2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: az073
go

礦工討論區 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 yahoho 於 2009-4-8 11:51 AM 發表
礦工點加點架?

全力?

如果你係做力魂/玩火心就全力,之後敏/體自行喜歡咁加…
礦都係加力敏體既姐…
機械c就可以加少少魔,因為50jb好食mp

十週年勳章(賀詞)

原帖由 siuman0314 於 2009-4-18 11:29 AM 發表

如果你係做力魂/玩火心就全力,之後敏/體自行喜歡咁加…
礦都係加力敏體既姐…
機械c就可以加少少魔,因為50jb好食mp

力魂/火心咩黎++?
咁即係加咩好- -?命中又好似太低喎....

原帖由 Flamehaze 於 2009-6-13 11:10 PM 發表

力魂/火心咩黎++?
咁即係加咩好- -?命中又好似太低喎....

魂係每隻2-1職都會有既被動技
係將憑依者既能力加成到被憑依者
力魂一般都會配100力{就如魔魂配100魔、體魂100體}
魂既素質越多加成越高

火心係鐵匠50jb
技能等級5時可提高1.5倍以上的攻擊力
效果持續期間如果給予敵人爆擊傷害,會以些微的火炎效果做為替代
可以話係物攻既極大狀態

鐵匠既命中加成高
我依家40jb,就算唔加命中都有7成打中
如果加命中加到20幾就已經好夠

十週年勳章(賀詞)

原帖由 siuman0314 於 2009-6-14 12:01 PM 發表

魂係每隻2-1職都會有既被動技
係將憑依者既能力加成到被憑依者
力魂一般都會配100力{就如魔魂配100魔、體魂100體}
魂既素質越多加成越高

火心係鐵匠50jb
技能等級5時可提高1.5倍以上的攻擊力
效果持續期間 ...

咁如果我想玩高攻加咩-3-?命中好似又唔係好高- -''

原帖由 Flamehaze 於 2009-6-14 12:50 PM 發表

咁如果我想玩高攻加咩-3-?命中好似又唔係好高- -''

咁就好似我咁,100力,不過我係玩敏力,出技快d,不過我係無加過命中的,只加力同敏
右攻可以過千,加命中既話左攻都會相對提高,唔係想回避高既敏的加到40就可以停,之後加命中同體

十週年勳章(賀詞)

原帖由 siuman0314 於 2009-6-14 06:55 PM 發表

咁就好似我咁,100力,不過我係玩敏力,出技快d,不過我係無加過命中的,只加力同敏
右攻可以過千,加命中既話左攻都會相對提高,唔係想回避高既敏的加到40就可以停,之後加命中同體

加敏加力可以了?我都想攻速快D- -''加幾多都得?

做魂加全力、命就可以了
攻速需要嗎 ?沒有達人放...加命放技、冷卻快一點

十週年勳章(賀詞)

原帖由 泉真澄 於 2009-6-15 02:01 PM 發表
做魂加全力、命就可以了

我加左靈-3-依家17....加到20
轉返加命&力得唔得-3-?

十週年勳章(賀詞)

幾多LV轉職好?學咩技好?

原帖由 Flamehaze 於 2009-6-16 03:02 PM 發表
幾多LV轉職好?學咩技好?

一轉 轉去 二轉?
最好50job
如下:
必修:鐵礦知識、提升最大HP上限、提升最大SP上限、煉金融合、精製道具、雷突、製造金屬維修、鈍器修行、鈍器命中
次選:hp回復、sp回復、煙氣、提升重量

二轉一 轉去二轉二?
最好50job轉
雙手鈍器修行、岩鎖、岩石傷害、鐵匠之魂、火心、提升強化成功率、攻援(7揀5)

原帖由 Flamehaze 於 2009-6-15 03:18 PM 發表

我加左靈-3-依家17....加到20
轉返加命&力得唔得-3-?

一角色可以去北國洗一點的,如有需要

原帖由 泉真澄 於 2009-6-15 02:01 PM 發表
做魂加全力、命就可以了

我打算加到108敏,係因為依家下下打70遺都好傷,回避夠既話自然打唔中
而且加敏都係pk型黎xd
之前我100敏d f系好頭痛
打唔中我,我又多血,,
如果上埋隻魔系係身重好玩,,
對住魔系有必要時裝備埋機械人做血盾
要達人好易,變左合成獸就ok
命中暫時我只有點到30幾{為求打70遺唔miss就得,無林住加攻擊}

可惜當時30jb就轉左做機械c{本來林住全職機械,點知回路放商城…}
好多1轉技都無學到

玩過星曲WEB

3# 大 中 小 發表於 2008-4-29 12:22 AM  只看該作者
引用:

原帖由 小蜥蝪 於 2008-4-28 12:16 AM 發表

多謝分享,大概跟我的冒險家練法差無幾,不過本人比較優勢在於冒險家回血速度是大部份職業中(除祭司外)最快的!

