2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ngai
go

醫者配點及技能 專區 [複製鏈接]

笑傲無雙

個人+法特別一點= =重點係4智/1.5精神/1.5體力/1能量
因為e者有極強既副助技+30智慧/精神/能量,加於己身再用毒技100lv的,可以於打怪時發揮不錯的攻擊力,e術不用多50級就足夠,加上是地醫的話,防也不失色^^,如果英夠強,可以自己一個過橋^^
本人25 lv法攻都10x(100毒有58法攻)

我想問下你地個學技師係邊度架,係咪係涿郡亦館到見到佢架(即係巴豆妖上面間屋)佢會唔會無啦啦走左去第2度架,我15lv之後見佢唔到=.=

原帖由 ken89631139 於 2008-10-24 09:00 AM 發表
我想問下你地個學技師係邊度架,係咪係涿郡亦館到見到佢架(即係巴豆妖上面間屋)佢會唔會無啦啦走左去第2度架,我15lv之後見佢唔到=.=

醫者嗎? 醫者去藥鋪
巴豆上面是豪傑~

個人因為電腦夠力三開
隻醫師用黎做輔助
地醫4能4智2體
一黎地醫 + 體,血防同豪傑差唔多,至少唔會快死
+能量既原因係醫師需要既,應該係大量既sp
輔助型醫師唔需要太多血,唔需要太高攻
只要有sp,識補血,狂出技,就已經夠升lv
+智純粹因為三開期間要搵人做軍師(另外2隻係豪傑猛將)
另外+智提高返出手速度 同魔攻
基本上佢做軍師,每2個回合出一次施毒,sp可以用不盡了
4智既施毒…同豪傑普攻一下多少少咁
但係出手都夠快黎合擊
隊入面任何人 / 武將無血就補血優先
練到以家20lv都無咩問題好好用
(有時解任都靠佢補npc血)
其實醫師最好係用黎做豪 / 猛第二隻既雙開
豪 / 猛只要開住魯班可以唔駛理佢地
控就控隻醫師,就升對隻豪 / 猛 同隻醫師都好好升

其實我唔知+精神有咩用
感覺上只係+防高?…

其實EC
我覺得只係加能,體已經夠,因為你組升,合到敏就OK

而加HP技又唔會因加智而加多D HP

所以只要有隻夠力既寵OR組隊升

加體,加能係唔錯

忍影世界

加體能有好寵係唔夠的xDD~
      一定要有PARTNER..唔係唔可以1RD 1隻
             目前2鬼謀帶自己隻體.能.精風醫中..12LV就42攻速

江南地醫全輔助形可以點加=.=?
我諗加能就唔少得啦
咁應該加體,敏,定係精呢=.=?

原帖由 乂小羅=]] 於 2008-10-26 02:31 AM 發表
其實EC
我覺得只係加能,體已經夠,因為你組升,合到敏就OK

而加HP技又唔會因加智而加多D HP

所以只要有隻夠力既寵OR組隊升

加體,加能係唔錯

能量一定要的
體力嘛…其實佢自己本身就識補血
預其體力過多,係就係打不死,不過唔駛補血好似無咩作為
倒不如加下力,加下智,叫做打得痛少少咁解

原帖由 古利斯 於 2008-10-25 07:58 AM 發表
個人因為電腦夠力三開
隻醫師用黎做輔助
地醫4能4智2體
一黎地醫 + 體,血防同豪傑差唔多,至少唔會快死
+能量既原因係醫師需要既,應該係大量既sp
輔助型醫師唔需要太多血,唔需要太高攻
只要有sp,識補血,狂出技, ...

即係升lv就:2能->2智->1體1能->1能1智->1智1體->2能
咁樣重覆?

雙開~~地e+++風豪(幫升).

地e:主體(耐打)  副能(不用説吧xd~)

但出手都幾難挾擊~~

忍影世界

原帖由 古利斯 於 2008-10-26 05:17 PM 發表

能量一定要的
體力嘛…其實佢自己本身就識補血
預其體力過多,係就係打不死,不過唔駛補血好似無咩作為
倒不如加下力,加下智,叫做打得痛少少咁解

醫既防比預期中仲要低的...唔耐打
      而且好似要用一大半血復回!?...佢係甘寫..未清楚
              另外唔洗補血果陣你大把野做...放輔技
而且毒技有機率中到特效...醫者傷本來就低...果少少無咩用
         落命-50好過...打唔中係好無癮的.____.

