2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 成長的過程(寫得好會獲得加分)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 芝加哥斯拉
go

成長的過程(寫得好會獲得加分) [複製鏈接]

on9仔(我)又泥講野既
之前我想收隻cf 恩沙基
試玩左一排  最尾無收到
之后開左acc 單字 恩(cmf) 1-10 lv我戰績係 5x win 1xx 就200 lose
好彩識左肥羊班人  由8 9 lv帶到我變正常 小小 (我本來搶波用剷既...)
之后係夜場先到次子-.-覺得佢好勁....第二日又見到佢係夜晚 個時得我2個...
我問哂佢about d cm 野...之后18lv我唔識搶獲個d 佢都有份教-.-(我領悟力低,依家都唔識18lv先知 1-17 勁= 18-29 廢....
之后同左 7ray佢地 玩         之后 比 怡係甘 屌我話我廢又唔識傳高波 比人欄到9彩 )
依家都有試下傳高  同 撞傳
直到有陣無會入 ...royal 收留左我
識左royal 班18-29   babel_,bomb,希路   我同佢地夾得幾好一齊玩幾開心.
到依家仲係一事無成-.-
.
已有 1 人評分威望 收起 理由
TigerBalm + 30

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

公測幾日,第一時間open 左個mf羅賓奴......死啦~...唔know玩mf wo
第一日玩死左
第二日玩冇野
因為我d ace goal 的team fd see到我防守得好好,so 叫我玩df..
但我think do df 好悶姐....
so 玩fw
第3日玩死左
第4日玩冇野
咁我走玩df啦
又玩得幾好wp:smilie_:):
到第5日,我決定左玩df,DF決定左比我玩:smilie_:):
我DO 左 KICKS ONLINE all df 中第一位+頭的 df
up 到25lv 係+入利物浦
係利物浦4大人傑其中一位

小弟一開頭系系朋友介紹下玩呢隻game, 之後就開左第一隻FW 奧雲仔, 其後俾費托點左轉ST, 之後系上年暑假入左利記玩4角賽, 但係最後不歡而散, 同列高巴, 恩沙基, 愁恨天等人離開左利記. 輾轉之間去左RMA, 識左大少, roy同水龍佢地, 但佢roy個陣為左去天才收點就解左會, 咁就去左M記試腳, 又好-6地入左去同小愛, 子楠同個仆街(膠花)學玩ST, 當時係最好玩同最開心既時候, 成班朋友一齊玩, 真係輸好嬴好都冇乜所謂. 冇幾耐聯賽出左, 我就同神仙, 169, 雨音薰, 史路比, 金莎, 小愛, G仔等人轉戰聯賽. 其後佢地話想將M記轉名, 就開左DreaM (而家既Q記). 慢慢, 隨住小愛去左PHANTOM玩, 我又跟埋去, 就識左而家呢班赤狗, 肥狗, 加西, 洛離, 踢頭等等既勁人, 我亦對係俾佢地sm得多, 對玩前冇乜信心, 轉左玩第2隻ac, 丫頭〞(CB). 起初玩新仔就自己玩, 系新仔場識左xsilence既另一班朋友 (神.人也, 傻童, 流星飛梳, 進等等), 成班一路sm人sm到3x lv, ...... (以下省略數百字).... 之後斷斷續續到而家了

當初接觸Kicks係烏克蘭核彈頭叫我玩既 ( 真人識既 )
由於當時封測ACC實在太多人搶 我同佢就共用同一個ACC
玩既時間都係我4佢6啦 畢竟個ACC係佢既

到公測既時候開左隻WF 升到大約21lv時又停玩左陣
跟住又想嘗試一下AMF 升到大約19lv

係一次偶然既機會下 我問到當時Ginga會長–小笠臣 代升既詳情
由@MSN開始 Game名 配點 等等 都係佢同我一齊商討後決定

----------------------------------------------------------------------------------------------

認識笠臣後 都知道多左有關隻Game既事情
到18-29lv先後入過Gucci 天才 AdIdas
其實Gucci係笠臣安排我入

天才都對我有好大影響 係入面識到五兄弟 KE 蕉 小心 等人
令到係FEZ入面都同佢地合作
其中樂真係好勁 任何位置都可以發揮得好好
其餘仲有W.Gallas 乜都痕(我覺得佢係當時最勁既18-29CB) 和少 如月久遠 斑馬 P.Mertesacker

認識完好人 就認識左一班傻仔
當中有小瘋子 P.Vieira 等人
其中小瘋子呢條大水魚買左大量ACC後放棄唔玩 等我可以有機會試玩其他位置
仲有一個傻仔(勁人)叫亞斌

