2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 納茨瓦王國 6 點果場防戰唔知有無人感到羞恥?[手痕罵戰者勿入] ...
樓主: 瑋少
go

6 點果場防戰唔知有無人感到羞恥?[手痕罵戰者勿入] [複製鏈接]

原帖由 瑋少 於 2008-7-2 22:53 發表

哈 我笑左
如果俾人話兩句就走 果個人本質都唔好得去邊
仲有唔提出問題就係為左人多
人多就勁晒?人多 國家就強咖啦????
人既質素差 人多又點?玩人海?人海都係要團結
依家紅人既質素係各自為政 OK?

原帖由 瑋少 於 2008-7-2 23:26 發表

aaaaaa@@"
係啊~我玩過國服又如何
玩過封測就係話事人@@
oh / \咁我要走啦~

推卸責任去新手度唔係解決問題既好方法
有問題係應該理性地去尋求解決方法
大家都係紅國子民
唔好再講邊個係話事人
如果自己開左個公會都唔談合作關係果d就係各自為政喇

ps:國戰唔係1個公會甚至係1個人就可以贏.除非5打0啦
歡迎各紅國子民自行組公會加入聯盟合作

你依家睇緊個條龍正是本人
你估我想變嫁咩= =
我連變都唔知咩原因啊
咪係咁打囉
咁都要話= =
講真個句 唔識好出奇 我本來就諗住新手做水工姐 咁岩死左先變= =
咁見你地打咁耐都打唔都 我咪幫手打囉= =
因為打人好難中= =
出自好心 就比人話 唉...
(個人意見)

原帖由 yauwaikit207 於 2008-7-2 23:44 發表
你估我想變嫁咩= =
我連變都唔知咩原因啊
咪係咁打囉
咁都要話= =
講真個句 唔識好出奇 我本來就諗住新手做水工姐 咁岩死左先變= =
因為打 ...

龍 必要建築 無
消費 龍之魂、召喚者自身戰死
召喚數限制 同時間3頭
HP 8000
特色:飛行泛用單位
    擁有飛行能力,可無視地形和建築進行移動。
    以遠近兩用的廣范圍火球攻擊敵人,集夢幻與強大於一體的召喚獸。
召喚方法
我方據點HP落後0.8條以上,且總HP大於0.5條的場合,持有「龍之魂」的玩家戰死時有相當低的機率能變身成龍。
玩家戰死當下自動變身,若出現返回據點的選項則表示你還不夠有愛。
玩家變身後,身上的「龍之魂」自動消失。
注意
召喚龍後HP全回復,但Pow維持死亡時的數值。
若死亡時已耗盡Pow,變身後仍不能立即發射「火球」。
操作方法
平地上操作方法與其他召喚獸相同。
飛行狀態時的操作方法請參照下表。

飛行開始:跳躍
        上昇:准心向上前進/准心向下後退
        下降:准心向下前進/准心向上後退
        前後左右移動:與平時相同,但仰角會影響前/後的操作
        水平飛行:准心保持水平,以前/後操作
        著地:接近地面
優點
擁有飛行能力,上升至最大高度時不受任何地面攻擊。
不論步行或飛行皆具有等同騎士的高速移動能力。
擁有召喚獸中最高的HP量。
技能「火球」具有毀滅性的攻擊力,相當於射程、范圍、威力皆大幅提升過的火焰迸發。
※對人傷害:300~350(火球直擊時傷害約為2倍)+灼燒效果
※對建築物:500~600(火球直擊時傷害約為2倍)
缺點
飛行最大高度大於「火球」的射程,空擊時要注意。
飛行中不回復Pow
召喚條件太RP不能作為主流戰術,且要消費稀有道具「龍之魂」。
運用
敵建築破壞(主要是對冥府之門的空擊)
混戰中對敵步兵/召喚獸造成大傷害
我方召喚獸(奇美拉等)的護衛
詳細
變身後首要破壞敵方的冥府之門,阻止敵方召喚死靈。
冥府之門約3發火球直擊即可破壞,Pow全滿時直接空擊為上策。
破壞冥府之門後盡可能迅速投入前線,往敵兵密集的地方發動攻擊,或是破壞敵方尖塔以增加我方支配領域。
對付敵騎士時盡可能趁隙攻擊,後發先至。若敵方騎士數量較多時,請利用飛行能力尋求地形掩護或暫時撤退。
我方奇美拉出擊時請積極做好掩護。
由於龍的存在十分顯眼,利用此點可驅逐散兵或吸引敵方騎士注意。
由於飛行時Pow不會回復,因此以空擊前最好先確保撤退的路線。
於混戰後方支援我軍時應盡量避免飛行。

