2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 墨湘Online 好彩我無再玩落去
樓主: lol000
go

好彩我無再玩落去 [複製鏈接]

原帖由 白癡的星星 於 2008-7-13 08:35 PM 發表

"lv唔代表d乜但如果冇lv就乜都唔得"呢句你咁肯定無錯…?
唔知你係咪個d比人爆左ac就跳樓個d呢?
對墨香有熱誠的人必定不會請代玩 我可以肯定
只有那些沒有實力之余仲要左頭左勢既人先會請代代

咁我諗我又唔會去跳樓咁走火入魔既,你諗野太偏激了。
錢都係實力既一種,十大有邊個唔係代代呢,一隻手數得晒。
唔通人地都冇實力?咁我諗有實力都淨係可以有到80lv-_-

原帖由 白癡的星星 於 2008-7-13 08:35 PM 發表
有熱誠?唔好講笑啦
有熱誠既人會介意時間?
佢地玩既時候早就忘記時間 會介意?
你要去請代玩為保住自已既LV…莫非你害怕失去自已lv之後會失去愛情同友情?
當然呢d野我唔知

你唔使做野的?唔使賺錢的?忘記時間個d係掛住打機打到唔使做野唔使讀書個d-_-
請代代係要升級唔係保住lv,lv唔郁的話請黎做咩?
乜你睇game=愛情同友情-_-?都話你好偏激,冇game係唔會冇左愛情同友情的我想你明白-_-
但請代代一定唔係為左愛情同友情呢呢兩樣野-_-請你先搞清楚。
我淨係知道如果我日日升lv一定冇時間拍拖同埋同fd出去,請代代反而係幫我節省左時間令我多d時間去做其他野。
我曾經都日日升lv,但當我多左野做,請左代代之後,我反而後悔點解唔一早請代代。
咁樣我唔會浪費左咁多時間同金錢(自己買符爆係貴過請代代-_-,同埋12個鐘頭我諗真係夠我上堂做野再玩到天光,訓醒又升左幾%甘)

高lv有高lv既樂趣我真係唔知
之不過如果高lv係為蝦低lv覺得踩住人地係一種快樂既
恕我直言:你連卡倫都比唔起!
如果要講現實的話
現實就係永遠只係識得玩樂既人唔會有成就
守係樹下面等兔仔到既人唔會有收獲
幫助貧窮既人永遠都比笑著貧窮既人高尚

我有講過我高lv要蝦低lv咩?-_-?你又偏激左了。我又真係比唔上卡倫,人地肯咁樣壓等,他對呢個game的熱誠多過晒呢度d人我覺得。
你講到”連卡倫都比唔起”,講到卡倫地底泥甘-_-好似係你睇唔起人多d。
現實係有錢人都要有玩樂休閒的時間,同埋冇人叫你掛住打機守係樹下面,唔好咁偏激係度講埋晒d懶道理-_-講緊game啊。
如果你話"只係識得玩樂既人唔會有成就",甘點解你仲上2000fun同人爭論你既觀點而唔係去溫書?點解d有成就既人每日都係度玩樂?
玩樂就唔可以有成就?好多野唔係淨係睇一面,如果你話你識得分配自己時間,甘你點知其他人唔識?請代代都係分配時間的一種。
你要幫助貧窮既人,都要有足夠既多餘錢,但我諗講就容易做就未必個個做得到囉。
你拎d甘偏激的野出黎比較,點搞啊大老?

你的一句"可能對你黎講係掛...?"足以表現出你既無知
千幾蚊對一個貧窮既家庭足以等於一個月既生活費
係你無錢最需要錢既時候
一千幾百足以令你生存下去
無咩時間打機的話絕對可以唔玩
邊個話打機係必需嫁…?

