2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 私人遊戲伺服器聊天區 不如討論下攻擊私服既人
go

[台灣] 不如討論下攻擊私服既人 [複製鏈接]

攻擊私服者
得閒冇野做?
妒忌?

咁多時間不如整好自己個私服咪仲好
真係好討厭d人囉

全因為中國的人的偉大傑作DDOS
攻擊者不需要技術,不需要智慧
只需要大量寬頻就可以

DDOS阻斷服務攻擊
--------------------------------------------------------------------------------
程式判斷特徵:
DDoS會持續送出大量封包,符合下面的判斷規則。並且流量符合十分鐘,外部主機:flow>100,內部主機:flow>100,即判斷為ddos攻擊。
--------------------------------------------------------------------------------
判斷原理:
判斷規則一:目的地port:445,協定:TCP,封包數:2,封包大小:96;
判斷規則二:目的地port:445,協定:TCP,封包數:1,封包大小:48;
判斷規則三:協定:TCP,封包數:2 ,封包大小:96;
判斷規則四:目的地port:1434,協定:UDP,封包數:1,封包大小:404。

什麼是DDoS
Dos是一對一的網路攻擊方式,攻擊者藉由不當方式佔用系統分享資源(CPU、網路、硬碟…),達到干擾正常系統運作的進行。不同於一般網路入侵,DoS 不一定需要取得系統使用的權力,即可達到目的。最常見的DoS方式即是透過所謂的訊息洪泛(Message Flood),向攻擊對象送出大量且無意義的網路訊息,不管被攻擊對象是否回應,都會因頻寬的被佔用,而導致不正常運作。
DDoS算是DoS的一種,只是攻擊的模式並非一對一,而是以多對一的方式,同時對一個攻擊目標發動攻擊,而這些發動攻擊的點,通常是已遭受入侵而不自知的電腦系統。由於這種攻擊方式多數係以遙控方式,利用替死鬼行兇,因此不僅難以防範,追查更是不易。更遭的是,這些被用來發動攻擊的程式不僅可在網站中取得,且設計上即使不是電腦高手也可輕易使用。這類被用來進行大規模DDoS攻擊的程式已知的至少有有”Tribal Flood Net”、”Trinoo”及”tfn2k”三種,使用的協定包括UDP、ICMP ECHO到目前TCP與UDP並用,可以執行的平台則包括RedHAT Linux及Solaris,其中又以Solaris版本最為流行。其攻擊模式不外乎下面步驟:
1. 利用作業系統、網路協定、應用程式設計上的漏洞或其他各種可能方式,入侵電腦系統。
2. 在這些被入侵的系統中安裝攻擊程式。
3. 經由主控端,遙控這些攻擊程式,同時對選定目標發動攻擊。
如下圖所示,攻擊者可以由Client端控制主控程式,再由主控程式驅動攻擊程式,在同一時間攻擊由攻擊者選定的對象,而主控程式與攻擊程式則都是在事先已被攻佔的網站中執行。
經由以上對於DDoS運作方式簡單的描述,讀者應該可以看出,DDoS之所以難以預防原因,在於攻擊使用的協定屬一般合法之協定,且攻擊發起源難以掌握,以致無法以Filter技術加以預防;同時由於發動攻擊的電腦並非真正第一現場,
事後追查也會顯得於事無補而無力感十足。
已有 1 人評分威望 收起 理由
極樂 + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

佢地攻擊私服....好9,,,,,,,,,,,,,,,

- -邊個d私服有小小起色就俾人攻擊

攻擊 只要你上網速快 得一個人攻有屁用- -
用hkbn提供既1000m
佢地根本攻唔入 因為傳送速度快 去得快 走得快

十週年勳章(賀詞)

原帖由 toming 於 2008-12-11 07:46 PM 發表

不過HKBN.........
開私服會唔會俾人DETECT到呢-.-?

原帖由 toming 於 2008-12-11 07:46 PM 發表

你錯喇....hkbn 1000m 緊限local....
如果d 人炸你出海bandwidth 一樣收檔!!!
另外呢我想講 hkbn 最like block 呢樣block 個樣...到時如果d 人check 到你流量有問題....
可能又會出警告信....好似bt 果獲野咁!!

原帖由 闇族 於 2008-12-11 08:12 PM 發表

不過HKBN.........
開私服會唔會俾人DETECT到呢-.-?

你覺唔覺得你講d 野好低能呢?? 你開左個post 唔返去睇下??
我希望你可以用下個腦先講野ok?

有時係正服請d黑客去攻擊人

有時就係私服間為左搶客就攻擊其他私服

原帖由 七夜魔君 於 2008-12-11 08:30 PM 發表
有時係正服請d黑客去攻擊人

有時就係私服間為左搶客就攻擊其他私服

無計....因為有利益沖突!!! 講到尾都係為左"$$$$$"

原帖由 蘭洛o 於 2008-12-11 08:26 PM 發表

你錯喇....hkbn 1000m 緊限local....
如果d 人炸你出海bandwidth 一樣收檔!!!
另外呢我想講 hkbn 最like block 呢樣block 個樣...到時如果d 人check 到你流量有問題....
可能又會出警告信....好似bt 果獲野咁 ...

