2000FUN論壇

搜索
go

冰團-0- [複製鏈接]

吾係得罪講句  冰團點解自封測重組重組又重組到lee家  實力仲係咁上下- -既  記得一開頭聖小女團都吾錯嫁@@?

雖然我地團實力唔係勁
不過都好過柴國某人(迷之聲﹕弒.血)
入其他國場既時候
係主城附近起左2支ob,2支侵,3支at,巨人營
死門仲要係起冇保護既地方
下次你串人之前,唔該你先好好檢討下自己

我唔清楚佢地既實力...
但係玩遊戲開開心心姐...
只要係國戰唔會拖累自己國家就得啦...
何必計較實力如何...

俾少少個人意見 其實我都觀察左冰雪團好耐 我發現你地無論幾多人入埸- -都會全團人做同一樣野
例如坐主水 一坐就係全團人 坐副水 又係一坐就係全團人 就算去偷塔 上前線 都係全團人- -
如果你地入得4~5個 影響都唔會好大 但係10幾個既話 戰埸一定吃不消...
其實風小姐有冇諗過分工呢- -將高lv既 派上前線幫手 低lv既 留低坐水出騎
我覺得咁樣會降低你地俾人插既機率(純個人意見)

回復 4# EBMX 的帖子

其實
我們一早就有將高級又對前線有能力的戰士調上前線

但因我們團人實在不多 才好像沒分工而已
(由於要給新手實習時間...望各團可以見諒
.有錯即管提出 但別一開口就粗言)

原帖由 3ffishball 於 2009-4-10 10:48 PM 發表
其實

其實你地總共有幾多人係識擴?
你地會將高級又有戰力既人調上前線,
但你地擴建既往往又係呢d高級又有戰力既人,
咁你地可以有幾多人上前線呢?
搵一日全日開班教新手擴建同壓線技巧啦

原帖由 弒·血 於 2009-4-10 02:36 AM 發表
吾係得罪講句  冰團點解自封測重組重組又重組到lee家  實力仲係咁上下- -既  記得一開頭聖小女團都吾錯嫁@@?

一開頭聖少女領域時的主力如下

-小血- 弓遊
神樂千夜- 雙手戰
T仔- 刀遊
CP- 忘了職
浩- 忘了職
第一次團戰是和月族.
全場團戰以1ON1 至 2ON2 暹行.
全日只敗一場 (羽 V 六仔)不到10秒已經被秒死~ 其餘的 全勝
是這一次高峰. 少數精英+獨裁建制. 最後以合併完結.
(PS:第二次團則開始出現敗績)

好處就是行政效率和無瓦解問題 (類似初期幻影及月族)

第二次比較好的是森羅的聯合體.
聯合好處是功能全面,什麼人才也找得到.
人數也不少(30+),採多名團主制.
結果做成日後的瓦解~
比較活躍,不會缺人帶團是特徵.
但決策時間長是短絀.

最後就是現在的 <Assieme共のメロディ>
採 類獨裁制(在團的更知道"類"的意思吧)
收人方法不設下限~轉型為 新手團,打團內和諧為題
人數同樣可在(30+)

中間的 <月夜星晴> <聖月輪迴> <薔薇之誓> | <聯合王国聯合軍> | <雪華綺晶> <冰雪擁抱> <氷雪擁抱>
<月夜星晴> <聖月輪迴>為 合併
<聯合王国聯合軍>為 森羅前置 辦事處
<雪華綺晶> <冰雪擁抱> <氷雪擁抱> 則是從森羅到<Assieme共のメロディ>的轉型

說多一點,直至 <薔薇之誓> 也是傳承的正統.之後併入月族再解散之後.
森羅是創立而不是傳承下來.
<冰雪擁抱> <氷雪擁抱> 之間除了第一個字外.
前者是<雪華綺晶>的正宗,而後者則是重組及改制.
<氷雪擁抱> 也稱為創立

屢敗屢戰~耐性便是最強.
之前在 <聖月輪迴>解體及 <薔薇之誓>開辦之間,說了一句~
一定要比六仔和虎王長命~ 看來已經達成了(笑
下一次的會是要見證某人離開的時間.假如某人沒說假的話.
我一定要比某人長命~

其他的,有問題便問吧...

