2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新天堂II 現在才玩天堂2是不是太遲呢?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 絕地天行
go

[疑問] 現在才玩天堂2是不是太遲呢? [複製鏈接]

我都冇玩幾年....
而家真係好想玩番

不會太遲啊.....反正有新種族  
大家都從新練一只新手..

原帖由 麥艾克斯 於 2008-8-22 01:15 AM 發表
畫面一流
設定背景一流
常有大小更新,4年不間斷
人設,item精細絕倫
不斷進步
月費制,比那些收點買lv買裝的免費game成熟好多
未玩過天2就彈隻game的,建議你入game玩下先發言
你所見到的這隻game是4年半前出的, ...

隻game係好...可惜,只係支援極少數比較出名的中文輸入法(倒如倉x),XP時還可以修改登錄檔解決,但如果用Vista的話便束手無策了...

早幾年我都覺得天堂2  granado espata  魔獸  呢d game畫面好好  不過最近去左玩
日本  美國d game之後就覺得自己係井底之蛙  畫面  系統  真係同香港  台灣(玩到既)差太遠

原帖由 麥艾克斯 於 2008-3-29 04:51 AM 發表
事實上
現在還沒有一隻 online game可以超越天堂2
主觀評分一下
畫面: 9
人物設計: 9.5
故事背景: 9
操作介面: 7.5
遊戲系統: 8
任務: 5
裝備: 9.5
互動性: 9
升級難易度: 7.5(前期還ok,後期較難)

要反 ...

魔獸FIGHT低左天2啦0.0 全球玩online既人 冇記錯就wow佔60% 天2 10% 睇多d onlinegame新聞啦0.0
超唔超越到睇人數就知唔講外國  睇下台灣多人玩魔獸定天2  
我都主觀評分一下

人物設計: 9 人物真係唔夠天2令 ,人類同血精靈唔差 ,人地遍向卡通化~話明魔獸 緊係魔同獸為主,wow人物造型好配合個職業 例如聖騎士某套裝就會有聖光係佢盔甲上 術士套裝就會有時張開對惡魔翅膀做出感覺上詭異既造型  可以做到每個職業果種氣勢出黎 好多視覺效果  

故事背景: 10 有根有據 你打緊咩boss 個故事裡面全部有記載

操作介面: 9 功能好多又有ui 可以因你個人喜好改變風格形狀顏色 ,拉去邊 ,提示  ,增強頭像(令你頭像識得郁)為你自己設計一個適合既介面
(更利害之處可以改變人物角色 姐係你係玩獸人 可以顯示人類)但人地睇你係獸人 武器裝備亦可)

遊戲系統: 9 暫時所見既onlinegame中最細緻 ,控制人物就好似玩cs咁 容易跑位(控制射程,攻擊距離  等等)最重要一樣野就係可以一邊行路一邊攻擊,哩樣好緊要 有d online一定要企定先識打人==駁血 2個人一樣步速 人跑你追 永遠打唔到.. pk方面技能唔單調 唔係淨係鬥大力 你要諗出咩技能反駁人,封招 保持距離 控制住對手 唔一定你裝好就天下無敵 好多人打嬴比自己裝好既人,因為人地出技時間準確睇到你反應,咁就先讀到你下一步 俾人牽制住黎走,每個職業都pk了得 ,唔係補血既職業就對pk方面得個睇字(哩樣又好重要) 點解d online成日好少人玩補?都殺唔到人既邊個同你玩 wow就有個天賦系統令補血職業更全面 例如:牧師 想做攻擊型可加暗影天賦 ,防守型可加戒律 補血型加神聖 ,還有補血都可以揀其他職業 你鍾意防高單補強就揀聖騎 防低單補群補都勁既牧師又得 其他職業都可有3種玩法 一次滿足你3個願望=]

任務: 9 任務多元化 (拯救 防衛 打怪 尋找物品 整造物品等等) 真係要上山下海 70級後仲要飛埋天,升級亦以解任務為主 很多人認為打一隻怪x100000次先升級係極之無聊既事 不停接觸其他環境事物升級更為有趣味 ,不受局限

