"食飯飯~我要食飯飯~"
HAHAHA

6.其他
天殺龍者 + 20 支持你!下次繼續^_^

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 02:44 AM , Processed in 0.036363 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存