2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 成長的過程(寫得好會獲得加分)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 芝加哥斯拉
go

成長的過程(寫得好會獲得加分) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

其實av文個名點黎-,-
唔好答我佢睇得av多

所有有分享過同埋有心機既會員都已獲得加分

笑傲無雙

原帖由 ahim 於 2008-10-20 09:45 PM 發表
其實av文個名點黎-,-
唔好答我佢睇得av多

問費托 當時我係利記4大長老之一 我地首領赐衣個名比我

有分加, 我都打下我既成長經歷先(唔好嫌我篇文章長, 同埋我都係想呃下分姐XD)

我第1 次接觸kicks, 應該係10個月前(大概喇, 實際唔記得)
我上網果陣, 見到一隻足球online game, 加上我又係踢開足球, 所以就去開左個ac
我第1個ac 係叫  祖斯迪 ( 應該冇咩人會識), 現實中, 我打既位置係翼鋒, 所以就決定玩FW, 18LV 後轉WF,
當時玩訓練學左1 D 基本技術, 好快就玩上手, 由1lv 玩到 1x lv, 成績真係一般,
之後見到里奧哥開左曼聯(第1間, 唔好認錯其他), 就膽粗粗入左去試腳,
當時既我, 面對住依家既好朋友(KAN, -2, 7電, AV 文 等等等等, 好多, 打唔晒)
試腳個場, 唔洗講, 當然係最低分果個, 不過當時有大佬KAN 力勸里奧哥比我入會, 最後就入左喇.
之後好多謝教頭7電, 教左我好多射門技術, 我既射門技術先可以有進步,
我係曼聯既日子就由1X LV 去到31LV 了, 當時隻人既加點真係亂黎(加跑, 加耐, 加速, 加射, 加運, 咩都齊, 依家諗番, 真係成個傻仔)

之後轉會去左西記磨練技術, 識到米膠, ben, 健, vd, sm, june2joe, A.Johnson 等等等等
可能我真係太廢, 到左31lv, 技術都係冇咩進步, 加上錯點原因, 所以就決定賣左祖斯迪

之後見到vd 幫人賣33LV(or 32lv) CM ItAcHi, 玩左2星期左右, 原來自己唔適合玩CM,
所以就同春 換左隻 CF  Villa, 開始玩CF 既生涯, 不過BEN 實在太強勁, 我點都學唔上,
之後冇玩KICKS 1個月左右, 因為KICKS 太好玩, 其他GAME 冇得比, 所以就玩番,
跟住又轉會去到Gucci, 識到66, 99 , 瑪, 等等等等, 玩左一段時間, 之後發覺荷包乾硬化, 就賣左隻Villa 套現, 又冇玩kicks 2星期,

跟住又玩番kicks, 收左隻43lv(OR 42LV) WF 〝傅穎〞, 去左花仔既Q 記, 認識到花仔, 子楠, ho仔, 如月, 窮友等等等等,
因為我既技術有限, 所以成日比人睇唔起, 成日比人鏟, 比人搶, 比人撞低, 不過我唔會放棄.

最後, kicks 比左我好多快樂既回憶, 認識到一班好朋友, (我唔記得幾時識ivan, 仲有將仔, 翔仔(迷之聲:係FC 度認識架))
遇過唔少勁人, 笠臣, ZONDA(健威), SKY, 踢頭, 7U, 7玉, 早苗, 肥華, 赤龍 等等等等, 太多太多了.