原帖由 yauwaikit207 於 2008-7-2 11:44 PM 發表
你估我想變嫁咩= =
我連變都唔知咩原因啊
咪係咁打囉
咁都要話= =
因為打 ...

ok 我都只係純發洩
你本人都出來講清個問題
咁我都要同你道歉返一句
對唔往
我希望你唔識的話
響當時 應該問下國戰既人點用 得閒爬下文
就唔會出現當時既問題
到最後都係道歉了 sorry!

原帖由 華倫天奴 於 2008-7-2 11:49 PM 發表

龍 必要建築 無
消費 龍之魂、召喚者自身戰死
召喚數限制 同時間3頭
HP 8000
能力

好多謝你話我知
講真 我都唔知點解咁都要比人話嫁...
咁次係我的錯 對唔住大家 係我令大家輸左...

原帖由 瑋少 於 2008-7-2 11:50 PM 發表

ok 我都只係純發洩
你本人都出來講清個問題
咁我都要同你道歉返一句
對唔往
我希望你唔識的話
響當時 應該問下國戰既人點用 得閒爬下文
就唔會出現當時既問題
到最後都係道歉了 sorry!

唔緊要
其實新手比人話就一定嫁啦^^

原帖由 yauwaikit207 於 2008-7-2 23:50 發表

好多謝你話我知

變左龍打人同打尖塔都好屈機
係要小心比騎士打

在前數天跟藍綠2國的國戰
我們公會在3場戰場上看過超過7頭以上敵軍飛龍
最惡劣的一場是一場內3頭飛龍
在同會的努力下,最後也是大勝的
飛龍其實是代表劣勢的表現,為什麼出飛龍會帶來勝利?
圖片上的是綠國飛龍,你要找人請到綠國貼圖
飛龍定位是人跟建築物也是能力強大,在未來日本更新
飛龍跟會定位為空中轟炸機, 加強對建築物能力,大幅度減小對人傷喜
只會攻擊敵軍步兵的飛龍只是為上榜罷了

帶領新玩家不正是公會的先決行動?罵戰有什麼用?你是部隊的會長更應該打好榜樣
對我們部隊來說,在其核心成員都在絕對可以無堅不催

原帖由 瑋少 於 2008-7-2 11:25 PM 發表

都係你西利 我有邊句野 話紅國人未來都會係咁?
你識中文嗎?"依家"?
可能係我錯啦"依家"="現時"
翻譯下先
"現時紅國人的質素是各自為政"ok?
明未?

各自為政有什麼問題?
我私底下有跟赤血副會連絡的
人數不多會合起來攻防戰
今天在打艾魯高地的守城戰 我們沒參加也是因為赤血在努力
要不是斷線,藍國的攻擊軍露丹雪原 綠國的防守戰 希蒂水域也會攻下
而你大約連跟我們談上的資格也沒有吧 先增強自己的實力 擴大公會吧
一味的批評是沒用的,我等待你有實力拿下跟我們對話的資格

在沒公測的情況,最好也是一公會帶上一幫人分2路出發吧
現在的情況是一邊進攻綠國跟防守藍國
集中一邊是不行的,沒大隊帶領的國戰上 勝利的機率也是差一點

原帖由 黑咖啡 於 2008-7-3 12:26 AM 發表

各自為政有什麼問題?
我私底下有跟赤血副會連絡的
人數不多會合起來攻防戰
今天在打艾魯高地的守城戰 我們沒參加也是因為赤血在努力
要不是斷線,藍國的攻擊軍露丹雪原 綠國的防守戰 希蒂水域也會攻下
而你大約 ...

真係識吹水~ 艾魯高地果場 你同 優彼德 同好多炎鳥都有幫手  守地~ 你竟然話冇參加@@?..哈哈..