跟住入左AdIdas 入面班人真係好on9 我都費事講
唔用技都SM 班有技既所謂假新
--------------------------------------------------------------------------------------------

跟住收左ZONDA 當時完全唔識玩 亂用聲東擊西 俾人話ON9 低B 白痴 垃圾 咩都有.
都好多謝第一手月 幫我用$1650(7200GC點數)收左ZONDA

跟住多得馳名中外既NANI肯借出腳xDD俾我玩
當時既我技術都算得有改善
在此真的100%多謝你

見咁多人講我又講下先
我記得我係響公測頭幾日玩的
一開始開左隻MF馬路達 玩第一場就俾人吊到上天花板
一怒之下產左隻人 之後就開左DF踢你個頭
一開始唔識加點- - 又加左防守 跑速 產同搶都有加
玩到10,11LV就俾-2捉左去玩利記四角賽-.-
不過我響利記既生涯只有短短5分鐘- -
跟住發現自己好ON9 加錯晒點- -
唯有重開隻人...
後來見到巴塞隆納 即係依加既P記響2KFUN公開招人
重話入到去有得學野 就留左言話有興趣-0-
點知呀RAY第二日ADD左我MSN-0-||
有時會同佢傾下玩DF D SKILL...
同P記D人玩左幾場 佢地話我守得幾好-___-
不過因為我太低LV 只係入左二隊
後來升到25LV就入番一隊 個陣二隊其實都散左
之後一路打街場打到依加...

我自認系由癈物慢慢變到依家
1-17lv果陣 乜都唔識 輸都唔緊要
咁就俾人sm 到上1xlv
上到去 又覺得層次好高...
果陣跟第一手2號艾耶拉洗經...
我係做俾佢地洗果班... 諗住可以吸下經 快d升lv丫嘛
跟住就經佢介紹入左第一手9筒開既 葡萄牙
入左唔夠一日... 第二日就見到A.Pirol(笠臣玩的am)
幫AC訓練青年軍... 我又傻下傻下俾佢哄下哄下 入左ac米籣
果陣 成日同傻橙 尼高 佢地夾  果陣我開始識撞射
系果度 笠臣教左我一d基本功 我就跟傻橙入左紅鑽...
認識左 前marvel 4寶 邦 波 迪 中位
佢地教我玩 我記得我18lv果陣 問邦 應該轉乜好
因為佢係第1手ckp 佢就叫我轉cf...
then我既cf生涯就開始嚕 佢教左我點樣拉角射波 點樣用中旋
我仲記得佢教我只係用馬賽轉黎扭波
系果陣 我齊都識到我老婆(幾米) 同佢一齊玩唔知點解好鬼夾
我仲記得果陣成日叫佢做米b xD" 佢既LV同我差唔多
但係水平高我實在太多  所以之後佢開左英皇
我就離開左紅鐨 入去跟佢 神仙 同 小愛學野
果陣 我先嘗試到SM人既感覺,,, 跟住佢地真係好難輸...
而我都係俾佢地提得多  我先開始有意識地走位
學完意識波 就跟住米米 番PHANTOM練技術波...
果陣2X 3X LV 對住肥華 早苗  踢頭 呢D勁後...
超辛苦...控運唔夠高 跑又跑唔嬴... 點扭都係俾佢地撞Q死 剷Q死...
但就係咁 練到今時今日識扭波避剷... 跟住系街場打得多...
好多人就唔記得我以前系點嚕

呢家就入番ac米籣
跟CF神 .朗拿度 學緊走位中...
將自己既技術再推高一步

個個都識到ging人....
我咪係最cheap果個=.=
我係公測first day....
個ac就係直江
但因為好lag......
so冇play左....
到n個月......
我冇lala 再play......
咩都5識.....
then in左RMA.....
識左RMA.ROY,RMA大少...涼風教下我etc.....
但RMA後來汁左.....
so我in左拜仁慕尼黑
識左TROYKEN...sm軒....eto....健xD....
但都仲係俾人sm~_~
then...
係kingdom識左john26 la....
到now......
in左coffee.....
識左n個kai 係(e.g. ivan果de lei...)人.......
e我都識play左....
雖然仲係rubbish
但係到好高興...de人好nice~_~
so我feel到係到好高興......
and我咩都5識到識....
果個feel係最正

原帖由 devilman 於 2008-10-14 04:29 PM 發表
個ac就係直江
到n個月......
咩都5識.....
識左RMA.ROY,R ...

