2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Heat Project hp汁笠前有感而發..不論路人又好,仇人又好..入黎留個com ...
go

[軍團] hp汁笠前有感而發..不論路人又好,仇人又好..入黎留個comment [複製鏈接]

還記得中四既時候..買了一本player online 送了hp帳號..
因此..經歷了封測...公測...旺角槍王戰..軍團戰...bug槍猖獗.....等等時期
這隻遊戲...對於我黎講,並唔係玩得十分沉迷..
但係十分深刻..
封測那時候..好記得果時最興玩航空站..之後結識了一班實考相若既戰友..
繼而入了【死神的右手】這個軍團...我相信早期既玩家應該認識這個軍團..
這hp裡...有仇人...有好朋友..
亦有值得尊重既好對手...
對於我黎講,同神話...mods...force這些軍團比併..到呢一刻我仲好深刻..
雖然我無玩好耐..但係大家會非常認真...重視打一場軍團戰..
有時仲要直落連打三場...【沙漠,mk,故..】
同mods..神話既比併當然最多..
兩個軍團係我打hp咁耐..係值得致以尊重同埋可敬既好對手...
到hp關了...留下來的只有什麼?回憶嗎?
在hp經歷高潮...低潮...背叛...
到呢一刻,什麼也不重要...重要既係...曾經擁有過呢一段回憶

以前很傻..罵戰不斷...現在要學習嬴輸不是重要...最重要係珍惜團戰既過程..
希望大家曾經認識過死神的右手軍團(小販 or 私家醫生)既朋友..戰友..
可以係呢個post 留個comment...聚下舊
到呢一刻..好多謝曾經同我打過團戰既隊友...敵友..
你地係我打hp既動力..
不論曾經同我有過節..唔鋸我既,都歡迎reply我..=[

私家醫生=]
已有 1 人評分Good 收起 理由
twwlf2 + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

halo c+e生 @_@
我係第一手yanzi 丫. 神話果個.
記唔記得丫~~

我都係近1,2日先聽人講話hp 要執笠..
真係勾起返好多好多回憶呢!
以前雖然同你地死右係敵對..
仲成日鬧交.
但同你地玩真係好開心好刺激!

以前hp好玩好多  就算有玩家bug槍  
都係用番自己lev槍  雖然都有少數冇品玩家
但都大部份都自覺用番自己lev槍

而家??bug乜都齊 =[
bug exp bug階 果d唔再講
又火箭 地雷 籃炸樣樣齊..仲有好多傻仔入bug又有  tk又有..bug殺都有''

以前個個場  地鐵  雪  羅馬 都好多人玩...而家?? 連平時最多人玩既故宮  一頁都唔夠 =[
睇住呢隻game既興衰...有感而發 =[''

\comment'

E生, 唔記得 chihon 了

原帖由 siuchiu88 於 2009-4-18 02:42 AM 發表
記唔記得丫~~

仲成日鬧交.

加西幾時出黎打邊爐XD~
上次同呀貓無能果D去左新浦岡打
都幾平

HP呢隻令我沉迷左3年....我好滿足爆人頭個一刻同清場個景象

當初我買AC返黎用左300定400蚊,貪個名正同包埋5000萬,當初我以為有hp錢重要過gash點..
收返黎o陣雖然係上校,但我入到故官,都係囉住把重機周圍沖,o時真係負數負得勁....
之後入左復仇天使打團戰,個時真係當(蜘蛛仔,益力多,斷仇,駿,成班係神)佢地真係好撚準....結果係個度開始練習步槍...練習尻射...(仲未知有3連發)
係街場裡,見到YANZI囉住把np7周圍射,射幾槍就爆左件,同埋佢專射人屎忽...真係好神奇~~
我立即去買gash點,買支np7黎玩下,感覺唔錯,但玩左陣就無玩,玩返步槍....
打街場個陣,我囉住把acr坐低咁樣射....一槍一槍咁射...(真係好撚白痴)
有日,我轉左藍國,見到櫻木六郎太online,於事密佢
我:收人嗎?
六郎:收,不過要test
我:ok,我開場吧
六郎:mk...
我:a隊o陣囉把步槍尻射... 4:1
去到b隊,六郎追返5:5 (佢用hg70)
六郎:申團吧
諗都無諗過可以入神話=]

入到神話,第一感覺有力量上左身...
去到街場,d人都會話,神話d人入左黎喎...(自己唔會應佢地,扮cool D )
無耐,同神話團友一齊打團戰,(江飛,楊怡<姐係細ray) 嘉西,yip 我....打團戰o陣,佢地唔用隊
後尾知道,原來佢地用TEST...
係神話初期,我都係跟嘉西學玩np7....後尾學玩210...
係神話獵人識到(六郎,嘉西,肥華,義仔,阿佑,火火,大ray,細ray,yip,小白9,夜貓,mandy,jerry,小靖靖,匯豐銀行,泳兒,江飛,Cleo等江湖人物)
令我改變左好多,令我學識,唔應該亂屌人!

令我最難忘既,係成日同mods打團戰打到4點幾...由旺角>沙>森林>機場>車站>惡1>等等...
每一場團戰,大家都好認真咁打... 傾teamwork 同分位..

打住咁多先

入左神話無耐,我買左ac叫 忽u

我將呢個ac用途teamkill....
一有時間,我就會同兩個fd,買d 100炸 同60炸去故官度tk.....
最難忘,由第1場b隊開始...一開波3個一齊掉100炸,之後有5個人死左,d人就屌哂鬼...
玩hp咁耐以黎,都未試過咁開心....
之後我地3個就亂踢人,(d人又f12...)