甘請問你而家係唔係一個貧窮家庭?你屋企有電腦仲叫貧窮我冇野好講。
我都冇講過打機係必須,但我覺得拎一千幾百出黎打機冇乜問題。
我要用係打機度,你點睇係你問題,我中e點樣使$係我自己自由。
今日我用一千幾百請個代代,你又可能會講不如拎去捐比d窮人。
講真,我唔係冇捐,我都仲有助養兒童,我唔覺得個d錢係咩,捐左我都唔覺得我額頭會刻住高尚兩個字。
有d人捐左錢就以為自己好高尚,但我會覺得,人地有需要既時候我又有多餘錢,少少唔係乜野問題。
因為d錢係我自己賺翻黎,我就有權去決定點樣使我d錢,可能咁樣係代表無知掛,
但我真係唔覺得我有必要遵守”共產黨”個一套,人地窮我就要分d財產比d人,或者要跟住人地過貧窮生活。
我一個fd講得好岩,咁多個,你救唔救得晒全部?
今日唔係有錢就要拎去做善事,因為我唔係一個聖人,只係一個普通人。
對於一個普通人黎講,我用少部分自己既錢去打機當做消遣,請代代等我可以唔使24hr對住電腦有時間去做其他係現實世界既野,我覺得真係一d問題都冇。
呢一個game叫做墨香,好多野都要真錢,買點買裝。
我係一個想用勁裝既人,我就會用錢去收裝。我係一個想自己個ac高lv既人,到我升到7x,我覺得死啦冇時間升lv,又要拍拖又要做野又要翻學,咪唯有請個代代囉。
咁樣一物換一物既方式唔通咁樣就叫做冇熱誠,要放左個ac去唔好玩/放係度牛臭?
或者你諗野唔好甘偏激甘鑽牛角尖的話會好d,因為甘樣我諗我同你溝通唔到。

最後好簡單一句,當你日日自己升到嘔血都打唔過一個請代代既人的時候,真係好冇癮。

原帖由 白癡的星星 於 2008-7-10 06:06 PM 發表

玩GAME為輕鬆  如果下下都要玩到好似返工咁  為咩呢?
野心?就係為個少少虛榮心…?
算我冒悔 我真係唔明
有錢有時間又有能力 點解唔去四川個d地方做義工呢?
online game既世界
入面係一個勁人 現實係一個 ...

好認同
本人而家都有玩Online Game--Heat Project
果隻射擊game都係要點,但一個月頂盡300蚊夠,7成技術
我吾會再玩RPG升LV game
為左果d虛擬既成就感而哂咁多錢同時間
Sorry,我吾係果d雙失,無需要勞役自己去玩一隻game

原帖由 神一樂心 於 2008-7-11 06:31 PM 發表
點玩係人人都唔同

邊隻online game唔係升lv?就算係單機RPG都係要升LV啦

好似上面個位咁講,俄羅斯方塊可能岩你多D

冇買點都可以勁,睇你點配點,但LV就一定要有咁上下

爭場同現實搵工一樣,技高者勝

現實 ...

我好贊成凌逍遙講既野
玩Online Game同現實生活,都需要時間同心力
不過每人只有24個鐘
以前我玩墨香都好顛下,一放學自閉玩到12點幾
投放係現實生活既時間不免減少
而家叫做大個左d
吾會再為虛擬既Game而浪費我既時間
自閉,燒錢為左Online Game隻人仔勁d?
而家自己都覺得幼稚...><

原帖由 Ryu46 於 2008-7-14 10:31 PM 發表

你唔使做野的?唔使賺錢的? ...

對於代練,我立場好簡單
如果經濟能力許可,請代練都係一個好方法
不過我以前係王道見吾小搵得果7,8000,一個月用成5000請代練加買符
咁就太過火了
如果你搵2,3萬,用3000蚊打機,都可以接受呀
點用錢,隨個人喜好

原帖由 京悟 於 2008-7-12 12:39 AM 發表
我相信你玩過GAMEONE既GAME之後
雲起已經算好
首先雲起有bug 有外掛都會立即維護修正
gameone?食撚屎 如果你地有玩天龍呢隻game
就會知道有咩叫王技外掛 就算你d裝好神 都係食屎
同埋佢唔會立即修正 果個掛到高 ...