wa....直江...你有無搞錯呀.......果陣你都入過黎FC跟我搵食呀= . =
你果陣已經好似得4XX勝1XXX負啦BO

sor lo~_~
仲係你忘記左ar ma~_~
個ac就係直江
到n個月......
咩都5識.....
識左RMA.ROY,RMA大少...涼風教下我etc.....
但RMA後來汁左.....
so我in左FC......
識左brabra...上面果個大哥etc~_~

e果時仲係俾人sm中~_~(4xxwins....1xxx loses lol)
so我in左拜仁慕尼黑
識左TROYKEN...sm軒....eto....健xD....
但都仲係俾人sm~_~
then...
係kingdom識左john26 la....
到now......
in左coffee.....
識左n個kai 係(e.g. ivan果de lei...)人.......
e我都識play左....
雖然仲係rubbish
但係到好高興...de人好nice~_~
so我feel到係到好高興......
and我咩都5識到識....
果個feel係最正

原帖由 devilman 於 2008-10-14 04:49 PM 發表
sor lo~_~
仲係你忘記左ar ma~_~
個ac就係直江
到n個月......
咩都5識.....
...

多謝....XD

嘩..個個都寫埋自己轉會..-.-
我之前1星期轉3次

點解個個皇馬既都無我份/.\

嘩~如果要我打哂真係好難...但盡量打la哈
我係Neal
其實隻game我由封測開始玩~當時有玩o既應該記得有主要分幾批人~第一批就係杜奧巴(st)佢地
第二批就應該係卡卡(amf)...一開始封個陣真係乜都唔識玩~仲有施斯佢地
要公測了~一開始~我就好努力咁升la~終於係全ser第二個smf(第一個應該係多鳩魚,無記錯的話)~個陣o既隊友有lw99 巴迪斯圖達 峰 佢地~
但好記得佢一出點裝o既時間~什麼也改變了~如果個陣有玩o既應該知道~單字人is 第一批點裝and 技o既人~仲有巴塞個班~個陣唔係話我地串~但以當時o既實力~我 lw99 巴迪佬 一隊~我地炒人係家常便飯~其實都係多得lw99~因為個陣佢係全ser最強防守@@而amf 出名d o既有樂 仆街仔 xx仔(兩個人黎的-_-真係唔多記得另一個)而卡卡就無玩了~其實本身仲有一個好勁o既cf~ 雲佩斯 (英文名個個~唔係villa~)當然villa同傻庭都係勁~但佢都好早無玩了~之後因為俾人屈點裝屈技~lw99同巴迪斯圖達 首先放棄~我個陣亦都一齊無玩到~到十二月左右番黎~由當年俾我地蝦o既細路仔都已經出頭了(柒ben 佢地)之後入番天才~發現樂仲有玩@@就係咁同e條pk熟左/.\令我都斷斷續續咁玩番~仲有美美佢地~之後手痕開左隻"鐵頭"黎玩~_~個陣都係紅極一時O既ST~因為全頭~門前NM唔入令人凸到飛起~哈~個陣係ADIDAS 亦都搵番FAYE佢地~其實好早已識FAYE~但原來仲有玩~個陣真係幾開心~哈~
到而家多數都係玩同春買番黎O既P馬-_-講真就算錯點我都覺得OK抵~500有找~而家重點埋~放番出去都一定係度個價~但始終打後我覺得自己唔太岩~我係一個比較壓前O既人~SO要我打最後=玩自己~希望俾我害過O既唔好凸我~哈~

回復 51# §~對唔起~§ 的帖子

ivan你係RMA叫咩?.?

原帖由 devilman 於 2008-10-14 05:58 PM 發表
ivan你係RMA叫咩?.?

ivan

好yeah!_!
我5識bo~_~

其實...我真係冇乜點成長過- -
到而家仲系一位小朋友
話說上年暑假我阿哥(古XXFANS)  <<膠名 吾想講
佢介紹我玩啦...當時仲記得禁o左好多次名先禁到呢個名
半個月後...(12lv)..記得有條粉腸叫費蘭度托利斯
吾知咩原因就入左去..最深刻果陣新仔入利記場俾人踢左出去
最後俾av文感化左....之後四角賽..跟住尻射里奧哥
Andthen俾D組收左皮。
18lv 喇...硬膠的我係利記頻問點解無技 xDD

半個月後,見到好多個洗經場(好後悔而家=[ )
識左kubo..2號艾耶拉..19號美斯仔一等人...
可能我份人比較感性,好記得果陣點樣系msn同費托講離會...
之後好偷快咁過左幾個月~~~~~