原帖由 *風之子~諾€ 於 2008-10-26 05:29 PM 發表

即係升lv就:2能->2智->1體1能->1能1智->1智1體->2能
咁樣重覆?

以5個lv為一個單元

lv5 = 10pt = 0 2 0 4 4 0

0 2 0 0 0 0
0 0 0 1 1 0
0 0 0 1 1 0
0 0 0 1 1 0
0 0 0 1 1 0

一個單元中,第一個lv + 2體
之後4個lv + 1智 + 能

原帖由 無名指 於 2008-10-27 12:32 AM 發表

醫既防比預期中仲要低的...唔耐打
      而且好似要用一大半血復回!?...佢係甘寫..未清楚
              另外唔洗補血果陣你大把野做...放輔技
而且毒技有機率中到特效...醫者傷本來就低...果少少無咩用
  ...

我最近聽聞+智既醫師去到後期有魔法大技時
攻擊力可以比鬼謀更屈機,唔知係唔係真

輔助技智力唔會有加成,即使有無加智都係咁放的
未能成為選擇體力同智力既因素
體力同智力間的取捨,睇個人喜好吧
大概其實2邊都無問題,一邊有魔法攻擊傷害輸出 + 出手速度
一邊有高防高血既耐打能力
按喜好自行取捨就好
不過+智可以係小隊上有1個軍師人選選擇 + 用魯班盒掛出技就已經係一個唔錯既幫手
係我三開既小隊入面配合到我自己咁解
我另外兩隻係豪 / 猛既關係, 2隻既防血都足夠了
我既小隊入面唔駛太講求第三隻都高防高血所以
但係如果三人小隊入面有鬼謀存在,醫者係全體能就反而更合適吧

忍影世界

原帖由 古利斯 於 2008-10-27 08:11 AM 發表

我最近聽聞+智既醫師去到後期有魔法大技時
攻擊力可以比鬼謀更屈機,唔知係唔係真

輔助技智力唔會有加成,即使有無加智都係咁放的
未能成為選擇體力同智力既因素
體力同智力間的取捨,睇個人喜好吧
大概其實2邊 ...

個傳聞邊度黎...?!
鬼謀全體技如果無錯的話..應該係以技所需既掌握而加成...地水掌100加成土石流
基傷已經35...醫者大技基傷29...雙手武而言謀醫+智係一樣...?!
鬼"35+掌握100+雙武=?
醫"29+雙武=?
但事實我唔知...不過我想聽左你講下個傳聞內容先...我仲苦緊練咩好

點法各有秋千...只供考參...自己延伸出去....唔o岩來個主敏精..副體能...最快是你

笑傲無雙

我都應為依個game好多出路,唔會戈戈都學同一樣野,同樣既攻防
我覺得醫者一定要多hp,sp同有一定既防囉
未醫人自己就瓜左或做左人地既負累就唔好
只係你想做半攻半輔助定真正既醫生@@
所以軍團入面既+hp同sp要點滿,
百姓技既+hp同sp要點滿,
職技既+hp同sp要點滿。
如果係地醫可以唔點加防
其他既不妨加少少體質^^

我.....我..江南火+力   敏sp--"

忍影世界

有個攻醫喔xDD..
  只可以話攻醫傷唔高..
      另外技既附效都唔吸引..
你係為左招三絕而去簡的嗎?

有無人可以 講解下~~~醫者既技能應該升d 咩?....
咩技用得多d=.=......thx

我現家係主智副體..
玩左醫之後發覺比想像中更易死
向緊輔助既向方去緊

想問下大家用下毒定係飛針多?!邊樣用黎升好d?

原帖由 晴天* 於 2008-10-27 10:50 PM 發表
我現家係主智副體..
玩左醫之後發覺比想像中更易死
向緊輔助既向方去緊

想問下大家用下毒定係飛針多?!邊樣用黎升好d?

你加智就玩毒

因為飛針既攻擊力係以力量加乘

SO見議你玩毒
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 08:15 PM , Processed in 0.035013 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存