王技封左咁q耐 仲拎出黎講

人地兩三日就彈張名單出黎封ac

e家吾見有lo

云起叫做得野 ?

吾好笑死人

加速吾知出左幾耐呢  計落都有年幾兩年   仲係到wo   

e家仲搞埋d咩假無招   

真係太做得野   

真係做得野唷   

原帖由 音樂狂 於 2008-7-11 05:54 PM 發表

唔知你係咪真係常有玩天龍 我無必要吹水
50贏到 70  除非你心法高過佢好多  佢只入1級石 就可能得!
北服有幾十個9xlv
天龍北服有名〔70lv 全身6級石 18m血 3m防 3m幾攻〕 對 ...

幾十個圍一個  每人一招點穴
無三不成幾  計佢三十個   每人點4秒

果到都120秒  成兩分鐘

我仲未計其他狀態技 失明 散功 傷害x2 etc

我吾知一個人俾最少三十個人圍佢4分鐘   佢一招都出吾到  就算神裝 都可以一挑最少三十

三十人計佢每招最少都扣到800  800 x 30  24000

兩三秒都打到e個數  計佢5秒出到一招   一分鐘每人打到12招   24000x 12 288000

吾死 ?_?  有數計到出黎

十週年勳章(賀詞)

原帖由 你好我好 於 2008-7-15 02:12 PM 發表

幾十個圍一個  每人一招點穴
無三不成幾  計佢三十個   每人點4秒

果到都120秒  成兩分鐘

我仲未計其他狀態技 失明 散功 傷害x2 etc

我吾知一個人俾最少三十個人圍佢4分鐘   佢一招都出吾到  就算神裝 ...

原帖由 你好我好 於 2008-7-15 02:08 PM 發表

王技封左咁q耐 仲拎出黎講

人地兩三日就彈張名單出黎封ac

e家吾見有lo

云起叫做得野 ?

吾好笑死人

加速吾知出左幾耐呢  計落都有年幾兩年   仲係到wo   

e家仲搞埋d咩假無招 face ...

原帖由 Michael37 於 2008-7-15 07:36 AM 發表

我好贊成凌逍遙講既野
玩Online Game同現實生活,都需要時間同心力
不過每人只有24個鐘
以前我玩墨香都好顛下,一放學自閉玩到12點幾
投放係現實生活既時間不免減少
而家叫做大個左d
吾會再為虛擬既Game而浪費 ...

原帖由 Michael37 於 2008-7-15 07:31 AM 發表

好認同
本人而家都有玩Online Game--Heat Project
果隻射擊game都係要點,但一個月頂盡300蚊夠,7成技術
我吾會再玩RPG升LV game
為左果d虛擬既成就感而哂咁多錢同時間
Sorry,我吾係果d雙失,無需要勞役自己去玩 ...

請善用編輯功能!!!

原帖由 無限乂浩 於 2008-7-14 04:35 PM 發表
我絕對同意你
如果比我選擇
我真係希望墨香係一隻月費遊戲
好似我咁 我之前玩天外
有時我好彩打到一隻永久不壞座騎
係會頻個到叫:我打到xxx座騎la
d fd就會咁同我講:恭喜晒你呀~
我果時真係好開心 仲回城去認 ...

首先我好多謝你既認同
我都只係指出事實同玩家既心態
事實上之前也有調查指出玩家喜歡收月費既olg比標榜終身免費既黎得多

原帖由 Ryu46 於 2008-7-14 10:31 PM 發表

你唔使做野的?唔使賺錢的? ...