我既經歷都差唔多係咁, 我會繼續努力, 唔會再令別人失望

記得初次見哩隻game係fd屋企 一睇之下覺得好正就開始試玩
第一隻人好似係玩fw(名都唔記得左)玩到4lv發現到唔岩玩之後就開左第二隻人puyol(sw)
之後有一晚見到有間房名係 曼聯試腳收人 我果陣6lv df走入去-.-見到隻2x lv既st(artszkan)當然覺得佢屈機-.-....
試完踢就入左曼聯........
       係曼聯果陣比人恰 好記得升到11 lv-.-有班人(好多都係2x lv)話要踢我出會(原因:同dream友賽守唔住當時28lv既花仔&子楠)
幸得我大佬tszkan獨力留我 重教我打後..雖然學完都重係曼聯做後備..但下定決心做一個出名既後衛...於是成日自己一個人開間房練波...
到p仔轉sw之後發覺原來自己頭10點加左近射-.-結果就開左隻mf玩..係曼聯青訓度教下d新仔踢波 之後發現自己唔識中射-.-..開隻df(說穿形紙)
上到20lv..之後同kan開fc..係fc識左好多人(.........係fc識我既人自己知啦) 然後再挑戰fw唔成功-.-隻fw入左gucci一排......
      冇幾耐因某d事放棄左kick數個月...
      返到黎...我發現好多人都上左30lv..自己淨係得隻23lv既錯點p仔-.-決意開mf(如月久遠)玩 果陣fc岩岩同dream合併
我隻如月入左紅鑽..識左4寶 robson 仙水等等(真係太多..唔數)一直玩到18lv 由於cm實在太多所以轉左dm-.-
     由於應承左kan&花仔18lv要返dream..就離開左紅鑽..18~23lv都有紅鑽4寶陪升但之後去左玩eco定唔知乜鬼 返到黎
佢地又係升哂30lv-.- 我自己又係得23lv.....所以決定升自己第一隻既30lv ac.....
     18~29lv真係捱得好慘 隻dm又+跑 搶又唔得 射又唔得 真係可以用3個字on99黎形容 本身諗住放棄...但有幾個人鼓勵
(第一手東tough 踢頭..唔知佢地記唔記得-.-) 26lv果陣robson開騎士...我過左去 識左班騎士友(和仔 馬仔 石仔 傑佬 chun 7電
karl hide j辛 小吉 鋼牆等等等等...) 29lv果陣dream改名為quartet 我就返左去 唔再玩18~29場-.- 上30~55場升上30lv
     30lv之後同q記 紅鑽既人更熟..約埋出黎見面 而家識埋AC米蘭既人.重有踢頭 加西 神仙 169 SKY 7玉,我生日前一日成班一齊出黎
踢波食飯識埋亞樂 米膠 AV文等人..... 這就是我的成長歷程(當中人物排名不分先後同埋向冇打落去既講聲SORRY~.~)

原帖由 如月久遠 於 2008-10-21 05:11 PM 發表
記得初次見哩隻game係fd屋企 一睇之下覺得好正就開始試玩
第一隻人好似係玩fw(名都唔記得左)玩到4lv發現到唔岩玩之後就開左第二隻人puyol(sw)
之後有一晚見到有間房名係 曼聯試腳收人 我果陣6lv df走入去-.-見到隻 ...

我同大佬KAN既出場次數真係多

原帖由 joelmh1010 於 2008-10-21 04:49 PM 發表
有分加, 我都打下我既成長經歷先(唔好嫌我篇文章長, 同埋我都係想呃下分姐XD)

我第1 次接觸kicks, 應該係10個月前(大概喇, 實際唔記得)
我上網果陣, 見到一隻足球online game, 加上我又係踢開足球, 所以就去開左 ...

你一換villa就識我

原帖由 如月久遠 於 2008-10-21 05:11 PM 發表
之後有一晚見到有間房名係 曼聯試腳收人 我果陣6lv df走入去-.-見到隻 ...

我鼓勵過你-0-?
真係唔係好記得...
不過好感動地你咁都記得

原帖由 kuroro10189 於 2008-10-21 05:28 PM 發表

我鼓勵過你-0-?
真係唔係好記得...
不過好感動地你咁都記得

腦殘

記得玩kicks既原因係仙水(第一手)叫我玩...果時kicks都未出...之後封測玩過一陣...公測果時開左隻風祭.將...玩到4lv之後就放棄左...過左幾個月後...仙水又再叫我玩返...我就去玩...但當時比細魔,星月真由,小瑪,仙水幸,4條友係1~17sm...之後見到fc收人...就走入去試下...當時我見到我最僧人扮女人(kan)我就同佢講我想入會...之後星月真由就走入黎講左幾句野...我就入左fc...係fc到我識左好多人(-2,kan,星星,p仔,翔仔,杰,艾加,玲,7信...)之後係17lv上18lv果時識到笠臣....幾經辛苦下我18lv...聽kan點左去轉cf...升到23lv左右就去左開df玩...隻人就轉左cb...但玩到21lv又放棄...去左開小柚...18lv轉左wf...玩到2x經玲下識到7玉..之後上到30lv就入左水晶...入到水晶hing教我用旋風...之後又去左開隻fw玩...同小瑪,p仔...sm新手...又同p仔經笠臣手入左紅鑽...之後又停左一排...但又返左黎玩...升返wf...31lv果陣fc同dream合左會我轉會過黎...繼續跟隨kan大哥...係drean識到(花仔,7友,子楠,小楚...)又再一次短暫停玩=.=...暑假就好努力咁升lv...直到現左

