2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: az073
go

礦工討論區 [複製鏈接]

原帖由 makeupkps 於 2008-7-24 09:17 AM 發表
想問下大家想玩2-1定2-2?
好難揀>.

用黎升LV最好2-1,pvp就2-2
所以俾我會揀2-1
反正轉過去2-2保留招駕駛知識再轉返2-1都一樣渣到機械人,根本唔驚冇得渣
同埋點解話2-1升LV好D呢,原因係你渣機械人個陣,你戰鬥能力係計機械人既數值
即係話如果你部機械人冇強化過,佢既攻擊力一開始係150
咁你攻擊力就係得150,相信就算你50LV岩岩2轉攻擊力都唔只呢個數
無論點睇你自己打怪重有效率過佢好多

雖然機械人初始魔攻已經有300,而且佢招10 JOB技係計魔攻,但你要用$1000(商人買$800)既價錢買"飛彈"去出一次技
重唔知秒唔秒得死D怪既前提下,用$1000(或$800)殺一隻怪你認為化唔化算真係見仁見智

但鐵匠就唔同,你唔洗出錢買飛彈,只要有個鎚就得,而且鐵匠有專門打岩石類既技能
光之塔又有咁多岩石類怪物,專打佢地升LV絕對唔成問題

原帖由 傲玥流云 於 2008-7-24 11:10 AM 發表

用黎升LV最好2-1,pvp就2-2
所以俾我會揀2-1
反正轉過去2-2保留招駕駛知識再轉返2-1都一樣渣到機械人,根本唔驚冇得渣
同埋點解話2-1升LV好D呢,原因係你渣機械人個陣,你戰鬥能力係計機械人既數值
即係話如果你部 ...

好同意呢篇文章a_a+
假如有心想轉2.2機械師,我自己心得就係唔好心急去轉- -+
理由就如上之所講咁,攻擊太低,如果用技能打又太貴.
咁幾時先轉好呢??
答案就係開左光之塔,可以用鐵匠打機械系b3,4之類.同岩系怪.
而最重要最重要一點,就係官方沒封走(機械師必要物[[電晶體- -+]])
簡單d講就係利用鐵匠時期(或者其他職業)不斷打各式電晶體,儲備夠一定數量,先至再轉都未遲.
如果你有超多錢,同人收一d+自己打果d應該都好夠用.

其實玩機械師既人唔會太多.始終要花一大筆錢裝備自己隻機機,點都唔及戰系法系咁只要sp水mp水不斷打怪升等容易.相信d電晶體價格唔會太貴,加上開左新區,人多打怪d料自然多.生產系隨便去檢都有著數- -+
初期パラメーター 成長(転生前) 必要なトランジスタ数
HP:2000
ATK:150
M.ATK:300
DEF:50
M.DEF:30
S.HIT:100
L.HIT:100
M.HIT:100
S.AVOID:70
L.AVOID:60
M.RST:50
CRITICAL:10
R.CRITICAL:10
回復力:120
魔法回復力:1
+1200
+150
+100
+104
+26
+90
+60
+250
+90
+55
+60
+50
+20
+100
+2
守り:600
力:75
魔法:50
守り:52
対魔:13
力:90
力:60
魔法:125
守り:90
守り:55
対魔:30
臨界:25
臨界:10
修復:50
修復:1

紅左果堆字就係機械師要既電晶體數量,所以我話玩機機既人唔多,因為要收集呢d材料真係好花時間,絕對岩長玩eco既人,如果沒咁既恆心及早轉另一職業為上= =

所以我對心急轉左機械師既人係暗暗偷笑.(見諒a_a+)

原帖由 原罪犯 於 2008-7-24 02:29 PM 發表

好同意呢篇文章a_a+
假如有心想轉2.2機械師,我自己心得就係唔好心急去轉- -+
理由就如上之所講咁,攻擊太低,如果用技能打又太貴.
咁幾時先轉好呢??
答案就係開左光之塔,可以用鐵匠打機械系b3,4之類.同岩系怪. ...

咁又唔好講到而家轉左機械師既人好笨
反正轉左咪升到10job之後保留招駕駛知識轉返2-1囉,得閒渣住部機炫耀下都好呀
而且今日就開摩根市,可以買枝飛彈試下出技睇下威力如何然後話俾各位礦工同學知
最重要起碼好過我先,我重係礦工一名,想試都冇得試

講開又講.
機械師.配點上比較痛痕.
如果話同人物本身配點完成沒關,又好似唔係?
就資料上看攻擊力,魔法攻擊力完全跟玩家隻機機強化左幾多晶體直接有關係.咁人物配點呢.
就我所知.加agi係影響到技能施法速度.
咁其他人物配點有冇關聯...依然係謎= =+
如果人物配上體敏又點,魔敏又點呢?會唔會又所增加?
最衰自己隻生產型鐵匠未full技.如果唔係何以做下實驗重配點.
減少自己隻戰鬥型鐵匠配錯點(雖然自己係練敏鐵,但其他未敢亂配- -")

我想問電晶體係邊打??????????

原帖由 tsangcsk 於 2008-7-27 12:48 PM 發表
我想問電晶體係邊打??????????