原帖由 3ffishball 於 2009-4-10 10:48 PM 發表
其實

對,戰士
20個上線一個戰士
32個上線二個戰士(仲要有一個是新收不到20lv)
完全感覺不到現在的戰場,刀遊可以如何協助壓線~

原帖由 DorSerKer 於 2009-4-10 11:29 PM 發表

其實你地總共有幾多人係識擴?
你地會將高級又有戰力既人調上前線,
但你地擴建既往往又係呢d高級又有戰力既人,
咁你地可以有幾多人上前線呢?
搵一日全日開班教新手擴建同壓線技巧啦

訓練場捉住新人擴建也不知多少次了~(飄
另外,高級不等於有戰力.(我40LV打双手战 1P1 還是會給10秒完美 大炒的
想拍住嗰類幻影的物件,全前線的部隊配.只是最近注意到.
原來我們上線時間是這樣 "奇異" 我們人多,別人便會人少.
原帖由 EBMX 於 2009-4-10 07:35 PM 發表
俾少少個人意見 其實我都觀察左冰雪團好耐 我發現你地無論幾多人入埸- -都會全團人做同一樣野
例如坐主水 一坐就係全團人 坐副水 又係一坐就係全團人 就算去偷塔 上前線 都係全團人- -
如果你地入得4~5個 影響都唔 ...

完全戰略和不完全戰術,其實沒有說一定是何者比較強.
只是 動員戰 不是大炒便是被大炒.
動員戰.幻影也如是.
而且以全場人數來說,15人包辦 擴建+召喚+副水或要衝的守塔.其實不算人多.
效果總會比主線多10個不到30lv的刀遊好|||

原帖由 風御羽 於 2009-4-11 07:38 AM 發表

-小血- 弓遊
神樂千夜- 雙手戰
T仔- 刀遊
CP- 忘了職
浩- 忘了職
第一次團戰是和月族.
全日只敗一場 (羽 V 六仔)不到10秒已經被秒死~ 其餘 ...

全日只敗一場 (羽 V 六仔)不到10秒已經被秒死~ 其餘的 全勝

果陣係幾時 我記得我果陣玩刀遊係打唔知3打3定4打4贏 贏左你地-v-

至於6道果團點解散左 果陣我冇玩唔知道咩事 有冇人講我知aia

原帖由 kwok5e 於 2009-4-11 08:27 AM 發表

果陣係幾時 我記得我果陣玩刀遊係打唔知3打3定4打贏 贏左你 ...

那已經是第二次團戰~
那陣子主力已經半退出~
第一次只有1on1同2on2.(忘了是不是有一場3on3)
第一次團戰一定冇4on4

簡單d,就係"有人"冇時間上...
深入d就仲有好多野~.
我一個講一陣又有人泥圍我~
叫楓花泥出下聲lol

原帖由 風御羽 於 2009-4-11 08:28 AM 發表

那已經是第二次團戰~
那陣子主力已經半退出~

原來係咁 咁6叔個團點解散左 aia

((果陣我冇玩到了 番黎都唔見左 aia

我剩係記得神樂千夜 aia 同左我去吹水團玩- -囧

原帖由 風御羽 於 2009-4-11 08:28 AM 發表

那已經是第二次團戰~
那陣子主力已經半退出~

我打果陣剩係記得神樂千夜= =V

原帖由 風御羽 於 2009-4-11 07:38 AM 發表

-小血- 弓遊
神樂千夜- 雙手戰
T仔- 刀遊
CP- 忘了職
浩- 忘了職
第一次團戰是和月族.
全日只敗一場 (羽 V 六仔)不到10秒已經被秒死~ 其餘 ...

