2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 【向官方反映】是次更新版本意向收集區 #68 聽日維護內 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 【向官方反映】是次更新版本意向收集區 #68 聽日維護內容!!! [複製鏈接]

活動勳章

2000fun論壇將會向遊戲橘子是次更新版本之『裝備最大耐久度調整』作出投訴
也懇請各位尋仙玩家在本帖內發起你的意見希望借助大家的力量增大投訴的影響力,為各位尋仙玩家爭取利益

據了解,現已更新的82版本於國內QQ代理的尋仙online版本並沒有作出『裝備最大耐久度調整』
而該版本作出的調整就只有為修理裝備多作出一個系統顯示而已
雖則我們十分明白香港版本必須跟隨台灣版本而作出有關更新
但台灣版本卻一直堅持自己「堅持原味.不調改」,指是81版本已有的此項原廠設定,故香港版本也必須跟隨
可惜在查證後國內QQ尋仙並沒有作出『裝備最大耐久度調整』的公告說明
因此2000fun論壇現正式代表尋仙玩家,針對是次更新版本私自更改原廠設定作出投訴,以表示強烈不滿!
敬希香港遊戲橘子向原廠交涉為香港版本修正有關裝備最大耐久度設定至81版本及聆聽玩家的意見

針對『裝備最大耐久度調整』部份如下:
1. 裝備在沒有顯示需要修理前作出修理動作後,裝備的最大耐久度出現扣減的情況 (此項在81版本並沒有出現)
2. 修理裝備後出現大幅的扣減最大耐久度,在遊戲橘子作出多次調理後依然比前一版本為多,50級以上更出現裝備在沒有顯示需要修理前作出修理動作後一次扣減多於15最大耐久度的情況
(此項在81版本中,裝備在顯示需修理後有機會才出現最大耐久度扣減約10)
3. 裝備的耐久損壞度明顯在81版本沒現在82版本的高,如玩家在81版本耐久度全滿的情況下進入龍門副本,當完成整個龍門副本才會出現裝備需要修理的提示,現今82版卻出現在同一情況下,還沒有完成副本有關裝備已完全損壞

在此希望各會員針對此項作出有關求證及數據
以便我們能向遊戲橘子提供更多資料
熱愛遊戲的我們是不可以坐以待斃
請協助我們為玩家討回公道及更改回有關設定
如玩家曾有玩國內版本經驗,請回覆說明一下國內版本有沒有作出有關設定
如玩家在81版本前有留意有關數字、裝備損壞情況及最大耐久度的扣除情況,請回覆以令我們更了解有關事項
如國內版本確實沒有有關更新事項,我們會聯同各大論壇正式向香港遊戲橘子作出交涉及要求更改有關設定
希望各會員可以提供更多資訊
謝謝

以下為本人在遊戲中的資料

2000fun論壇 Gamania區域版主
紅豆湯丸*QQ

香港版本 尋仙online 伺服器車公廟 陣營太極 綁定分流為將
門派:邪惡軸心 家族:義仟紛 遊戲角色:紅豆

問題又點止裝備耐久咁簡單...

關於裝備最大耐久度調整~同裝備損壞太快呢2點問題..
我既意見係..請返回4月8日之前既設定
我覺得由開放奇門遊俠開始就不需要對『裝備最大耐久度調整』作出任何修改!

太極 為將
遊戲角色:白蓮    家族:[絃夢]      門派:『仙雲尋夢』

回復之前的設定~THX

支持呀
希望改番前幾日既設定啦!!!!!!!!!!!!

最好改回改板前設定

力撐
太極  為將
Smile潔  
需然依家已經改返正常

強烈支持回復改版前的情況!!!!

仲有羅剎o個招"鬼爪震擊"....點解改版後出唔到
改版時既內資料內容又又提到

笑傲無雙 忍影世界

樓主大大
而家既問題點止係耐久3問題咁簡單呀
而係成隻game變到7晒
商城又係
exp有得用仙玉買
緋石又係6小時
乜q野都有問題
so 都係果句 汁左佢吧啦 唔好係度獻世
想救返隻game有方法既 換左個代理佢啦

回復 10# 杰杰杰 的帖子

冇錯冇錯

活動勳章

原帖由 杰杰杰 於 2009-4-10 09:20 PM 發表
樓主大大
商城又係
exp有得用仙玉買
緋石又係6小時
乜q野都有問題
想救返隻game有方法既 換左個代理佢啦face ...

