2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 蒸氣幻想 玩左依隻game 一日的感想-0-''
返回列表 發新帖 回覆
go

玩左依隻game 一日的感想-0-'' [複製鏈接]

玩左成日 機械式升lv 對依個game的平價係65/100分  少少失望啦

人物的髮形 果d選擇太少 得3個type 選擇太少...
裝備又係,,太少了 很多lv才有件新...
技能方面 本人玩闍騎 d輔助招多到按死人 -..- 唔按都得 不過通常玩家都係有得用就用技
又系人物方面 我系玩人族 哇好樣衰 好似果d大隻佬咁-_-之後獸人果d個個一樣樣-_-
倉庫存同取不可共存??唔小心放左入去又拿唔番出黎 分開2次同一樣的物品唔可以重疊上去(唔知係唔係我唔識)
係倉庫拿野又要100蚊 存野唔洗好彩..但係存同取完之後都要按[確定]
仲有 大佬阿d畫已經唔算好令 仲要一番城 多人少少就lag到爆炸
去多人d的地方 比人打到卡住左 食水都食唔到
戰士有樣野叫做耐力 [個人]認為是多餘的 當mp咁用就唔洗禁多種水
d怪太主動 成日冇啦啦彈多幾隻出黎圍你
個ser一爆左就入唔番 可吾可以整分流或者full左都可以入呢?攪到玩唔到吾通轉ser咩-..-

廢是攪到你地個個都唔想玩 講d好處

解任務有旗仔帶住你解 唔洗驚搵吾到 有d任務仲可以直接傳送
對新手來說不錯的 買hp,mp,裝 etc. 果d npc shop 的item都算平=)有錢剩
職業選擇多...技能多
用全頻唔洗用點數
之後真系諗唔到 你地諗

今日只是我第一日玩 我系心淡 不是不玩 本篇文章只是opinion
開得依個poz就遇左比人指住黎罵 算-..- 吾好禁絕唔該

我今日入左官網睇以為好好玩掂@@"
原來爛game黎嫁=口=""

十週年勳章(賀詞)

你嘅感想內容大致上都贊同
不過最麻煩都係lag

十週年勳章(賀詞)

HKBN好順-,-可能我部電腦新.........

回復 1# SANDRAHYC77 的帖子

又唔可以話係爛game既樓上...

回番樓主...
我絕對認同樓主所講既缺點...
成日打打下隻王之後就有一堆雜草圍你...
仲有其他問題...我諗佢遲d應該都會搞搞佢既...

我覺得轉職果度唔係幾好...
冇乜指引係可以幫你直接去轉職,要你成日搵地方...
應該出d功能好似天龍八部果d咁樣自己搵路,會好好多
之所以想咁係因為佢d地圖好大,行/搵路要搵好耐
仲有仲有,打怪,行路果方面唔係幾滿意,成日click唔中d怪...
行路又會比d樹卡住...呢2樣野真係衰到爆...
雖然佢可以有個熱鍵係可以自動搵怪打+汁野
但係問題都係冇解決...搵mouse click個感覺係正d既...
lag就正常既我諗,話哂岩岩先ob,遲d就冇咁多人玩嫁啦

好既地方我都覺得有既...
首先職業真係有幾多選擇,幾好
技能又幾特別,生產系既職業係真係好明顯有"生產"既優勢
畫質都ok,自己教下d setting都唔差
暫時就未諗到...係咁多啦xp

千個萬個心淡
我都係決定放棄了 我可能鐘意d自己角色型d果d啦..
對依隻game真系冇咩興趣了 不是大部分都係畫質問題
連個ser都入唔到 lag到食唔到水 吾知點解決
相比之下fez不常cut線 畫質人物內容都佔上風 又唔lag
大型國戰 可以召喚野 不是完全高lv玩哂 要靠技術...
都係玩fez啦=)

重申只是my opinion

回復 6# SANDRAHYC77 的帖子

你lag既情況係去到d城入面多人lag
定係出去打怪lag到食唔到水??

點解我冇呢d問題...
我玩平靜之地...

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我封測都冇玩過~今日公 測第1日先玩
首先呢隻野...真係唔多好
D指引cheap到死,做傭兵任最少搞左我2個鐘
搵果4個人羅張狀都個幾鐘,正式傭兵任又行死人
呢隻遊戲淨係靠晒人手=_=想懶都唔得...行路人手狂點...按實行又唔得
唔似天龍同機戰有自動導航...而且任務支旗仔有時唔放得準

好彩我玩鋼鐵據點冇爆ser@@"
琉璃簡直係長爆

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 SANDRAHYC77 於 2008-6-19 11:04 PM 發表

千個萬個心淡
我都係決定放棄了 我可能鐘意d自己角色型d果d啦..
對依隻game真系冇咩興趣了 不是大部分都係畫質問題
連個ser都入唔到 lag到食唔到水 吾知點解決
相比之下fez不常cut線 畫質人物內容都佔上風 又唔 ...