你都係玩力量同體質?
Newsbook 提供網頁寄存,網頁設計域名註冊,電話:27820197 www.newsbook.tw

原帖由 sam1314520 於 2009-6-18 09:24 PM 發表
3# 大 中 小 發表於 2008-4-29 12:22 AM  只看該作者
引用:

原帖由 小蜥蝪 於 2008-4-28 12:16 AM 發表

多謝分享,大概跟我的冒險家練法差無幾,不過本人比較優勢在於冒險家回血速度是大部份職業中 ...

以我所知..除左冒險家外其他生產都可以用技回複自身/其他人既血{要用膠布}

十週年勳章(賀詞)

咁即係點加好- -?(高攻)(二轉照咁加?)
(同埋2-2其實用機械人有咩用- -?用機械人打怪又無經-3-同埋2-2差唔多好多都係機械人D技....)

高攻可以照加

2-2的機械人技被GC弄廢了(你有成萬$$來升機械人的攻防嗎?)
原帖由 siuman0314 於 2009-6-18 05:35 PM 發表

我打算加到108敏,係因為依家下下打70遺都好傷,回避夠既話自然打唔中
而且加敏都係pk型黎xd
之前我100敏d f系好頭痛
打唔中我,我又多血,,
如果上埋隻魔系係身重好玩,,
對住魔系有必要時裝備埋機械人做血盾
...

我的礦工不是來PVP的..可以無視
70遺嗎?我想我打周邊海膽快過打70遺 (不過要成世打 ,得閒時上16F打做任物)

原帖由 泉真澄 於 2009-6-20 02:07 PM 發表
高攻可以照加

2-2的機械人技被GC弄廢了(你有成萬$$來升機械人的攻防嗎?)

我的礦工不是來PVP的..可以無視
70遺嗎?我想我打周邊海膽快過打70遺 (不過要成世打 ,得閒時上16F打 ...

想起機械人給GC搞成咁真係勁火
本來機械c好勁的啦
機械人打怪無經既咩…我記得有架=={之前40幾lv係南國用機械人秒波波好爽}

我有林過打光塔的海膽{打算上a10..},不過唔知岩鎖秒唔秒到,不過a10有哥馬達,係遺打始終場細怪集中,一定無人搶,而且我係雙開{魔商補sp}怕lag,又可以省返大場要行既時間…
{PS.我的也不是專用pvp,只係加敏上右手做魂放火心無咁易打中而死...而且打怪又有用}

原帖由 siuman0314 於 2009-6-21 12:56 PM 發表

想起機械人給GC搞成咁真係勁火
本來機械c好勁的啦
機械人打怪無經既咩…我記得有架=={之前40幾lv係南國用機械人秒波波好爽}

我有林過打光塔的海膽{打算上a10..},不過唔知岩鎖秒唔秒到,不過a10有哥馬達,係遺打始終場細怪集中,一定無人搶,而且我係雙開{魔商補sp}怕lag,又可以省返大場要行既時間…
{PS.我的也不是專用pvp,只係加敏上右手做魂放火心無咁易打中而死...而且打怪又有用}..

a10的上三力魂可秒
不過有哥馬達呢d煩怪
lag都慣了..從合ser一日都未唔lag過
打周邊海膽一來練功,二來打鐵刺幫分身做任

原帖由 泉真澄 於 2009-6-22 11:20 AM 發表

a10的上三力魂可秒
不過有哥馬達呢d煩怪
lag都慣了..從合ser一日都未唔lag過
打周邊海膽一來練功,二來打鐵刺幫分身做任

我打遺都好唔鐘意哥馬==...未夠敏黎防佢.....
等我升完隻魔商就去a10秒下怪先~

原帖由 siuman0314 於 2009-6-22 02:42 PM 發表

我打遺都好唔鐘意哥馬==...未夠敏黎防佢.....
等我升完隻魔商就去a10秒下怪先~

你隻礦幾多lv?

原帖由 泉真澄 於 2009-6-23 03:24 PM 發表

你隻礦幾多lv?

下面簽名有寫74..依家40%=3=好想快d帶上兔耳hat
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:07 PM , Processed in 0.051317 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存