現時只會針對耐久度問題
因為其他設定(除了商城價格)也是根據原廠設定而作出更新

我雖然扣好少呀,但係扣扣下都冇啦,仲洗玩咩,又冇乜$$,買5支小銀汁就冇哂啦,強烈要求修理唔扣耐久!!

乾珅 貪狼
山河慟哭

笑傲無雙

原帖由 杰杰杰 於 2009-4-10 09:20 PM 發表
樓主大大
商城又係
exp有得用仙玉買
緋石又係6小時
乜q野都有問題
想救返隻game有方法既 換左個代理佢啦face ...

agree
仲有法寶合成機率低到on99
狂緊爆石
我真係要小7gm

除左奇門之外,所有野都回復改版前就好了, 包括商城,npc,技能,價格之類,
但, 如果奇門是一定要伴隨改版
咁我寧願放棄奇門
畢竟輸打贏要好似太貪心

1. 買石升寶要等, 完全白痴! 有金都無得升法寶!? 仲要等完, 買完, 仲要有機率fail!? 完全白痴.

2. 耐久問題, 我而家有一件野最大得29... 玩野咩, 打幾野就紅, 之後修會-... 改回之前唔-啦! 呃人錢!!

3. 好心set一個人都可以招人啦! 下下都要組一個人先, 好煩.

4. 交易根本發揮唔到功能, 搵野搵死人咩!!! 開發拍賣場系統啦! 噤同強迫玩家開多ac, 上線人數10000, 有1/2係掛拍賣既, 噤就係叫做最多人上線既online game?

5. 木每花鹿視點太差, 改一改玩家和人物的最遠距離吧!

6. 附魔時裝, 但時裝只用30日.... 無言.

7. 係唔係所有野都只可以30日呢?! 座騎可以理解, 但袋子真的太過份. 想問, 如果30日後我身上沒有空間, 銀行沒有空間, 物品會去邊!?

原帖由 Gloomykayday 於 2009-4-11 02:22 AM 發表
1. 買石升寶要等, 完全白痴! 有金都無得升法寶!? 仲要等完, 買完, 仲要有機率fail!? 完全白痴.

2. 耐久問題, 我而家有一件野最大得29... 玩野咩, 打幾野就紅, 之後修會-... 改回之前唔-啦! 呃人錢!!

3. 好心se ...

講得太好...完全同意...但強化石果方面...如果人人都+到7..就無哂要求...位位人兄都勁...冇咩x戰性

但講得實在太好

紅豆站那一方的?o.O
===================
支持你=] 差D攪到我家姐都放棄唔玩-_-!@#@#

原帖由 kitfu 於 2009-4-10 11:04 PM 發表

agree
仲有法寶合成機率低到on99
狂緊爆石
我真係要小7gm

不關GM事,是怪黑橙高層事,GM只是打工,活動由GM,更新活動內容由黑橙高層

有關文章因為內容有失實之嫌,為免誤導玩家恕刪,只保留本人個人意見.

就本人觀察而言,只要是裝備見黃去修,最大耐久至少會減個12,平均有3-4件都會扣(這就是官方所說的機率呀?)
一件耐久200的裝備大概修個10-18次左右就報廢(見黃扣1x,見紅2x起跳)<這只是大概的數字,不對的話請大家補充.因為有看到玩家發言說見黃也扣29耐.但因為不是發生在本人身上所以只列出本人最保守的估算.(當作個別事件)

而另外法寶合成方面也離譜了一點
一階法寶合緋紅石,5次我失敗了2次.(神奇的機率)相信假如法寶更高等時(升階我沒試過)就更為誇張了.
改版前地"剎"法寶合緋紅石感覺比改版後合一階的還要容易.
這方面希望能有別的玩家提供數據方便研究.

而有關銀汁方面每月的花費,本人亦在別的post中列出我個人計算,可以作為參考
為免佔字數我把link貼上來http://www4.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3352853&extra=page%3D1
亦有玩家質疑我是不是估算得太高,請各位自行思考.畢竟沒有人去仔細的計算過這東西.

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:51 AM , Processed in 0.040792 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存