裝備: 10  每個職業都有特定套裝 套裝加乘不同 散裝都有 配合其他職業 可透過任務 打小怪 製造 戰場獲得 不會同等級穿同一件衣服

互動性: 9 每個節日佢都有活動 (一定有,冇既話你返黎搵我)   頻道多種 練功 買賣 副本 防務(即係有敵人打我方陣營npc或玩家或者攻敵陣營) 都各有頻道 ,容易搵到街外人幫拖

升級難易度: 5 等級絕不難升 更新lv上限後會減低低等級練級需求 例如:開放70lv後 1-60lv 解任務取得經驗多3分1 令新手更快到60享受新資料片既樂趣 每次更新上限都會降低要求等新手唔洗追lv咁辛苦

仲有一樣係音樂 音樂都好仲要 技能音效 npc配音 wow去到每個環境都有唔同音樂 仲有環徊立體聲 戴上headset 四方八面d聲你都知邊度黎 (同槍game原理一樣)

最後就係邊個鍾意成日升lv 你話打副本出團成日規定時間 可以打戰場\競技場又唔洗多時間, 岩晒上班一族讀緊書既朋友,一樣有裝你拎!
遲d新資料片多以10人副本為主 再主走戰場路線令更多小公會可以享受遊戲 容易等你控制時間 唔係時間控制你=]
wow中技術,組織勝於一切  唔止個人 ,pvp仲有 隊伍2v2 3v3 5v5 引用火影一句說話:雖然很講求個人卓越既技能,但更講求隊伍間既合作性

不過當然唔係最完美 warhammer話要打低佢

不遲

原帖由 NightTAt仔 於 2008-10-8 05:45 AM 發表

魔獸FIGHT低左天2啦0.0 全球玩online既人 冇記錯就wow佔60% 天2 10% 睇多d onlinegame新聞啦0.0
超唔超越到睇人數就知唔講外國  睇下台灣多人玩魔獸定天2  
我都主觀評分一下

人物設計: 9 人物真 ...

講得好丫=]
我玩過天堂2又玩過魔獸...
都係魔獸比我既感覺好d-.-...唔洗狂打怪...
天堂2比我既感覺唔係太好=]唔知點解呢...勿插-.-...純意見

笑傲無雙

我係一位天堂剛剛開server 就玩的玩家  中間走左去玩其他game幾次 講真 有時天堂2真係幾悶下  所以我先走左去玩其他game 但係  當  隻新game玩耐左  就勁悶  係超悶個隻  仲勁洗錢 我玩左(墨香 )(征途  (機戰) (天龍8部  最後我都返左去玩返天堂2 以上我3年時間 玩左咁多隻game 剛剛開始玩時 真係又多人又好玩  可能係香港server概關係  所以好多時我都要追裝備 追lv 買左好多好多點咭  同代練  所以用左好多錢 之後玩耐左  呢類型概game 好多時都係  得 半年到1年命 同冇咩野玩 只係得 pk 天堂2  雖然有時練功係悶D 但係  你都可以打下寶  打下石  咁樣會好快有天堂 同班朋友一齊吹下水  間唔中  真係間唔中 .. 攻下城 S 1聽講  上個月攻城戰有成7xx人玩  我有位朋友  係用外掛概  佢話s 1有成4xxx人上線..=.=所以我都  移民去s 1 玩下 希望唔好補刀啦

現在剛剛好, 新手升級勁快

你地多數係咩ser到玩緊?

唔會......佢地都係照顧新手 0.0

其實咩ser最多人 最好玩呢?

笑傲無雙

S1最多人 好玩應該係S 9 ,S 17

我想玩啊 唔知好唔好玩呢

有賭未為輸
有玩未算遲
對不對^^

唔會太遲掛
新種族闇天使技能幾令
好多台灣人玩
佢地人品幾好
個人推薦你玩

我都想玩但係....真係要咁多時間去玩???我要返工..只係想搵返之前玩online game既感覺

唔會有技術就勁

出到最後一章.......

1.  不遲,一定要回來玩,天堂還不斷更新,值得回來.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 11:25 PM , Processed in 0.047193 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存