2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ngai
go

醫者配點及技能 專區

忍影世界

一直以來都是用毒...=]
     因為毒傷d..另一原因係毒既特效優d
           醫盡量唔好單練...去到後期會有點難秒

雖然剛開果陣我1丁友都升左上17lv..帶住隻張闓落技秒怪A_A

原帖由 無名指 於 2008-10-27 12:34 PM 發表

個傳聞邊度黎...?!
鬼謀全體技如果無錯的話..應該係以技所需既掌握而加成...地水掌100加成土石流
基傷已經35...醫者大技基傷29...雙手武而言謀醫+智係一樣...?!
鬼"35+掌握100+雙武=?
醫"29+雙武=?
但事實 ...

係無意間係巴哈唔知邊度見到
佢既論點係醫者既魔法大技既附加效果 + 傷害
夾埋一齊黎對比下,可能會比鬼謀更恐怖
鬼謀既傷害係數字上可能幾好
但係講到附加效果,醫者4屬性大技同前置技都的確有唔錯既附果
的確分分鐘可以玩殘人
不過無實際資料,我都係聽返黎咁解

笑傲無雙

回復 41# 無名指 的帖子

你唔好講到醫者咁屎la= =
我係主智既醫,我一個人無用武將,單拖都升到32=_="(差一丁點就一招秒泰山怪,升多一級可以秒到,仲有醫者有招3回合自勳+hp(55 lv每回合64hp)
日後醫者一定人見人愛,副本必愛既職業黎^^,個人應為36lv時去捉簡雍後,短期內pvp80%會win@@(佢招遊說好屈機=_=)但佢好低防,so醫者用有好大幫助@@"
由於自己江南地醫,+hp,sp技都就爆,so死亡率超低@@

另一條路就係力能醫,加血技同針技要升,3x lv 有招可封對手任何技既招,由於係+力,所以用針技,三絕針可攻擊3位對手,是隊伍中既靈魂^^(ps隊伍中唔做得軍c)

忍影世界

42#...毒既大技輔屬命中率低..要點過先知
             謀既大技都有附屬..土石流20%令人不能動...?!
             但呢d係長遠既事黎...有排先有得論

43#...甘係我失誤了XDDDD...無寵都升到32我真係好佩服...升左幾耐?!
         你招技秒人技邊招?!...幾lv?!,,,用佢黎單拖秒上去?!
          醫師令人關注既補技係202...64*3..仲要每rd得64...呢個例子唔顯眼
         有202果陣醫者比較受歡迎...另外多數會比人叫放輔技..爆力..爆智,,爆防之類
             你講既封技係邊招,...?!不過以我睇佢邊招d命中開頭都好差...點上去如何唔知
             三絕打平排..但1lv得14傷..,,,好無用我唔知...未點過...我隻醫最多上過23-.-

我主体副能地醫師
都係雙手夾住隻水鬼謀升, 單練慢到爆炸....

不過隻地醫高血高SP, 防又OK, 的確難死=.= 係打唔到怪者=.=

有無人可以PO 下 點技既路向 , 好迷

原帖由 samro 於 2008-10-28 08:45 PM 發表
我主体副能地醫師
都係雙手夾住隻水鬼謀升, 單練慢到爆炸....

不過隻地醫高血高SP, 防又OK, 的確難死=.= 係打唔到怪者=.=

有無人可以PO 下 點技既路向 , 好迷

你選擇左做純副助..學+hp+防+攻 雖然要用好多武點.但打團打任的確一流

笑傲無雙

原帖由 無名指 於 2008-10-28 02:10 PM 發表
42#...毒既大技輔屬命中率低..要點過先知
             謀既大技都有附屬..土石流20%令人不能動...?!
             但呢d係長遠既事黎...有排先有得論

我都係個人見解姐~無錯,醫者無可能成為高攻者,但係日後d技應該可以屈死人~and比猛將更有不死既可能

43#...甘係我失誤了XDDDD...無寵都升到32我真係好佩服...升 ...

