2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新女神Online 這次更新後的溫馨提示(有萬眾期待的唐琳的消息) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 這次更新後的溫馨提示(有萬眾期待的唐琳的消息) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

1. 這次更新後, 小屋內的鍛鐵平台可以製作雙屬馬鞍, 材料如下:

攻防馬鞍:猛擊馬鞍x1 , 防禦馬鞍x1 ,  厚皮墊布x1 , 鍛鋼x1(所需時間4分鐘)
術靈馬鞍:睿智馬鞍x1 , 術防馬鞍x1 ,  厚皮墊布x1 , 鍛鋼x1(所需時間4分鐘)
瞬襲馬鞍:猛擊馬鞍x1 , 敏捷馬鞍x1 ,  厚皮墊布x1 , 鍛鋼x1(所需時間4分鐘)
魔襲馬鞍:睿智馬鞍x1 , 敏捷馬鞍x1 ,  厚皮墊布x1 , 鍛鋼x1(所需時間4分鐘)
魔鬥馬鞍:猛擊馬鞍x1 , 睿智馬鞍x1 ,  厚皮墊布x1 , 鍛鋼x1(所需時間4分鐘)

P.S. 厚皮墊布也是新出的, 用自動織布機製造出來~材料是:獸皮5個, 棉布2個, 棉線1個.

-----------------------------------

2. 小艾算是有出頭天吧~新技出現了 『究極鳳凰天驅』

威力差不多是鳳凰天驅的一倍, 要解完炎魔的再考驗這個任才能學到
不過不太建議低等去打, 因為不夠血的話會給火靈一下秒掉..

---------------------------------------------------

3.既然小艾有新技, 作為她的好朋友莎曼莎也不輸蝕,
只要完成『狙擊大叔』,『 狙擊挑戰』這兩個任就可以學到新技『精密狙擊』

---------------------------------------------------

4. 主線任基本上剛剛夠等打的都不要去吧.
變身後500防左右被圍到只剩下2xx血 (原本有2000)
要打的話叫一些高等的玩家幫打吧..

5. 這次更新後, 很多人都在罵網龍出那麼多的騙子福袋/遊樂場
但細心一看, 其實這次所新出的商城物品, 用的點數都比以往少很多.
4點就有1個團圓福袋了, 1張400點基本上都可以抽100次..
所以不要再怪責網龍的什麼了, 作為一個免費遊戲, 代理要賺錢是很正常的
反正真的是玩遊戲的人都不是要追求什麼, 輕輕鬆鬆的掛LV, 跟別人聊天
賺到金幣才跟玩家收購也是可行, 絕不用隨波逐流, 浪費金錢去抽那些商品..
不用錢也可以玩得很開心, 不要再跟別人比較了, 人比人, 比死人喔.

6. 更新後夥伴訓練有少少更改,
每天的疲勞度跟訓練值都不會減,
換句說話, 即是要迫你買商城的提神飲料..

7. 另外, 這次也更新了很多新裝備

詳情請看我的合成表

還有唐琳的軍服套裝『凜白系列』
應該會再未來的一兩次更新中出現~

已有 1 人評分Good 收起 理由
暴走啊肥 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

あらそう?面白いです....

那麼今日上線玩一下吧,讓我看看那炎魔什麼來頭,那個隊員袋有點心動,小艾,小莎,伊奈的武器好像不錯 (其實看到巨藍*2)
雖然有3枝/10枝裝....但好像是限時吧~有機會看看運氣如何...ふふっ

追月哥真用心.....
小霜妹支持你的PO~~~~
嘿!

THX曬我要合
瞬襲馬鞍:猛擊馬鞍x1,敏捷馬鞍x1,厚皮墊布x1,鍛鋼x1(4分

過一日唔減好慘下....
不過遊樂場d野唔錯...易唔易抽就唔知

原帖由 幸福小霜 於 2009-3-12 11:43 AM 發表
追月哥真用心.....
小霜妹支持你的PO~~~~
嘿!

呵,在爸哈里抄過來連字也不改,真的很用心呢,還是別有用心呢?

原帖由 黃金忍者空影 於 2009-3-12 01:41 PM 發表

呵,在爸哈里抄過來連字也不改,真的很用心呢,還是別有用心呢?

傾計冇圖冇計傾
如果你覺得我係全篇文都copy既話, 請拿出證據
如果俾唔出證據既話, 我要求一個道歉

2-6項全部都係我人手打出黎
1同7我的確係巴哈copy d資料過黎, 但有d係我自己加上去
好似自動織布機果個同埋唐琳既新裝.

d新武器同防裝好似幾正咁wor 件披風不過見到30000金-_- 我抽左幾個唔中就放棄了!!

不過佢d巨紅巨藍的確係幾抵 39點各3支(3*8+3*9=51點)慳左12點
我都入左好多貨

原帖由 *追。月* 於 2009-3-12 01:54 PM 發表

傾計冇圖冇計傾
如果你覺得我係全篇文都copy既話, 請拿出證據
如果俾唔出證據既話, 我要求一個道歉

2-6項全部都係我人手打出黎
1同7我的確係巴哈copy d資料過黎, 但有d係我自己加上去
好似自動織布機果個同 ...

