2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 大家成日話爛橙爛橙~~有冇諗過~~如果自己開既話 會唔會 ...
go

[其他] 大家成日話爛橙爛橙~~有冇諗過~~如果自己開既話 會唔會比佢更爛?   [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

大家成日話爛橙爛橙~~有冇諗過~~如果自己開既話  會唔會比佢更爛?

請你地自問自己個心   我相信 你地會做得更爛~~更可能 要用咩程式都唔知~~

你地成日話人爛橙爛橙~~人地開ser比你玩~~~有問題就改~~

你地估一隻game真係咁易做~~~ 就算我提供哂資源比你地~~你地一樣架唔到~~

試問你地有付出過d咩???鼓勵?? 我唔多見

只係見到你地一路係到嘈嘈嘈~~

你話你有付出~~買左佢個個包~~

但最後  你要諗下  最後都係去左你自己果到~~

人地開一隻game~~可以飯都唔食~~~

你地就掛住玩玩玩~~唔識體諒下人地~~

係game入面 出一個bug 唔係話改小小野就得

你改小小野 跟住就有可能會令其他野變左~~

開一個ser 唔係咁易~~修改~~整野~~~

分分鐘整成半年~~~真係好多人都諗住唔經大腦~~~

一味就話玩唔到丫~~~waiting丫咁~~~~有d仲係到話人~~~

真係 o哂嘴  為左自己玩就係到嘈~~~

請自己 諗下~~自己做過d咩野出黎~~

又有咩貢獻~~~~~

我係到歡迎你地同我討論~~~~~~~~~

已有 6 人評分Good 收起 理由
負碌KinG + 2 支持你!下次繼續^_^
貓街 + 1 洗定屁屁等插吧...
gn02084029 + 1 早抖收皮啦你 開呢個po預左比人屌到上天花板 ...
終極水警輪 + 1 講左咁多句 句句唔中POINT 句句護航 可憐你 ...
ken11155 + 1 理智人士
mesty369 + 1 佢出多d錢 1定變靚橙

總評分:  Good + 7   查看全部評分

首先我想講我係對於今次既事無任何怨言既人。謝

但係 , 我地係消費者吾系生產商!我地吾需要去用時間研發或代理一隻遊戲 , 我地吾系靠依行黎

搵食 , 所以我覺得我地做得比佢地爛都更正常! 玩家話佢地係爛橙係因為同其他公司代理既遊

戲相比.. 大家從事同一種行業自然可以比較

原帖由 封魔傳說 於 2008-6-27 02:58 PM 發表
大家成日話爛橙爛橙~~有冇諗過~~如果自己開既話  會唔會比佢更爛?

請你地自問自己個心   我相信 你地會做得更爛~~更可能 要用咩程式都唔知~~

你地成日話人爛橙爛橙~~人地開ser比你玩~~~有問題就改~~

你地估 ...

如果係一間新開既公司 , 第一隻代理既online game , 可以體諒

但係個橙都代理左咁多game , 又收左咁多錢

咁身為消費者既我地 , 係咪比d意見都唔得先?

原帖由 Nanayashiki 於 2008-6-27 03:04 PM 發表
首先我想講我係對於今次既事無任何怨言既人。謝

但係 , 我地係消費者吾系生產商!我地吾需要去用時間研發或代理一隻遊戲 , 我地吾系靠依行黎

搵食 , 所以我覺得我地做得比佢地爛都更正常! 玩家話佢地係爛橙係因 ...

講真  點相比~~~2隻game原全唔同  唔可以咁比較~ game入面既野又唔同~~~程式碼又唔同  點比較呢

咁道理 我要比佢做代理做得好 先能夠話佢?
歪理

原帖由 Raven2013 於 2008-6-27 03:17 PM 發表

如果係一間新開既公司 , 第一隻代理既online game , 可以體諒

但係個橙都代理左咁多game , 又收左咁多錢

咁身為消費者既我地 , 係咪比d意見都唔得先?

你估真係咁易  多就一定識??
成間公司都係果十幾個人開哂??
唔洗請新人??