你玩琉璃-0-"?
琉璃果個ser簡直長爆...一係就咪登出...一係就唔好入~
因為2000fun大部份人都玩琉璃 "

原帖由 s20051618 於 2008-6-19 11:05 PM 發表
你lag既情況係去到d城入面多人lag
定係出去打怪lag到食唔到水??

點解我冇呢d問題...
我玩平靜之地...

我地玩爆ser的琉璃之森 你去到xx多島果個升lv區 lag到咩都唔記得
好彩30lv下唔扣exp 如果唔系我喊!

原帖由 霜雪之風 於 2008-6-19 11:15 PM 發表

你玩琉璃-0-"?
琉璃果個ser簡直長爆...一係就咪登出...一係就唔好入~
因為2000fun大部份人都玩琉璃 "

你說對了 真系5點後登出左就系咁先

好唔好玩見人見志啦
不過我覺得唔錯,好順

我鍾意少人d既ser...
所以玩平靜之地...鍾意個ser名好聽

可能我冇玩過cb,好多野都唔明,咩蒸氣量個d要慢慢摸,有時lag都係門口個到出到去基本好正常
同意樓主一點,d怪勁主動,打完一隻,第2隻出得好快又過黎圍打
任務個到,如果佢可以係npc上面加個問號咁可以即刻知道禁個個人就有任務做,有時真係冇咩留意d npc有冇同我講野就miss左,又要個個禁

佢d任務位置d旗周圍插....次次都要係附近行一大輪先搵到個點- -

比你講一講
仲以為隻game好玩架添=3=
原來都唔好玩既

樓主你都幾高要求 畫面都幾靚 除左個海
比怪圍邊隻game唔會 你想d怪企係到比人任打??
技多 你唔滿意咪唔好用呢個job
拎野要100$ 100$打2隻怪都唔止
lag好明顯唔係隻game問題 我張顯示卡廢廢地 都順  我用pccw
d種族肉酸我都冇野好講 可能全部係人類就少咁d色彩

綜合以上 唔係隻game問題 差唔多全部都係你自己主觀問題
嚴3嚴4 呢d情況隻隻game都有一半

UM..我同樓主既感覺差唔多..
原本都好期待呢隻GAME...但係玩左兩日我已經放棄..
可能遲D會玩返既...但係依家真係爭D LOR...
可能+埋我又係玩琉璃...真係多人到呢..........= ="""
同埋揀角實在太少選擇比人揀啦....(+上女仔偏好自己個角色梗係愈靚愈SPECIAL愈好..話哂日日一入GAME就對住佢=.=)等佢RUN一排做好D我都好大可能會返返黎=.=

原帖由 一個無聊人 於 2008-6-20 03:06 PM 發表
樓主你都幾高要求 畫面都幾靚 除左個海
比怪圍邊隻game唔會 你想d怪企係到比人任打??
技多 你唔滿意咪唔好用呢個job
拎野要100$ 100$打2隻怪都唔止
lag好明顯唔係隻game問題 我張顯示卡廢廢地 都順  我用pccw
d ...

玩針對?
你鐘意依隻game的話,我就除左講公喜之外就諗唔到講咩=)
又唔係隻隻game d怪都"全部"主動 大部分怪都不主動的
有功夫世界 曙光 天龍 飛飛 夢之歷險 etc.
唔係我高求 只是最基本的 ,,你pccw 不過好多人唔係
有好多間公司玩依隻game都lag的話又如何?
某網絡公司玩依隻game仲要行幾步路就斷禁厲害!
倉庫方面 點解要收錢呢?即係玩家烏龍 拿完野唔記得按確定 又扣左100蚊
你開10次倉就1千蚊 開100次就1萬蚊 會唔會多餘左d呢
我指的 係佢倉庫果個system都幾麻煩下 存取唔可以一齊整 又要按確定
會否畫蛇添足

十週年勳章(賀詞)

好彩我冇任何lag既問題
而打王話會比成堆野圍
依個系統好正常.....d兵仔緊係護住隻王-0-"
至於技多你按到想死
冇技你話小技,多技又話多得制..真係唔知點做先岩你地口味
d怪唔主動,低lv組高lv 就可以去勁遠吸了
至於存野取野.....有時禁確定係麻煩小小,不過都係一個制姐
畫面唔算靚,見人見智啦
人類係唔係樣衰,都係見人見智

依隻game 好 我就唔敢包,不過就唔會係隻爛game
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:53 AM , Processed in 0.034532 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存