2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 【向官方反映】是次更新版本意向收集區 #68 聽日維護內 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 【向官方反映】是次更新版本意向收集區 #68 聽日維護內容!!! [複製鏈接]

最有問題緊係寶石方面  邊有可能限定 我呆等左好耐.見到差不多時間就開始等 我用連點去買..都唔夠快手..我懷疑根本就買唔到=_=

其實改番  石/裝備耐久  就可以吸引番好多玩家番黎...依家搞到咁少人玩..

真係好後悔用左咁多時間...心機...金錢 ,,日日爆肝升lv去玩依隻game

希望官方可以體諒下玩家la

始終尋仙都係都係一隻好game

問題根本好清楚,大家都講哂出黎
但我好相信係冇乜可能改

依加咁多個ser好明顯真係少左人,只係走剩d新加入?唔想走?唔捨得?既人
玩開既就真係會覺得冷清左...
睇黎e隻game只係短期吸銀用...

原帖由 s20051618 於 2009-4-12 04:08 PM 發表
...玩耐左你就知......
著勁裝同著普通裝差好多...
搵個著全身塔裝既同你著手工裝既比都差好遠...
而且就算係極品手工裝,塔裝,都好難出...
而且平時d副本既裝又難出,而且仲要唔係經久,耐久仲要扣得快,你都覺得唔 ...

完全係啦!! 隻game玩法寶ga ma, 唔升法寶玩泥做咩? 真係全部都放係身, 要用邊招先換咩. 噤會同時cd. 我而家48lv, 個40寶+4, 之後就改左板... 完全無mood lo... 有金, 都買唔到石升... 噤我地一打到下一個寶, 一定合左佢係身ga la. game無錯係要搵錢, 但都唔係噤搵ga wo, 令人好反感.
用9300仙玉(如果升級100%成功), 升+7, 2400仙玉合, total11000仙玉, 件野好彩都係用10個lv, 我玩左先幾個星期, 都升到48, 如果真係用仙玉升寶, 6200x3+1950x3+9300, 要33750仙玉! 噤就兩張卡, 係如果100%成功wo.
而家仲可以買exp升, 唔緊要, 想快升既人好多. 不過想一想, 升lv為咩!? 為新法寶, 新招. 等如叫你升快d, 快d俾錢.... 其實升噤快做咩? 生活技先係搵錢. 下下買卡換點咩!
用d噤既方法令人去買卡, 大狗喇~
玩大d, npc無玉賣, 完全用卡買, 睇下仲有無人玩!? 依家差唔多2金一手玉, 338手先係係100%成功率下既價, 676金你又佑下要打幾耐先有!? 噤玩既話, 一定仲多人用外掛, 仲分分鐘係一個幫會既人用, 牙洞最完美, 怪多, 掉d野賣npc又值錢, 咪開團隊掛lo, ec自動幫人回血, 個個都打手, 普功定點打怪, 自動回村賣野, 噤掛足你6日好未!? 掛一年都死啦, 都無人買卡玩, 邊有仙玉買. 噤npc唔賣玉ma, 無野升法寶, 等如咩!? 一係去玩私服, 一係轉game, 就係噤簡單. 就算好像而家噤. 6小時出一次, 噤其實同無都一樣 . 噤多人搶, 搶到都唔會賣ga啦.
Gamania呢個代理, 代理到一堆好game又如何? 個sales department, marketing department, 完全唔得. 好心如果pixel soft想搵錢, 俾第二間代理啦.

活動勳章

原帖由 惡魔DeviL 於 2009-4-12 04:18 PM 發表
紅豆,官方有冇d咩回覆呀?

小女子已經同官方正式初次交涉 (大家都第一次咁認真傾野= =)
香港方面係十分明白到需要修正回有關設定
而我都已經提供有關數據以及大陸玩家既回覆俾香港橘子
而家只係欠缺台灣橘子既決定
因為據了解台灣橘子今次更改設定連香港都唔知
香港橘子正在努力說服台灣橘子
而原廠都已經接受有關建議
香港橘子比台灣橘子絕對有機會修正有關"裝備最大耐久度"設定
另外緋紅石問題都正在同香港方面交涉緊

有關拾荒包
因為拾荒包係原廠設定出黎既item
其實有如1.5exp玉既存在一樣
原廠設定出黎既野而非橘子私下更改既設定暫時我唔會同橘子傾住

我會再催促香港橘子
不過好老實講
我覺得大家都唔好再鬧香港橘子
或者大家會覺得佢地呃錢又乜乜乜
但我今次真係見到佢地既誠意
香港橘子都算係第一次反對台灣橘子既意願
我真係認為佢地有心去營運依隻遊戲
改版完成之後當發現問題所在
佢地都立即聯絡以往封測既測試員
一直都修正問題 (其實唔係台灣去改...原來係香港迫台灣改...)
可能你地會覺得我係到幫佢地講說話
但我真係有話直說
希望香港版本可以將迫使既問題先修正
其他問題再一一改進