仲有  你唔好唔記得 隻隻game既程式碼都好唔同~~~
唔係一樣~~d game你要明白佢應該係點放~~你先明點整好佢~~

多唔一定係識~~你唔好再諗錯

原帖由 SHANI@ 於 2008-6-27 03:22 PM 發表
咁道理 我要比佢做代理做得好 先能夠話佢?
歪理

咁你自己有冇能力開到隻game 而又冇問題??

你要記住~~你只係黎玩~~~

好叻叻呀你, 將唔同職業既人比, 你係未仲係學生? 畢左業未 ^^?

好似將 一個普通人 彈 廚師煮野唔好食, 跟住又話 你煮唔煮到廚師既水準,

真係好直接講句, 呢D問題極幼稚,
我煮到 我都去做廚師啦,
真係笑鬼死人

唔係求其一個人都可以整一隻online game, 係要有呢方面既知識、專業...
而且呢個應該係佢地既工作
你返工做錯野, 返學肥左佬都會有人鬧啦....

Anyway, 繼續支持, 有人鬧...亦有人會體諒

原帖由 kenson198 於 2008-6-27 03:25 PM 發表
好叻叻呀你, 將唔同職業既人比, 你係未仲係學生? 畢左業未 ^^?

好似將 一個普通人 彈 廚師煮野唔好食, 跟住又話 你煮唔煮到廚師既水準,

真係笑鬼死人 ...

哈哈哈 好生動既比喻
我覺得佢係一位小學生^^

原諒我冇咁既資金去開一間代理=D"
所以唔洗如果喇=D

呵呵..咁點解其它地方冇問題?係香港先有?
隻game又唔係佢整
呢d乜野歪理..佢做代理只係供一個平台比我地玩
開發商係唔會自己去為一隻game而開ser
佢有佢職責,佢代理都係賺錢..
佢唔係施捨.問題係咁樣公測法係不負責任
好似而家關ser等整好先再測,唔係好d咩
何必為左早過台灣公測,草草推出一個錯誤百出0既版本出黎公測

我既意思係  你地只係黎玩~~ 只係為左自己~~

你地就等都唔等~~就即係罵~~~

就系我地吾知先要有代理
我地識洗鬼要代理
代理做吾到佢本分系咪應該接受人批評先
批評人吾代表自己一定要做得好過佢

佢地比人話唔係淨係因為今次呢件事
係因為佢地咁多年黎咁多隻game都係咁出太多問題
通常一次半次人係會覺得冇所謂
但不斷重複咁錯既話點會唔比人話
而且佢係一間做左呢行好耐財雄勢大既代理
呢一

十週年勳章(賀詞)

代理隻game 返黎 幾百萬...

之後 做 防火牆 又幾十萬 至幾百萬 < 唔做既話 比D 黑客入侵 爆哂D人ac

之後 又要 做 ser   又幾百萬...  < 可以 幾千人 幾萬人 同時間 上線   ...

原帖由 dannyluk 於 2008-6-27 03:33 PM 發表
呵呵..咁點解其它地方冇問題?係香港先有?
隻game又唔係佢整
呢d乜野歪理..佢做代理只係供一個平台比我地玩
開發商係唔會自己去為一隻game而開ser
佢有佢職責,佢代理都係賺錢..
佢唔係施捨 ...

但代理都係要做野~~~
佢地都係要付出~~
佢地賺錢都唔係開左ser就唔理

原帖由 封魔傳說 於 2008-6-27 03:35 PM 發表
我既意思係  你地只係黎玩~~ 只係為左自己~~

你地就等都唔等~~就即係罵~~~

佢 代理隻game 唔係做善堂 係為錢 都係為左自己

都係個句更多抱怨.就唔好玩啦
(咁重好tim,唔洗更lag)

原帖由 kenson198 於 2008-6-27 03:25 PM 發表

真係笑鬼死人 ...

絕對同意

如果我有能力搞代理,我仲要係度同你嘈- -??
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 09:18 AM , Processed in 0.039082 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存