閣下對咁多位做成不便,真係唔好意思=]

特別多謝幾個人.... 六郎,嘉西,dee,KIT88888,阿倫,等等......

搞到我諗番以前成日同死右團戰 , 比樓主 . DDT , 虎 , SMG神好魚果班SM , 唔經唔覺又3年了 ......
P.S : 7樓果位收皮吧 , 成日講來講去都係果段史 , 你唔悶我都悶

原帖由 siuchiu88 於 2009-4-18 02:42 AM 發表
記唔記得丫~~

仲成日鬧交.

梗係記得..雖然係成日鬧交...但係到呢一刻..大家都脫離左
唔會再有隔夜仇..凡其係同你地打軍團戰大賽...
果場故宮真係好經典..好緊湊
雖然我不在陣中..但係聽番佢地講話連續hang左三次先打得成
打左兩粒幾三粒鐘先打完=.='

原帖由 巴塞羅文 於 2009-4-18 11:42 AM 發表
搞到我諗番以前成日同死右團戰 , 比樓主 . DDT , 虎 , SMG神好魚果班SM , 唔經唔覺又3年了 ......
P.S : 7樓果位收皮吧 , 成日講來講去都係果段史 , 你唔悶我都悶

係呢度多謝你先^^"
死右係我眼中..確實係一代接一代...
紋龍,神殺,滅風,槍神ChuN.,一槍,阿賢走左
就到ddt...虎...血玫瑰..可樂..天之...蝦仔接班(ps:不能取錄)而神殺走左之後..我由步槍轉型為玩210
慢慢睇到呢條成長之路
而mods不斷發撬大量既人才...神手..步槍神手...老實講..能與Barbe..雷云對狙..係我打咁耐hp最感壓力既一次
而神話引領既沙漠封位戰術...帶給hp一個新突破..
將以往守c4...既技術..轉化以攻為守..確實係一段經典戰術
可能我忽略左force...chihon...
但force既飛兒...m,v,c女....橫行mk...
chihon 我都深深記得...

anyway...日子得番唔少..要講可能真係講一晚都講唔完..
希望日後係網吧又好..酒吧又好...見到面相認番..都唔駛面阻阻^^"

好同意樓主-0-
我雖然1早己經無玩呢度game
但係都係第1批玩家,,見證呢隻game興衰
1開始呢隻槍game真係幾好玩,,畫面令,有自己既特色,,團戰果陣真係好正
慢慢仲加開ser...超多人玩唷,,
之後出現左bug槍呢樣野,,其實開始問題都唔大,,
因為大家都係bug返同階槍,,,大部份玩家同忍受到
,,但係d加速狗bug殺越黎越多,,伺服器又越黎越唔穩定
曾經有幾次想重玩呢隻game,,而且中段齊曾有好轉過~_~
唉,,最後前果排入過個ser空到-_-
我覺得官方都1早放棄早,,其實我覺得bug槍唔係大問題,,(只係官方無錢賺要汁-0-)
但係又bug階lag殺加速咩不死身,,點玩牙,,唉   
本身1隻設計唔錯既game,,可惜,,T^T

我都係hp玩左好幾年...而家都無再玩落去...
之前都係同fd 一路打hp打團戰.玩bug槍.但離譜左少少= ="
呢幾日聽到hp要汁笠..諗起之前既生活= ="
有開心既 又有唔開心既...
希望在明天吧@@"

十週年勳章(賀詞)

你打的文字令我好感动

十週年勳章(賀詞)

一隻game既興起與末落

我唔算係咩大人物 算係第1批打後小小既玩家
係俾第1批既人介紹入黎玩既
我一路都係玩狙 玩到有bug槍出現之後..
一路都半退出狀態 當隻game好左d就會玩番
直到1月幾已經唔太想玩 bug槍肆虐
bug咩都有 於是放棄了1個月
直到而家又裝黎玩下 點知故宮+mk場10隻手指+腳指都數得晒
往日近5頁既故宮同mk大勢已去 hp亦因此而畫上句號...

hp係我第一隻槍game. 當初我主玩故,沙同雪  
果陣我中係用緊kai名= =" 叫 ~vchan~
勝得果40%..  係街場玩m8 9射 殺9死8都printscreen @_@
之後開始覺得故好悶, 沙太多秒殺= =  so正係玩雪  果陣我覺得ultimacy好勁  有cy果d
玩玩下雪就開始玩狙, d狙慢到pk  但係都殺到人@_@ 玩玩下就知道個技巧, 就開新ac!! 叫怨天
開左ac, d人見我打得唔錯就叫我入團. 打團戰次次都係mk= = 我唔識玩. 記得果陣小妹, 惡魔之左x 都覺得我廢, 次次殺到人都wow= =
慢慢我睇masakazi, 冰, 雪糕 玩狙, 學到好多野. 之後就開始進步,仲入到勁團
我由上校開expx2打到中將, 去到就快上將既時候..... 有外掛 我一日升到上將
但係.. 好快我就比人封ac...
之後我就開左隻靖. 用bug升到小將 不過用gash買點槍 玩玩下
hp就....汁左

Cso我都有打算玩, 不過玩法同hp好唔同. so我會玩cso同c4 online
我cso叫 怨天尢人v    c4 online 應該叫靖
希望日後我可以同你地班人玩!! 鍾意既可+我msn  得閒吹水都得!!

係到多謝傻um介紹我玩e隻槍game   好 = =訓先

好憎依家d人囉
係咁入bug 搞到gm...

十週年勳章(賀詞)

路斯永恆
唔知有冇人識
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:50 AM , Processed in 0.041240 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存