首先 你係你既文章入面重複左5次偏激
加上你既言氣我真係應為好唔友善
當然 你這一種為筆戰而筆戰既情緒我致最高度既敬意
因為你已經同一個高登人無分別
另外1點 如果你指我偏激的話真的有點兒那個
係咪真係因為你未有好盡力既努力過去做一樣野呢?
我指忘記時間呢一樣野
只係好普通 好多人打機打完之後都會講左一句:「哎呀 原來已經咁夜嫁啦」
莫非你係應為我指的係:「唔理啦!打死佢罷就!時間?我唔在乎!食飯同去WC只會浪費我既時間!」?
個d我無野好講 係無藥可救既蠢才
當然 2人係有唔同既意見的時候 磨擦當然係無可避免
係你的口氣中可以睇得出你應為…啊 唔係 係肯定左我係一個:唔做野 唔識搵錢 打機廢柴 狗眼看人低 口出狂言 唔識死既靚仔
當然我承認我打機方面我唔係一個出色既人 因為我根本未試過做邊一隻GAME既十大
好老實講 我1d都唔在乎 我只係咁樣既心態既去諗
如果我升到好高lv 我既拍擋又追唔到
佢追唔到無癮 因為咁所以佢放棄 咁我玩黎為咩?
又好似玩勁舞咁 係咪真係要玩8k戀愛ING反2x連p先叫勁呢?(SORRY我個年代係咁outday= =)
我個人應為唔係囉
如果係為左練到呢個技術而日夜不眠既苦練技術
我個人應為唔係1種虐待自已既行為
可能你會話最後練成個1刻既快樂無可代替
當然 你都要有命去感受先得 玩到咁我真係唔知有無命返黎
最重要既係同一班同學一玩朋友係網吧打明星成功打曬
咁既快樂我先享受到
"乜你睇game=愛情同友情?"
我要先說明一點 網戀呢一樣野我打從心底都唔認同
就算我身邊有同學係勁舞中搵到女友
佢都坦言自已唔應為做到一生一世
之不過
OLG就係1個人同人交流既地方
如果因為為玩lv而自閉起黎既話 咁點解要玩OLG呢?
上樓位先生都講 佢玩天外 打到1隻寵返黎全ser為佢開心
你應為佢個刻既心情係比到一個自閉升lv升到10大返黎既咩?
當然唔同野未必可以比較
友情呢一樣野…係邊都可以產生
網友有時更是一種依靠
網友跟筆友一樣 只不過現在科技發達了
所以產生了新既溝通方式者
我一開始就對OLG投以反對既意見
點解你還可以口出這一種狂言呢?
我之前既回貼只係就熱誠呢一樣野指出錯誤者
而家你卻一大盤狗血咁淋過黎
話我偏激
我心情真係唔多好受 因為一開始你就針鋒相對
錢同實力係咪拉唔上關系呢?
我也認同一個人無勞工技術同無頭腦係無可能搵到錢既
之不過也好可惜 係我生活環境既周圍就係見到好多"敗家仔"
只係識用錢買ac返黎之後玩完1次就唔要
所以請原諒我如果你唔係既話
之不過 MMORPG呢一樣野係咪真係有技術可言呢?
我個人真係唔應為有
講到底 MMORPG型OLG既人物實力只不過係同你所投入既時間做掛勾
你投入得越多時間 你既虛疑人物就越厲害
技術?講到底都係看準時機按下按鍵而已
代代這一樣野 或者我講一個例子
就好似而家最近期既奧運鈔票
我係收藏家 好想買返去收藏
而我又唔想浪費太多金錢
只好自已落去排隊啦
之後見到自已係排第40幾個
都無緊要啦 係安全線上面
而另外就有d一心想買返黎抄既人
就出錢請人過黎排隊
排隊既人佢仲要帶著一班人黎插隊 搞事
令到我明明排第40變成200幾
之後買既時候就因為之後既搞事或者比一心想抄既人買曬
你應為我既心情會點呢?
當然你可能係睇唔明或者講一句:你咁蠢嫁 上網買人地抄既咪得囉
你鐘意點去講你既事
我只係想帶出真係唔公平者