2007月11月16日   星期X     陰/晴/雨
放左學,衝返屋企打kicks -3-
打帳號喇..(load快d喇 尸口中月)
點解入吾到去既 -v- 冇維護bo...
之後果幾日心情真係平伏吾到..
幾日後見到cy系交易版賣我個ac
詳見交易版最後果幾版...佢話900點賣俾我
識我既都知我冇錢周轉 /_\

呢段日子(12月~7月)...有d吾知打kicks為乜
12月~1月...利記由果個辦事不力既會長重開..
幾位老臣子返埋一齊...開左個人妖新仔(嘔心)
(4-7月)開左兩隻mf--Y.Torue/不可思議
Y.Torue系錯名既!!!!苦笑中
玩到13lv..吾知咩原因開左隻不可思議
見到成班人系低lv好努力咁同新手玩
就識左佢地(15.Vidic/7ray.....)
我最後升到14/15lv佢地已經遠離我 =[  (lv問題)
所以到而家隻野依然系17lv...

你地而家吾會再係kicks見到我

咁多人打出黎...我又打下先!!haha...
封測個陣我都有玩嫁啦...個陣只係諗住試下玩...玩玩下..玩到公測..個陣我都吾記得有d咩人了!!
到左公測的時候..吾知比邊個神棍教我加耐力玩到1xLv...玩玩下,因為技同物品要用2樣都要用點買..所以放棄左kicks個幾月...之後我又想玩,決定再玩番,個陣仲味知自己錯點,玩到16,17Lv認識區防..當時同佢玩..幾岩咀型..之後區防叫我重開人(加番正點)...個陣就出現東ToUcH(未來的DM啦),之後玩玩下..見公頻d人話咩利物浦有四角賽,我貪玩決定左去玩,個陣我仲係一個MF d人已經好多轉曬職,之後就同費托第一組,當時費托有比機會我踢(個陣踢,有小小緊張,怕類事嗎haha),之後玩下玩下又無得玩,因為無得玩,同埋想挑戰下更高層次,決定左去其他球會試腳,--66咁..入左巴賽(Phantom)..認識左好多人..改變左我技術,係Phantom某一段時間係非常之開心,當時日日放學都番屋企打機,同阿B(AM),加西(dm),列高巴(st),洛離(smf),仲有當年仲係df既(踢頭),仲有阿ben,日日番到屋企都開ts傾計玩Kicks,係個段時間,我同時成為左第3位做DM既中埸亦都係第3位升到30Lv既DM xD^^(當時亦有好多高手,例如我最記得既前鋒:Zonda(WF)後衛既:Pique,佢地玩得出入化,zonda一比佢掂波,就開始驚,因為又到佢既Show time!!..Pique D防守能力,無論 封位 檔波 攔截 都佳準..只係差鏟 就完美)
玩玩下..因為一D經濟問題..賣左ac...
之後就重玩..邊渡友次子(CMF)就咁出左世啦...個陣都係係Phantom過日子...不過已經無之前咁好玩..因為有其他online吸引左一d玩家!!之後我就同班馬去左烏合之眾到玩..
玩落發覺原來自己完全吾掂!!經常比Pussy吊and比Pique話..Nipple就不斷教我玩cmf..
之後我就開始進步(因為經常係壓力底下同佢地玩,係烏合之眾認識左Nipple2兄弟Pique3兄弟Zonda,吉村高遠,[墨]卡菲呢d重心人物),之後玩玩下,因為要應付中五會考...之後賣埋ac無玩..至到依家..我都係問【踢你個頭(CB)】借黎玩..haha...直到依家入左水晶宮..認識埋水晶4寶..
踢頭好好人...借Cmf比我玩..又吾改密碼..佢連我真人都未見過...我仲要知個刪角色既pw嫁!!佢都行借..thx踢你個頭兄!!

----------------------------呢個就係我係Kicks的起[成]轉合...-----------------------------

原帖由 little|政 於 2008-10-14 07:43 PM 發表
咁多人打出黎...我又打下先!!haha...
封測個陣我都有玩嫁啦...個陣只係諗住試下玩...玩玩下..玩到公測..個陣我都吾記得有d咩人了!!
到左公測的時候..吾知比邊個神棍教我加耐力玩到1xLv...玩玩下,因為技同物品要用2 ...

次子S9M

我一開波就俾人sm 夠....

原帖由 devilman 於 2008-10-14 06:24 PM 發表
好yeah!_!
我5識bo~_~

你果陣叫咩名-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:08 AM , Processed in 0.040702 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存