2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新天堂II 現在才玩天堂2是不是太遲呢?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 絕地天行
go

[疑問] 現在才玩天堂2是不是太遲呢? [複製鏈接]

原帖由 神1撒古斯 於 2008-4-1 10:47 PM 發表

咁又唔覺天2沒對手 , 事實上如果要找天2的問題 , 真係隨手都可以拿起一堆
唔講畫面 , 剩講內容就差到無人有 , 又低等至高等 , 90%時間都是打怪練功升級
升級要打怪 , 連做任務賺錢亦是要打怪(獎勵又要好低 ...

ok
你話魔獸差30級有技術都可以打贏個高你30級既人
你唔好再誇張d?
高5lv已經相差好遠,副本既裝已經升左級,你話要技術,一個升到70級既人,除非真係代練,或者比個唔識玩既人玩
唔係既話升到70lv技術都有一定水平,更何況挑個低佢幾十lv既人,比盡個40級既人真係神裝神手,都絕對冇可能打贏個70lv穿綠裝既"正常人"
除非果條友真係智障手殘啦,或者係一個岩岩接觸魔獸既人
再講,天2練功升級可以你鐘意幾時打就幾時去打,唔駛日日比個團隊拘束住,一次副本打三四個鐘,玩得咁累既game我都係第一次見

你話天2練功悶,無可否認,天2練功真係好鬼無聊,但如果唔執著等級,只係帶住消閒既心玩天2,絕對冇你所講既咁差

原帖由 死白嫩 於 2008-4-3 11:16 PM 發表

ok
你話魔獸差30級有技術都可以打贏個高你30級既人
你唔好再誇張d?
高5lv已經相差好遠,副本既裝已經升左級,你話要技術,一個升到70級既人,除非真係代練,或者比個唔識玩既人玩
唔係既話升到70lv技術都有一定 ...

冇誇張過 , youtube有唔少低等打死過高等的影片 自己search下(不過如果對手有副本裝真的不易輸)
當然 , wow的副本不否認真的很累人

如果成日都話唔追等級 , 對啊真係好輕鬆咁玩 , 但每次改版你又可以又幾多享受?
5,6章之後 , 每次改版內容90%差不多只同70等級以上有關
等低的話 , 同2,3章幾乎無分別 有唔少人 , 別說3轉 , 可能連70級都未到
邪教73級, 打天2的副本更要78級 , 幾乎很多無時間玩練到頂的人物
都無法體驗這些東西 , 再說一下技能 , 霸主的阻絕 , 元素使的輝煌馬 , 先知白老的預言 , 3巫的巨鎚
全都是超級猛 , 令人心動的技能-------------但又是要78才能學到(有部份更要79才學)
如果每次改版都同自己無關 , 或者要超級高等才行 , 誰還有心去留戀你所謂說的輕鬆玩
身邊有唔少朋友唔玩 , 從來無人因為外掛多不玩 , 大部份都係頂唔順呢隻game的沉悶同追唔上等級進度(亦有很多人頂唔順暗殺而離開)

笑傲無雙

好多online game 都會係咁的 追求的是升級  如果平常的低級玩家可以打死一個高級玩家 咁樣高級玩家玩來做乜  online game 同現實生活都係一樣 人地有的是努力同 就會強 舉例就好似讀書咁 人地個個努力讀書讀到大學 你只係間唔中讀下掛住走去玩  所以就會有分別

我魔獸都玩左年幾...低lv係可以打win高lv...
但只係差5個lv到...冇你地話一個4x可以打win一個70
一個60要打win70都好辛苦..
魔獸玩副本的確好累..so我先轉玩天2...
我天2都只係ob果陣玩過下...
而加玩番...我都係玩下off下咁...唔似得以前魔獸
升lv..只係睇你有冇心升...冇話難唔難..就好似魔獸拿裝咁..你去得多副本打得多pvp..自然就有好裝

原帖由 神1撒古斯 於 2008-4-4 08:49 AM 發表

冇誇張過 , youtube有唔少低等打死過高等的影片 自己search下(不過如果對手有副本裝真的不易輸)
當然 , wow的副本不否認真的很累人

如果成日都話唔追等級 , 對啊真係好輕鬆咁玩 , 但每次改版你又可以又 ...

改版針對高lv人而改又有咩問題?
唔通個人永遠都係維持係1-60級?
你咁講,不如講下魔獸又有邊次改版有針對低lv或者冇團出穿廢裝既人而改
1-70級咪又係狂解果d任務,打返同等級既戰場,但最終個人咪又係一樣升到70級,而魔獸多次既改版咪又係出多幾件70級既裝,出70級既副本,但果d裝同果d副本咪又係比d有勁裝既人去打,咁同天2有咩分別?有咩改動?魔獸又有邊次出過低階既新副本比人打,競技場一樣要70級先打得
好似戰場咁?30級戰場打完,之後打40級,然後50,60,最後咪又係會打到70既戰場
點解只係針對高lv人而更新,原因好簡單,低lv既野已經搞掂好,裝備又好齊全,再來只係更新高等玩家既野,魔獸唔係又係咁??
天2亦都從沒忽視過低等玩家,由3章起,已經開始古墓商人比低lv既玩家換武器,而家佢都知道低階玩家難追,亦都開放新手++,怪物又跌藥水,都係為左比低lv既人快d追上高lv既人,今次小改版又更新左c裝比人買,而幾章既改版都有開放過低階練功場
不過我都有聽講魔獸有更新係針對低lv既人解任務經驗加倍,但原理都係同天2冇咩分別
我真係唸唔到有乜辦法令低等玩家同樣可以跟70 80級玩家
你唔係想講話30lv就可以去屠安塔瑞斯呀?
同埋以台版魔獸既風氣,個個公會為求進度快,個個人都急著要拎裝,出副本都要睇住個攻略打,用最簡單既方法黎打王,一個要求,全公會既人改天賦,莫視人權,根本看不出玩家在享受著甚麼遊戲