記得真清楚啊...
但浩可是沒出戰啊...
你記錯人了

(果然我是被忘掉的料)

首先~風小姐我俾少少意見你...id:難民愛女人
不要再講戰士問題~首先一個團職業方邊永遠係好難控制~好似一個問題如果你20個識玩o既弓手對你地20個戰士~你地會唔會輸?不要再用戰士少為藉口~因為你永遠唔肯俾班細o既去受教訓永遠係進步唔到~10個水工連擴係完全無問題~但就算佢地全部都學哂擴建知識咁又有咩作用~你永遠當住新手咁帶佢地只會認為自己做好擴建就已盡責任~ 所以試多d俾佢地受教訓~同埋另一個問題係風小姐~試下唔好永遠做好一手準備~首先~你無人係前線永遠評估唔到交戰位and壓線力o既差異~只會令到你地擴建時可能會擴得太上之類~所以放多d人係前線做匯報工作都好重要...
我真係唔知你地實力如何~但如果要成為一個像樣o既團就唔可以永遠只教授一些基本到不得了o既知識~你一定要做到一d團應有o既組合~
仲有1on1實力不代表團o既實力~唔信你可以搵下各國好多出名好傷/殺/壓線力 o既人~1on1實力都是很普通~佢地比大家打得好只係分析力/對戰場理解力/判斷情況 比大家好~
就以現今幻影為例~好多舊人都番番去陪默戰玩~原因何在~因為佢地d人動作 效率 o既爽快感係暫時係其他團都做唔到~你可以話係默戰o既影響力~但你諗下點解成堆人同你地玩到捉e因咁都捉佢唔到呢~佢地個人技術真係好好好強?

回復 15# 賤仔 的帖子

「首先~你無人係前線永遠評估唔到交戰位and壓線力o既差異~只會令到你地擴建時可能會擴得太上之類~」
呢種情況亞克咪成日都見到,1開波勁多人走去副水學人偷塔,前線就永遠唔夠人頂,
人地對面全部人走出黎中間壓線,中間就咁比人攻陷左....
冰團個班呢?成班走哂去8線,
唔知以為佢地好勁,成條8線比佢擴哂,
知既都知佢地一有人守,5分鐘內比人滅團,
至柒係d塔轉到比人地拆哂,中間又唔夠人壓,
咁責任究竟係邊班人到呢
「就以現今幻影為例~好多舊人都番番去陪默戰玩~原因何在~因為佢地d人動作 效率 o既爽快感係暫時係其他團都做唔到」
默戰資歷深,見慣大場面,識得係1d時候調派人手,
而且佢地開波係有分組過,總有人去壓線或拆塔,
而唔似得某團咁行又成班人,死又係成班人一齊死,
第二點,幻影除左默戰,佢地都有唔少人係可以帶到隊,
佢地大可以叫自己各小隊隊長帶番自己個組,
起碼各地有咩問題都有得應變,
而唔係得團長係極方世界係到鳩up

錯了~老實講~我自己都有玩過幻影~當然e排真係太多野做無咩玩~玩都係一星期唔夠一場~但你就明白~幻影有默戰同無默戰o既分別~唔係戰術問題~係有個重心~所有小隊長當然實力都唔會差~但永遠無默戰都係自走炮多-.-"但有默戰時~真係全隊都跟住~個個感覺係好齊心的~
而亞克個例子~其實唔可以全怪風小姐~但風小姐~真係試下再聽多d~and再睇多d個戰局~我相信你團實力一定可以再加以提高~@@加油

答案樓主應該GET到....

唔怕得罪講句
你估坐水團唔實戰力咩
係主水10幾條友坐係度 以為好快擴到咁
俾人一亂水成班人變哂蛋散 手無膊雞之力
3x lv 40lv都著埋d垃圾裝 講乜鬼坐水擴呀
只係無俾人亂水果陣咪勁囉 一俾人打10幾條友坐貓車
守塔? 都守唔到啦   一入白兵戰無一次係見到冰團d人係夠人地打
雖然你地主要玩坐水擴建 但無咁上下戰力 俾人亂水成場國戰好快玩完
咩叫風吹雞飛殼 一野就散.. 可能真係你地只係為funny 目標唔一致
但我覺得係戰場你地人多果陣係拖累左綠國囉
仲要屎忽痕係咁重組   改左名都認得果班kai人 都唔知改名黎做咩
id 赤沙蠍 我講錯得罪到d咩 係度講聲sorry

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-18 07:48 AM , Processed in 0.039177 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存