2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 【向官方反映】是次更新版本意向收集區 #68 聽日維護內 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 【向官方反映】是次更新版本意向收集區 #68 聽日維護內容!!! [複製鏈接]

原帖由 shingl 於 11-4-2009 00:18 發表
除左奇門之外,所有野都回復改版前就好了, 包括商城,npc,技能,價格之類,
但, 如果奇門是一定要伴隨改版
咁我寧願放棄奇門
畢竟輸打贏要好似太貪心

同意~
買粒石都要等好耐 真係死得~都唔知佢搞過d乜黎
我都寧願放棄奇門-.-~搞到依家冇心機玩

外掛佢地好似當冇左件事咁既?

關於裝備最大耐久度調整~同裝備損壞太快呢2點問題..
我既意見係..請返回4月8日之前既設定
我覺得由開放奇門遊俠開始就不需要對『裝備最大耐久度調整』作出任何修改!
支持啊!改返啊!聽聽我們玩家的說話!不然就沒哂人家啦......

我明白作為一間公司, 係需要去賺錢作營運經費, 但今次的更新為何會令眾玩家反應咁大呢?請代理公司好好的想想!
講多少少, 作為一間公司, 顧客(玩家)係好重要, 需要俾到個顧客感覺到件貨品係"物有所值"先可以令到顧客去購買(尋晚唔知大家有無睇桌球天王, 鄭少秋同藤麗名鬥話事權, 一個主張"抵食夾大件",一個主張"質素高", 套用此遊戲, 升法寶的玉, 我唔敢講話貴, 但一定唔算係平(等於唔係"抵食夾大件"), 仲要合完唔一定成功, 成功率唔高(等於唔係"質素高"), 咁試問代理公司的市場策略係點?
因應是次更新, 我建議:
1)商城升寶石的玉, 請跟返舊版
2)所有有關裝備的數據, 請照返舊版
以穏定眾玩家的信心!請三思!

重點是 用仙玉換exp  同耐用度 同d強化石 6小時一粒 逼住買點
抽水抽到好明顯 當我地d唔用錢既玩家傻仔?

我想回應, 仙玉換EXP
1)確實俾人感覺係錢買EXP
2)但係咪值呢, 用7.5蚊換1X萬經, 用上成百幾蚊以上先升得個幾個LV, 咁樣係值?又係見人見置咯
麻煩係佢SET到個消費水平好高

i can accept 仙玉換EXP (i never use hkd to buy 仙玉) , but i really can't accept 買粒石都要等好耐 lor ><

原帖由 haipang 於 2009-4-10 09:08 PM 發表
仲有羅剎o個招"鬼爪震擊"....點解改版後出唔到
改版時既內資料內容又又提到

e招本身就係bug技
係力士pet上面係唔比出本身技
不過可能e技 只要有武器就出得唔同其他技
整果陣整少左
so e家冇左係正常

活動勳章

原帖由 mightychily 於 2009-4-11 09:35 AM 發表
紅豆你好!
給你一點東西作參考用
在巴哈找到台版玩家自行測試大陸跟台版耐久的分別

在國服那練了一隻馭劍遊俠,等級大概15左右,找了一些怪來測試。

打了約20隻怪,平均下來大概每隻需要打10-11下,損血約3次 ...

我已經查詢過有玩國服既玩家
佢地都話巴哈既個一位可能係傳說中既消毒員
因為國服根本就無爆得咁勁,次數都唔會好似而家咁
加上商店買法寶石都係另一個存在問題
我地都想收集多d意見直接向香港橘子反映
畢竟我地玩既係香港版而非台灣版
台灣要搞事不代表香港都要
香港橘子都已經向我地表明只要有有關國服既數據
係可以將玩家發現台灣私自更改既設定修正為前一版本設定
但如果大陸版本都係咁 (例如職業平衝調整)
依d就無可能更改

另外現時係商城所買到既時裝都已經係永久
並非30日時裝加價

很好很強大
版主果然係版主,一係唔出手,一出手就咁認真
希望最後真係成功改到尋友可接受的設定

原帖由 紅豆湯丸*QQ 於 2009-4-11 07:16 PM 發表

我已經查詢過有玩國服既玩家
佢地都話巴哈既個一位可能係傳說中既消毒員
因為國服根本就無爆得咁勁,次數都唔會好似而家咁
加上商店買法寶石都係另一個存在問題
我地都想收集多d意見直接向香港橘子反映
畢竟我 ...

有關內容已刪除.
還好紅豆發現得早.假如有人被誤導了那就是我的錯.
抱歉哩!