當然係資本主意既社會 "公平"呢2個字真係好難出現
請代代唔係罪 之不過我只能講一句:你勝之不舞者
你說你只要日日升lv而無時間去拍拖
lv真係咁重要…?
你點享受游係你既事
我只係好簡單既問一個題者
有無野比lv更重要同比游戲重要
玩樂不是必需的
之不過人唔可以只係工作唔玩樂
相反而言也是一樣
之不過 玩樂既方法有好多種
係咪真係咁值得你投放咁多金錢落去?
卡倫 如果你話我踩佢 我真係無
我只係講你口中既熱誠比唔起一個已經對游戲開始死心既人者
你所講既每一句野都標致左我係一個咩人…
如果你話溫書 好老實講 如果你唔係覺得我係一個'唔做野 唔識搵錢 打機廢柴 狗眼看人低 口出狂言 唔識死既靚仔"
你唔會講出咁既野
"甘點解你仲上2000fun同人爭論你既觀點而唔係去溫書?"呢一句我也好簡單既用返呢一句回敬返你
"點解d有成就既人每日都係度玩樂?"因為佢地早就辛苦過 也唔係一個年輕既人有資格講出既一句說話
一個恕天恕地問:點解我唔係李嘉誠個仔?
咁同一個中年呀叔有咩分別?
點樣先係快樂 呢樣野個個唔同
錢唔係萬能 之不過無錢就萬萬不能
呢句野大家都明白
之不過 快樂其實好簡單
錢 夠用就好
點解唔搵一個自已做得快樂既工作呢?
個個既標淮唔同
一個有家庭既成年人 搵到一個公務員既工作佢已經好幸福
年輕人 唯一既憂慮就係自已既父母
天下父母有邊個唔為你憂慮嫁…
只要你搵到1分工仲表現出比到生活費佢地已經好開心…
sorry可能離左題…
之不過我係想指出 錢點用個個睇法唔同
你認為唔浪費金錢 係你自已既想法
我無權去幹預
相反而言 我仲要為代代工作者多謝你tim!
"你要幫助貧窮既人,都要有足夠既多餘錢,但我諗講就容易做就未必個個做得到囉。"
幫助既方法有好多種 如果只係比錢佢地就等於幫到佢地 呢個想法係咪膚淺左d呢?
個個都有能力幫到人 問題只係你肯唔肯去做嫁者
如果你話你個fd好岩
講真 真係好膚淺
問題唔係救到幾多個
而家你救到一個 人地臉上重視笑容呢一樣野先係重點
聖人呢一樣野個個既想法唔同 打從根本就無標淮係到
聖人 點樣先係呢?
如果你捐錢之後覺得自已係為左"好人"為左"聖人'呢2個名稱
我應為係錯囉
呢句唔係我串你:你覺得你同我溝通唔到又回貼?
買點買裝 你鐘意點用 係你既事
我只係好單純既表達出我既意見
也唔係係到征求你既同意
'咁樣一物換一物既方式唔通咁樣就叫做冇熱誠,要放左個ac去唔好玩/放係度牛臭?"
呢一句先叫偏激w 你明白嗎?
我只係想講一句
做人唔好咁極端
所有野都適中夠用就好啦

間鍾上去吹下水都唔錯~~or玩团p~~正正

原帖由 白癡的星星 於 2008-7-15 11:17 PM 發表

首先我好多謝你既認同
我都只係指出事實同玩家既心態
事實上之前也有調查指出玩家喜歡收月費既olg比標榜終身免費既黎得多

首先 你係你既文章入面重複左5次偏激
加上你既言氣我真係應為好唔友善
當然 你 ...

you 拉翻上去睇then消化晒我打既野之後先回我thx-_-
你回我既野 有好多都掉轉晒
溝通不能
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:25 AM , Processed in 0.062940 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存