結果就係 大勝左你地 1.5條血~ 你地所謂既無堅不催 結果慘敗左俾藍+綠國聯軍~ 呵呵..幸好你地每次輸既仗

個ser都好似幫住你地咁~ 斷線 令到你地 唔洗係個人戰績增加敗積

好啦~ 以上只係更正既報導  不是挑起罵戰^o^ 路過咖姐~走人..嘿嘿

幫藍國既呢場^o^ 俾咖啡殺過 亦都殺過咖啡 又殺過優peter~~我殺左佢仲菊埋公~跟住佢死完復活之後仲有同我講 唔洗客氣 銀~

莫非我眼花kakaka

原帖由 yauwaikit207 於 2008-7-2 11:50 PM 發表

好多謝你話我知

我覺得你無問題的 隻野出左都無1星期 又長時間時停時開
大都是新手 用識用唔出奇 不用感到羞恥
如期繼續討論有無感到羞恥 不如一人少句 免傷和氣
紅國大家日後還有很多很多場國戰 依場輸左 下場贏返未得
希望大家睇左今次依個topic 更加知道合作的重要性 清楚自己在戰場的定位
新手入門 水晶運用
招喚獸

原帖由 難民無銀用 於 2008-7-3 12:45 AM 發表

真係識吹水~ 艾魯高地果場 你同 優彼德 同好多炎鳥都有幫手  守地~ 你竟然話冇參加@@?..哈哈..

結果就係 大勝左你地 1.5條血~ 你地所謂既無堅不催 結果慘敗左俾藍+綠國聯軍~ 呵呵..幸好你地每次輸既仗

個 ...

好啦好啦 !!" 唔好嘈啦 ..
你地既事我地知的 ...
+ oil 吧 !!

原帖由 難民無銀用 於 2008-7-3 12:45 AM 發表

個 ...

你走黎做咩姐~?人地點講咪由佢囉~又要多事~仲要post相~學埋d衰野

個 ...

你場上只點對2位對嗎?不好意思;p這叫齊人我也沒話說
我在場上殺難民數也多的數不清,嘿
其後有赤血在的我們轉攻綠國,他們只落下兵敗如山倒T_T
貼圖時間到了

原帖由 黑咖啡 於 2008-7-3 12:53 AM 發表

你場上只點對2位對嗎?不好意思;p這叫齊人我也沒話說
我在場上殺難民數也多的數不清,嘿
其後有赤血在的我們轉攻綠國,他們只落下兵敗如山倒T_T
貼圖時間到了
http://pic.fksite.com/080703/003929by_fksite_com ...

不好意思~是你說 艾魯高地沒參加唷~現在給你看圖~明白嗎?

你貼其他沒意義吧?你理解力有夠強

留意~只是更正你說高地那場~其他的~關事嗎@@?

嘿嘿....更正完就閃了

仲要扮大袋話人冇資格之類~你老幾?

講大話就有資格扮大袋

仲有~高地點解變左水源既?你係咪幻想力太勁呀?思覺失調?

有趣

十週年勳章(截圖) 十週年勳章(賀詞)

個 ...

拜托了
waiting戰起好晒OB塔等人入黎都好貼出黎,不要笑大我個口
就如封測的深夜,玩著5vs0一樣

俾人踢爆就係人地到貼相~真高eq

原來高手不喜歡給人更正謊言的

原帖由 慕邪氣 於 2008-7-3 01:02 AM 發表

拜托了
waiting戰起好晒OB塔等人入黎都好貼出黎,不要笑大我個口
就如封測的深夜,玩著5vs0一樣

拜託了~你留意下貼圖用意吧~

係更正人地話冇參加果場戰爭~咁又錯?紅國人~睇清楚先啦

haha~改返先~sry~打錯字

十週年勳章(截圖) 十週年勳章(賀詞)

原帖由 難民無衫著 於 2008-7-3 01:03 AM 發表

了~你留意下貼圖用意吧~

係更正人地話冇參加果場戰爭~咁又錯?紅國人~睇清楚先啦

原帖由 慕邪氣 於 2008-7-3 01:07 AM 發表

thx 你既提示 啜~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:52 PM , Processed in 0.034983 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存