其實我只係覺得36 lv前升d無咩用既寵會拖慢自己升lv~之後d簡雍,橋玄才是王道^^

笑傲無雙

我想問問大家對醫者既前途點see=_=""
因為醫者係好少人升,多數係分身黎幫主acc....
有無人see好e份工= =?

忍影世界

47#48#一齊回啦我xD
醫者玩輔技同技能附屬會唔差..以輔助技同特殊技黎講緊次於謀
主要都係"睇落"命中率唔太高..我練緊隻地醫...遲d再結論

練寵最主要其實係為左擋血同埋隨機多1隻怪...我以前雙開2隻寵都係放係度防
後來隻寵低攻速拖慢出手比怪慢打..所以先變番2人打..但都係升寵到15..因為解任要

醫者既未來主要在於輔技行業...攻擊無咩指望,,,始終無謀既雙掌握..屬性針對同埋屬性加成
我練既地醫主點精(輔+補+附屬)...可能會點埋敏...體.能點到最少20...頭好升上30算...
蝕骨有機-5體...悲雨-50命...升100唔知加到幾多同幾多%...希望你有資料提供
動體+閃%...妙手回最低202...6圍增長3回合...醫者基本上不強但係隊中必備

所以...我覺得醫係有希望的

笑傲無雙

回復 49# 無名指 的帖子

你係咩sever玩??
好想認識你,得閒可以討論下^^

忍影世界

原本今日去左火鳳...1謀1醫升到17lv卡了..唔夠力
  始終都係要"2謀配1醫"先好練...目前煩緊...呵

考慮緊番唔番港服....xD
交流可以add我msn   
thisforricky@hotmail.com
歡迎指教

笑傲無雙

極失望,我隻醫者終於不可單鍊了(沒英雄),開始要找一隻升高起手的英雄了
再者醫者除了血多sp多+下技之外就沒用了,新州的怪要先出+10精神,再補2招先可殺死~
日後更沒有高攻技用,真係一隻靠英雄既職業= =

個人認為最好配上猛將(ps用少一點sp)

猛將高防;
豪高起手;
鬼謀高攻;
醫者靠裝。

原帖由 無名指 於 2008-10-29 02:31 PM 發表
47#48#一齊回啦我xD
醫者玩輔技同技能附屬會唔差..以輔助技同特殊技黎講緊次於謀
主要都係"睇落"命中率唔太高..我練緊隻地醫...遲d再結論

練寵最主要其實係為左擋血同埋隨機多1隻怪...我以前雙開2隻寵都係 ...

蝕骨我而家18級都係得8%~~

我而家31lv ec

十週年勳章(賀詞)

我係水醫....我乜都唔知點配
我唔知咩屬有咩關係
連人同技都唔知點配

我想問下,風醫加主智 副精同體 好唔好?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我想玩輔助型既水醫師!!

首先,,,,我想水系特技應該對後期打王同pk都好勁,,,水系特技係-50%命中...後期個個都會高命,攻,〝閃〞..所以比人扣左50%係唔少野
        ,,,,而我既玩法係30體(最多50)之後以主能副敏,,,,,因為我諗佢d血可以用技黎搭求同高敏d可以同人合易升好多..而能就唔駛多講
        ,,,,至於出生就係江南....高防d冇咁易比人秒
        ,,,,寵就一開始猛將...低敏d易合(如張闓),,,我諗加到30~50體時都40lv左右..就用豪傑....因為高敏
         我諗大至上係咁多,,我玩左唔係好耐,,,,,希望大家可以比d意見我,,有所改進

我想問歸元還神點用  我點用都miss..

笑傲無雙

招30 lv以上醫者準備開團!!
為醫者e個職業殺出一條血路@o@//
夠人即開(10個醫者)
(偃月ser)

忍影世界

原帖由 angelkeung 於 2008-11-3 07:46 PM 發表
招30 lv以上醫者準備開團!!
為醫者e個職業殺出一條血路@o@//
夠人即開(10個醫者)
(偃月ser)

開寶芝林甘神奇~??

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我先得18lv,,,,,,要等我呀><
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:24 AM , Processed in 0.031653 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存