第1,我有說你全篇都是抄的嗎?
第2,既然你認了,我何來/為什麼需要道歉?
可笑
有圖先傾既話,我冇圖,你唔需要同我傾,你可以當我9up,咁你更加唔需要我道歉

原帖由 暴走啊肥 於 2009-3-12 02:28 PM 發表
d新武器同防裝好似幾正咁wor 件披風不過見到30000金-_- 我抽左幾個唔中就放棄了!!

不過佢d巨紅巨藍的確係幾抵 39點各3支(3*8+3*9=51點)慳左12點
我都入左好多貨

39點各3枝即係6枝
巨紅市價90-100金
巨藍市價100-110金

我當600金6枝.
39點可以買到13條KEY, 1條75金賣出去..
都有800金以上, SO完全唔抵...

原帖由 黃金忍者空影 於 2009-3-12 01:41 PM 發表

原帖由 黃金忍者空影 於 2009-3-12 02:47 PM 發表

第1,我有說你全篇都是抄的嗎?
第2,既然你認了,我何來/為什麼需要道歉?
可笑
有圖先傾既話,我冇圖,你唔需要同我傾,你可以當我9up,咁你更加唔需要我道歉

如果你表達能力有點問題的話, 我唔會怪你
人地話我整呢篇文整得好用心
你就話我連字都唔改就係巴哈COPY過黎
即係你都講緊我成篇文啦
前後矛盾左啦哥仔

原帖由 *追。月* 於 2009-3-12 02:49 PM 發表

前後矛盾左啦哥仔

我就真係唔知我表達能力問題定你理解能力問題喇
哥仔,係你自己敏感,以為我講緊你全篇
做咩呀?身有x咩?

原帖由 黃金忍者空影 於 2009-3-12 02:51 PM 發表

我就真係唔知我表達能力問題定你理解能力問題喇
哥仔,係你自己敏感,以為我講緊你全篇
做咩呀?身有x咩?

睇埋我新加既野先好寸

原帖由 *追。月* 於 2009-3-12 02:49 PM 發表

前後矛盾左啦哥仔

大哥你可就別理人了,面子是人給的,假是自己丟
我自己都去完巴哈,一d都唔覺大哥你是抄的,大家是有眼見的,無謂為左d咁ge人惱氣

另外我真的是太感謝你了,更新了的,要不是你說,我還真不太知道

原帖由 *追。月* 於 2009-3-12 02:52 PM 發表

睇埋我新加既野先好寸

有何分別!?
我都係用番我頭先既言論回番比你
請不要逃避

原帖由 天煞 於 2009-3-12 02:54 PM 發表

大哥你可就別理人了,面子是人給的,假是自己丟
我自己都去完巴哈,一d都唔覺大哥你是抄的,大家是有眼見的,無謂為左d咁ge人惱氣

另外我真的是太感謝你了,更新了的,要不是你說,我還真不太知道

多謝支持, 連最基本尊重人都唔識, 就係度回POST插我
又拎唔到證據出黎, 一味死拗

原帖由 *追。月* 於 2009-3-12 02:57 PM 發表

多謝支持, 連最基本尊重人都唔識, 就係度回POST插我
又拎唔到證據出黎, 一味死拗

笑,字都唔改你學咩人叫我尊重你?
你又有尊重我咩?
無聊
仲有,我唔想又打多次頭先既野

原帖由 黃金忍者空影 於 2009-3-12 02:55 PM 發表

有何分別!?
我都係用番我頭先既言論回番比你
請不要逃避

佢講緊既係全篇文, 既然你QUOTE左佢既言論
就即係講話我成篇都係COPY返黎嫁啦, 咁都唔明?

如果你唔係講緊我成篇既話, 咁就係你既表達能力有問題喇
點解唔加返部份係COPY返黎? 又或者唔好QUOTE都得
而家俾人話就死撐, 話自己冇講過我全篇都COPY返黎
細路仔嗌交? 瘀左, 俾人叫你拎證據出黎就玩捉字?
你識玩時, 我都識玩.. 不過都好既, 除左你之外有幾個人都支持我
認為我係自己打篇野出黎同大家分享~

原帖由 黃金忍者空影 於 2009-3-12 03:00 PM 發表

笑,字都唔改你學咩人叫我尊重你?
你又有尊重我咩?
無聊
仲有,我唔想又打多次頭先既野

唔改字就唔可以叫你尊重我?
你道德標準同做人處事既態度都有D問題喎
加上本文90%都係我自己打出黎

唔通你作文果時抄一抄古代詩人/名人講既野,
然後唔改字就會被扣分? 又或者個老師可以當場插你?
就係因為冇改字就可以唔尊重你? 咩邏輯? 咩理論黎?

仲有, 你唔尊重我時, 我點解要尊重你?
惡人先告狀? 插完我之後俾我寸返就話我唔尊重你? 好笑

原帖由 *追。月* 於 2009-3-12 03:01 PM 發表

佢講緊既係全篇文, 既然你QUOTE左佢既言論
就即係講話我成篇都係COPY返黎嫁啦, 咁都唔明?

如果你唔係講緊我成篇既話, 咁就係你既表達能力有問題喇
點解唔加返部份係COPY返黎? 又或者唔好QUOTE都得
而家俾人話 ...

做咩呀?咩佢?你用緊第幾人稱呀?分身術?好似唔只我一個人表達能力有問題喎
我當然明啦,我打出黎架嘛,但係我講緊既唔係全篇

你講咁大堆廢話有咩用?唔好以為自己打晒出黎先就岩晒先得架
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 10:30 PM , Processed in 0.045127 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存