打光之塔既怪會出

電晶體有冇人打到??未計回收知前

電晶體我仲未打到應該未開反。。。。。。

原帖由 ‧嵐 於 2008-7-30 08:13 PM 發表
電晶體有冇人打到??未計回收知前

電晶體我仲未打到應該未開反。。。。。。

冇..仲未開返d寶箱晶體.連光塔d怪打極都唔出.應該全線封左.
官方都幾立心不良.
出左個post話點樣合成機械人or買機械人.
叫玩家高高興興咁去轉機械人,但就未出晶體冇得強化機械人.好似推人去死咁a_a+
一日唔出返晶體,機械人都係得個殼.冇咩用a_a
睇黎佢都會慢慢先搞到晶體,情況就好似之前剛轉saga4版換道具箱問題.
唔係咁快就處理好..呵呵呵!!!

我想問礦工係咪最job50先轉2-1?

問一下玩敏礦的大大
你們加靈活後,攻速是否明顯快了?
因我正考慮加體質還是靈活好orz
我主打是玩2-1

原帖由 傲玥流云 於 2008-8-2 01:20 PM 發表
問一下玩敏礦的大大
你們加靈活後,攻速是否明顯快了?
因我正考慮加體質還是靈活好orz
我主打是玩2-1

好快...超過70agi已經超快(雖然點都唔夠爪刺,劍之達人.只差2,3秒殺完一隻高級怪)
之但係= =+
礦工系本身裝(頭巾)武(52改鎚,62流星鎚)都有加會心一擊.
唔駛加會心結晶已經超會爆必.
加上玩左agi....狂爆..呵呵!!!(仲有跟身隻炮炮全full轉生.又係幾愛爆必)
敏礦其實好岩玩機械人ga.
計好配點92agi,等轉機器人時50joblv總數就108agi.(800攻速)
不過坐機機無咩影響.只係要佢既攻速放機械師技能.(技能受agi影響)
大約就係咁上下.

想問大家~~~
鍊金果招~~~大家會唔會升滿
仲有就係維修工具果招~~~都會唔會升滿
??????

原帖由 原罪犯 於 2008-8-5 09:30 AM 發表

好快...超過70agi已經超快(雖然點都唔夠爪刺,劍之達人.只差2,3秒殺完一隻高級怪)
之但係= =+
礦工系本身裝(頭巾)武(52改鎚,62流星鎚)都有加會心一擊.
唔駛加會心結晶已經超會爆必.
加上玩左agi....狂爆..呵呵 ...

我想問你隻鐵匠素質如何?
我而家就係好矛盾,如果玩力體,
咁機械師差唔多可以無視,
最多真係學招駕駛知識渣下機械人過下癮

但玩力敏,可以玩機械人,
不過渣機械人個陣力量差唔多變到冇晒用
而且機械人目前攻擊力又唔勁,最後機械人都係渣黎過下癮

原帖由 makeupkps 於 2008-8-5 12:11 PM 發表
想問大家~~~
鍊金果招~~~大家會唔會升滿
仲有就係維修工具果招~~~都會唔會升滿
??????

除非你唔想修理物品
如果唔係一定要滿

因為維修工具好睇煉金呢招

原帖由 傲玥流云 於 2008-8-5 05:56 PM 發表

我想問你隻鐵匠素質如何?
我而家就係好矛盾,如果玩力體,
咁機械師差唔多可以無視,
最多真係學招駕駛知識渣下機械人過下癮

但玩力敏,可以玩機械人,
不過渣機械人個陣力量差唔多變到冇晒用
而且機械人目前攻 ...

真係唔知點講好..玩力敏有利有敝.(其實所有戰系職都有呢個缺點.越等高既sa型相對回報率越低.因為怪血同防多左成倍.只好找d血薄同lv怪打或者低lv怪打.)食藥同休息時間長左.有時入左洞穴打怪.成6x-7xlv都可以比3x-4x怪圍死.有d無力感.
反而力體越高等打怪藥,食物固然要食,之但係危機性少左好多.
睇你點choice.
我就92agi了.餘點力同dex.(而家慢慢升joblv.反正gc一日未出返晶體我都唔心急去轉機械師=0=+)
((另外就係我一直保留返緊得一次既重配技點and屬點.))
留返轉左機械師之後,慢慢研究點配過d點.
加上仲有隻分身生產型鐵匠,可以亂試一次轉機械師配點.((maybe配體mag,或者mag+agi又或者體+agi..一切都未知.睇gc幾時搞搞機械師呢個職再算.= ="))
記然機械師一職唔明朗,鐵匠40-50lv勁技又到saga7先開放.我都放少左力去升鐵匠,玩多左其他生產系a_a+

原帖由 原罪犯 於 2008-8-5 07:02 PM 發表

真係唔知點講好..玩力敏有利有敝.(其實所有戰系職都有呢個缺點.越等高既sa型相對回報率越低.因為怪血同防多左成倍.只好找d血薄同lv怪打或者低lv怪打.)食藥同休息時間長左.有時入左洞穴打怪.成6x-7xlv都可以比3x- ...

出技之餘再配合高攻速打怪唔會比較好嗎?

原帖由 傲玥流云 於 2008-8-6 10:22 AM 發表

出技之餘再配合高攻速打怪唔會比較好嗎?

係好.打d被動怪,very good!
只可以講,小心入洞穴同自動怪,一被圍就超危險.尤其lv越高既洞怪.唔會一兩下就砍死果d.
基本上sa型係好好練既.

我想問問礦工轉

其實我想問清楚礦工配點應該怎配

題外話~~~~
鏡鐵知唔知有咩用?
大理石大家會賣幾多錢@w@

鐵匠裡有招礦石分析=_="
唔知大家有冇學下=_="
說明:分析成功可獲得更好的礦石=-_=
但好似無咩用咁
ps 我學咗~~~亦用過~~~但又唔講分析結果~~用完打d礦又唔見有好野出
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:34 PM , Processed in 0.040217 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存