另一個發現.
比較台版及港版緋紅石價石上下落差過大
港版港幣$1:100仙玉.
台版以台灣gash369點卡售價港幣$100 作計算例子(詳細請點擊論壇右上"購買遊戲點卡"自行搜索)
台版gash點1:20仙玉,換算為港幣是$1:73.8仙玉.
台版緋紅石售價210仙玉,換算港幣為$2.9 (四捨五入)
港版緋紅石售價600仙玉,換算港幣為$6
台版彤橙字售價450仙玉,換算港幣為$6.1
港版彤橙字售價900仙玉,換算港幣為$9

我明白兩地玩家人均收入有別,但是近兩年來香港經濟狀況大家也明白.
到底差異有沒有這麼大?!港版緋紅石價格為台灣的一倍.我想大部份玩家的收入應該也沒有台灣玩家的"一倍"
希望對你有所幫助.

以下係俾橘子的意見
1. 活動既時間係錯哂架,個度寫既時間同真正活動時間唔同
2. 裝備耐久調整回4月8日前
3. 請收回仙玉買exp的物品(如跑環任)
4. 將仙玉係遊戲既重要性降低一下
5. 嚴厲打擊一下外掛

呢次改版太失敗-.-
完全趕客,想人再去玩佢隻王者?
爆裝實在太快,做一次除妖就修1次
之前打一日修一次都仲得

咁快玩完...好後悔買點

3樣野

外掛

點換仙玉的比率

耐久

希望呢3樣野改返好啦

裝備的耐久度會扣減的機率都上升左
= =
的d裝修完之後件件都話扣左
之前都無咁勁
扣既副度都大左
我 火   :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire:

我覺得其實呢次更新係增添大家麻煩

但問題唔係真係咁大

大家提出左兩個問題..1-耐久..2-法寶升級

耐久問題我真係唔覺得好大

扣多左耐久咪扣多左囉...咪帶兩套裝出街囉

一套紅左咪用另一套囉...升到咁上下...咪返城修紅左果套囉

唔駛成日都用勁裝的...冇200或300耐咪用100耐囉...

要勁好簡單...一係錢一係時間

全套裝200耐慢慢收囉

自己做是旦一件都好la

法寶問題我仲未feel到

最大問題係最初可以用game錢買

如果最初一定要用仙玉買...大家就唔會嘈...

公司係要收入的

我覺得一個月用一張卡好正常

大家唔可以想一得二的

我諗佢最多都係改小小

即係扣小d...或者商城平d之類

回復 37# 敬敬 的帖子

...玩耐左你就知......
著勁裝同著普通裝差好多...
搵個著全身塔裝既同你著手工裝既比都差好遠...
而且就算係極品手工裝,塔裝,都好難出...
而且平時d副本既裝又難出,而且仲要唔係經久,耐久仲要扣得快,你都覺得唔係問題!?
如果你用商店買果d緊係冇問題啦...問題係連副本裝,手工極品裝都係咁先大問題呢...
咁就迫住你走去買佢d符...+多幾百耐久果d咁既野...

法寶果度就仲衰...先唔講佢仲有幾多人玩,但係起馬有好多人搶石,等差唔多半日先一粒
買唔到又等過,即係又迫人買你d仙玉買石升法寶
法寶o係尋仙入面不知幾重要...
你用個10lv天罡法寶同50lv天罡法寶差好遠好遠...
所以基本上法寶係必升,佢又搞到d石咁...仲要升法寶既機率勁低(低都唔重要,好閒)
重要在佢限量幾個鍾一粒先大問題,我覺得佢要賺可以出d商城先買到既符,係用黎加合成成功率咁會好d lo
好過要人狂比仙玉買佢d石,仲要唔係次次得...佢要搵錢姐,但係洗唔洗做到咁先?

遊戲公司就緊係要搵錢啦,但係唔會係本末倒置lo...佢要搵都唔應該做到咁...
始終遊戲幣2金就買到既紅石同用600仙玉買真係有好大差距lo...

但係要橘子改e樣野我諗真係冇可能

紅豆,官方有冇d咩回覆呀?

十週年勳章(賀詞)

我開左個新手玩d任務物品難打左勁多
重有我用石練法寶果陣30lv頭1.2成功第就失敗20lv果陣練最尾果次冇左4.5粒石點先
都唔緊啦d石等勁耐=.=係咪要我地唔洗玩
希望你地做好d啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:52 AM , Processed in 0.040297 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存