你就錯啦 bt個d點同阿 bt係點對點 同ddos既概念完全唔同
加上咁大量流先會用1000m 唔係用1000m拖 就係貪佢夠多流量
仲有緊係唔只本地啦
1000m係對成個hkbn個網絡就會load得咁快
仲有加上而家係比人攻擊 接收流量係人地比你
同埋你攻擊人個流量你一出去 之後個流量就會降返
姐係咁講唔會加加埋咁計

原帖由 toming 於 2008-12-11 08:41 PM 發表

你就錯啦 bt個d點同阿 bt係點對點 同ddos既概念完全唔同
加上咁大量流先會用1000m 唔係用1000m拖 就係貪佢夠多流量

你明唔明架....唔理你用咩方法...到最尾都係要用到bandwidth = ="
話之你bt 好ddos 好....總之到最尾都係講bandwidth..... 只要d 人一炸你出海你點都無方法防!!
簡單d講 bt 你download 野 係人地upload 俾你....你download....
開server 係你提供流量俾人地 入去...所以係你upload....如果炸你既人係外國或者係中國...你點都無方法防!!
BB1000 佢講到明只係緊限本地.... 點解緊限本地呢?? 你諗諗佢就明白喇

仲有攻擊人通常都唔會有好結果....因為d program 係d hacker 放出黎!!!
通常d 專業既hacker 會利用呢d 工具去hack 人地d 機~~ 所以唔好以為好過癮...到最尾可能被hacker 利用左都唔知

其實你明唔明姐ddos點解 姐係用流量搞到佢無法出入
咁如果比如係一個大d既排水口 你排既水都會快d 將流量比如為個水
咁如果hkbn 1000m係個大既排水口 係流量會走得快好多
唔會窒住 而家無話防咩 你如果識bt個概念就知道同ddos完全唔同
hack機專業多數係用指令碼利用人地既漏洞入 通常少用輔助軟件

仲有人地用ddos攻擊器等等 只不過係d低手既行為
如果d人唔識用漏洞/直接入侵就會用ddos既大流量隱藏入侵既目標
所以正常既高手唔會用ddos 因為高手 要hack你就hack你

原帖由 toming 於 2008-12-11 09:21 PM 發表
其實你明唔明姐ddos點解 姐係用流量搞到佢無法出入
咁如果比如係一個大d既排水口 你排既水都會快d 將流量比如為個水
咁如果hkbn 1000m係個大既排水口 係流量會走得快好多
唔會窒住 而家無話防咩 你如 ...

不如你自己上去睇下 bb1000 流量先再講喇.....
http://www.hkbn.net/bb1000/offer_ftth_bb1000.html
講到明本地先係1000mb 海外bandwidth 得20mb 咋哥仔 = ="
我已經講2次....d 人炸你海外bandwidth係無方法防架!!!!
話之你hkbn 1000m係個大既排水口 乜10gb 水喉.....只要一炸你出海就收檔 明冇???

原帖由 toming 於 2008-12-11 09:23 PM 發表
仲有人地用ddos攻擊器等等 只不過係d低手既行為
如果d人唔識用漏洞/直接入侵就會用ddos既大流量隱藏入侵既目標
所以正常既高手唔會用ddos 因為高手 要hack你就hack你

呢個我都同意....所以小心到時俾人放毒放木馬

十週年勳章(賀詞)

那攻擊官服的, 入侵官服 是什麼人??
比攻擊私服 好嗎??

有因果關係姐
入侵官服偷端係開私服既人既恩人
官方視私服係敵人
攻擊私服都係私服最大既敵人
惡性攻擊私服競爭 最大得益姐 攻擊勝方/官方

原帖由 西米WestRice 於 2008-12-11 09:45 PM 發表
那攻擊官服的, 入侵官服 是什麼人??
比攻擊私服 好嗎??

你都說明是入侵....當然是黑客吧 = ="  但呢d 高手通常都係為"$$$$$"

原帖由 蘭洛o 於 2008-12-11 09:40 PM 發表

不如你自己上去睇下 bb1000 流量先再講喇.....
http://www.hkbn.net/bb1000/offer_ftth_bb1000.html
講到明本地先係1000mb 海外bandwidth 得20mb 咋哥仔 = ="
我已經講2次....d 人炸你海外bandwidth係無方法防 ...

對外咁姐係證明左如果外國攻擊你 咁姐係無用囉
你明無?
你一定要境內攻擊先有最大效用 因為你個個上網根本就係1000m 外國入去得20m 姐係 仲有980m多如出黎
如果要攻擊佢一定要境內
明無哥仔 用多d腦先好同我講野
無法防?根本就唔洗理
如果你國內外對等先要防ok?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:57 AM , Processed in 0.035444 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存