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

原帖由 神1撒古斯 於 2008-4-1 10:47 PM 發表

咁又唔覺天2沒對手 , 事實上如果要找天2的問題 , 真係隨手都可以拿起一堆
唔講畫面 , 剩講內容就差到無人有 , 又低等至高等 , 90%時間都是打怪練功升級
升級要打怪 , 連做任務賺錢亦是要打怪(獎勵又要好低 ...

講的好.中肯,在下受教

其實法魔...可以一直吸吸吸吸吸..................

冇話遲唔遲既...不過如果想做頭十勁果d..就.................

原帖由 死白嫩 於 2008-4-4 07:44 PM 發表

改版針對高lv人而改又有咩問題?
唔通個人永遠都係維持係1-60級?
你咁講,不如講下魔獸又有邊次改版有針對低lv或者冇團出穿廢裝既人而改
1-70級咪又係狂解果d任務,打返同等級既戰場,但最終個人咪又係一樣升到 ...

副本解裝的話 , 魔獸的設定的確好差
但解任務 , 你覺得同天2比 , 邊個的會有趣味性多d
再講天2的地獄升等 , 就比魔獸的副本更機車
對好多人黎講 . 天2 等級設定真係難練
如果有練79級就知  , 你可能打10隻怪先升0.01%
7.5改版仲話要提升到85級上限 , 講真 , 除左米蟲 , 平日兒子上學的主婦 , 外掛外 , 有邊個咁有"本事"會練到咁q高等?
(所謂的本事 , 亦最多不過比賽大家時間多咁解 )
唔通一隻遊戲要好玩 , 就一直要係咁將個lv上限提高至係滿足到人?
而且唔講到3轉等級 , 就算1-70比 , 同魔獸的1-70級 , 誰會比較好升~

巳白嫩同神1討論的很激烈
大家都有point.
很有益的討論
.
其實我覺得.
又未必為左改版而玩的
唔改版你會不會玩天2?我就會了
改版係多d野
但多左的野真係未必岩晒所有玩家
玩game雖然話有個方向,但具體點玩還是看你自己
有d人玩到雙80.17已經有81.
不過我有我自己的玩法
我第一隻角色係78lv鷹眼,係無錯,78鷹眼,三轉解完大半年.但無去轉人馬
我用綠牌著重裝拿刀仔打邪教.打到同我組完team的人都+我好友,話未見過弓手可以打個度打的勁過劍鬥小刀的
第二個角色係大地行者,因為有套夏隆,所以特登練個大地,玩下空氣牆,撞下外掛,超好玩
第三個好似係霸主,好難練.因為無得轉,我3年前就開左人物,e+先至58lv.但d技能真的好好玩
第4個係收集者,背野多,30lv0.0當倉庫又可以推螞蟻
第5個係工匠,自己做彈爆晶不求人.好方便
第六個係狂咒,其實我不喜歡玩法師.但呢個角色係為左紀念21服的,21服芙里奇歐係故事背景中是一名狂咒術士
第7個當然係暗天使
7個角色lv都不高,但都玩的很有味道
老實講我都好多任務無去解過.又未打過巴子火龍.恐龍島,神俞,地域邊界個d新地方都未去過
天2的深度並不只係任務or lv...行勻成個版圖真係可以深深了解個故事背景,好似看多一次魔戒的緊湊情節

個個打論文咁.....

原帖由 希文仔 於 2008-4-7 09:29 PM 發表
個個打論文咁.....

你咁樣0分啦

原帖由 神1撒古斯 於 2008-4-7 12:10 AM 發表

副本解裝的話 , 魔獸的設定的確好差
但解任務 , 你覺得同天2比 , 邊個的會有趣味性多d
再講天2的地獄升等 , 就比魔獸的副本更機車
對好多人黎講 . 天2 等級設定真係難練
如果有練79級就知  , 你可能打 ...

同意你既講法, 天2練功超級悶-.-

但魔獸d 人設實在太魔獸~_~ 玩唔落手!

原帖由 神3血刀王 於 2008-4-8 09:52 AM 發表

勁同意!!!

原帖由 神3血刀王 於 2008-4-8 09:52 AM 發表

亞洲人的確唔太喜歡wow畫面(亦係點解有d人連試都唔想試玩wow)

原帖由 麥艾克斯 於 2008-4-8 01:59 AM 發表

你咁樣0分啦

咁發論文有冇分加

原帖由 神1撒古斯 於 2008-4-9 11:05 PM 發表

咁發論文有冇分加

當辯論就無啦...咪令我難做嘛
你可以整理下當心得PO出黎.講得好我一定會加分的

不會太遲不過有好多都高lv

白手起家比較難
不過很多賣幣的..

唔會......唔會......
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:07 AM , Processed in 0.045815 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存