但現左都係玩到wf玩到on99咁...冇咩成長到...咩都唔識...成日9扭9傳9射...請大家多多包涵

sm新手你都up~_~
估5到你仲remember我=.=
happy^^

岩岩玩戈陣開左個mf ..
之後識左第1手的 鐵衛艾天托同高洛仙尼 ..佢2個教我玩之後2個都吾玩-0-
跟住自己玩 識左小笠臣 小笠臣帶左我入西維爾同阿仙奴~~
因為冇人同我玩的關系 跟住我就自己走左會 -_-~
跟住傻下傻下認識左黑暗 ..叫左我去利物浦 ..個會成日鬧交~~所以離開左佢地
不久又識了星月nami 叫左我去咩御林軍 -0-~ 之後合左會變左DREAM ~~
識左子楠 花仔 奧運仔 好好人 ..不過呢 同D人吾識溝通 所以自己開左個會 ..
開左GUCCI 剛剛開個陣識左 鬼妹 橙B RAUL 藍天 遙 小綠 Ramoss mandy 小瑪 阿古路 風魔
後其又識到 月悅 千堂 米膠 沙希 賓沙夏 芡汁 祖.高爾 個個都好好人 好會員~~
雖然有d成日xxx le lo XX 但係我都知佢都好好架~~
跟住冇玩一排 ..玩番就識左小愛 ~~佢超好人
之後一路同佢玩~~分別入左Royal 西維爾同QQ
轉眼間識左好多人 神仙 SKyKiLl 幾米 KAN 踢頭 小柚 等等 ~~ 到而家~~  
其實最開心係開左GUCCI ~~呢個會係我玩KICK最開心既時間 ~~
打小左個D朋友吾好怪我可能一時吾記得=0=~~

我一開始玩e隻game
唔係因為game書同fd介紹
係因為我fd話e隻game d畫面差
我就睇下 可能因為我本身鐘意踢波
所以唔係太覺畫面差有影響
之後我就玩mf喇
因為頭29點加哂中射 所以我就轉左am喇-.-
18之後 冇技 好難玩 成日比人sm(果d叫花仔既生物
同死生玩得多就開始學野喇
但係pc廢 所以玩得都係廢 成日比人吊
18吊到上30 好彩有人唔吊我
就係大佬kan同-2佢地成班人
一路玩一路笑 唔經唔覺就40lv......
我會玩落去 不停改進
大家可以多d吊我  當我錯既時侯
冇人吊就冇得改冇得進步ka喇!

十週年勳章(賀詞)

屌-,-咁似交友版既...個邊加七十-[]-

點解個個都會話我SM嫁/_\

有1日-.-我朋友叫我玩+_+
以前玩到好柒-.-..唔想say A_A
........
and then another friend call me to open a ac do dm-.-
first me o了-.- 因為好多人say dm好j難玩+_+
難玩=me想玩+_+
now.....me is 27lv dm-.-
i 希望可以快d 30+___+

原帖由 HEY`:D 於 2008-10-21 06:24 PM 發表
岩岩玩戈陣開左個mf ..
之後識左第1手的 鐵衛艾天托同高洛仙尼 ..佢2個教我玩之後2個都吾玩-0-
跟住自己玩 識左小笠臣 小笠臣帶左我入西維爾同阿仙奴~~
因為冇人同我玩的關系 跟住我就自己走左會 -_-~
跟住傻下傻 ...

懷念gucci 4cb
多謝99帶我出身

原帖由 13299260 於 2008-10-13 05:33 PM 發表

你唔係第一班老手你行開啦10歲神童
第一間曼聯邊個開你都未撚知
收皮啦

里奧?             

原帖由 andrewchm 於 2008-10-21 01:31 PM 發表

問費托 當時我係利記4大長老之一 我地首領赐衣個名比我

AV文係利記4大長老之一 :smilie_:): ?

我,7,費托 ,咩龍係利記4大才子WO

wow-.-

如月以前系紅鐨有份sm我吊鳩我/_\
諗番起你地成日問候我真係想喊>口<
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:22 PM , Processed in 0.046718 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存