回復 45# 紅豆湯丸*QQ 的帖子

只好說,放長雙眼看,為眾仙友們加油吧...

p.s.緋紅石問題要改,而且彤橙石問題都要改!
      因為紅石同橙石鬥搶既情況都好激烈...好希望可以將升法寶既石頭通通改做可以買...咁一定有好多人肯玩落去

緋紅石冇得用金買而合成既成功率又過低.
假如官方唔同意係遊戲內用金買緋紅石,就將合成機率改回來.
假如官方唔同意改合成機率,咁就應該將商城緋紅石價格下調.(冇期望佢改到同台灣一樣係3蚊港紙,但係冇可能要貴台灣成倍?!)或者遊戲內可以買到緋紅石(可以接受每日限制數量,但係假如6個鐘先得一粒你不如唔好賣!)

耐久度要求,150耐久可以堅持打完龍門副本先需要修裝.(大概既中位數)

exp要用點買唔公平  改返佢....

活動勳章

原帖由 s20051618 於 2009-4-13 06:39 PM 發表
只好說,放長雙眼看,為眾仙友們加油吧...

p.s.緋紅石問題要改,而且彤橙石問題都要改!
      因為紅石同橙石鬥搶既情況都好激烈...好希望可以將升法寶既石頭通通改做可以買...咁一定有好多人肯玩落 ...

彤橙石在國服也是六小時出售一粒
所以不會更改彤橙石的設定
緋紅石就必須改回

原帖由 mightychily 於 2009-4-13 06:50 PM 發表
緋紅石冇得用金買而合成既成功率又過低.
假如官方唔同意係遊戲內用金買緋紅石,就將合成機率改回來.
假如官方唔同意改合成機率,咁就應該將商城緋紅石價格下調.(冇期望佢改到同台灣一樣係3蚊港紙,但係冇可能要貴台灣 ...

根據我同國服玩家研究過合成率並沒有作出修正
所以暫不在交涉問題行列

原帖由 ζ黑夜 於 2009-4-13 06:52 PM 發表
exp要用點買唔公平  改返佢....

如果你指拾荒包的話暫不會跟橘子交涉
因為依樣係國服都有既設定

咁裝既問題可唔可以講下嫁

回復 49# 紅豆湯丸*QQ 的帖子

橙石在國服係6粒鍾一粒依樣我都知

但係我想問下係唔係國服唔改,台/港都冇得改??
因為6個鍾先一粒...極之唔方便...

活動勳章

原帖由 s20051618 於 2009-4-13 07:26 PM 發表
橙石在國服係6粒鍾一粒依樣我都知

但係我想問下係唔係國服唔改,台/港都冇得改??
因為6個鍾先一粒...極之唔方便...

現階段只針對橘子私自更改原廠設定而作出交涉動作

十週年勳章(賀詞)

台灣逼得被我地香港誇張啵=.=
台灣玩家都因為某件事而決定告易吉=.=
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=6051&tnum=50

台灣同香港既玩家都一直強逼官方更改
尋仙變成最哄動既線上遊戲=.=
(最多人投訴既遊戲)

希望紅豆都可以爭取到啦,未爭取到唔緊要
我祼奔
(爆哂我身上既裝就表演祼奔

回復 52# 紅豆湯丸*QQ 的帖子

唉...咁就真係冇希望了...........

吾該請請反映給官方聽!(((法宝炼化的概率真的太低了!我的40級法寶用了6個彤橙石2個邢兵块都只是加了3個彤橙石!炼到现在全部家当都败光了!吾該請改改概率问题!這樣真的多多錢也不夠用!

搞搞雜貨店買緋紅既問題啦......改番改版之前咁

活動勳章

原帖由 KQWE23 於 2009-4-13 09:21 PM 發表
吾該請請反映給官方聽!(((法宝炼化的概率真的太低了!我的40級法寶用了6個彤橙石2個邢兵块都只是加了3個彤橙石!炼到现在全部家当都败光了!吾該請改改概率问题 ...

我唔認為咁樣就叫有改
話說我改版前衝50級法寶都用左7粒先升1級 =_,=

原帖由 紅豆湯丸*QQ 於 2009-4-13 06:24 PM 發表

小女子已經同官方正式初次交涉 (大家都第一次咁認真傾野= =)
香港方面係十分明白到需要修正回有關設定
而我都已經提供有關數據以及大陸玩家既回覆俾香港橘子
而家只係欠缺台灣橘子既決定
因為據了解台灣橘子今 ...

史冇前例~真係第1次見HK橘會去同台橘交涉
紅豆好野!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wo@@估唔到香港橙會咁 第一次聽到 睇黎得左要對佢改下

加油呀樓主 ~為左所有尋緊仙既同志利益  你一定要奸爸爹呀
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:45 AM , Processed in 0.093656 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存